Ja i kazem da Slobodi nije cilj Evropa, cilj je stabilizacija i sredina tabele. Mislim da nakon dugo vremena nam nije cilj samo puki opstanak, a dosta cinjenica ide u prilog mojoj tvrdnji.ZileZile je napisao/la: ↑31 jul 2021, 13:57Opcenito svaka ekipa u nasoj ligi poslije 2-3 kola kada dobro odigra misli da bi poslije mogla Realu uzeti bod. Po meni Sloboda kao ekipa nije ni blizu Europe, ima puno kvalitetnijih ekipa od njih, nikad se ne zna ali na papiru sigurno nisu. Prva tri kola protiv ekipa koji su kandidati za ispadanje i oni su svoj posao odlicno uradili, protiv konkurenata su uzeli bodove i oni su mirni za sada (racunajuci da je vjerovatno cilj opstanak u ligi).Beduin je napisao/la: ↑31 jul 2021, 13:20Tom logikom pored Veleza, Borca, Sloge, Sarajeva i moguce Sirokog vi mozete samo sanjati Evropu.Antipolitika3 je napisao/la: ↑31 jul 2021, 13:13
Pored Sarajeva,Sirokog,Borca,Tuzle,Veleza,Zrinjskog i Zelje europu samo mogu sanjati.
Jedno je papir i historija, teren je nesto drugo. Slobodi nije cilj Evropa, ali kao i svako na svijetu ako mu se otvori prilika probat ce je iskoristiti. Ali ova Sloboda je jos uvijek podaleko od tog cilja, ali to je fudbal i uvijek treba vjerovati, sanjati i pokusavati.
Samo treba biti realan.
Samo kazem da nikad ne znas kako ce se igraci ponasati na terenu, hoce li trener napraviti dobru selekciju igraca i posloziti to kako treba, plate biti redovne u odnosu na ostale klubove u ligi (svake sezone neko zaglibi sa dugovima, eto vidio si Zelje proslu sezonu, pa i Sarajevo gdje je dosta to dugovanja plata kumovalo volji i zalaganju igraca, a u konacnici i rezultatu na terenu, pa i Olimpic, kasnije i Krupa istupi radi dugovanja) i drugi faktori koji ti otvore vrata ka boljem plasmanu u ligi i mogucoj borbi za Evropu.
Siroki prosle sezone onako podmladi ekipu, jos ih i korona samljela, pa na kraju izborise Evropu. Velez sa onakvom igrackim kadrom sigurno nije bio kandidat za titulu + su prodali najboljeg strijelca na polusezoni, ali su imali sve drugo i izvorise Evropu i blizu titule. Nemi igraci se promovisase i profilisase u kvalitetne igrace unutar sistema kojeg ima trener.
Tako da u fudbalu je sve moguce. A realno Slobodi predvidjam 6.-8. mjesta.