FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
40%
Prolazak u Play off
54
23%
Grupnu fazu
84
36%

Ukupno glasova: 231

f0rest1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la f0rest1946 » 25 jul 2021, 20:51

siroliver69 je napisao/la:
25 jul 2021, 20:41
Goran Sablic👏
Previše psujete po Sušicu. Palic mu nije ni do koljena, Andrej u padu, Oremuš nit smrdi nit miriše za vezu, a protiv Celtika i Batea smo vidjeli koliko Tino može. E sad, hoce li, to je drugo.
24 utakmice 1 gol i 2 asistencije a po terenu se krece ko Peter Crouch sto bi nas divni Alfred rekao :bow:
+ koliko je nekakvih malih povreda imao kao da je od stakla napravljen.
Nikad nista za nase Sarajevo nije uradio, i proslu sezonu trebao je sam povuci ekipu uzimati penale da puca, slobodne al nista pcka!
Bolju statistiku je imao Rustemovic iako je on defanzivni veznjak, bar je znao ubaciti iz kornera kako treba i bar imao muda nekad iz slobodnog zabiti gol ovaj nista ne zna.
Andrej u padu jer mu nema Adukora trci mali za 2 igraca ovaj se seta po terenu i to protiv Posusja :rol:

Da je nama kako vratiti Kapica ili Sarica kakav bi upgrade bio umjesto ovog Setaca i najskupljeg igraca u ligi.

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 25 jul 2021, 20:52

Bez obzira na sve, kako je izgledalo prije 15 dana, danas se možemo nečemu nadati. Osjeti se da ekipa nije prošla pripreme, nadati se da se možemo dići fizički na neki pristojan nivo u naredne dvije sedmice i bićemo sve bolji i bolji. Mislim da svi trebaju da shvate da je ključna podrška protiv Zrinjskog, a valjda do tad i budemo kompletni.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 25 jul 2021, 20:53

Kako se ne moze reprogram potpisat sa PU? Ne moramo odmah milion isplatit.

Veoma vazna pobjeda, svaka cast momcima i treneru. Adilovicu se mayke nayebem za onog plavog glupana, danas Dizdar odlican osim onog ispucavanja na pocetku.

Tino opet :puke: posebno u ovim utakmicama gdje mi ne drzimo posjed.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 25 jul 2021, 20:56

Zukanovic je napisao/la:
25 jul 2021, 19:44
Sta je danas bilo sa Dalom? opet neka povreda?
Dobio je udarac nakon jednog prodora, ostao je i lezati, ali nastavio do one pauze, u pauzi opet legao van terena i zvao fizija.

Goran Sablic👏
Previše psujete po Sušicu. Palic mu nije ni do koljena, Andrej u padu, Oremuš nit smrdi nit miriše za vezu, a protiv Celtika i Batea smo vidjeli koliko Tino može. E sad, hoce li, to je drugo.

To ja govorim cijelo vrijeme. Cak u Susiceve nastupe mozes ubrojiti u ona posljednja 3 u prvoj polusezoni prosle sezone (Radnik, Borac, Sloboda) izvukao nam je 4 boda sam u te tri utakmice i bio najbolji na terenu. Ja se jos cudim kako se Tino danas nije teze povrijedio nakon onog faula prije gola, na usporenom je izgledalo da je dobro iskrenuo nogu. Njegov govor tijela ne treba gledati, takav je cijelu karijeru, i u Hajduka je djelovao ovako nezainteresovan, znaci ista stvar. I danas je svoj posao dobro odradio. Da je toliko lose odigao Sablic bi ga izvadio, kao sto je druge vadio u prethodnim utakmicama.

Djokanovic u strahovitom padu u ove tri utakmice, sve gore i gore. Danas stoji na metar od Palica vise puta, i pokrivaju isto mjesto. A o njegovoj pas igri uopce ne treba raspravljati, prvo to treba popraviti i to dobro popraviti, da bi mogao vani ici. Fanimo je takodjer u padu.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 25 jul 2021, 21:02

Sada Đokanović, unatoč očiglednom padu forme, mora igrati maltene svaku utakmicu, zbog tog pravila o dva bonusa.To je glavni razlog što su recimo u Srbiji promijenili to pravilo nakon samo jedne sezone, jer im se često dešavalo da mladi igrac mora igrati na silu ili pak potpuno nespreman za seniorske izazove.

