zagorski je napisao/la: ↑21 jul 2021, 19:53
I hilmo postao kriticar
Uvjek sam ja bio kritičar, samo sam u svemu gledao da nađem nešto pozitivno, da ne vrijeđam...
Evo, čitam na prethodnim stranicama dosta raje hvali Palića, međutim ja ni njega ne bih izdvajao da je bio bolji od ostalih, posmatrao sam ga baš mnogo više od ostalih, uvijek nam je nekkako gušio igru, rijetko kad je nalazio neko riješenje naprijed, najčešće je to bila lopta prema stoperima eventualno prema bekovima. Ako bih ga upoređivao sa Đokanovićem, mislim da je Andrej odigrao bolje utakmicu, prvo što je "sigurniji na zemlji" a i puno hrabriji prema naprijed. Jedino ako je ovaj baš neki destruktivac, ono klasični zadnji vezni. Mada mi ne djeluje da je takav.
Naglas razmišljam;
Koliko bi bio bolji potez da je ostao Rahmanović a da Tino nikako nije doveden, mislim da bi se to finansijski moglo preklopiti mnogo bolje. Ali eto, uprava zna bolje. Ja vidim da Tino nema ni najmanje volje da igra kod nas. Nekoliko puta je previše zadržavao loptu kod sebe da sam se sjetio Stojčeva, mada je Stojčev tri stepenice iznad Sušića, po mom mišljenju.
U jednom trenutku sam brojao kontakte sa loptom kada imalo loptu u svom posjedu, uvijek je to više od tri kontakta, u takvom "carinjenu" lopte daješ protivniku priliku da se dobro postavi u odbrani, još ako su motivirani kao naš prethodni protivnik dobiješ to što dobiješ.