FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
105
47%
3. Sredinu tabele
47
21%
4. Borbu za opstanak
30
13%

Ukupno glasova: 225

zeljodogroba
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljodogroba » 01 avg 2021, 01:59

Opet ono sto se moze reci jeste da treba biti preponosan na ove momke! Podrska ne smije stati, idu bolji dani aBd al nece tako skoro, a u tom periodu smo mi njihova glavna snaga!

Ko misli da je posusje naivna ekipa dobro se zajebo, ovo posusje ce napatit 80% ekipa u ligi.. gledao sam ih evo 3. Tekmu zaredom i nimalo losa ekipa, fali im dobar spic i zavrsnica, inace su jako tehnicki potkovani. Mislim da smo ih mi navijaci podcijenili, puno su pokazali do sada a imaju 0 bodova, golovi ce doci. Sto neko rece dobro je pa smo ih apsolvirali na vrijeme.

Hasagic radi fino sa golmanima sto se vec vidi na Benderu. Svaka cast!
Luka, majstore, ti trebas da budes primjer mnogima, samo to mogu da kazem, bravo momcino, zeljovci ti ovo zaboraviti nece.
Beca i Drina su strasan potencijal, meni Beca izgleda prebitan za ekipu, svaki put kad bi izasao ekipa se pogubila, nekako bi izgubili konce i lutali po terenu ko muhe bez glave. To pokazuje koliko je bitan, samo rokaj momak!!
Mekic danas tanak, al ne treba mu uzeti za zlo, vjerovatno se i zutog pazio, ocekujem ga u punom potencijalu protiv zrinjskog. Zrinjski vcrs pokazao da nisu ekipa za odbaciti, a Jakirovic da zna sta radi. Bice tesko al idemo da se borimo.

Atmosfera… ne treba trositi rijeci, sto kazu, zajebo se ko nije dosao..

Volim te Zeljo!!!

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 01 avg 2021, 02:44

braco je napisao/la:
31 jul 2021, 21:52
"Nemamo rezervnog napadača jer Zdunić nije registrovan zajedno samnom i Armandom"

Ne čuje se dobro na snimku?????????

Pa zar nije registrovan,pisalo se da jes???
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 01 avg 2021, 10:29

Pa veci Zeljovci su ispali Bojo i Juricic nego Stilic i zec.Kapa do poda momcima u ovakoj situaciji ostali su da pomognu klubu.A stila me je razocarao samo tako on krenuo amarovim stopama.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 01 avg 2021, 10:32

Prošle sezone smo imali ekipu sa nekoliko 'znalaca' i skoro pa nikakvu trku. Sad imamo ekipu bez nekih 'znalaca' i imamo trke na pretek. Na trenutke možemo vidjeti i uigrane kombinacije, ali će to doći s vremenom. Ivković je napravio dobru selekciju, kvalitet će se podignuti kako prvenstvo bude odmicalo, a kako koji prelazni rok bude dolazio treba pojačavati ekipu sa pravim profilima igrača, a ne samo dovesti igrača na osnovu njegovog CV. Ova ekipa može podnijeti jednog majstora da ne trči, a i to joj je previše. Samo pametno i polahko, probati stabilizovati klub sa novom skupstinom i UO, a na terenu ici stepenicu po stepenicu. Kad god smo pokušavali preskočiti jednu stepenicu, dešavalo nam se da padnemo njih pet. Ne samo nama već svakoj ekipi u našoj zemlji.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 01 avg 2021, 10:46

Trenira li taj stilic bar?? Koji je to bezobrazluk. Pa ima li koja "legenda" i zelja navijaca da nas nije zavalio. Oni nesto kao naviiaci kluba, fuj.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 01 avg 2021, 11:05

lendra je napisao/la:
01 avg 2021, 10:29
Pa veci Zeljovci su ispali Bojo i Juricic nego Stilic i zec.Kapa do poda momcima u ovakoj situaciji ostali su da pomognu klubu.A stila me je razocarao samo tako on krenuo amarovim stopama.
Prvo trebas kad nekog hvališ to ne znaci da nekog moras pljuvati. Niti bilo ko od nas može reći za bilo koga ko je veći zeljovac.

