prolab je napisao/la: ↑24 jul 2021, 17:22
1921boy je napisao/la: ↑24 jul 2021, 17:02
Ovdje se neki prave ludi i retardirani, prvo ne znaš kakvu ćeš i hoćeš li uopšte imati upravu, kako ćemo doći do para, plan za narednih nekoliko godina, sponzori ništa od toga nemamo i ne znamo kako će to izgledati u narednom periodu.
Eto imamo dvojicu na platnom spisku a nisu više u klubu, šta treba davat ugovore po 3 godine pa da bude kao slučaj sa Arežinom, amater, neprofesionalno ponašanje, ne radi dovoljno sve kako bi ga otjerao ili da te tuže za pare koje si mu dužan isplatiti ugovorom (koji još ima)
Sa Jahićem je vjerovatno amaterski potpisan jer je prevelika trening kompenzacija, da li to sada otpada kada napuni određen broj godina kao u nekim zemljama ili kako već ne znam. Ali bolje je i po godinu + produženje na još jednu ako se ispune neki uslovi.
I ne znam čemu takva skeptičnost u vezi ugovora, ipak to nisu nikakva "izgrađena" imena koja bi trebala dobijati ugovore na duži period, svi znamo kako "duhne" u glavu kod mladića i kakve oscilacije imaju prvo u glavi a onda i na terenu.
Sretno ŽELJO ! Bodove donesi .....
I sta je ovdje pozitivno sto si napisao? Frajer napisao da ništa ne znamo i da ništa nemamo a pita nekog što je skeptičan.
Pa pozitivno je to što se ne krhaju ugovori 3,4,5 godina kao što se radilo do skora, dovodili se veliki talenti, nekada igrali za Milan .... i davali se ugovori bez da se ti igrači probaju kako će se uklopiti unutar ekipe.
Svi smo pisali ovdje ko dade ugovor Zecu na tri godine a nije 2 utakmice odigrao po 90 minuta u kontinuitetu, tako da su ovo za mene pravi potezi, prvo ne gubiš ništa na ovim ugovorima, ako ti igrači valjaju odmah na polusezoni rješavaš produženje a ako ne valja i nije za Želje nemaš šta pričati, nemaš dugovanja prema njemu (trenutno su redovna za ovu sezonu pa ćemo vidjeti) o tome govorim.
Uostalom Ivković je sam rekao da bi se mnogi oprostili od fudbala da se igrač procjenjuje na osnovu jedne utakmice, zato su za mene ove dužine ugovora sasvim ok, uostalom sigurno imaju neke opcije i klauze o određenom broju nastupa, dobrim partijama, pozivima u reprezentaciju koji će uticati na produženje ugovora kao što je bilo kod Ikića.