Premijer liga BiH - aktuelno
- NisamInSajder
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
Jako nezahvalna liga za prognozirati, uvijek bila i uvijek ce biti. Dosta izjednacena, pogotvo sad zbog ovog u21 pravila, to je dosta zakomplikovalo stvari, niko ne igra sa najboljom postavom, tako da nikad niti jedna ekipa nece biti apsolutni favorit. Ono sto zapinje za oci jeste, da je kvalitet losiji nego prosle sezone, a jos znacajno losiji nego pretprosle sezone.
Borba za europu, ujedno i titulu, po kvalitetu ekipa ide Velezu, Zrinjskom, Sarajevu, Borcu i Tuzla Cityu. Sredina tablice Siroki Brijeg, Sloboda i Zeljeznicar, te na kraju borba za opstanak Posusje, Rudar Prijedor, Leotar Trebinje i Radnik Bijeljina. Nijanse ce odlucivati za konacna mjesta, sirina igrackog kadra, samim time svjezina ekipe u ovom dijelu sezone najvise odlcuju.
Citava ova situacija se moze preokrenuti u zimskom prijelaznom roku, kada neke ekipe mogu naglo proigrat ili pak neko moze dovesti 4-5 vrhunskih pojacanja i tako zavrsiti sezonu. A nije da nije bilo takvih sezona u PL, Zrinjski sa 5. ili 6. pozicije na prvo mjesto itd. Dakle ova polusezona moze znaciti samo borba za pole position mjesto za kraj prvenstva, mjeseci mart i april su u nasoj ligi najbitniji, tada se "lomi" prvenstvo.
Borba za europu, ujedno i titulu, po kvalitetu ekipa ide Velezu, Zrinjskom, Sarajevu, Borcu i Tuzla Cityu. Sredina tablice Siroki Brijeg, Sloboda i Zeljeznicar, te na kraju borba za opstanak Posusje, Rudar Prijedor, Leotar Trebinje i Radnik Bijeljina. Nijanse ce odlucivati za konacna mjesta, sirina igrackog kadra, samim time svjezina ekipe u ovom dijelu sezone najvise odlcuju.
Citava ova situacija se moze preokrenuti u zimskom prijelaznom roku, kada neke ekipe mogu naglo proigrat ili pak neko moze dovesti 4-5 vrhunskih pojacanja i tako zavrsiti sezonu. A nije da nije bilo takvih sezona u PL, Zrinjski sa 5. ili 6. pozicije na prvo mjesto itd. Dakle ova polusezona moze znaciti samo borba za pole position mjesto za kraj prvenstva, mjeseci mart i april su u nasoj ligi najbitniji, tada se "lomi" prvenstvo.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
-
- Kontakt:
Nije nije zaboravio, namjerno izostaviotareizo je napisao/la: ↑30 jul 2021, 15:47zaboravio si Tuzla City jaka ekipa vjeruj miFKBilder je napisao/la: ↑30 jul 2021, 15:41Zavisi sve trenutna forma ne mora da znaci nista.
Sarajevo, Velez, Zrinjski, Borac, Zeljo,Siroki....80 posto to je vrh tabele na kraju...Hoce li ko tu upasti, ili neko kiksati je sada upitno.
Slobodu niko ne svata ozbiljno recimo, a pomrsice racune mnogima.

Tuzla City / Sloga Simin Han
- ASD
- Kontakt:
On je fizički jak i tehnički odličan. Zna sačuvati posjed.DuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑30 jul 2021, 16:00![]()
valja Zubanovića gledati u špicu.
U problemima su što se tiče u21 kadrom.
Čini li se tebi ili se onaj Juričić dobro popravio? Prošle sezone jako krut i nestabilan, ove sezone jako opušten i tehnički pristojan na lopti.
Problem je što je možda i najsporiji napadač lige.
Uglavnom. Može biti veoma dobar da odradi dobar posao kad imaš jaka krila ili AMF.
Kada je prostor veći, tu nije ubojit.
Veceras fudbalska poslastica, Leo i Sloboda, kao u stara dobra vremena 

| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Tri boda i vrh tabele trenutno.
Bitno je skupljati svaki bod pa cemo na zimu vidjeti gdje smo i sta je realno, sta nije.
Bitno je skupljati svaki bod pa cemo na zimu vidjeti gdje smo i sta je realno, sta nije.
- Beduin
- Kontakt:
Ja bih volio vidjeti ovakav trans
"Gosti iz GT"
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- tuzlak1987
- Kontakt:
Cestitke Borcu na novom treneru. Ugovor na dvije godine, a ostati ce max 10 kola.
-
- Kontakt:
tuzlak1987 je napisao/la: ↑30 jul 2021, 17:27Cestitke Borcu na novom treneru. Ugovor na dvije godine, a ostati ce max 10 kola.

