Ženska liga BiH u košarci

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

kurbalija
Kontakt:

Re: Prenos Ženske lige Bh u košarci ...

Post Postao/la kurbalija » 10 maj 2009, 07:18

Utakmice Zelje,Celika,Jedinstva i MK pogotovu medjusobni dueli treba da se prenose.Ali ovo je Balkan.
Nikom nije stalo do repke a kamoli do klubova . Kada bi bilo TV prenosa pojavio bi se i koji sponzor.
Mozda je rjesenje BiH sportski kanal gdje bi se pojavili svi oni MALI sportovi iz svih sredina.Ovako muska kosarka se nametnula kao jedina. Lopta se kotrlja na mnogim drugim mjestima.
Marina treba da ide u Zelju ako stvarno zeli da napreduje.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2009, 13:16

kurbalija je napisao/la:Utakmice Zelje,Celika,Jedinstva i MK pogotovu medjusobni dueli treba da se prenose.Ali ovo je Balkan.
Nikom nije stalo do repke a kamoli do klubova . Kada bi bilo TV prenosa pojavio bi se i koji sponzor.
Mozda je rjesenje BiH sportski kanal gdje bi se pojavili svi oni MALI sportovi iz svih sredina.Ovako muska kosarka se nametnula kao jedina. Lopta se kotrlja na mnogim drugim mjestima.
samo to ne :lol:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 10 maj 2009, 13:32

KK_Bosna je napisao/la:
kurbalija je napisao/la:Utakmice Zelje,Celika,Jedinstva i MK pogotovu medjusobni dueli treba da se prenose.Ali ovo je Balkan.
a jesi se ti nakacio na Marinu to je cudo jedno. :D
da nije to neka tajna simpatija. :mrgreen:
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 10 maj 2009, 15:00

Pasha je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:
a jesi se ti nakacio na Marinu to je cudo jedno. :D
da nije to neka tajna simpatija. :mrgreen:
ma jok ba :D

mogu joj otac biti :P
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 10 maj 2009, 15:43

ma kakvo to ba,kakav prenos zenske kosarke,vise puta sam tu gledao,sto na TV-u,sto su me prevarili da odem u dvoranu,jbt poslije toga 7 dana ne mogu poigrat basketa,smuci mi se sport :D ..da nam pustaju na TV utakmice u kojima neko dadne 17 koseva,u kojima neko ostvari pobjedu 1oo razlike,neka hvala bolje se smijat onim hajvanima na Eurosportu sto karling prenose :D ..haj mozda i nekako polufinale i finale play offa i finale kupa,ako se igra :D a liga,boze sacuvaj
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 10 maj 2009, 16:24

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma kakvo to ba,kakav prenos zenske kosarke,vise puta sam tu gledao,sto na TV-u,sto su me prevarili da odem u dvoranu,jbt poslije toga 7 dana ne mogu poigrat basketa,smuci mi se sport :D ..da nam pustaju na TV utakmice u kojima neko dadne 17 koseva,u kojima neko ostvari pobjedu 1oo razlike,neka hvala bolje se smijat onim hajvanima na Eurosportu sto karling prenose :D ..haj mozda i nekako polufinale i finale play offa i finale kupa,ako se igra :D a liga,boze sacuvaj

Mislim da je malo grubo od tebe to , sto pricas nije Muska kosarka jedina ....
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 11 maj 2009, 17:23

neki moji prijedlozi i komentari:

1. temu zadrzati, ali bih molio admina/moderatora da promjeni ime u Ženska liga BiH u košarci.
onda tu mozemo pisati i o rezultatima, desavanjima, transferima, a na kraju krajeva i o tome da li treba da se prenose utakmice kupa i lige.

2. mozda najbolji odgovor da li treba da se prenose utakmice dalo je zadnje kolo. utakmica koja bi (u tom imaginarnom sta bi bilo kad bi bilo) bila prenosena u proslom kolu bi bila Zeljeznicar - Celik. Ta utakmica je zavrsena rezultaom 98:53, a malo bolji rezultat je bio u Tuzli gdje je domace Jedinstvo porazeno od Mladog Krajisnika sa 53:89.
mozda bi utakmice Mladi Krajisnik - Zeljeznicar i Celik - Jedinstvo bile bar sa rezultatskom neizvjesnoscu interesantne za prijenos, ali je problem sto se te utakmice igraju u istom kolu.

3. moj komentar na ekipe poslije odigrana 3. kola lige za prvaka

Mladi Krajisnik iako su se prilicno izblamirale u WABA ligi, za nasu ligu imaju poprilicno jak sastav koji je jos sada pojacan Natasom Mikic koja je dosla iz najveceg konkurenta Zeljeznicara. osvojile su Kup i pobjedile u prvoj utakmici Zeljeznicar u BL, ali nisam siguran da ce osvojiti i prvenstvo.

Zeljeznicar pojacale su se sa dvije Amerikanke malo prije pocetka Kupa i tada nisu bile uigrane. sada mislim da su se uigrale i najveci su favoriti za jos jednu u nizu titulu prvaka.

