FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
21%
2. Borbu za Evropu
99
47%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 209

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 01 avg 2021, 19:23

Raonffa je napisao/la:
01 avg 2021, 19:10
MocMahale444 je napisao/la:
01 avg 2021, 17:43
Kako bi volio da igraci sutaju izvan 16, slobodno nije zabranjeno.

Kako se stvari guraju ispod tepiha da ne bi raja opet se bunila. Treba nam jaka uprava ako je to ikako moguce.

Stila i Zec nabijem vas na napojnu žilu.
I kada šutaju onda su tribine u opasnosti :mrgreen:
Mujezin žabicom? :kafa:
Od 5-6 valjda jedna bude u okvir gola.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 01 avg 2021, 19:34

Bersaga je napisao/la:
01 avg 2021, 19:16
U ova 3 kola, zabilježili smo pobjedu,remi i poraz. Igrali smo dvije domaće utakmice pred dosta navijača, na najboljem terenu u državi, protiv jedne jače i malo slabije ekipe. Igrali smo jednu u gostima sa solidnim brojem domaćih navijača, protiv jake ekipe, na ne tako dobrom terenu.
Momci su osjetili i podršku i pritisak, vidjeli su da se mogu nositi sa svim ekipama. Vidjeli su kako je igrati na dobrom i manje dobrom terenu. Već su osjetili kako je biti autsajder i biti favorit. Vidjeli su da nema opuštanja dok sudija ne svira kraj, da ne pobjediš iako si zaslužio, a pobjediš iako nisi možda zaslužio.
U ova 3 kola su vidjeli dosta stvari koja će im biti od pomoći u nastavku. Za očekivati je da će se stanje sa aspekta fizičke spreme iz utakmice u utakmicu popravljati. Nadam se da će Grbavica postati naša prednost u odnosu na prošle sezone. Nedostaje kvaliteta ali to momci nadoknađuju borbom, željom i htijenjem. Sa novim igračima ćemo dobiti na širini, po komentarima, najviše se očekuje od Jahića i Zdunića.
Što kaže mašnica "najvažnija je atmosfera u svlačionici", momci su na dobrom putu da postanu jedna homogena cjelina i da se bore jedan za drugog.
Podrška momcima i stručnom štabu, samo jako i što kaže Sablja "Ako ginemo, ginemo zajedno".
U subotu ostati neporaženi u Mostaru pa aBd na dobro ispunjenoj Grbavici ovjeriti bod(ove) pobjedom nad Rudarom.
Sve je to lijepo, divno i krasno dok ne krenu losi rezultati. Sad trenutno nemamo kvaliteta, da li ćemo ga dobiti s ovim novim igračima treba vidjeti. Pored igraca koji su stigli nama trebaju minimalno još dva solidna igraca da nekako iznesemo ovu sezonu.

Cetvorka sto je sad ušla ima šlifa pomoći će nam sigurno. Imamo Gasala koji vjerovatno zbog odugovlačenje oko potpisa plaća cijenu da ga nema u igri i to nam je hendikep vjerovatno. Puno bi bila bolja varijanta da je usao umjesto Hrelje sigurno bi dobili brzinu po strani al sta je tu je. Hrelja uopće ne liči na igraca, niti ima pravilno trčanje, niti brzine, i da nije ova situacija nikad ne bi igrao budimo realni. Tu leži problem utakmica kad vodimo kao protiv Posusja a pravis izmjenu gdje ulazi lošiji igrač ne valja to nikako.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 avg 2021, 19:42

Kad je Hrelja ulazio Ivkovic je mahao sa tribina i govorio nesto u fazonu "da li je moguce", mahao rukama. Izgleda da ga oni nisu razumijeli koga je htio ubaciti/izbaciti. Pik mu je bio izgleda Crncevic, ali oni ubacili Hrelju i nakon nekoliko minuta opet pozvali Crncevica sa zagrijavanja i tad je on i usao.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 01 avg 2021, 20:26

Gasal ne igra jer je neodgovoran prema nazad, ne prati bočnog igrača, pa naši bekovi vise. Nije to samo problem Gasala nego i ostalih ofanzivnih bočnih igrača (Hrelja, Mujezinović, Subašić), pa nam zbog toga bekovi izgledaju dosta slabo, a bore se sami sa dvojicom igrača. Posebno Malić, jer je Mule dosta neodgovoran defanzivno.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 01 avg 2021, 20:38

Da je i tako kako kažeš onda bolje ubacit Gasala. Nego Hrelju..
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 01 avg 2021, 20:39

Bersaga je napisao/la:
01 avg 2021, 18:31
slika

Šta znaš, možda se sljedeća bude gledala sa sjevera 😍
Zena na pola treninga dolazi, pa ti je mozda tamo lakse okusati srecu..
Pročepit će negdje.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 01 avg 2021, 20:44

Svi koji žele dres Želje isti mogu kupiti u Shopu FK Željezničar svakim radnim danom od 9:30 do 17:30, te subotom od 9:30 do 14:30 sati. 🔵⚪

Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba
slika

Joj admina na zvanicnoj sa ovim opisom i slikom sto podyebava Barisica jer vuce dres. :lol:

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 01 avg 2021, 20:59

De ba prestanite objavljivati ove slike po forumu. To je nas navijac, mozda necija zena,majka,djevojka. Probajte malo dalje razmisljati..

