FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 177

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2021, 00:09

bodi123 je napisao/la:
22 jul 2021, 22:39
obrijanopile je napisao/la:
22 jul 2021, 22:31
bodi123 je napisao/la:
22 jul 2021, 22:27

Za nas su Mančester Siti trenutno. Gledat i učit, kako se klub vodi na zdrav način.
Pa ne bih se složio da je ovo zdrav način, vise je to velika ljubav pojedinaca. Nije zdrav način ako ti predsjednik kluba kaze, u jednom intervjuu, da se moze desiti da za nekoliko mjeseci mogu ostati bez svega.
Hvala Bogu, njima se poklopilo i sad uživaju u tome. Oni tek sad mogu početi da prave uslove za zdrav način funkcionisanja kluba.
Borac ti je primjer suprotnosti od zdravog načina vođenja fudbalskog kluba. Zato im se i dešava ovo što se dešava večeras. Oni će se za 5 godina ugasiti.

Velež je od nule krenuo, ništa nisu imali. Sad imaju stadion, igraju najljepši fudbal u ligi i evo napraviše skalp u rangu našeg Genka.
Belgijska liga je daleko jača od Grčke. Mi smo prošli Genk i pobijedili smo u Belgiji a oni su ''kući'' pobijedili predstavnika iz Grčke. Prošli smo predstavnika Grčke u jačem takmičenju i kolo je iznad bilo ako se ne varam. Mi smo se plasirali u 3. pretkolo lige prvaka a ovo je tek jedna pobjeda u 2. pretkolu konferencijske lige. Ne treba spominjati koliko je Genk jači i vrijedniji od AEK-a i sad.
Dobar rezultat i pobijedili su jačeg od sebe kao I Borac u jednoj utakmici prošlo kolo ali ne treba pretjerivati. Kada se prođe neko onda se može pričati o dobrom rezultatu. Sretno njima i neka prođu ali prolazak u 3. pretkolo konferencijske lige nikad ne može biti isto kao 3. pretkolo lige prvaka uz sve što sam već napisao.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 23 jul 2021, 00:13

spezial je napisao/la:
22 jul 2021, 22:01
Seoska ekipa koja je prosle godine do europe dosla taktikom zabij gol i valjaj se ostatak utakmice. Ubjedljivo najodvratnija ekipa s kojom smo igrali, posljednja utakmica na onom pokusaju stadiona je utakmica koja me najvise isfrustrirala u ovom nasem losem nizu. Znaci cigani su nam zabili gol i valjali se 30 minuta na svaki kontakt. Od tad nema sanse da navijam za njih da igraju ne znam protiv koga!
Imam identicno misljenje. Najseljackija ekipa u ligi, unazad 10 godina.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 jul 2021, 00:17

spezial je napisao/la:
22 jul 2021, 23:59
E cuj da prepisujemo od Veleza... grob te yebo, klub u losem stanju par mjeseci nakon 2-3 godine pisanja po ligi, i odmah treba da se divimo poluekipi koja se nabrijala i izvukla pozitivan rezultat u prvoj utakmici protiv ekipe, a ceka ih pakleno gostovanje u Atini... u drugom kolu kvalifikacija ze Konferencijsku ligu...
Ma jok, bit cemo najbahatiji u ligi, pishat cemo po svima u ligi, jer zaboga mi smo Sarajevo… a po nama ce pishat Zaria, Kukesi i Milsami… itd.

Nikad se mi pameti necemo naucit zbog razmisljanja takvog kao sto ti imas.

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 23 jul 2021, 00:25

ajdohordas je napisao/la:
23 jul 2021, 00:17
spezial je napisao/la:
E cuj da prepisujemo od Veleza... grob te yebo, klub u losem stanju par mjeseci nakon 2-3 godine pisanja po ligi, i odmah treba da se divimo poluekipi koja se nabrijala i izvukla pozitivan rezultat u prvoj utakmici protiv ekipe, a ceka ih pakleno gostovanje u Atini... u drugom kolu kvalifikacija ze Konferencijsku ligu...
Ma jok, bit cemo najbahatiji u ligi, pishat cemo po svima u ligi, jer zaboga mi smo Sarajevo… a po nama ce pishat Zaria, Kukesi i Milsami… itd.

