ja se prepao kolika je knjiga...

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Sad si me razočar'o. Ljut sam, pa ti vidi.Thunderstruck je napisao/la: Nadam se da mi nece zamijeriti i da se nece naljutiti sto cu se pokusati malo nasaliti
Ako ti se na svidjaju ribe, imas onu "orlovi rano lete"...*p!p!t@* je napisao/la:Da upravo tanevjernik je napisao/la:@Devil ma znam, tesko se moze nabaviti, zato i pitam
@pipita
jel to ono o onom liku sto zivi u iznajmljenim sobicama i sa sobom uvijek nosi kofer sa knjigama, sjecam se iz srednje skole
Volim komplikovane knjige inace,a ne sranja tipa Starac i more(prica o tome kako jedna velika riba vuce jednog starca po moru i iz tih odgadjanja mi treba da izvlacimo pouke)...
Nezz koji je nas pisac bas protiv ovog tipa pisanja(Starac i more)
Bukowski-Bludni sinAnalitico je napisao/la:Ima li ko kakvu dobru knjigu za predloziti?
Ovako, ne zanimaju me romani obicni,tracevi, ljubac, karanje i slicno, zanima me nesto kvalitetno, jednostavno napisano, zivotna filozofija ili psihologija napisana prostim jezikom, djela koja su privukla svjetsku paznju svojim sadrzajem....Nesto dobro i zanimljivo. Takodje ne zelim citati neke teorije zavjere ili naucnu fantastiku, nesto sto je dio zivota, sto ga mijenja ili cini boljim.....
meni je bila extra knjiga.T-MAC je napisao/la:sto godina samoce..
ja se prepao kolika je knjiga...
Meni je King prejak,samo zna nekad zasrat sa svim onim perverzijama i boleščugama....Green mile i Cell su mi najjace njegove knjige,mada ima jos jakih,po kojim su napravljeni filmovi (Mist,Shawshank redemption,1408,Shining...)Donnie Darko je napisao/la:Poceo citat Dolores Claiborn, za nadat se da ce me odusevit kao i sve Kingove knjige do sad.
Njene krimiće obožavam čitati. Baš sam namjeravala pročitati Iskričavi cijanid, ne sumnjam da će mi se svidjeti jer ipak je to Agatha i svaki njen roman koji sam pročitala mi se svidio. Ko voli krimiće preporučujem mu i knjigu Baskervilski pas od Arthura Conana Doyle-a.AulleTa je napisao/la:Sve od Agathe Christie, posebno mi se svidio Iskričavi Cijanid, preporučujem svima koji vole krimi-romane da pročitaju neku knjigu iz Agatine kolekcije, stvarno vrijedi pročitati kada imaš slobodnog vremena.
Živite zato da možete srati,Thunderstruck je napisao/la:OSTAJTE TAMO - Nenad Veličković
Ostajte tamo, sunce ovog neba
Neće vas grijat ko što tuđe grije
Grki su ovdje zalogaji hljeba
Gdje stana nema i gdje posla nije.
Od svoje majke ko će naći bolju?
A majka vaša zemlja vam je nova.
Bacite pogled po minskome polju
Svuda su kuće bez vrata i krova.
Za zemlju ovu vi ste bili krivi
Uzori svijetli što uteći znaše.
U novoj zemlji ostanite i vi
Ne dajte da vas povratkom plaše.
Ko cvijetnu granu kad proljetna krila
Okite je listom i ukrase medom
Bez vas bi maćeha domovina bila
A maćeha ne plače za izbjeglim čedom.
Ne dajte tuzi da vam dušu pati
Ostanite tamo u naručju svijeta.
Živite zato da možete slati
Rodbini vašoj para i paketa.
Ovdje bi svako da vam pamet soli
A tamo niko ružiti vas neće.
Bolji su tuđi i zidovi goli
Nego rodne kuće kud se tuđin šeće.
Tamo vam svako bratski ruku steže
U vašem kraju za vas pelin cvjeta.
Za tuđu zemlju sve vas sve vas veže
Povratnik svaki ovdje samo smeta.
Ostajte tamo, sunce ovog neba
Neće vas grijat ko sto tuđe grije.
Grki su ovdje zalogaji hljeba
Gdje stana nema i gdje posla nije.
pa zar ti ne odgovara njegovo prezime i ti imate mnogo toga zajednickogAnalitico je napisao/la:kako se zove taj Bukowski?
Ime mu nije obecavajuce, asocira me na bosanske bukove sume a to nije dobra predispozicija kada je knjizevnost u pitanju...
fera je napisao/la:pa zar ti ne odgovara njegovo prezime i ti imate mnogo toga zajednickogAnalitico je napisao/la:kako se zove taj Bukowski?
Ime mu nije obecavajuce, asocira me na bosanske bukove sume a to nije dobra predispozicija kada je knjizevnost u pitanju...![]()
![]()
btw zove se charles
the scouser je napisao/la:Meni je King prejak,samo zna nekad zasrat sa svim onim perverzijama i boleščugama....Green mile i Cell su mi najjace njegove knjige,mada ima jos jakih,po kojim su napravljeni filmovi (Mist,Shawshank redemption,1408,Shining...)Donnie Darko je napisao/la:Poceo citat Dolores Claiborn, za nadat se da ce me odusevit kao i sve Kingove knjige do sad.
neno#4 je napisao/la:Procitao sam ja Samarkand od Maloufa, meni korektna knjiga iako nisam neki ljubitelj orijentalne knjizevnosti..
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.