Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Korona se može širiti i gasovima iz stomaka, postoji više dokaza
Kada ti naredni put bude zujalo u ušima tada izmjeri pritisak pa vidi da ti nije visok pritisak.Marsal je napisao/la: ↑25 jul 2021, 03:25Zvoni mi u desnom uhu već nekoliko mjeseci, od februara ili marta. Nikako se ne mogu naviknut. Vadio sam nake nalaze, radio audiometriju - ma sve odlično. A ja poludi, vjerujem da mi ovo izaziva i depresiju i anksioznost u nekoj mjeri.
Ne pamtim kad sam imao uravnotežen san. Ako spavam 2 dana dobro, idućih 10 dana sam na 2 do 3 sata dnevno kad me umor savlada.
Sreća pa ne moram sutra na posao pa ću odspavat, a masu puta mi je bilo evo ovako - svunoć budan, iznerviran, ovp gov.no zuji i šušti, prebaci me umor oko 4 ili pola 5 da zaspim, u pola 6 alarm.
Da mi je još samo jednom osjetit tišinu i leći na spavanje bez ovog sranja.
Ako me išta u životu dovede na rub suicidaonda će to bit ovo njesra.
A vjerujem da nikad neće proć.
To ti je Tinitus...moj brat im'o, izludio. Kako doslo tako i nestalo. Iscitaj malo po netu, da se ne pravim sad pametan. Al istina je da dovodi do nervnog sloma
Đe ćeš nekome ko ima zdravstveni problem preporučit' da ide čitati o tome na internetu
Ja sam prije nekad imao slican problem, meni je pistalo lijevo uhoMarsal je napisao/la: ↑25 jul 2021, 03:25Zvoni mi u desnom uhu već nekoliko mjeseci, od februara ili marta. Nikako se ne mogu naviknut. Vadio sam nake nalaze, radio audiometriju - ma sve odlično. A ja poludi, vjerujem da mi ovo izaziva i depresiju i anksioznost u nekoj mjeri.
Ne pamtim kad sam imao uravnotežen san. Ako spavam 2 dana dobro, idućih 10 dana sam na 2 do 3 sata dnevno kad me umor savlada.
Sreća pa ne moram sutra na posao pa ću odspavat, a masu puta mi je bilo evo ovako - svunoć budan, iznerviran, ovp gov.no zuji i šušti, prebaci me umor oko 4 ili pola 5 da zaspim, u pola 6 alarm.
Tinnitus, imao i ja prije pola godine. Za par dana me dovelo do ludila. Ne znam jesi li isao ORL-u, ako nisi, otiđi.Marsal je napisao/la: ↑25 jul 2021, 03:25Zvoni mi u desnom uhu već nekoliko mjeseci, od februara ili marta. Nikako se ne mogu naviknut. Vadio sam nake nalaze, radio audiometriju - ma sve odlično. A ja poludi, vjerujem da mi ovo izaziva i depresiju i anksioznost u nekoj mjeri.
U mene drug to ima, zuji kaze non stop, al naucio se ignorisatiBrokula je napisao/la: ↑25 jul 2021, 10:19Tinnitus, imao i ja prije pola godine. Za par dana me dovelo do ludila. Ne znam jesi li isao ORL-u, ako nisi, otiđi.Marsal je napisao/la: ↑25 jul 2021, 03:25Zvoni mi u desnom uhu već nekoliko mjeseci, od februara ili marta. Nikako se ne mogu naviknut. Vadio sam nake nalaze, radio audiometriju - ma sve odlično. A ja poludi, vjerujem da mi ovo izaziva i depresiju i anksioznost u nekoj mjeri.
Kod mene su sinusi doveli do problema sa eustahijevom tubom sto je stvaralo neujedjacen pritisak u usima.
Inace Tinnitus je simptom, a ne bolest tako da je uzrocnik nesto drugo. Nemoj odustajat, obidji privatnike, moze biti milion uzroka.