Celik najveci problem ove ekipe je kako zadrzati igracice koje zavrsavaju srednju skolu pa odlaze na fax i postaju seniorke. U kvalifikacijama za europsko prvenstvo pola reprezentacije su bile igracice koje su ponikle u Celiku. pred pocetak lige nisu dobile dozvolu od strane Saveza da se pojacaju. sa tim ne bi dobile previse, jer iako su Bejticeva i Mehmediceva reprezentativke, ne bi rjesile trenutno glavni problem Celika, a to je visina. Alma Kovacevic(186 cm, prosle godine najbolje krilo lige) igra u vecini slucajeva svih 40 min. na poziciji centra. ne odigra cijeli mec samo ako ima 5 licnih ili se ne dao Bog povrijedi.

Jedinstvo bivsi prvak Europe. moje je misljenje da uopste nisu zeljeli igrati ovu ligu(poslije poraza kuci od Celika, dozivjele su poraz i od Banovica), ali su ih zeznule Cituclanke koje su u zadnjem kolu kod kuce izgubile opet od tih Banovica sa 30 poena. imaju solidnu ekipu, ali im nesto ne stima u upravi, sto dokazuje i otkaz trenerici pred sam pocetak lige.

vrijedne spomena u nasoj ligi pored Brotnja i Banovica su jos Neimarstvo iz Trebinja(ovogodisnji prvak BiH u juniorskoj konkurenciji) i Sloboda iz Bosanskog/Novog grada.
ostatak :roll:

kurbalija
Kontakt:

Re: Ženska liga BiH u košarci

Post Postao/la kurbalija » 12 maj 2009, 02:42

Uvjek me prijatno iznenade glupaci koji ne vide dalje od nosa. Eto naucili tipkati.
Cure zauzimaju pola svega . Normalno je da ne igraju kosarku ko muski.
Buducnost inace pripada zenama.
Niko ne bi trebao igrati jace lige a da ne igra i BiH ligu. To mora biti uslov.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 12 maj 2009, 10:16

kurbalija je napisao/la:Uvjek me prijatno iznenade glupaci koji ne vide dalje od nosa. Eto naucili tipkati.

Svaka cast majstore..respect sav za ovaj post skidam kapu ... ja im to pokusavam da objasnim a oni isto nista. :evil:
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 12 maj 2009, 12:31

Prvo neke stvari u Jedinstvu je ocito pranje novca ljudi znam iz povjerenog izvora, druga stvar zadnji utakmica pocev i spomenutu utakmicu u Banovicima nekoliko igracica uprava je dala kesa da izgube jer nisu zeljeli da trose pare u ligi 4 a prije pocetka sezone Jadranki je receno da se rijesi igracica starijih i da nista ne radi da tavori u sredini jer nisu zeljeli trositi pare ...ukratko rasulo u bivsem prvaku Evrope ..Na kraju sezone odlaze gotovo sve igracice iz kluba...
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 12 maj 2009, 15:27

kurbalija je napisao/la:Uvjek me prijatno iznenade glupaci koji ne vide dalje od nosa. Eto naucili tipkati.
ja se stvarno nadam da se ovaj dio ne odnosi na mene.
vecina mog posta je bio pozitivan stav, ako izuzmemo tacku broj 2.
neke moje poznanice su igracice Celika i o njima mislim sve naj. tako da...

@ TaRgEt
ja sam i pretpotavio da su namjerno gubile i protiv Celika i protiv Banovica, ali su me igracice Celika uvjeravale da nije tako.

kurbalija
Kontakt:

Post Postao/la kurbalija » 12 maj 2009, 18:49

Kad ste tako u tooooku, ajd napisite ranG pet(5) prvih igracica lige ove godine.
ono igrale i odigrale bez lokal patriotizma.
zamoljavamo!

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 12 maj 2009, 22:55

kurbalija je napisao/la:Kad ste tako u tooooku, ajd napisite ranG pet(5) prvih igracica lige ove godine.
ono igrale i odigrale bez lokal patriotizma.
zamoljavamo!
sastavi na jedno mjesto Mensuru Hadzic, Vesnu Bajkusu, Jadranku Savic, Zorana Mikesa i Behrudina Bajgorica, pa im svima daj po papir da napisu 5 igracica po pozicijama, vidjet ces da ni oni nece to uraditi bez "lokal patriotizma". sad ocekujes od nas koji to pratimo, jer nam je ceif, da budemo objektivni. ako sam i gledao neke utakmice, kako mogu da dam objektivno misljenje o nekim igracicama recimo Slobode iz Bosanskog/Novog grada. pa ni na oficijelnoj stranici Saveza neces naci izvjestaje sa svih utakmica i sta onda da vise pricamo.