Druze, kako ne kontas da ne mozemo mi prepisivati od Veleza.. oni su usli iz druge lige, tavorili po dnu premijer lige, polako gradili ekipu od izraubovanih nizeligaskih igraca i sad im se poklopilo da ih Dudic nabrije i da su par puta bljesnuli, doduse jos uvijek bez konkretnog rezultata. Jednostavno, imali su taj luksuz da nemaju nikakav pritisak i da lagano sve odrade, pa ako se poklopi.

Pa covjece mi smo doveli jednog igraca iz Krupe, pa je drvlje i kamenje odmah kako se raspadamo... zamisli da formiramo ekipu od igraca iz nizih nivoa premijer lige i druge lige, pa ne bi na tribinama bilo 40 ljudi, i ovako nakon 2 poraza ne mozemo natjerat vise od 1.000 ljudi da dodje.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 23 jul 2021, 00:28

spezial je napisao/la:

:thumbup:

Pokrit se mokrim ćebetom, i radit, samo radit... jer to je ono što jedino daje rezultat.

@Morto

Mah upravu si, slažem se s većinom, samo mi nisu jasna ova podcjenjivanja a realnost je takva da Velež sa boga pitaj koliko manjim budžetom pravi baš finu priču a mi se brukamo s konobarima iz Moldavije koji evo danas nisu pogledali na gol Šveđana. Ne mogu i neću da prežalim ovo šta su napravili od kluba za godinu dana.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 jul 2021, 00:34

spezial je napisao/la:
23 jul 2021, 00:25
spezial je napisao/la:

Druze, kako ne kontas da ne mozemo mi prepisivati od Veleza.. oni su usli iz druge lige, tavorili po dnu premijer lige, polako gradili ekipu od izraubovanih nizeligaskih igraca i sad im se poklopilo da ih Dudic nabrije i da su par puta bljesnuli, doduse jos uvijek bez konkretnog rezultata. Jednostavno, imali su taj luksuz da nemaju nikakav pritisak i da lagano sve odrade, pa ako se poklopi.

Pa covjece mi smo doveli jednog igraca iz Krupe, pa je drvlje i kamenje odmah kako se raspadamo... zamisli da formiramo ekipu od igraca iz nizih nivoa premijer lige i druge lige, pa ne bi na tribinama bilo 40 ljudi, i ovako nakon 2 poraza ne mozemo natjerat vise od 1.000 ljudi da dodje.
Pa jesam li ja gdje spomenuo da mi moramo prepisivati formiranje ekipe od njih ?
Sto ne bi mogli prepisati ovaj optimizam i borbu, zalaganje, zelju i trud ? Sto ne bi mogli prepisati ovu fizicku pripremljenost ekipe ? Sto ne bi mogli preepisati ova muda do poda veceras koja su prikazali ? Ljudi Aeka napadnu i rastave na proste faktore a mi sa Dinamo Brestom pravimo neke kalkulacije i takticke zamisli.
Opet kazem po treci puta veceras, kao navijaci smo bahati. Nista drugo ne valja i ne pozdravimo aplauzom a sve nam nase valja.
Okej ne moramo nista ni prepisati… mozemo pozdraviti aplauzom ovaj dobar rezultat za bh fudbal u Evropi i za drzavni koeficijent… ali jok, kod nas se ovdje pise u fazonu “popisaj ih seoska ekipa, valjanjem usli u Evropu, nikakav rezultat, omaklo im se” itd itd.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 jul 2021, 00:40

Kako vazda oplačem ljudima koji se instant zanesu i koji lelujaju u mišljenjima, idoli pravi. Svaka čast Veležu i čestitam im na podvigu, nije mala stvar za takav jedan klub, a i za komplet ligu. Fajtali su se momački i skidam im kapu na ovome. Komplet atmosfera, rad u i oko kluba je odličan, ekipa fino skockana, Dudića krenulo.

