Ja se kod takvi uvjek pitam na koji jezik kod kuce pricaju. Djeca im znaju samo njemacki a roditelji ni rjecenicu ne znaju sastaviti na njemackom.marlostanf1eld je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:30Ma to su krivi roditelji debili, nece dijete samo sebe uciti jezik pored 2 naša roditelja. Da ti prva generacija koja je vani rodjena i ne zna jezik je dno dna iskreno. Tako da se dijete treba od malih nogu uciti i dolaziti u Bosnu i uciti jezik. Kad je tako sa prvom generacijom koja je vani rodjena, kako ce tek biti sa trecom. Ne smijem ni zamisliti.
U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: U-21, U-19, U-17
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.
Tuta Petrov
Tuta Petrov
Da li je neko imao priliku pogledati kvalitet sljedećih igrača:
Džanan Mehićević (18) - Frankfurt.
Niko Kovač (16) - Frankfurt.
Aleksadar Kahvić (17) - Crvena Zvezda.
David Čamber (16) - Venezia.
Ima li tu potencijala?
Ja sam završio tri osnovna razreda u Njemačkoj. Kući se pričalo uvijek na bosanskom jeziku. Išao sam na dodatnu nastavu iz hrvatskog jezika, jer tada (92-98) nije bilo učitelja/učiteljice, koji/a bi držala časove na bosanskom jeziku.
I kroz čitav život sam imao problema sa bosanskim jezikom. U početku sam ga miješao sa njemačkim. U gimnaziji, latinski i njemački 5, bosanski 2-3. Na fakultetu engleski i španski 10, bosanski 6.
Džanan Mehićević (18) - Frankfurt.
Niko Kovač (16) - Frankfurt.
Aleksadar Kahvić (17) - Crvena Zvezda.
David Čamber (16) - Venezia.
Ima li tu potencijala?
Ja sam završio tri osnovna razreda u Njemačkoj. Kući se pričalo uvijek na bosanskom jeziku. Išao sam na dodatnu nastavu iz hrvatskog jezika, jer tada (92-98) nije bilo učitelja/učiteljice, koji/a bi držala časove na bosanskom jeziku.
I kroz čitav život sam imao problema sa bosanskim jezikom. U početku sam ga miješao sa njemačkim. U gimnaziji, latinski i njemački 5, bosanski 2-3. Na fakultetu engleski i španski 10, bosanski 6.
- legenda reala
- Kontakt:
Zato Spanski pricaju bolje od njemackog, Hasan je papuca i kraj price
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- ASD
- Kontakt:
Pazi ovo.Maestro je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:32Ja se kod takvi uvjek pitam na koji jezik kod kuce pricaju. Djeca im znaju samo njemacki a roditelji ni rjecenicu ne znaju sastaviti na njemackom.marlostanf1eld je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:30Ma to su krivi roditelji debili, nece dijete samo sebe uciti jezik pored 2 naša roditelja. Da ti prva generacija koja je vani rodjena i ne zna jezik je dno dna iskreno. Tako da se dijete treba od malih nogu uciti i dolaziti u Bosnu i uciti jezik. Kad je tako sa prvom generacijom koja je vani rodjena, kako ce tek biti sa trecom. Ne smijem ni zamisliti.![]()
Kod mene rođak živi u Italiji, jedva nabada italijanski. Gramatički totalno neispravno.
Kćerka mu osnove bosanskog ne zna, a italijanski perfekt.
Kod nas hariZa ne zna bosanski a da zna sin Hasana Salihamidzica
e jest to mjerilo ljubavi.
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
Imas tonu arapa, azijata, indijaca i europljanja sto zive u americi, djeca samo pricaju engleski. Jedino mekse-djeca znaju spanjolski, cak imas i drugu/trecu generaciju koji su rodjeni ovdje ne pricaju bas najbolje engleski.legenda reala je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:04Najadnija nacija na svijetu ovaj narod realno nema nikakvu svrhu postojanja
za mjesec se odreknes svega sto si bio i glumis nekog drugog
Isto sam to primjetio kad sa zivio u njemackoj, turci treca generacija djeca, primjetis da su stranci po akcentu.
Jedino Turci i Mekse pravi narod ovo ostalo smece ko i mi
Yebo te, u državi u kojoj je napravljeno 120 km autoputa za 25 godina, mi pljujemo dijasporce koji ne govore naš
Ne bi me začudilo da se za opštu propast optuže Salihamidžić i ta ekipa, ko što ovdje tvrde da su za loše rezultate reprezentacije krivi navijaći.
