Premijer liga BiH - aktuelno
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Dobro brat mu je
Skontali smo
Skontali smo
- Beduin
- Kontakt:
Ako cemo realno, Marko je prvi i najveci krivac za ovu blamazu Borca protiv Linfilda, velike pare za nase uslove im je izbio ispadanjem u 2. pretkolu (vrlo vjerovatno ispadaju), a ujedno i sansu da povecaju koeficijent kluba i lige. Zatim prvo spasavanje zive glave protiv Zelje sto se moze nazvati kiks jer si prvak drzave a Zeljo u tolikim problemima i igrao s djecom, a zatim i ogroman kiks protiv Leotara na svom terenu.
Da ne spominjemo kolike pare su se olozile u igracki kadar da bi se ovako obrukao.
Po meni se trebalo sacekati jos par kola i vidjeti moze li trener podici i motivisati ekipu, ali Boze moj. I sam trener je dao naslutiti "nesto lose da se desava unutar kluba" nakon one izjave kako treba neke stvari rijesiti unutar kuce (parafraziram). 0staje da vidimo u narednom periodu sta se desava u Borcu.
Da ne spominjemo kolike pare su se olozile u igracki kadar da bi se ovako obrukao.
Po meni se trebalo sacekati jos par kola i vidjeti moze li trener podici i motivisati ekipu, ali Boze moj. I sam trener je dao naslutiti "nesto lose da se desava unutar kluba" nakon one izjave kako treba neke stvari rijesiti unutar kuce (parafraziram). 0staje da vidimo u narednom periodu sta se desava u Borcu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Jesi l' to i ti s Borika?Banjalucki je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:07Da galamim pisao bi velikim slovima!
Ebe mi se za obojicom Oblo i Ćoško....

Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- Shategabri
- Kontakt:
Ode mu Ziljkić u po frke, realno za ovakvu ekipu vrlo bitan igrač.Beduin je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:19Ako cemo realno, Marko je prvi i najveci krivac za ovu blamazu Borca protiv Linfilda, velike pare za nase uslove im je izbio ispadanjem u 2. pretkolu (vrlo vjerovatno ispadaju), a ujedno i sansu da povecaju koeficijent kluba i lige. Zatim prvo spasavanje zive glave protiv Zelje sto se moze nazvati kiks jer si prvak drzave a Zeljo u tolikim problemima i igrao s djecom, a zatim i ogroman kiks protiv Leotara na svom terenu.
Očekuješ da sve Zakarić pripremi i da rahmetli Vranješ daje golove.
Onaj mali mu je bolji golman, al mora braniti naša rupetina Pavlović.
A šta se dešava, pa čim ima para pojave se hijene.
Što je Čelik ispao u najniži rang takmičenja?
Što Željo kuburi?
Što smo mi imali raspad?
Ja, kriza. Al i lopovluk.
Koševo Zapad
- Beduin
- Kontakt:
"Markova odluka je bila da je lakše da on ode, nego da se promijeni 30-40 ljudi"Shategabri je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:31Ode mu Ziljkić u po frke, realno za ovakvu ekipu vrlo bitan igrač.Beduin je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:19Ako cemo realno, Marko je prvi i najveci krivac za ovu blamazu Borca protiv Linfilda, velike pare za nase uslove im je izbio ispadanjem u 2. pretkolu (vrlo vjerovatno ispadaju), a ujedno i sansu da povecaju koeficijent kluba i lige. Zatim prvo spasavanje zive glave protiv Zelje sto se moze nazvati kiks jer si prvak drzave a Zeljo u tolikim problemima i igrao s djecom, a zatim i ogroman kiks protiv Leotara na svom terenu.
Što Željo kuburi?
Što smo mi imali raspad?
Ovo kao da ga igraci bojkotuju na neki nacin. A nije prvi put da igracima smeta neki nacin vodjenja ekipe, zahtjevni treninzi, fizicka sprema ili slicne stvari jer su nasi igraci pi4kice kojima ne smijes nista reci ili zabraniti, a za plate odmah dizu glas.