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 25 jul 2021, 21:06

Kakav je gospodin Goran Sablic. Sto bolje rezultate i sto duzi ostanak na klupi mu zelim!
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 25 jul 2021, 21:07

Goran Sablic👏
Sušić mašina, među najboljim igračima lige.
NEMA NAZAD

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 jul 2021, 21:23

Prije svega cestitke Sablicu za ovaj veliki broj mladih igraca danas. Napokon i gostujuca pobjeda da se u finoj atmosferi doceka Zrinjski.
Da nije stavio Dizdarevica na gol mi bi i danas izgubili sigurno, nadam se da ce se obratiti veca paznja na rad Adilovica u narednom periodu. Znam da su ga nasi golmani hvalili u medijima ali ipak pitanje je jel on pogrijesio sa Kanuricem ili su neke druge stvari bile u pitanju.
Vidi se da smo jos nespremni i super je da smo onaj drugi gol zabili kad su nas oni napali svim snagama, nekad sreca prati hrabre. Na ovim novajlijama se vidjelo u prvom poluvremenu da mogu dati timu novu dimenziju. Cak i Cmiljanic koji je bio otpisan sasvim solidno odigrao i izvukao je onaj gol na individualni kvalitet.
Imamo par igraca koji ce sigurno biti jos bolji prije svega Fanimo koji je u losoj formi i Đokanović koji moze i mora bolje.
Ovi mladi su skoro svi sasvim solidno odigrali nadam se da ce imati određenu minutazu i kad se registruju stranci.
Bio sam zadovoljan kad je objavljeno ime novog trenera i za sad je opravdao to. Prije svega jer je bio hrabar da dođe u klub u onakvom periodu kad je raspad bio, covjek mijenja nesto konstantno trudi se prije svake utakmice se protivnici dobro analiziraju, tokom utakmice isto aktivno ucestvuje mijenja taktiku i formaciju po potrebi...totalna suprotnost od prethodnika.
Sad u pocetku mu je lakse jer svi znamo sta ga je docekalo i nema bas nekog pritiska dok u nastavku sezone kad se sve poslozi i ne bude izgovora to ce biti pravi ispit za njega. Ovaj pocetak je sasvim obecavajuci.
You are someone else I am still right here

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jul 2021, 21:28

hordasDoboj je napisao/la:
25 jul 2021, 20:53
Kako se ne moze reprogram potpisat sa PU? Ne moramo odmah milion isplatit.

To i jeste problem,jel se repogram potpisao ali se isti nije ispostovao sa nase strane.Jednom su nam izasli u susret,drugi put dabogdo dok ne izvalis cifru.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 jul 2021, 21:29

zlo87 je napisao/la:
25 jul 2021, 21:06
Kakav je gospodin Goran Sablic. Sto bolje rezultate i sto duzi ostanak na klupi mu zelim!
Nakon 1000 godina da trener svaku tekmu obrazlozi,opise stanje u ekipi,cemu je ekipa tezila itd a ne kao retardi momci su dali sve od sebe,preuzimam na sebe itd otrcane fraze

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 25 jul 2021, 21:32

Sta je bilo s Oremusa. Nadam se da je ispao iz prvih 18. Sabanovic sa svim nedostatcima pokazao kako jedna bek mora igrati.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 25 jul 2021, 21:38

feniksptica je napisao/la:
25 jul 2021, 21:32
Sta je bilo s Oremusa. Nadam se da je ispao iz prvih 18. Sabanovic sa svim nedostatcima pokazao kako jedna bek mora igrati.
Boli ga zub
ISTINA ZA VEDRANA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 jul 2021, 21:41

Sablić obavezno treba ostati i poslije ove sezone, aBd da sklapa ekipu za nesto jace sljedece godine
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jul 2021, 21:44

feniksptica je napisao/la:
25 jul 2021, 21:32
Istekla radna dozvola ,on i Velkoski se pridruzili ovim sto nisu ni registrovani ukljucujuci trenera.