Ne kontam da po forumu konstatno pljujete nekoga da bi uzdigli drugog a isti taj Juricic I Bojo nisu mogli nikog pobjediti 15 kola prošle sezone. Ne znate šta je u pitanju oko Stilica a drobis konstatno
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 01 avg 2021, 11:13

Manijaci su ti kojima treba odati svo poštovanje.Tu su kad je najpotrebnije da pruze podršku i da stanu u odbranu kluba :tokralju: :tokralju: :tokralju: .Najvaznije je bilo rastjerati klošare kojima je samo pomocni bio u glavama a za Zelju im je bilo kao do lanjskog snijega.Evo pocelo se malo raditi i vec se vide rezultati.Hvala Ivkovicu i Armandu što su se prihvatili posla u nimalo zavidnoj situaciji i hvala igracima što daju sve od sebe na terenu.Nikoga od njih nebih izdvojio jer svi se bore i daju svoj maksimum i to je sad najvaznije a sve ostalo ce vremenom doci.Samo nastaviti sa ovakvom podrškom sa tribina i siguran sam da ce se Zeljo vrlo brzo vratiti tamo gdje pripada.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 01 avg 2021, 11:32

Ne bi puno da pisem i da se ponavljam, ali reci cu sto je rekao Alihodzic; svaka cast djecacima, zahvala navijačima najboljim u državi! U Mostaru dati sve od sebe, bod puna šaka brade, ali uz ovakav pristup od prva tri kola ako ponove ne bi zamjerio im i da prime petardu...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

1921ba
Kontakt:

Post Postao/la 1921ba » 01 avg 2021, 11:49

Youtube: 1921tv
Facebook: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 avg 2021, 12:14

Još jedna divna noć na Grbavici..
Samo da pohvalim sve redom, manjak kvaliteta kompenziraju borbom do zadnje kapi krvi, i to je ono što nam je trebalo.
Nas kokuzluk jedino ujedini i pokaže nam kakav Željo treba da bude na terenu..
Luka Juričiću, ti si babo !

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 01 avg 2021, 12:40

Benderrr je napisao/la:
01 avg 2021, 11:05
lendra je napisao/la:
01 avg 2021, 10:29
Prvo trebas kad nekog hvališ to ne znaci da nekog moras pljuvati. Niti bilo ko od nas može reći za bilo koga ko je veći zeljovac.

Ne kontam da po forumu konstatno pljujete nekoga da bi uzdigli drugog a isti taj Juricic I Bojo nisu mogli nikog pobjediti 15 kola prošle sezone. Ne znate šta je u pitanju oko Stilica a drobis konstatno
Ne seri

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 01 avg 2021, 12:43

3.8 protiv Rudara iz Kaknja na Grbavici
mosa lošmi stićko tit-ula!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 avg 2021, 12:46

1921boy je napisao/la:
01 avg 2021, 12:43
3.8 protiv Rudara iz Kaknja na Grbavici
Utakmica bi trebala poceti u 18:00h, mada, mozda malo i promijene zbog vrucina, ali bit na zvanicnoj tacna satnica.
1921ba je napisao/la:
01 avg 2021, 11:49
Kako volim ovu nasu tradiciju skandiranja prezimena igraca koji je dao gol. :D :ljepota:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 01 avg 2021, 12:59

Kaze savez 4250 ljudi na Grbavici sinoc hahah

ZaZelju
Kontakt:

Post Postao/la ZaZelju » 01 avg 2021, 13:05

Kapacitet istoka je 4.266.
Onda znaci da su svi koji su bili na tribinama mogli stati na istoku.
Sumnjam.
Nisam bio tu, ali gledajuci prenos izgledalo je blize sest nego pet hiljada.
Nekih 5.500 je ok cifra.

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 01 avg 2021, 13:29

Ma neka pisu da je bilo 2.000 **** ih
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 avg 2021, 13:38

Prelijepa atmosfera na Grbavici i jučer, drago mi je zbog pobjede mada treba biti realan i reći da smo vrlo lako mogli ostati i bez nje, opet smo u drugom poluvremenu tamo negdje od 60-te minute dali loptu njima u noge i faktički se grčevito branili do kraja meča.

Ja razumijem da ekipa nema kvalitet i iskustvo, ali nešto se mora uraditi po tom pitanju jer mi ćemo svaku drugu utakmicu gubiti u zadnjih pola sata sa onakvim pristupom igri.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 avg 2021, 14:03

Raonffa je napisao/la:
01 avg 2021, 13:38
Prelijepa atmosfera na Grbavici i jučer, drago mi je zbog pobjede mada treba biti realan i reći da smo vrlo lako mogli ostati i bez nje, opet smo u drugom poluvremenu tamo negdje od 60-te minute dali loptu njima u noge i faktički se grčevito branili do kraja meča.