Ali, da li to automatski znači da bih se nešto 'mijenjao' s njima? Daleko od toga. Ne bih mijenjao Fanima za Brandao, niti bi volio vidjeti Dudića prije Sablića. Velež ima odličnu atmosferu, hajp, sve funkcioniše jako dobro. To što se nama dogodio loš period, izazvan lošim radom, zbog čega sada trpimo posljedice, to je druga stvar. Ovi što pišu da su nešto prizivali Dudića i da bi ga radije vidjeli nego Sablića ili Vinka, samo ću se nasmijati. Nama Dudić, Guardiola, peti, deseti ne bi mogli pomoći u ovom trenutku, jer smo u fazi slaganja ekipe i trebaće malo vremena da se sve kockice poklope. Dudić nije bolji od Sablića, niti bi mogao uraditi nešto više od njega za ovako kratak period.
Također, Brandao nije bolji igrač od Fanima, sve je to u pet deka. Fanimo kad je zavalio gol Budućnosti, bio je svima bog, isto kao što je sad Brandao.

Naučite da zauzmete nekad stav, da se ne palite na prvu i ne svršavate na neke rezultate. Pogotovo, mi koji smo u Evropi imali strašno dobrih rezultata i gdje smo dvaput bili na pragu plasmana u grupnu fazu. Govorim da zauzmete čvrst stav i odvadite malo u procjeni, jer da Dudić nije dobio večeras, ostalo bi među 90% ljudi mišljenje da je seljačina i trener za manje ekipe. Da Brandao nije zabio dva gola iz penala, ostao bi prosječan igrač ove lige.
Za mene je Dudić i dalje malo jači od prosjeka ove lige i ne bih ga poželio vidjeti na našoj klupi. Isto kao što ne bih volio vidjeti Brandaoa, jer nije nikakav 'wow' igrač, niti je šta bolji od Fanima. Sutra kad budu kiksali u ligi, opet će se raja vratiti 'starim' mišljenjima. Tako da su mi ova instant syebavanja smiješna.

Ljudi imaju jako dobru priču i sve su im se kockice poklopile i to je to. Opet im čestitam, da je super, jeste, da im se nešto posebno divim, ne divim.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 23 jul 2021, 00:41

23 jul 2021, 00:34
spezial je napisao/la:
23 jul 2021, 00:25

Pa jesam li ja gdje spomenuo da mi moramo prepisivati formiranje ekipe od njih ?
Sto ne bi mogli prepisati ovaj optimizam i borbu, zalaganje, zelju i trud ? Sto ne bi mogli prepisati ovu fizicku pripremljenost ekipe ? Sto ne bi mogli preepisati ova muda do poda veceras koja su prikazali ? Ljudi Aeka napadnu i rastave na proste faktore a mi sa Dinamo Brestom pravimo neke kalkulacije i takticke zamisli.
Opet kazem po treci puta veceras, kao navijaci smo bahati. Nista drugo ne valja i ne pozdravimo aplauzom a sve nam nase valja.
Okej ne moramo nista ni prepisati… mozemo pozdraviti aplauzom ovaj dobar rezultat za bh fudbal u Evropi i za drzavni koeficijent… ali jok, kod nas se ovdje pise u fazonu “popisaj ih seoska ekipa, valjanjem usli u Evropu, nikakav rezultat, omaklo im se” itd itd.
A jbg to moram reci da se slazem, optimizam i borba bi se trebali nekako podrazumijevati, pogotovo kad treba pokazati zube jacoj ekipi protiv koje "nemas nista izgubiti".