A za spavanje navece pusti sebi na youtube white noise, ili pink noise. Ti šumovi najbolje poništavaju tinnitus
Ako te iole zanima automobilizam trebao bi znati za Matu Rimca. Ova se samo sljepa uz njegaJohnCleese je napisao/la: ↑25 jul 2021, 10:24Jesam li ja jedini ljakan kojeg bombarduju vijesti o svadbi celebritya Mate i Katarine a da o njima pojma nemam![]()
![]()
Dobar je, vjerovatno neki blazi jer se mogu javiti u mnogo oblika.redbull93 je napisao/la: ↑25 jul 2021, 11:52U mene drug to ima, zuji kaze non stop, al naucio se ignorisatiBrokula je napisao/la: ↑25 jul 2021, 10:19Tinnitus, imao i ja prije pola godine. Za par dana me dovelo do ludila. Ne znam jesi li isao ORL-u, ako nisi, otiđi.Marsal je napisao/la: ↑25 jul 2021, 03:25Zvoni mi u desnom uhu već nekoliko mjeseci, od februara ili marta. Nikako se ne mogu naviknut. Vadio sam nake nalaze, radio audiometriju - ma sve odlično. A ja poludi, vjerujem da mi ovo izaziva i depresiju i anksioznost u nekoj mjeri.
Kod mene su sinusi doveli do problema sa eustahijevom tubom sto je stvaralo neujedjacen pritisak u usima.
Inace Tinnitus je simptom, a ne bolest tako da je uzrocnik nesto drugo. Nemoj odustajat, obidji privatnike, moze biti milion uzroka.
A za spavanje navece pusti sebi na youtube white noise, ili pink noise. Ti šumovi najbolje poništavaju tinnitus![]()
Ma njemu to od migrena, frajer kad dobije te migrene samo popije tabletu i sakrije se negdje legne, dok ne prodje. Tolike bolove ima da nije normalno. Vjerovatno mu je od toga, a sve to fasovo na brodu, dok je mornar bio. Znaci posao i stres, zato treba laganica, kasno je kad ti sta bude.Brokula je napisao/la: ↑25 jul 2021, 12:02
Dobar je, vjerovatno neki blazi jer se mogu javiti u mnogo oblika.
Problem kod tinnitusa jeste sto je nekad jako tesko ustanovit uzrok jer moze biti mali milion razloga oko uha, gubitka sluha, nosa, grla, zivaca, vena koje prolaze iza uha, problema sa vilicom, neki oblici migrene i td i td.
Pitanje je samo koliko je neko spreman obilaziti doktore i raditi nalaze, i finansijski to podnijeti da bi nasao pravi razlog.
Nazalost postoji i trajni tinitus koji je neizljeciv jer je povezan sa tim kako mozak prima i salje signale u uho.
Arhitekt je napisao/la: ↑25 jul 2021, 10:14
Ja sam prije nekad imao slican problem, meni je pistalo lijevo uho![]()
ne znam kod koga si bio, ali meni doktor dao betaserc tablete i nakon par mjeseci se povuklo to, ali sam dosta citao o tome i zna ostati trajno, problem je u nekoj cjevcic koja vodi do uha, ali ti ne bi mogao reci detalje![]()
Meni je opet pocelo prije 10tak dana, ponovo sam poceo sa tabletama, u vecini slucajeva previse stresa dovede do toga.
Bio sam na otorini, pregled uha sve ok. Isprali, sve ok. Radio audiometriju, sluh savrsen. Kaze nemas ti tinitus.Brokula je napisao/la: ↑25 jul 2021, 10:19
Tinnitus, imao i ja prije pola godine. Za par dana me dovelo do ludila. Ne znam jesi li isao ORL-u, ako nisi, otiđi.
A za spavanje navece pusti sebi na youtube white noise, ili pink noise. Ti šumovi najbolje poništavaju tinnitus
Slab efekat kiša i grmljavina imaju velikoj većini, obavezno probaj sa pink ili bijelim šumom. Meni je pink najbolje djelovao, potpuno je maskirao tinnitus, a dovoljno je mekan i ugodan da se zaspi uz njega
Trenutno korisnika/ca: alemsa, VensanKasel i 6 gostiju.