Ja razumijem da ekipa nema kvalitet i iskustvo, ali nešto se mora uraditi po tom pitanju jer mi ćemo svaku drugu utakmicu gubiti u zadnjih pola sata sa onakvim pristupom igri.
Ma kakve druze 60e minute. Ja evo i dan danas ne mogu da razumijem zasto mo izasli na ovakav nacin u mec. Umor, strah, taktika? Sta. Mi od prve minute bukvalno smo prepustili loptu Posusju koji je izuzev neki nasi 5-8 minuta po poluvremenu gdje smo se kao nesto pitali drzali utakmicu kosto kaze Coric u sah matu. Oni su se pitali za sve, e sad sreca je nasa sto su oni u napadu smotani i nekonkretni pa nisu znali da iskoriste. Ovakav stil igre nece proci protiv iole bolji klubova.

A sto se tice ove brojke gledaoca posto vidim da se pise o tome, pa uvjek ce biti 1-2k vise nego sto savez saopsti. Sjecate se prije neki sezona kada je Grbavica bila ispunjena a oni hladno bace 5-6k na stranici. Ne trebaju se te brojke uzimati za ozbiljno. A da stvar bude smjesnija, kazu 4.5k na lavoru bilo sinoc. :urnebes:

P.S. Moze li mi neko objasniti sta je razlog nakon dolaska nove, fantasticne, uprave sto se prestalo da saopstava prihod od karata nakon utakmice i ukupan broj gledaoca? :hmmmmm:
@igrajlopte 🐦

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 01 avg 2021, 14:10

ReX je napisao/la:
01 avg 2021, 14:03
Raonffa je napisao/la:
01 avg 2021, 13:38

Ma kakve druze 60e minute. Ja evo i dan danas ne mogu da razumijem zasto mo izasli na ovakav nacin u mec. Umor, strah, taktika? Sta. Mi od prve minute bukvalno smo prepustili loptu Posusju koji je izuzev neki nasi 5-8 minuta po poluvremenu gdje smo se kao nesto pitali drzali utakmicu kosto kaze Coric u sah matu. Oni su se pitali za sve, e sad sreca je nasa sto su oni u napadu smotani i nekonkretni pa nisu znali da iskoriste. Ovakav stil igre nece proci protiv iole bolji klubova.

A sto se tice ove brojke gledaoca posto vidim da se pise o tome, pa uvjek ce biti 1-2k vise nego sto savez saopsti. Sjecate se prije neki sezona kada je Grbavica bila ispunjena a oni hladno bace 5-6k na stranici. Ne trebaju se te brojke uzimati za ozbiljno. A da stvar bude smjesnija, kazu 4.5k na lavoru bilo sinoc. :urnebes:

P.S. Moze li mi neko objasniti sta je razlog nakon dolaska nove, fantasticne, uprave sto se prestalo da saopstava prihod od karata nakon utakmice i ukupan broj gledaoca? :hmmmmm:
Ma hajde razumijem ja ako ti je taktika prepustiti loptu protivniku i igrati na kontre, to mi je ok donekle (mada stvarno je malo frustrirajuće da Posušje kontroliše igru na Grbavici 90 minuta), pogotovo kada uzmeš u obzir neiskustvo i nekvalitet ekipe, yebiga na te stvari se sada apsolutno moramo navići.

Ali bezveze mi je što i protiv Borca i protiv Posušja zadnjih pola sata na Grbavici faktički igramo bunker, protiv Borca je puklo, protiv Posušja nije a moglo je, i siguran sam da će češće pucati nego što neće, čisto zbog neiskustva u odbrani.

Samo bih volio znati šta je razlog takve taktike, je li to namjerno rade, da li se po inerciji povuku nazad, da li nisu dovoljno fizički spremni, ali šta god da je mora se raditi na tome da se popravi.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 01 avg 2021, 14:20

Bitno je da je atmosfera i navijanje bilo odlicno, i nosilo ekipu zadnjih 20ak minuta kad smo fizicki pali. Takodje jako bitno je(a to jedino u klubu znaju) koliko smo karata prodali i novca prihodovali. To sta pačići iz saveza napisu u izvjestaju je najmanje vazno. I ne raspravljati sa torpederima. Mi smo sigurno 4000 karata prodali oni nisu ni milju. Pišaj ih...
Neka se pritiv Zrinjskog ponovi ovakva zelja i borbenost, slijedeca na Grbavici je najmanje milja raje vise...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Hrammm1921, Levin i 52 gosta.