playmaker- Matea Tavic(Celik) djevojcica koja jos nema ni 18 god. bila je prakticno glavni play repke u barazu, a u klubu u vecini slucajeva najbolja na terenu
bek suter- Aldijana Iriskic(Jedinstvo) dovoljno je reci da je zabila 11 trojki na jednoj utakmici. sigurno najbolja igracica Jedinstva
nisko krilo- Natasa Mikic(Zeljeznicar/Mladi krajisnik) i u Zeljeznicaru je bila najbolja igracica, a u reprezentaciji u barazu ubjedljivo najbolja
krilni centar- Alma Kovacevic(Celik) djevojka koja moze igrati vaznu ulogu u bilo kojem klubu ne samo u nasoj ligi nego i u nekim jacim ligama. ostala u Zenici zavrsila fakultet i sada se zaposlila, ali mislim da je napravila gresku sto poslije fakulteta nije pokusala da ide dalje. u barazu najvise vremena provodila na parketu
centar- Aida Pilav(Mladi Krajisnik) zasigurno trenutno najbolji centar kojeg Bosna i Hercegovina ima.

nisam mogao bez lokal patriotizma.
2 od nabrojanih igraju za Celik, a 2 su ponikle u Celiku.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 13 maj 2009, 12:03

Pasha je napisao/la:
ja se stvarno nadam da se ovaj dio ne odnosi na mene.
vecina mog posta je bio pozitivan stav, ako izuzmemo tacku broj 2.
neke moje poznanice su igracice Celika i o njima mislim sve naj. tako da...

@ TaRgEt
ja sam i pretpotavio da su namjerno gubile i protiv Celika i protiv Banovica, ali su me igracice Celika uvjeravale da nije tako.

Ma jarane 100 % jer je bilo to u talu samo da se ne ode u ligu 4 ali zahebase ih Brotnjo koji zijani 30 razlike na svom tereno od tih isti igracica koji u rosteru imaju 10 igracica a 5 igraca malo cudno sta kazes?
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

kurbalija
Kontakt:

Post Postao/la kurbalija » 13 maj 2009, 13:31

Ma ja uvjek zaboravim gdje zivimo.
Pogrijesio sam sa pitanjem. ALLLLI
Jedino Pilav po meni ima mjesto u prvih pet , mada je Kovacevic tu.
Nek grad vrati sve cure i mozete igrati i FIBA kup.
Tako lijepu dvoranu cure mogu napuniti , garant.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 13 maj 2009, 13:34

kurbalija je napisao/la:Ma ja uvjek zaboravim gdje zivimo.
Pogrijesio sam sa pitanjem. ALLLLI
Jedino Pilav po meni ima mjesto u prvih pet , mada je Kovacevic tu.
Nek grad vrati sve cure i mozete igrati i FIBA kup.
Tako lijepu dvoranu cure mogu napuniti , garant.

Nema se para jbga da se sve cure vrate u Celik kad bi Jedinstvo i Celik vratili sve svoje cure dje bi im kraj bio :))
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 maj 2009, 13:54

1 - Dragoslava Zakula (Mladi Krajisnik)/Matea Tavic (Celik)/Mia Fisher (Zeljeznicar)
2 - Aldijana Iriskic (Jedinstvo)/Milica Deura (Mladi Krajisnik)/Irena Vrancic (Zeljeznicar)
3 - Monika Veselovska (Mladi Krajisnik)/Sasa Cadjo (Zeljeznicar)/Natasa Mikic (Zeljeznicar/Mladi Krajisnik)
4 - Aida Pilav (Mladi Krajisnik)/Alma Kovacevic (Celik)/Fatoumata Camara (Zeljeznicar)
5 - Jelena Maksimovic (Zeljeznicar)/Ana Jokovic (Mladi Krajisnik)/Marina Dzinic (Jedinstvo)

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 13 maj 2009, 14:09

KK_Bosna je napisao/la:1 - Dragoslava Zakula (Mladi Krajisnik)/Matea Tavic (Celik)/Mia Fisher (Zeljeznicar)
2 - Aldijana Iriskic (Jedinstvo)/Milica Deura (Mladi Krajisnik)/Irena Vrancic (Zeljeznicar)
3 - Monika Veselovska (Mladi Krajisnik)/Sasa Cadjo (Zeljeznicar)/Natasa Mikic (Zeljeznicar/Mladi Krajisnik)
4 - Aida Pilav (Mladi Krajisnik)/Alma Kovacevic (Celik)/Fatoumata Camara (Zeljeznicar)
5 - Jelena Maksimovic (Zeljeznicar)/Ana Jokovic (Mladi Krajisnik)/Marina Dzinic (Jedinstvo)

Jeli ovo najbolje od najboljih ili ? trenutno 1 2 3 najbolja :)
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 maj 2009, 14:57

TaRgEt_ je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:1 - Dragoslava Zakula (Mladi Krajisnik)/Matea Tavic (Celik)/Mia Fisher (Zeljeznicar)

Jeli ovo najbolje od najboljih ili ? trenutno 1 2 3 najbolja :)
1,2,3 najbolja

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 13 maj 2009, 15:05

svih 5 djevojaka koje sam nabrojao su na ovom spisku. 8-)
a ako su ove prve najbolje po pozicijama, onda su tu dvije sa mog spiska.
koliko i kako pratim... vise nego dobro. :D

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.