075 ❤
075 ❤
- Shategabri
- Kontakt:
Negdje vidjeh nema plata od aprila. Od njihovih navijača.Beduin je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:41"Markova odluka je bila da je lakše da on ode, nego da se promijeni 30-40 ljudi"Shategabri je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:31Ode mu Ziljkić u po frke, realno za ovakvu ekipu vrlo bitan igrač.Beduin je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:19Ako cemo realno, Marko je prvi i najveci krivac za ovu blamazu Borca protiv Linfilda, velike pare za nase uslove im je izbio ispadanjem u 2. pretkolu (vrlo vjerovatno ispadaju), a ujedno i sansu da povecaju koeficijent kluba i lige. Zatim prvo spasavanje zive glave protiv Zelje sto se moze nazvati kiks jer si prvak drzave a Zeljo u tolikim problemima i igrao s djecom, a zatim i ogroman kiks protiv Leotara na svom terenu.
Što Željo kuburi?
Što smo mi imali raspad?
Ovo kao da ga igraci bojkotuju na neki nacin. A nije prvi put da igracima smeta neki nacin vodjenja ekipe, zahtjevni treninzi, fizicka sprema ili slicne stvari jer su nasi igraci pi4kice kojima ne smijes nista reci ili zabraniti, a za plate odmah dizu glas.
Onda moraju igrati neki igrači, a ti odgovaraš za rezultat.
Puklo sigurno nego šta.
Ma dobro to je standardna boljka kad naše zvjezdice umisle da su Ronaldo i ta ekipa....onda tu nema više fudbala.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Standardna boljka je dati Zakaricu 17.000 koje klub ne moze ispostovati
Svi isto radite i svima se isto desava
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
Borac je opet iskoristio moć u NS da odgodi utakmicu protiv TC i na taj način prevaziđe unutar klubsku krizu koja je sad više nego jasna.
- Beduin
- Kontakt:
To je neminovno, cim malo podignes klub i zelis dovesti zvucnija imena, to sa sobom povlaci i vece plate, nerijetko i preplacivanje igraca.
A mi nemamo tu platnu moc, jer nemamo rezultata iza sebe. Nije rezultat biti prvak BiH, to ti nece dovesti daleko izdasnije sponzore, jer svako poznaje nas fudbal, nema tu para i hajra. Treba ti nesto vise, nesto atraktivnije, nesto da primami ulaganje i sponzorisanje.
Kod nas je pojam led reklama covjece. A i to Savez jedva docekao da usere talom sa Mtelom i kupi kajmak.
Sutra Velez ako hoce da nadogradjuje ekipu kvalitetnijim igracima ili zadrzi ove bolje morace odrijesiti kesu, a nisu samoodrzivi i nemaju tu plateznu moc sto povlaci potencijalno zaduzivanje ili neplacanje igracima. A znaju i oni da ne mogu dugo na euforiju i na srecu pronalazenje jeftinih igraca koje ce Dudic odlicno posloziti, jer sutra i om ode za boljim parama i rezultatima ili ce biti zrtva lose serije rezultata i to je to.
Sreca njihova pa pametno rade, uboli su sa igracima zasad, ne razbacuju se, imaju mir u kuci, ali uskoro i to ode. Vec su skrenuli paznju na sebe i valja ici naprijed, podizati se.
A mi nemamo tu platnu moc, jer nemamo rezultata iza sebe. Nije rezultat biti prvak BiH, to ti nece dovesti daleko izdasnije sponzore, jer svako poznaje nas fudbal, nema tu para i hajra. Treba ti nesto vise, nesto atraktivnije, nesto da primami ulaganje i sponzorisanje.
Kod nas je pojam led reklama covjece. A i to Savez jedva docekao da usere talom sa Mtelom i kupi kajmak.
Sutra Velez ako hoce da nadogradjuje ekipu kvalitetnijim igracima ili zadrzi ove bolje morace odrijesiti kesu, a nisu samoodrzivi i nemaju tu plateznu moc sto povlaci potencijalno zaduzivanje ili neplacanje igracima. A znaju i oni da ne mogu dugo na euforiju i na srecu pronalazenje jeftinih igraca koje ce Dudic odlicno posloziti, jer sutra i om ode za boljim parama i rezultatima ili ce biti zrtva lose serije rezultata i to je to.
