Kucao Nedžada na YT-u da vidim "šta je reći" i vidim meč protiv Bradlyja koji je prekjučer uzeo olimpijsko srebro. Kontam kako je moguće da nisam upratio na onoj stranici (Taekwondo Data) da se borio s njim i onda vidim da na toj stranici uopće nema rezultata s tog takmičenja - Evropsko prvenstvo za olimpijske kategorije, održano u Sarajevu. Od 2015. održava se redovno svake godine.
U konkurenciji bilo 27 takmičara, Nedžad pobijedio Crnogorca i Bugarina i onda u borbi za polufinale ispao upravo od Bradlyja koji je na kraju uzeo turnir. Izgubio 28:19, ništa strašno, ali želim istaći prvu rundu koju je super odradio (izgubio 6:7) za razliku od prvih rundi protiv Uzbekistanca i Turčina. Mislio sam da se to desilo zbog neiskustva borbe sa samim vrhom sporta dok nisam naišao na ovaj meč s Bradlyjem i vidio da nije stvar u tome.
Ono što mi je zanimljivo jeste to da je na zvaničnoj Facebook stranici njegovog kluba tada objavljeno da je Nedžad izgubio meč za medalju od "Britanca" (ovdje nije bilo repesaža, ulaskom u polufinale se odmah osiguravala najmanje bronza). Znači "Britanac", nikakva opravdanja, nisu napisali izgubio od aktuelnog prvaka svijeta i slično. Sviđa mi se mentalitet ljudi oko njega.
Bilo kako bilo, naredne OI igre 22 godine, OI poslije tih 26 godina. Komotno može i na četvrte sa 30.

Nadam se lijepim stvarima u budućnosti od ovog momka.