FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- ElCartel11
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ja kont'o na Velezovoj temi
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Tako je... Pa onda nek neko prica neke price. Takodjer sto si rekao gore, prosle godine prije Bresta nisu htjeli odgoditi, a nakon sto godina nasa ekipa u 2. kolu LP i jos dobijes protivnika po mjeri. A onda se nadju nesto lizat s Listicom i njima odgadjati...Historicar je napisao/la: ↑23 jul 2021, 02:25Od nezavisnosti BiH imamo 4 play - offa za grupe Kupa UEFA/EL (Basel 2007, Cluj 2009, Borussia 2014 i Celtic 2020) te jedan play - off (trece pretkolo) za grupe Lige prvaka (Dinamo Kijev 2007). Što se tice zvaničnih utakmica u UEFA takmičenjima, imamo ih najviše od svih klubova iz BiH, 66 kao predstavnici BiH, ukupno 80 racunajuci i evropske utakmice iz vremena Jugoslavije.vedinjo98 je napisao/la: ↑23 jul 2021, 02:07Sta smo mi puta playoff igrali pa niko nije toliko pricao? Jedanput bili na stativu od grupa... Nego se uvijek naslo pametnih koji su govorili da nam se posrecilo.
Samo se sjetite koliko se pricalo i kad je Zeljo izbacio Ferencvaros... Onda isto tako nama govorili kako smo jedva izbacili Buducnost, dok niko drugi iz drzave godinama nije prismrdio playoffu.
Velikih evropskih utakmica od osamostaljenja drzave hvala Bogu imamo na pretek, a neki bi i dalje da se porede sa nama. Neka slavi Velez, svaka im cast na odlicno odigranoj utakmici i naravno da navijam da prodju dalje, ali uz duzno postovanje ne postoji segment u kojem se po uspjesnosti mogu sa nama porediti. Dovidjenja i prijatno.
Sada na prave stvari i nadati se pojacanjima na kriticnim pozicijama.

FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
- PeakyBlinders
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
Ne bi, sudija bi nas svakako zaklo.Historicar je napisao/la: ↑23 jul 2021, 01:59Možda bi i prošli Dinamo Brest, da 72 sata ranije nismo igrali sa Veležom.Trebali su nam tada izaci u susret.
Koševo Zapad
Nije tu u pitanju ko je više postigao.vedinjo98 je napisao/la: ↑23 jul 2021, 02:07Sta smo mi puta playoff igrali pa niko nije toliko pricao? Jedanput bili na stativu od grupa... Nego se uvijek naslo pametnih koji su govorili da nam se posrecilo.
Samo se sjetite koliko se pricalo i kad je Zeljo izbacio Ferencvaros... Onda isto tako nama govorili kako smo jedva izbacili Buducnost, dok niko drugi iz drzave godinama nije prismrdio playoffu.
Velikih evropskih utakmica od osamostaljenja drzave hvala Bogu imamo na pretek, a neki bi i dalje da se porede sa nama. Neka slavi Velez, svaka im cast na odlicno odigranoj utakmici i naravno da navijam da prodju dalje, ali uz duzno postovanje ne postoji segment u kojem se po uspjesnosti mogu sa nama porediti. Dovidjenja i prijatno.
Ljudi su vise fascinirani sistemom kojim Velez igra.
Pogledaj kretnje njihovih igrača, pogledaj kako otvaraju i traže prostor, pogledaj kako trče, sve stavke osim talenta kod njih se evropske.
Način na koji igraju, opet je sličan onom prijeratnom, tj kohezija stručni stab, igrač, navijač, te na terenu, apsolutno svaki igrač zna šta treba da radi.
Oni su sklonili Fajica, koji je bio najbolji igrač, jer nije mogao da isprati ritam ostalih igrača, i presing koji su radili, doveli su manje kvalitetnog spica, ali koji se uklapa u sistem.
To je ono što je oduvijek mostarski način fudbala dizalo na drugačiji nivo od drugih, i mislim da su opet krenuli tim putem, jer igraju, i jer se popunjavanju zadnjih par sezona rezonski i planski.
Jbg sad kad ih je krenulo sve je rezonski i planski a da smo mi doveli Zaimovića u napad yebavalo bi se sve do petog koljena
ja sam znao da ce Velez proci,ljudi igraju kao prava otočka ekipa,onaj Radovac strasan igrac
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Yugoslav First League:
- Shategabri
- Kontakt:
Ja ne znam što mi uopšte pričamo o Veležu na našoj temi.
Ima tema bh klubovi u Evropi, pa i Veležova ako se ima šta...
Ne vidim nikakvu vezu, oni svoje mi svoje.
Mi imamo svojih problema koje trebamo riješiti, Dudić sigurno neće doći da nam ih rješava.
Ima tema bh klubovi u Evropi, pa i Veležova ako se ima šta...
Ne vidim nikakvu vezu, oni svoje mi svoje.
Mi imamo svojih problema koje trebamo riješiti, Dudić sigurno neće doći da nam ih rješava.
Koševo Zapad
Nema nama istinskog napretka,unatoc tome sto imamo potencijal,dok je na celu kluba nesposobna,nekulturna i nepostena ‘nesto kao direktorica’. Mozemo se nadati samo nekom instant uspjehu i to pod uslovom ako bude bas puno para upumpanih od strane investitora.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
dobro jutro, jestel se okupali poslije svrsavanja zbog veleza
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
- Shategabri
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ovo sto velez ima mi smo imali prije 5 godina al nazalost sve smo prosuli. Nas problem je vlasnik i uprava koji ne znaju sta hoce, svi smo se pogubili vlasnik, uprava, navijaci, igraci. Ne znamo ni gdje smo ni sta smo ni ko smo.