Sreca njihova pa pametno rade, uboli su sa igracima zasad, ne razbacuju se, imaju mir u kuci, ali uskoro i to ode. Vec su skrenuli paznju na sebe i valja ici naprijed, podizati se.
075 ❤
075 ❤
- Shategabri
- Kontakt:
Pa čim bude cilj titula otvoriće im se pandorina kutija.
Koševo Zapad
- Tristan
- Kontakt:
Ko ti drma kavez.Miljacka je napisao/la: ↑28 jul 2021, 13:52Sta se ti keslaš, vaši još bride od Fanimovog prangijanja![]()
![]()
@Tristan
Ko vas je po istim išamarao u kupu i ugasio potajna nadanja u duplu krunu i najveći uspjeh u historiji kluba? Koga niste u Banjaluci pobjedili od 2013. godine? I koliko vam trofeja fali da ih imate bar u pola k'o mi?

Odgovaram mu na tvrdnju da Marko nikog nije posteno pobijedio, vi ste mi prva asocijacija.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Velez se ne zalijece sa platama, sto je pametnokillafrommanilla je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:48Standardna boljka je dati Zakaricu 17.000 koje klub ne moze ispostovati
Vecina se klubova moralo okrenuti jeftinijim igracima nakon toga
Za sad TC ima papreno skupe igrace, ma da nece ni oni dugo, ove sezone neka Europu popuse, sto nije nerealno, lako bi Azmir mogao dici ruke
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Markoooooo, 
Prepotentni kreten, nadam se da nece vise biti trener ikome u PL bih a kamoli da prismrdi Sarajevu.

Prepotentni kreten, nadam se da nece vise biti trener ikome u PL bih a kamoli da prismrdi Sarajevu.
-
- Kontakt:
Nikakvog smisla nema to sto ti pricas, Velez ce uzeti finu cifru od Evrope, mozda se i proda koji igrac poput Radovca i Cosica ali nikad, upamti, nikad nece plate skociti sa 2.000 na 22.000 tek tako.Beduin je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:59To je neminovno, cim malo podignes klub i zelis dovesti zvucnija imena, to sa sobom povlaci i vece plate, nerijetko i preplacivanje igraca.
Naravno, stoji da ce se kad-tad morati povecati i budzet i sve ostalo, ali tek kad prihodi budu takvi da se to moze ispostovati.
Zar nisi upratio dosad da se radi na taj nacin? Mogli smo mi ove godine sprzit sve ove pare od evrope na tri igraca ala Mehanovic, ali to nije dugorocno isplativo i radi se postepeno, iako je to tesko razumjeti jer je prvi put da neki bh klub nakon nekog rezultata nije preko noci pohasio i sprzio sve pare nego radi i dalje na isti nacin kao i do rezultata
I ovakvi smo, slozit ces se, itekako konkurentni za titulu i ja ne vidim nijedan drasticno jaci tim od nas trenutno
Uglavnom, to o zaduzivanju mozes zaboraviti jer igracima se ne daje ono sto se ne moze ispostovati zbog toga sada u rosteru nema ni Maneva, ni Bagarica ni Moraitisa itd itd
- Shategabri
- Kontakt:
Sve se to preko noći promjeni.
Rizikujem da me jedan forumaš napadne, ali moram povući paralelu.
Nekad su se ovi što prate Barsu smijali Realu kako troši nemilice, a danas oni ququ i pomagaj upravo zbog rasipanja i previsokih plata.
Naravno nije uporedivo, međutim niko ne može garantovati da u Veležu neće pošiziti i krenuti sa nekim zvučnijim imenima.
Ovo odavno nije samo sport i igra, ovo je više biznis, a u biznisu smo se pokazali kao prokleti i skloni samodestrukciji.
Ono klasično, ide sve fino, uspon, idila, dobro se radi, e onda podignem cijene i pokvarim kvalitet i propadnem. Taj model.