Vecerasnja utakmica veleza naravno da valja, ali meni licno je tesko da se toliko divim tome bas zbog toga sto si i sam naveo - realno jesu djelimicno dosli valjanjem i seljaklukom tu gdje jesu, a i ne treba opet zaboraviti da jos uvijek nisu prosli i da ce u ovo doba iduce sedmice biti prica "dobro je, bar se nisu obrukali, glavu gore momci bla bla"...

Uglavnom, nadam se od nase ekipe i celnika da ce se malo dozvati pa da los kraj prosle i pocetak ove sezone budu izuzetak, a ne pravilo, jer nova sezona tek pocinje i moramo se pod hitno trgnuti i poceti bolje igrati, a i pobjedjivati.

Svako dobro, odoh spavat :thumbup:

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 23 jul 2021, 00:43

AlfredNobel je napisao/la:
23 jul 2021, 00:40

Naučite da zauzmete nekad stav, da se ne palite na prvu i ne svršavate na neke rezultate. Pogotovo, mi koji smo u Evropi imali strašno dobrih rezultata i gdje smo dvaput bili na pragu plasmana u grupnu fazu. Govorim da zauzmete čvrst stav i odvadite malo u procjeni, jer da Dudić nije dobio večeras, ostalo bi među 90% ljudi mišljenje da je seljačina i trener za manje ekipe. Da Brandao nije zabio dva gola iz penala, ostao bi prosječan igrač ove lige.
Ma jarane tako je to, kad se ravnopravno fajtas sa Celticom i deres sve redom u ligi, svi se usute i okrenu glavu i pricaju kako je liga beze, dje ces to pratit bla bla.. a u zadnjih mjesec dana mi se javljaju i rugaju za sarajevo ljudi koji nisu u zivotu pogledali sve ukupno 30 minuta fudbala...

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 23 jul 2021, 00:52

spezial je napisao/la:
23 jul 2021, 00:43

Ma jarane tako je to, kad se ravnopravno fajtas sa Celticom i deres sve redom u ligi, svi se usute i okrenu glavu i pricaju kako je liga beze, dje ces to pratit bla bla.. a u zadnjih mjesec dana mi se javljaju i rugaju za sarajevo ljudi koji nisu u zivotu pogledali sve ukupno 30 minuta fudbala...
Kod svih nas je to isto, to ti treba biti neki vid komplimenta isto.

Meni je drago što je Sarajevo opet palo jer ovi sad igraju moraju dokazati ko smo i šta smo ekipu za osvajanje sigurno imamo s Ševeljom i ostalim sad to treba na terenu pokazati.

I opet usta začepiti svima i pokazati ko im je vlasnik.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 jul 2021, 00:53

spezial je napisao/la:
23 jul 2021, 00:43

To je to. Protiv Celtica odigrali jako dobro, haman do kraja tekme se dobro fajtali. Dobro postavljeno od strane Vinka, igrači ispoštovali dogovoreno, rastrčani, ma sve teklo kako je trebalo. Šteta što smo iz jedne preglupe i nikakve situacije primili gol. Doduše, Celtic nije bio na nivou, ali to ne umanjuje značaj naše dobre igre.
Da smo možda imali samo malo više hrabrosti i napali, ali ne krivim nikoga, jer u tom trenutku treba biti fakin i to uraditi. Zašto fakin? Pa da smo napali u drugom poluvremenu, a ovamo primili gol, rekli bi odmah ljudi "ebem ti Vinko familiju što si se otvarao sve si upropastio umjesto da čekaš kontru."

Borussiju smo namučili na Koševu, da su ljudi za revanš zvali Kramera (koji je imao produžen odmor zbog SP-a) da uskoči, jer su se uprpili da bi moglo biti iznenađenja.