-
- Kontakt:
Što jest jest, večina njihovih igrača da je uopše dovedena u vezu sa nama, kao i Dudić, bilo bi sasuto drvlje i kamenje na upravu.Meni je samo žao što nismo doveli Slavišu Radovića, koji je skoro dva mjeseca bio slobodan igrač, i to u periodu kada nam je samo tek oporavljeni Pidro bio jedina opcija na lijevom beku.
Smoriste sa seoskom ekipom Veleza. Neko odusevljenje i euforija ,kao trebamo se ugledati na njih ! A nidje veze.
Ova njihova 'istorijska' sezona bi bila negdje najgora u zadnjih 10-ak godina za Sarajevo. U toj istoj prosloj sezoni,mi smo u stanju raspada ,bili drugi i uzeli trofej i jbmo sve zivo svima a oni nam ni te njihove istorijske sezone nisu prisli po rezultatu. Oni se trebaju ugledati na nas,po svemu,pa ako nas budu koliko toliko uspjesno kopirali,mozda ce igrat Evropu cesce od jednom u 30 godina !
A sto se tice njihove borbenosti i zalaganja,to je lako objasniti. Radi se skupini fudbalskih anonimusa i ocajnika,kojima je ovo jedina i mozda posljednja prilika da se pokazu i negdje prodaju,pa da se od igranja lopte najedu hljeba. Jer to ( ostvarivanje egzistencije za sebe i porodicu ) im u Velezu sa onim platicama koje primaju,nikad nece uspjeti.
Btw ,igranje drugog pretkola CL nije nikakav sportski uspjeh,tu realno nema mjesta za euforiju. A i jucerasnja pobjeda protiv drugorazrednog i neuigranog grckog tima je uglavnom rezulatat srece i brutalne sudijske kradze na racun Grka. Rezultat revansa i prolaznik para je vec sad poznat.
A inace prica po forumu o 'uspjesima' BH klubova u Evropi je besmislena. Jer mi ( BiH ) tu znamo samo za neuspjehe. U situaciji kada sad imamo i ligu za sirotinju CL i kada su vec sve evropske zemlje ( osim par sitnih izuzetaka ) igrale grupne faze,ucesce u grupi nije neki sportski uspjeh. Sarajevo da nije imalo bojkot od strane investitora bi prosle a narocito mozemo reci ove godine igralo grupu CL.
A kao sto smo rekli,to nije neki vele uspjeh,samo prosjek.
Ova njihova 'istorijska' sezona bi bila negdje najgora u zadnjih 10-ak godina za Sarajevo. U toj istoj prosloj sezoni,mi smo u stanju raspada ,bili drugi i uzeli trofej i jbmo sve zivo svima a oni nam ni te njihove istorijske sezone nisu prisli po rezultatu. Oni se trebaju ugledati na nas,po svemu,pa ako nas budu koliko toliko uspjesno kopirali,mozda ce igrat Evropu cesce od jednom u 30 godina !
A sto se tice njihove borbenosti i zalaganja,to je lako objasniti. Radi se skupini fudbalskih anonimusa i ocajnika,kojima je ovo jedina i mozda posljednja prilika da se pokazu i negdje prodaju,pa da se od igranja lopte najedu hljeba. Jer to ( ostvarivanje egzistencije za sebe i porodicu ) im u Velezu sa onim platicama koje primaju,nikad nece uspjeti.
Btw ,igranje drugog pretkola CL nije nikakav sportski uspjeh,tu realno nema mjesta za euforiju. A i jucerasnja pobjeda protiv drugorazrednog i neuigranog grckog tima je uglavnom rezulatat srece i brutalne sudijske kradze na racun Grka. Rezultat revansa i prolaznik para je vec sad poznat.
A inace prica po forumu o 'uspjesima' BH klubova u Evropi je besmislena. Jer mi ( BiH ) tu znamo samo za neuspjehe. U situaciji kada sad imamo i ligu za sirotinju CL i kada su vec sve evropske zemlje ( osim par sitnih izuzetaka ) igrale grupne faze,ucesce u grupi nije neki sportski uspjeh. Sarajevo da nije imalo bojkot od strane investitora bi prosle a narocito mozemo reci ove godine igralo grupu CL.
A kao sto smo rekli,to nije neki vele uspjeh,samo prosjek.
Kako se ti poistovjecujes sa Beitar Jerusalemom da mi je znati?AngelDiMaria je napisao/la: ↑23 jul 2021, 08:34dobro jutro, jestel se okupali poslije svrsavanja zbog veleza
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Morto,de malo procisti svega ti,nakupilo se nekakvih trolova ne moze se disati.
- AngelDiMaria
- Kontakt:
sta fali braci iz izraelamma_hz je napisao/la: ↑23 jul 2021, 08:54Kako se ti poistovjecujes sa Beitar Jerusalemom da mi je znati?AngelDiMaria je napisao/la: ↑23 jul 2021, 08:34dobro jutro, jestel se okupali poslije svrsavanja zbog veleza
"Ćiro je trenirao svjetske igrače, ali je Safet Sušić neponovljiv, jedan i jedini. On je bio umjetnik!"
ma de ba ljudi kakav crni velez,nece biti ni top 3 ekipe u prvenstvu, ljudima najveci uspjeh pobjeda u drugom pretkolu intertoto kupa protiv cetvrte ekipe Grckog prvenstva
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Yugoslav First League:
Yugoslav First League:
Trenutno korisnika/ca: amypitar, Benko123, bhfanatic14, Evander, JavierBosnia, jurisicduska, keli, mosarajvosa83, Rule_hz, Seipronto, Sinfoc1986 i 94 gosta.