Nekad su se ovi što prate Barsu smijali Realu kako troši nemilice, a danas oni ququ i pomagaj upravo zbog rasipanja i previsokih plata.
Naravno nije uporedivo, međutim niko ne može garantovati da u Veležu neće pošiziti i krenuti sa nekim zvučnijim imenima.
Ovo odavno nije samo sport i igra, ovo je više biznis, a u biznisu smo se pokazali kao prokleti i skloni samodestrukciji.
Ono klasično, ide sve fino, uspon, idila, dobro se radi, e onda podignem cijene i pokvarim kvalitet i propadnem. Taj model.
Koševo Zapad
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Niti jedan igrac Sarajeva nema ogromnu platu vise
Ni Bagaric kojeg si naveo nema platu iznad 6-7 hiljada maraka
Susic doduše idalje ima dobar novac s obzirom kako igra.
Ni Bagaric kojeg si naveo nema platu iznad 6-7 hiljada maraka
Susic doduše idalje ima dobar novac s obzirom kako igra.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Tako nekako. Naši klubovi ne prave puno novca sami od sebe, da nema politike, sponzora i investitora imali bi mali budžet. Sarajevo napravi najviše novca ali bez investitora to bi bilo 55% manje mada svaki normalan klub uvijek ima veliku podršku grada, države.. nerijetko u milionskim ciframa dok se ti boriš da dobiješ 200-300K na godišnjem nivou a hiljadu nivoa vlasti.Beduin je napisao/la: ↑28 jul 2021, 14:59To je neminovno, cim malo podignes klub i zelis dovesti zvucnija imena, to sa sobom povlaci i vece plate, nerijetko i preplacivanje igraca.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
- Kontakt:
to jeste prototip poslovanja u bih, ali slozit cemo se da ovo sto Velez radi od samog pocetka ne mirise na taj prototipShategabri je napisao/la: ↑28 jul 2021, 15:31Sve se to preko noći promjeni.
mogao se i Moraitis dovesti, mogao je i Stilic koji je btw trazio 14.000 platu i ja sam bio kivan jer sam kao navijac mislio da je to mizerno za takvog igraca, a dobio je ponudu 7.000 ili nista od dogovora
Hasic je takav da iako je multimilioner, ustane u 04:30 i kosi travu i slicno. Znaci, i on nije ni slican ostalim biznismenima, a ja bih recimo odmah obukao odijelo i bolio bi me qrc za svima, kaoci 90% stanovnika nase drzave, s graha na kavijar odmah

Taj model o kojem ti i Beduin pricate, bar dok je Hasic tu, nece zazivjeti. Plate su takve kakve su, premije za svaku utakmicu su tu i dosad je sve isplacivano onako kako je dogovoreno. Mozda za godinu dvije pet 14.000 bude prosjecna plata u klubu, al garantujem da se nece davati pare za koje bude procijenjeno da ih klub nema.
Zato se i reorganizovala Omladinska skola, s Karabegom i jednim od mocnijih ljudi u Mostaru koji ce ulagati svoje pare, kako bi neki Cosic, Vehabovic ili Ovcina rastao u Mostaru, a ne po drugim gradovima i klubovima.
@GIS to je jedini ispravan put, i drago mi je sto je i FKS skontalo da od davanja Susicu 30.000 moze samo pasti u financijsku dubiozu. Kvalitet i neko ko moze igrati vani nikada nece doci ovamo, a takva imena poput TSS kada dodju ovdje cilj je uzeti koji dinar a ne oznojiti se. Drago mi je i sto je Cioffi odlucio da reorganizuje OP takodjer, jer samo s nasim produktima mozemo konacno ostvariti neki uspjeh u Evropi. I tek tad, kad podignemo rejting lige, moci cemo kao Osijek recimo privuci neka imena koja ce igrati za velike pare ali i pruzati partije vrijedne tih para.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Samo jako, nema predaje!