Protiv Atalante isto bum, Handžić i Šišić pogodiše, syebali se svi u život. Odmah krenula priča "ma niđe veze ba ljudi nezagrijani izašli, tek s pripremama krenuli, pustili vam malo" itd.

Da ne govorim o Atromitosu, Levskom, Genku itd.

Sutra kad Velež bude kiksao i odigrao prvo loše poluvrijeme, biće "nahajpovani džaba".

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 jul 2021, 00:56

Kako vazda oplačem ljudima koji se instant zanesu i koji lelujaju u mišljenjima, idoli pravi. Svaka čast Veležu i čestitam im na podvigu, nije mala stvar za takav jedan klub, a i za komplet ligu. Fajtali su se momački i skidam im kapu na ovome. Komplet atmosfera, rad u i oko kluba je odličan, ekipa fino skockana, Dudića krenulo.

Ali, da li to automatski znači da bih se nešto 'mijenjao' s njima? Daleko od toga. Ne bih mijenjao Fanima za Brandao, niti bi volio vidjeti Dudića prije Sablića. Velež ima odličnu atmosferu, hajp, sve funkcioniše jako dobro. To što se nama dogodio loš period, izazvan lošim radom, zbog čega sada trpimo posljedice, to je druga stvar. Ovi što pišu da su nešto prizivali Dudića i da bi ga radije vidjeli nego Sablića ili Vinka, samo ću se nasmijati. Nama Dudić, Guardiola, peti, deseti ne bi mogli pomoći u ovom trenutku, jer smo u fazi slaganja ekipe i trebaće malo vremena da se sve kockice poklope. Dudić nije bolji od Sablića, niti bi mogao uraditi nešto više od njega za ovako kratak period.
Također, Brandao nije bolji igrač od Fanima, sve je to u pet deka. Fanimo kad je zavalio gol Budućnosti, bio je svima bog, isto kao što je sad Brandao.

Za mene je Dudić i dalje malo jači od prosjeka ove lige i ne bih ga poželio vidjeti na našoj klupi. Isto kao što ne bih volio vidjeti Brandaoa, jer nije nikakav 'wow' igrač, niti je šta bolji od Fanima. Sutra kad budu kiksali u ligi, opet će se raja vratiti 'starim' mišljenjima. Tako da su mi ova instant syebavanja smiješna.

Ljudi imaju jako dobru priču i sve su im se kockice poklopile i to je to. Opet im čestitam, da je super, jeste, da im se nešto posebno divim, ne divim.
Eto to boldirano i podvučeno je srž svega da se napiše i dovoljno je. Ovo ostalo sve sto si ti napisao niko drugi niti je spomenuo niti je potencirao na forumu i na nasoj temi, bar koliko sam ja upratio.
Mene samo nerviraju te situacije kada nista drugo mi ne podrzavamo i ne priznajemo osim naseg.
Ljudi kazu valjanjem izasli u Evropu, okej… sto mi nismo valjanjem uzeli titulu ?
Ko je nama branio da ovakvom trkom i borbom izbacimo Milsami i spasimo se jedne od vecih sramota naseg kluba u Evropi ?
Jesu to Ovčina, Georgijević, Brandao i Pršeš bolji igrači od Sušića, Velkoskog, Fanima i Djokanovica ? Nisu.
Jesu li imali vise zelje cijelu proslu polusezonu zajedno sa Evropom od svih nasih igraca zajedno ? Jesu. I to je problem i srz svega. Uz sve uslove i finansije neko te nadigra borbom i trkom, treba mu cestitati i kapu skinuti. A ne pisati bljuvotine i omalovazavanja kakva smo mi ovdje pisali na nasem forumu.
I milijardu primjera ima jos gdje mi sve drugo omalovazavamo, jer eto zaboga mi smo Sarajevo, a nasa “avlija” u istim gov.nima. Ali necu da navodim te primjere jer znam da bih od pojedinih debila ovdje bio pogresno shvacen pa bi morao ulaziti u bespotrebne rasprave a to mi se ne da.
Na kraju krajeva, **** i Veleza, predaleko je prica otisla u njihovom smjeru. Imamo mi dovoljno problema i stvari i u nasem klubu o kojima mozemo pricati i diskutovati.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 jul 2021, 01:05

