OI Tokyo 2020 - Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

dinoo
Kontakt:

Re: OI Tokyo 2020 - Bosna i Hercegovina

Post Postao/la dinoo » 26 jul 2021, 21:30

akisarajevo92 je napisao/la:
26 jul 2021, 21:04
sanse za medalju do kraja Igara:

Muratovic 0%
Ceric 17%
Tuka 6%
Bez ljutnje moj juventino, ali sanse su ovakve:

Muratovic 0%
Ceric 1% (ovako visoko jer je u ovim borilackom sportovima uvijek moguc neki potez poslije kojeg protivnik ne moze dalje)
Tuka 0,1% (hocu reci od 1000 trka,mozda bi jednu svi zayebali pa tuka osto blizu vrha, nazalost nije vise to taj tuka)

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 26 jul 2021, 21:42

Larisa i Amel, pobjeđivali osvajače olimpijskih medalja, ali i gubili od no-names. Od Larise očekujem da ispadne u drugoj borbi, od Amela da ispadne u polufinalu. Sve više od toga bit će top.

Larisa čak i ako dođe do polufinala (pobjeđivala je već prije sve potencijalne protivnice) izgubit će onda dvije zaredom jer će je čekati Kineskinja i/ili Japanka od 150 kg. Znači ništa od medalje kako god.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 26 jul 2021, 22:13

26 jul 2021, 21:04
sanse za medalju do kraja Igara:

Muratovic 0%
Ceric 17%
Tuka 6%
I ja vece sanse dajem Larisi nego Tuki, sa tim da je Larisa na 5% a Tuka na 0,5%
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 jul 2021, 22:54

EpateguiHuleteti je napisao/la:
26 jul 2021, 20:15
Nirton je napisao/la:
26 jul 2021, 13:45
MortemHz je napisao/la:
26 jul 2021, 13:29
Fantastični rezultati Kosova u Tokiju se nastavljaju, Gjakova donijela drugo zlato

:think:
Šta je fazon sa Kosovom i džudom, izgleda da samo to treniraju? :wtf:
Tradicija + strategija

Tradicija: Saban Trstena, Redzep Redzepovski, Aziz Salihu, Saban Sejdiju... Sve bivsi nosioci olimpijskih medalja albanskog porekla jos iz vremena Jugoslavije u borilackim vestinama. Mislim da je Trstena i jedan od najuspesnijih jugoslovenskih olimpionika svih vremena kada su borilacki sportovi u pitanju.

Strategija: jednostavno popularnost borilackih sportova + kvalitetan rad u jednoj sredini. U bivsoj Jugoslaviji prednjace dve sredine kada je dzudo u pitanju: Celje & Pec, tj. Metohija. Slovenci su malo posustali na ovim Igrama, ali i dalje imaju solidnu dzudo-reprezentaciju. Na Kosovu postoje ta dva centra u Metohiji, Pec i Djakovica. Metohijci su uopsteno drugaciji mentalitetom od Kosovaca sa suprotne strane Drenice. Zatvoreniji, konzervativniji, ratoborniji, i Albanci i Srbi sa tog prostora. Gomila metohijskih Srba koja je trbuhom za kruhom dolazila za Beograd nametala se na visokim pozicijama, a i sportu su bili fanatici i dosta uspesni. Tako je i kod Albanaca. Metohijska struja vuce konce, tj. pokusava i u Pristini, u svemu. Mentalitet Crnogoraca i Hercegovaca, hajde da ih tako nezgrapno uporedim. Mnogi ili ne znaju ili zaboravljaju: i Novak Djokovic je rodom sa Kosova i Metohije (Zvecan). Taj Srdjanov fanatizam i mentalitet da sina "istera" na sam svetski vrh, nije nimalo slucajan! I Doncicev cale je iz Metohije (Klina)!

Neko se zapitao otkud samo zene. Postoji i za to odgovor i vrlo je prost. Emancipacija albanske zene koja traje poslednjih 50-60 godina u kontinuitetu. Albanke su nekada bile sinonim samo za analfabetizam, radjanje mnogo dece i pasivnog clana drustva nad kojim su u svakom pogledu vladali i upravljali muskarci. Danas je to drugacije. Vecina Albanki danas radja jedno do dvoje dece, broj stanovnika na Kosovu je godinama cak i u opadanju, sto zbog slabijeg prirodnog prirastaja, sto zbog iseljavanja na Zapad, zatim zenska deca se salju u skolu, pa samim tim i dopusta im se i bavljenje sportom.
Ili ti ga ukratko, kosovari su samo nastavili tradiciju i super uspjesni jugoslovenski sistem i nastavili po istom bas kao i hrvati, srbi i svi drugi ex yu narodi koji redovno kupe medalje u raznoraznim spotovima osim glupih bosanaca.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 26 jul 2021, 22:57