Znaci danas su nam falili: Lazic,Sevelj,Hebibovic,Ahmetovic,Oremus,Velkoski.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 25 jul 2021, 21:49

Ja i zaboravio na Hebibovića
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 25 jul 2021, 21:49

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 jul 2021, 21:41
Sablić obavezno treba ostati i poslije ove sezone, aBd da sklapa ekipu za nesto jace sljedece godine
Njemu će se ekipa raspasti poslije najviše dvije sezone. Nemoguće je iz naše pozicije očekivati da si svake sezone jači. Naš zadatak je sad, kad se ekipa gradi, razmišljati o tome kako da napravimo mix igrača koji mogu zajedno ostati što duže na okupu i da od sad pa nadalje postoji crvena nit kroz sve sastave u budućim sezonama a to znači da se moramo pomiriti i sa tim da u ekipi moramo imati i slabijih igrača i starijih igrača a i onih koji će kroz dvije sezone reći "ja neću više za vas da igram." To je naša realnost.

Istovremeno treba ulagati u akademiju i trenažni proces kako bi u nekoj nedalekoj budućnosti bili u prilici da prodajemo igrače po većim cijenama i nekako nagomilali pare da možemo kvalitet rostera premaknuti na veći nivo.

A Sablić svakako treba da ostane. Dvije najvažnije stvari za klub koji nije Man City su stabilnost i kontinuitet.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 25 jul 2021, 21:54

Mora se nešto uraditi u veznoj liniji. Ljudi su prolazili kako su htjeli, sreda ne može sa Tinom, Đokanovićem i Bodulom.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 25 jul 2021, 21:54

Arnelv52 je napisao/la:
25 jul 2021, 21:49
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
25 jul 2021, 21:41
Njemu će se ekipa raspasti poslije najviše dvije sezone. Nemoguće je iz naše pozicije očekivati da si svake sezone jači. Naš zadatak je sad, kad se ekipa gradi, razmišljati o tome kako da napravimo mix igrača koji mogu zajedno ostati što duže na okupu i da od sad pa nadalje postoji crvena nit kroz sve sastave u budućim sezonama a to znači da se moramo pomiriti i sa tim da u ekipi moramo imati i slabijih igrača i starijih igrača a i onih koji će kroz dvije sezone reći "ja neću više za vas da igram." To je naša realnost.

Istovremeno treba ulagati u akademiju i trenažni proces kako bi u nekoj nedalekoj budućnosti bili u prilici da prodajemo igrače po većim cijenama i nekako nagomilali pare da možemo kvalitet rostera premaknuti na veći nivo.

A Sablić svakako treba da ostane. Dvije najvažnije stvari za klub koji nije Man City su stabilnost i kontinuitet.
Kad imaš novca, lakse je nadoknaditi odlaske
Najbitnije ce nam biti da zadržimo Bodula i Bagarica od ovih novih
Vidjet ćemo, ocekuujem da i Ismir kaze koju, da vidimo kakav plan ima
Kasum je rekao za neke novine da mu se njegov plan svidio, pa hajde da ga i mi cujemo..
Sta se desava s BordoTV?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 25 jul 2021, 21:55

Danas nije bilo loše znam da će zvučati izlizano ali teren je bio katastrofalan. Mislim da je se kod našeg drugog gola vidjelo kakav je teren Bodul ide da izvede korner teren naget, mnogo loš za juli mjesec, suh.
P.S. Zna li neko kako je Palić?
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

pitartz
Kontakt:

Post Postao/la pitartz » 25 jul 2021, 21:55

Samo cu reci da smo napokon opasni iz prekida , nakon ko zna koliko godina :thumbup:

Danas bih izdvojio Dizdarevica i Dupovca koji je odigrao vrhunski :salut:
Zadnja izmjena: pitartz, dana/u 25 jul 2021, 21:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Kad’ jednom prodje sve...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: broj6, Confiance, mire971, napoleon72, nedimmmm1337, Rule_hz i 86 gostiju.