Za sve to se slažem. Meni nisu sekunde mrski, niti ih nešto ne podnosim. Svaka čast na uspjehu i to je sve. Da se sad nešto divim i da su mi svi njihovi strašni, a naši da qurcu ne valjaju, ni blizu. Opet ponavljam, vratićemo se mi na pravi put, samo polako.

Potenciraju Ajdo, itekako potenciraju. Ušao maloprije da preletim, vidim ispisano četiri-pet ebenih stranica, kad sve o Veležu. Kako su oni top topova, a mi qarinaši kao u doba Ješića. Još kad vidim ovo baljenje na Dudića, Brandaoa i kompaniju, mrak mi na oči padne. Do jučer, Feđa bio krampa i papanski trener, a sad odjednom bog i batina. Kae "jesi vidio kako mu svi trče".. :rol:

Ispade Sablića bojkotuju, jer eto nije se prošao Milsami. Raja priglupa kad nema za šta da se uhvati, onda se hvata te trke/ginjenja/borbe/fajtanja/rata, jer eto nisu se prošli samo zbog ovoga, a ne manjka ostalih fudbalskih kvaliteta. Uostalom, pisao sam o ovome prije neki dan, ne da mi se ponavljati mamlazima.

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 jul 2021, 01:10

23 jul 2021, 01:05
Za sve to se slažem. Meni nisu sekunde mrski, niti ih nešto ne podnosim. Svaka čast na uspjehu i to je sve. Da se sad nešto divim i da su mi svi njihovi strašni, a naši da qurcu ne valjaju, ni blizu. Opet ponavljam, vratićemo se mi na pravi put, samo polako.

Potenciraju Ajdo, itekako potenciraju. Ušao maloprije da preletim, vidim ispisano četiri-pet ebenih stranica, kad sve o Veležu. Kako su oni top topova, a mi qarinaši kao u doba Ješića. Još kad vidim ovo baljenje na Dudića, Brandaoa i kompaniju, mrak mi na oči padne. Do jučer, Feđa bio krampa i papanski trener, a sad odjednom bog i batina. Kae "jesi vidio kako mu svi trče".. :rol:

Ispade Sablića bojkotuju, jer eto nije se prošao Milsami. Raja priglupa kad nema za šta da se uhvati, onda se hvata te trke/ginjenja/borbe/fajtanja/rata, jer eto nisu se prošli samo zbog ovoga, a ne manjka ostalih fudbalskih kvaliteta. Uostalom, pisao sam o ovome prije neki dan, ne da mi se ponavljati mamlazima.
Ma ne Treba ih dizati u nebesa sada, da je dobar rezultat jeste ali ako ih je iko imao u Evropi imali smo i mi.
Samo treba pozdraviti dobar rezultat naseg kluba, posebno u Evropi (osim ako to nije Siroki ili Borac) i to je sva prica sto ja objasnjavam cijelu vecer. Nikakvo omalovazavanje i umanjivanje usojeha, a ne treba sada praviti ni Bayern od njih.

Opet kazem imamo dovoljno problema i stvari koje mi trebamo komentarisati vezanih za nas klub.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 23 jul 2021, 01:16

Znas kako se kaze kad igrac nema fudbalske kvalitete, eto dobar je covjek. Tako je i ovo nije bilo borbe, ginjenja i ostale floskule, samo na nesto vecem nivou, ekipnom.