Može Tuka osvojiti jedino ako ga doping kontrola kako zaobiđe.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 27 jul 2021, 00:28

Semper je napisao/la:
26 jul 2021, 16:49
Svaki grad u Hrvatskoj ima par sportsica na nivou Lane Pudar, njihovi mediji pisu o sportistima tek kada osvoje medalje u seniorskoj konkurenciji.
Fazon je što hrvatski i srpski sportisti imaju sasvim normalne uslove. Kod nas mora da se digne pola države da bi se obezbijedili minimalni uslovi i to tek kad neko ostvari neki zapažen rezultat. Da imaš sistem i ulaganja u sport, ti bi ljudi mogli da rade u tišini i ne bi nam se dešavalo da su nam "medalje" peta i šesta mjesta.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 27 jul 2021, 00:45

Da je Nedžad uzeo medalju ja vjerujem da ne bismo dugo čekali na drugu. Ovako oni od kojih se nešto očekuje i dalje nose taj pritisak i teret osvajanja prve medalje (ovdje konkretno Larisa i Amel).

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 27 jul 2021, 01:34

messilla je napisao/la:
27 jul 2021, 00:28
Semper je napisao/la:
26 jul 2021, 16:49
Svaki grad u Hrvatskoj ima par sportsica na nivou Lane Pudar, njihovi mediji pisu o sportistima tek kada osvoje medalje u seniorskoj konkurenciji.
Fazon je što hrvatski i srpski sportisti imaju sasvim normalne uslove. Kod nas mora da se digne pola države da bi se obezbijedili minimalni uslovi i to tek kad neko ostvari neki zapažen rezultat. Da imaš sistem i ulaganja u sport, ti bi ljudi mogli da rade u tišini i ne bi nam se dešavalo da su nam "medalje" peta i šesta mjesta.
Ziva istina.

TopRemove
Kontakt:

Post Postao/la TopRemove » 27 jul 2021, 04:01

Kucao Nedžada na YT-u da vidim "šta je reći" i vidim meč protiv Bradlyja koji je prekjučer uzeo olimpijsko srebro. Kontam kako je moguće da nisam upratio na onoj stranici (Taekwondo Data) da se borio s njim i onda vidim da na toj stranici uopće nema rezultata s tog takmičenja - Evropsko prvenstvo za olimpijske kategorije, održano u Sarajevu. Od 2015. održava se redovno svake godine.

U konkurenciji bilo 27 takmičara, Nedžad pobijedio Crnogorca i Bugarina i onda u borbi za polufinale ispao upravo od Bradlyja koji je na kraju uzeo turnir. Izgubio 28:19, ništa strašno, ali želim istaći prvu rundu koju je super odradio (izgubio 6:7) za razliku od prvih rundi protiv Uzbekistanca i Turčina. Mislio sam da se to desilo zbog neiskustva borbe sa samim vrhom sporta dok nisam naišao na ovaj meč s Bradlyjem i vidio da nije stvar u tome.

Ono što mi je zanimljivo jeste to da je na zvaničnoj Facebook stranici njegovog kluba tada objavljeno da je Nedžad izgubio meč za medalju od "Britanca" (ovdje nije bilo repesaža, ulaskom u polufinale se odmah osiguravala najmanje bronza). Znači "Britanac", nikakva opravdanja, nisu napisali izgubio od aktuelnog prvaka svijeta i slično. Sviđa mi se mentalitet ljudi oko njega.

Bilo kako bilo, naredne OI igre 22 godine, OI poslije tih 26 godina. Komotno može i na četvrte sa 30. :mrgreen: Nadam se lijepim stvarima u budućnosti od ovog momka. :bih:

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 27 jul 2021, 05:34

25 jul 2021, 09:30
Breakdance ce biti na Igrama 2024. :mrgreen:

Dok za karate izgleda da je najveci problem preveliki broj stilova i saveza koji imaju posebna pravila.
Istorijska medalja na Olimpijskim igrama. Trinaestogodišnji skejtborderi su na ovogodišnjim Olimpijskim igrama osvojili zlatnu i srebrnu medalju.
:roll: :roll:

Dajte djeci da se malo igraju :facepalm:

Cuj skateboard, poserem im se na Tonya Hawka :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 jul 2021, 08:50

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 27 jul 2021, 09:36

Da se i ja uključim u raspravu zašto je BiH neuspješna i zašto pojedinci nastupaju za druge države, tu prvenstveno mislim na one koji mogu nastupati za Srbiju i Hrvatsku. Svaki sportaš pojedinac gleda prvo svoj interes. Ako nastupa za Hrvatsku pored solidne nagrade za medalju ima i sportsku mirovinu ako osvoji medalju. U BiH se za olimpijsku medalju dobija bijednih 2300 eura kako pročitah nedavno, dok je u Srbiji nagrada za zlato 70000 eura a za Kosovo čak 100000 eura za zlato. To je novac pogotovo ako dolaziš iz sporta gdje nema novca. Ja se čudim bilo kome tko može nastupati za druge zemlje a nastupa za BiH. Taj je ili veliki patriota ili lud u glavu. Nadam se da će se nekada odnos države prema sportu promijeniti ali teško sa ovima koji nas vode.
audere est facere!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 jul 2021, 09:49

spursman je napisao/la:
27 jul 2021, 09:36
Da se i ja uključim u raspravu zašto je BiH neuspješna i zašto pojedinci nastupaju za druge države, tu prvenstveno mislim na one koji mogu nastupati za Srbiju i Hrvatsku. Svaki sportaš pojedinac gleda prvo svoj interes. Ako nastupa za Hrvatsku pored solidne nagrade za medalju ima i sportsku mirovinu ako osvoji medalju. U BiH se za olimpijsku medalju dobija bijednih 2300 eura kako pročitah nedavno, dok je u Srbiji nagrada za zlato 70000 eura a za Kosovo čak 100000 eura za zlato. To je novac pogotovo ako dolaziš iz sporta gdje nema novca. Ja se čudim bilo kome tko može nastupati za druge zemlje a nastupa za BiH. Taj je ili veliki patriota ili lud u glavu. Nadam se da će se nekada odnos države prema sportu promijeniti ali teško sa ovima koji nas vode.
100% si u pravu samo što država/kantoni naknadno uplate novac. Lana je dobila poprilično lijep iznos prije početka olimpijade, bez ikakvih medalja. Znam da je Tuka dobio dosta, Larisa je nedavno kupila stan itd.
Ja vjerujem da bi ih nagradili lijepo sa osvojenom medaljom a i to je nedavno postala praksa.
Koliko je sportska mirovina u Hrvatskoj? to bi trebalo uvesti kod nas.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 27 jul 2021, 10:07

MortemHz je napisao/la:
27 jul 2021, 09:49
spursman je napisao/la:
27 jul 2021, 09:36
100% si u pravu samo što država/kantoni naknadno uplate novac. Lana je dobila poprilično lijep iznos prije početka olimpijade, bez ikakvih medalja. Znam da je Tuka dobio dosta, Larisa je nedavno kupila stan itd.
Ja vjerujem da bi ih nagradili lijepo sa osvojenom medaljom a i to je nedavno postala praksa.
Koliko je sportska mirovina u Hrvatskoj? to bi trebalo uvesti kod nas.
Ima više kriterija za visinu iznosa, tek se može dobiti nakon 45 godine života. Najviša je 5400 kuna (oko 1350 KM) za osvajače zlata, najmanja je 2160 kuna (oko 540 KM). Sportaši mogu ostvariti pored ovih i obične mirovine po pravilima koje vrijede i za ostale umirovljenike
audere est facere!

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 27 jul 2021, 12:14

Zadnje mjesto :|
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 27 jul 2021, 12:18

Nirton je napisao/la:
27 jul 2021, 12:14
Ocekivo sam bar da popravi drzavni rekord, al jbg
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 27 jul 2021, 12:19

Harika je napisao/la:
27 jul 2021, 12:18
Nirton je napisao/la:
27 jul 2021, 12:14
Ocekivo sam bar da popravi drzavni rekord, al jbg
Izgleda da je bilo bolje da je Lekić poslan na Igre.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 27 jul 2021, 12:22

Što je najjače. Ovaj je iz Amerike. Da je imao loše uslove, ne možemo se žaliti.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 27 jul 2021, 12:24

Kad gledam nase plivace uvijek se bojim da ce se ugusiti, tako da je svaka zavrsena trka za nas kao medalja.

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 27 jul 2021, 12:27

Nama treba zabraniti da ucestvujemo na OI.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

Odgovori

Natrag na “Olimpijske igre TOKYO 2020”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.