Ne bi me začudilo da se za opštu propast optuže Salihamidžić i ta ekipa, ko što ovdje tvrde da su za loše rezultate reprezentacije krivi navijaći.
Staje doktora htejti kazala ?
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica
To su ta nasa posla. Imam ja rodbine po Njemackoj i Austriji, puna usta Bosne. Ovaj jedan mamlaz rodjen u Bayernu, govori za rodicu(udana za Turcina, oboje su doktori) djeca im slabo nas pricaju. Ljudi samo rade, skoluju djecu a on mamlaz na socijali samo gleda kako ce nekog preverati al je glavno da on ima kucu u Bosni i da zna nas. Pitam ga ja pa sto ne ides nazad za BiH, eee nemere ode socijala.DrFilgud je napisao/la: ↑27 jul 2021, 21:43Yebo te, u državi u kojoj je napravljeno 120 km autoputa za 25 godina, mi pljujemo dijasporce koji ne govore naš![]()
Ma to su ti "pravilno" postavljeni prioriteti, koji su nas doveli da smo najgori u svemu. To je jedna matrica propasti koja izgleda neće stat.soko je napisao/la: ↑27 jul 2021, 21:52To su ta nasa posla. Imam ja rodbine po Njemackoj i Austriji, puna usta Bosne. Ovaj jedan mamlaz rodjen u Bayernu, govori za rodicu(udana za Turcina, oboje su doktori) djeca im slabo nas pricaju. Ljudi samo rade, skoluju djecu a on mamlaz na socijali samo gleda kako ce nekog preverati al je glavno da on ima kucu u Bosni i da zna nas. Pitam ga ja pa sto ne ides nazad za BiH, eee nemere ode socijala.DrFilgud je napisao/la: ↑27 jul 2021, 21:43Yebo te, u državi u kojoj je napravljeno 120 km autoputa za 25 godina, mi pljujemo dijasporce koji ne govore naš![]()
Vidi ove maloumnike što ih pune moldavski timovi, a oni se šatro izruguju sa sopstvenom dijasporom.
Sramota je ne znati svoj maternji jezik i to nema veze s gradnjom puteva, sportom i bilo čim drugim...makar taj "dijasporac" živio u Tunguziji.
S tim da nikada nisam niti jednom bilo sta prigovorio, pa ni Hariseu...isključivo iz razloga sto to nema veze s temama.
S tim da nikada nisam niti jednom bilo sta prigovorio, pa ni Hariseu...isključivo iz razloga sto to nema veze s temama.
Još je veća sramota bit korumpiran, bit smrad, bit lažov i gnjida...a pravit se patriota i drugima moralisat. To je puno češća i štetnija pojava od dijasporaša koji ne znaju naš jezik.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 27 jul 2021, 22:14, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Mogu se ovdje qrciti sad po restoranima. To im je highlight zivota.legenda reala je napisao/la: ↑27 jul 2021, 18:04Najadnija nacija na svijetu ovaj narod realno nema nikakvu svrhu postojanja
za mjesec se odreknes svega sto si bio i glumis nekog drugog
to je to, i za ovog sto govori o restoranima. Bas taj smrad i gnjida, nebitno jel iz dijarspore ili ne, ce se qrciti po restoranima.
Cuj neko se qrci po restoranima, haha joj, jel to dosla dijaspora i narucila porciju cevapa i dvije kole pa sad ispada da se qrci
Sto se zalijepise belje na zayebanciju haha pronasli se 
Jesi danas navalio da pljujes po legendama bh sporta...legenda reala je napisao/la: ↑27 jul 2021, 20:49Zato Spanski pricaju bolje od njemackog, Hasan je papuca i kraj price
Mislim da ogromna vecina naseg naroda drzi do toga, djecu se uci jezik, posjecuje se redovno Bosna, okupljaju se nasi po dzematima, druze se i tako upoznavaju tu neku tradiciju zemlje svoga porijekla i radja se ljubav ka istoj. Naravno da ima i onih koji su to prepustili slucaju i onda dobijes harisa recimo kojem u nekim dvadesetim godinama moras osnove objasnjavati.
Repka ima buducnost, u ovom valu od 2013 nas je otislo nekoliko stotina hiljada bit ce tu djece i igraca za 10,20 godina
Repka ima buducnost, u ovom valu od 2013 nas je otislo nekoliko stotina hiljada bit ce tu djece i igraca za 10,20 godina
Vedad Radonja na klupi AEK-a.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
I dok tvoje grane lome, još si draži srcu mome.
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, HZ1987Graz, Normus90, Zglavkar i 60 gostiju.