Svi bi igraci voljeli da su prosli Milsami i da su veceras igrali protiv Elfsborga i napravili solidan rezultat, pa da se razmislja kako njih proci. Ali, u tom trenutku nije bilo kvaliteta na kljucnim pozicijama protiv takvih ekipa (napad-spic).
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 23 jul 2021, 01:43

Opraste s Velezom ocm, imali smo mi vecih uspjeha , koliko znam nisu se Rodjeni ni jednom radovali...Nego tekme sa nama igrali, a listici izlazili u susret i odgadjali. :D
Sarajevo ljubavi moja.

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 23 jul 2021, 01:50

NisamInSajder je napisao/la:
23 jul 2021, 01:16

Znas kako se kaze kad igrac nema fudbalske kvalitete, eto dobar je covjek. Tako je i ovo nije bilo borbe, ginjenja i ostale floskule, samo na nesto vecem nivou, ekipnom.

Svi bi igraci voljeli da su prosli Milsami i da su veceras igrali protiv Elfsborga i napravili solidan rezultat, pa da se razmislja kako njih proci. Ali, u tom trenutku nije bilo kvaliteta na kljucnim pozicijama protiv takvih ekipa (napad-spic).
Sve si rekao, baš tako.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 23 jul 2021, 01:59

sonpenn je napisao/la:
23 jul 2021, 01:43
Opraste s Velezom ocm, imali smo mi vecih uspjeha , koliko znam nisu se Rodjeni ni jednom radovali...Nego tekme sa nama igrali, a listici izlazili u susret i odgadjali. :D
Možda bi i prošli Dinamo Brest, da 72 sata ranije nismo igrali sa Veležom.Trebali su nam tada izaci u susret.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 23 jul 2021, 02:07

Sta smo mi puta playoff igrali pa niko nije toliko pricao? Jedanput bili na stativu od grupa... Nego se uvijek naslo pametnih koji su govorili da nam se posrecilo.

Samo se sjetite koliko se pricalo i kad je Zeljo izbacio Ferencvaros... Onda isto tako nama govorili kako smo jedva izbacili Buducnost, dok niko drugi iz drzave godinama nije prismrdio playoffu.

Velikih evropskih utakmica od osamostaljenja drzave hvala Bogu imamo na pretek, a neki bi i dalje da se porede sa nama. Neka slavi Velez, svaka im cast na odlicno odigranoj utakmici i naravno da navijam da prodju dalje, ali uz duzno postovanje ne postoji segment u kojem se po uspjesnosti mogu sa nama porediti. Dovidjenja i prijatno.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 23 jul 2021, 02:25

vedinjo98 je napisao/la:
23 jul 2021, 02:07
Sta smo mi puta playoff igrali pa niko nije toliko pricao? Jedanput bili na stativu od grupa... Nego se uvijek naslo pametnih koji su govorili da nam se posrecilo.

Samo se sjetite koliko se pricalo i kad je Zeljo izbacio Ferencvaros... Onda isto tako nama govorili kako smo jedva izbacili Buducnost, dok niko drugi iz drzave godinama nije prismrdio playoffu.

Velikih evropskih utakmica od osamostaljenja drzave hvala Bogu imamo na pretek, a neki bi i dalje da se porede sa nama. Neka slavi Velez, svaka im cast na odlicno odigranoj utakmici i naravno da navijam da prodju dalje, ali uz duzno postovanje ne postoji segment u kojem se po uspjesnosti mogu sa nama porediti. Dovidjenja i prijatno.
Od nezavisnosti BiH imamo 4 play - offa za grupe Kupa UEFA/EL (Basel 2007, Cluj 2009, Borussia 2014 i Celtic 2020) te jedan play - off (trece pretkolo) za grupe Lige prvaka (Dinamo Kijev 2007).Što se tice zvaničnih utakmica u UEFA takmičenjima, imamo ih najviše od svih klubova iz BiH, 66 kao predstavnici BiH, ukupno 80 racunajuci i evropske utakmice iz vremena Jugoslavije.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, bhfanatic14, FRANK RIBERY, galia95, HordasFks, mnon46, ristagrad i 89 gostiju.