Ako rezultati budu onakvi kakvi se ocekuju a to je red poraza i red nerijesenih 5 kola je plafon.
Bice dovoljno dugo tu da se borac na kraju bori za mjesto u evropi jer je prvo mjesto sada SF.
Jos ako prodaju nekoga tipa zakarica......
Suma sumarum,jako los potez borca,ocigledno da u klubu ima vise struja gdje svaka vuce na svoju stranu i naravno,najvise ce ispastati klub. Posjeta ce biti s.**** maksimalno.
Uopste ne izgleda dobro
Najbolje da se priključe u trećem krugu takmičenja.miky_hz je napisao/la: ↑29 jul 2021, 23:50Nesto kontam da je kasno za pomjerat al eto,mislim da se u ovom slucaju sad Rudar pita.Velež bi trebao igrati duel trećeg kola Premijer lige BiH, protiv Rudar Prijedora u ponedjeljak, ali po svemu sudeći će ta utakmica biti odgođena.
Odluka o odlaganju utakmice u Mostaru bi trebala biti donesena sutra, a sigurni smo da će u savezu imati razumijevanja za jedinog bh. predstavnika u evropskim takmičenjima.

- OldFashioned
- Kontakt:
Thank you!
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
Nece velez da odgodi jer to bi kazu utjecalo na regularnost takmicenja. Oni su inace poznati po postenju.fks74 je napisao/la: ↑30 jul 2021, 18:24Najbolje da se priključe u trećem krugu takmičenja.miky_hz je napisao/la: ↑29 jul 2021, 23:50Nesto kontam da je kasno za pomjerat al eto,mislim da se u ovom slucaju sad Rudar pita.Velež bi trebao igrati duel trećeg kola Premijer lige BiH, protiv Rudar Prijedora u ponedjeljak, ali po svemu sudeći će ta utakmica biti odgođena.
Odluka o odlaganju utakmice u Mostaru bi trebala biti donesena sutra, a sigurni smo da će u savezu imati razumijevanja za jedinog bh. predstavnika u evropskim takmičenjima.![]()
Ne treba im dopustiti odgodu, nikome ko igra evropska takmicenja. Pa sta je ovo cirkus jbt.
Ako se recimo plasiraju u playoff, pa u grupe odgoditi jesenju sezonu ili sta...Samo igrat, treba ukinuti te gluposti.
Ako se recimo plasiraju u playoff, pa u grupe odgoditi jesenju sezonu ili sta...Samo igrat, treba ukinuti te gluposti.
-
- Kontakt:
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Inače je jako siromašan marketing BH klubova na socijalnim mrežama.
Nisam siguran koliko bi jak marketing tipa, sedmični trening video, neke kviz igre sa igračima, podcast sa nekim od članova SŠ, druženje sa navijačima poboljšalo posjetu na stadionima ili bi postali zanimljiviji jačim sponzorima.
Samo znam da recimo Arsenal koristi DM za damage control i propagandu.
Fks je imalo neke sit down-e sa igračima i SŠ ali prekinuše sa tim meni se čini?
Nisam siguran koliko bi jak marketing tipa, sedmični trening video, neke kviz igre sa igračima, podcast sa nekim od članova SŠ, druženje sa navijačima poboljšalo posjetu na stadionima ili bi postali zanimljiviji jačim sponzorima.
Samo znam da recimo Arsenal koristi DM za damage control i propagandu.
Fks je imalo neke sit down-e sa igračima i SŠ ali prekinuše sa tim meni se čini?
Zadnja izmjena: DuljevinhoHaraldo, dana/u 30 jul 2021, 18:55, ukupno mijenjano 1 put.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Sretno Slobodi!
-
- Kontakt:
Nisu ljudi ni trazili odgodu.
Zeleni Zub, nije grub. Zeleni zub nema brata, Zeleni zub je kao stub,Zeleni zub jeste tata.
Sta ce trazit da sebi stetu prave?
Sta ce onda s Radnikom, hoce i to odgodit, pa ako prodju Play off, sta tad?
Al ja kao rival donekle i navijam da odgode jer time prave sebi problem u buducnosti i tim bolje. Zasto se bune navijaci rivalskih klubova uopce? Druga stvar kad je odgode protiv tebe, kosto su nama proslo kolo, al ovako, bolje da odgode, nego da igraju, pa i sve da izgube bodove.
Al normalno da nece odgadjat, nisu budale ko neki na ovom forumu.
Eo Surkovic kaze da je navodno Velez zatrazio odgodu, ceka se potvrda.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 30 jul 2021, 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Domaca utakmica, nece je odgoditi. Drugo je da je gostujuca u Prijedoru. Nema BiH autoputa, doci iz Mostara u Prijedor pa nazad nakon Grcke bilo bi suicidalno. Ovdje neki pisu kao da je BiH Njemacka, pa lako iz grada u grad. Sagledajte sve iz druge perspektive, nemojte samo navijacki.
Po meni Zrinjski igracki ima bolju ekipu od Veleza. Bit ce zanimljiva sezona. Velez je moj tajni favorit za titulu, a sve osim ponovnog plasmana u Evropu bilo bi veliko iznenadjenje.
Po meni Zrinjski igracki ima bolju ekipu od Veleza. Bit ce zanimljiva sezona. Velez je moj tajni favorit za titulu, a sve osim ponovnog plasmana u Evropu bilo bi veliko iznenadjenje.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], CAZIN, NEZALAGANJE i 31 gost.