- Shategabri
- Kontakt:
Tačno, Velež ne radi sad tako.killafrommanilla je napisao/la: ↑28 jul 2021, 15:51to jeste prototip poslovanja u bih, ali slozit cemo se da ovo sto Velez radi od samog pocetka ne mirise na taj prototipShategabri je napisao/la: ↑28 jul 2021, 15:31Sve se to preko noći promjeni.
mogao se i Moraitis dovesti, mogao je i Stilic koji je btw trazio 14.000 platu i ja sam bio kivan jer sam kao navijac mislio da je to mizerno za takvog igraca, a dobio je ponudu 7.000 ili nista od dogovora
Hasic je takav da iako je multimilioner, ustane u 04:30 i kosi travu i slicno. Znaci, i on nije ni slican ostalim biznismenima, a ja bih recimo odmah obukao odijelo i bolio bi me qrc za svima, kaoci 90% stanovnika nase drzave, s graha na kavijar odmah
Taj model o kojem ti i Beduin pricate, bar dok je Hasic tu, nece zazivjeti. Plate su takve kakve su, premije za svaku utakmicu su tu i dosad je sve isplacivano onako kako je dogovoreno. Mozda za godinu dvije pet 14.000 bude prosjecna plata u klubu, al garantujem da se nece davati pare za koje bude procijenjeno da ih klub nema.
Zato se i reorganizovala Omladinska skola, s Karabegom i jednim od mocnijih ljudi u Mostaru koji ce ulagati svoje pare, kako bi neki Cosic, Vehabovic ili Ovcina rastao u Mostaru, a ne po drugim gradovima i klubovima.
@GIS to je jedini ispravan put, i drago mi je sto je i FKS skontalo da od davanja Susicu 30.000 moze samo pasti u financijsku dubiozu. Kvalitet i neko ko moze igrati vani nikada nece doci ovamo, a takva imena poput TSS kada dodju ovdje cilj je uzeti koji dinar a ne oznojiti se. Drago mi je i sto je Cioffi odlucio da reorganizuje OP takodjer, jer samo s nasim produktima mozemo konacno ostvariti neki uspjeh u Evropi. I tek tad, kad podignemo rejting lige, moci cemo kao Osijek recimo privuci neka imena koja ce igrati za velike pare ali i pruzati partije vrijedne tih para.
Imali smo i mi faze kad se ide sve po planu, Akademija, razvoj igrača, pa bogme fino kad imaš finog igrača u izlogu, al onda dođe đavo po svoje i sve odnese.
Pa onda se podvuče crta pa jovo nanovo. I opet dođeš do neke tačke i opet bum.
Ja se nadam da će Velež biti atipični bosanskohercegovački kolektiv i proći tu tačku. Iskreno.
Koševo Zapad
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
I meni je drago isto, jednostavno previse novca se trosilo, a rezultati su slabi bili za taj budzet, sve radi neznanja Emira H, koji je preplacivao igrace radi trenutnog mira u kucikillafrommanilla je napisao/la: ↑28 jul 2021, 15:51@GIS to je jedini ispravan put, i drago mi je sto je i FKS skontalo da od davanja Susicu 30.000 moze samo pasti u financijsku dubiozu. Kvalitet i neko ko moze igrati vani nikada nece doci ovamo, a takva imena poput TSS kada dodju ovdje cilj je uzeti koji dinar a ne oznojiti se. Drago mi je i sto je Cioffi odlucio da reorganizuje OP takodjer, jer samo s nasim produktima mozemo konacno ostvariti neki uspjeh u Evropi. I tek tad, kad podignemo rejting lige, moci cemo kao Osijek recimo privuci neka imena koja ce igrati za velike pare ali i pruzati partije vrijedne tih para.Shategabri je napisao/la: ↑28 jul 2021, 15:31Sve se to preko noći promjeni.
Zato mi je bilo izuzetno drago kad sam čuo da svi igrači koji su tu od ranije, su potpisali smanjenje plate za 50%. Velicu smo nudili 3000 eura, uzmi ili ostavi, on nije htio, i tu je kraj, a prije bi mu ponudili duplo i bezveze teretili budzet pored Dizdarevića
A dobili smo i Bagarica i Bodula za manje novca nego sto je Mesanovic imao