I neko spoemnu komentatora, proslu tekmu protiv Tuzle malo reci ponizava nas. Ko da smo iz kantonalne dosli kako prica o nama.

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 01 avg 2021, 21:12

LjoZee je napisao/la:
01 avg 2021, 20:44
Svi koji žele dres Želje isti mogu kupiti u Shopu FK Željezničar svakim radnim danom od 9:30 do 17:30, te subotom od 9:30 do 14:30 sati. 🔵⚪

Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba
slika

Joj admina na zvanicnoj sa ovim opisom i slikom sto podyebava Barisica jer vuce dres. :lol:
Ima li kakvih informacija o novim dresovima, hoće li dolaziti?
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 01 avg 2021, 21:14

timpramosavePla je napisao/la:
01 avg 2021, 20:59
De ba prestanite objavljivati ove slike po forumu. To je nas navijac, mozda necija zena,majka,djevojka. Probajte malo dalje razmisljati..

I neko spoemnu komentatora, proslu tekmu protiv Tuzle malo reci ponizava nas. Ko da smo iz kantonalne dosli kako prica o nama.
U redu je pohvaliti izgled, ali je ovo već 100.put da se raspituju o njoj.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 01 avg 2021, 21:32

avalPacidoroP je napisao/la:
01 avg 2021, 21:14
timpramosavePla je napisao/la:
01 avg 2021, 20:59

U redu je pohvaliti izgled, ali je ovo već 100.put da se raspituju o njoj.
Opušteno ba, nit se raspitujem, nit sam joj šta ružno rekao, šta ste se upalili ko kutnjaci?
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 01 avg 2021, 23:29

Stvarno mi nije jasno za Štilića,niko se ne oglašava iz kluba o njegovom statusu,jer realno on bi našoj sredini terena legao itekako,bez obzira na sve,majstor je majstor.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 02 avg 2021, 01:39

Šteta što smo četvrti a treči ide u Europu. Moračemo probat kroz kup.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 avg 2021, 09:33

Tomislav Ivković: Željezničar prolazi kroz krizu identiteta, ljudi u klubu hoće da vrate Plave gdje i pripadaju, ali to ne ide preko noći

Trener Željezničara Tomislav Ivković bio je gost u podcastu Sportkluba zajedno sa Igorom Milanovićem gdje se dotakao i fudbalera sarajevskog tima.

Istakao je da Željezničar prolazi kroz krizu identiteta, te da ljudi u klubu hoće da vrate Plave na mjesto gdje im i pripada, no to ne ide preko noći.

- Željezničar prolazi kroz krizu identiteta, finansijska kriza je prisutna svugdje zbog posljedica pandemije koronavirusa. Vidim da ljudi hoće i žele da vrate klub gdje pripada, ali to ne ide preko noći. Imamo mladu ekipu, ostali smo praktički bez kompletne prošlogodišnje, ali mladići se žele pokazati, pokazuju da imaju karakter i kvalitet. Definitivno zaslužuju da budu tu, rekao je Ivković i zatim dodao:

- Poanta trenerskog posla je da uvjeriš sebe i igrače da možeš dobiti svakoga, ali i da možeš izgubiti od svakoga. Pozitivna energija je veoma bitna posebno kada imaš kvalitetnu ekipu, onda je sve lakše sa dobrom atmosferom. Svako mora da se pripremi da hoće, da jeste, da želi i da može i pozitivan rezultat neće izostati.

Zatim se osvrnuo na igračku karijeru gdje je volio mnogo da izlazi, te je uporedio sa današnjim fudbalerima kojima moraš previše ugađati.

- Fudbalerima se danas previše ugađa, ljudi u klubu se trude da im ništa ne fali, a kod nas to nije bio slučaj. Puste nas na ulicu i mi treba da se snađemo. Volio sam mnogo da izlazim jer sam bio vrhunski fizički pripremljen, pa mi ta jedna propuštena noć nije nešto pretjerano oduzimala. Sutradan sam odradio trening i bio sam kao nov. Danas mi dođe igrač i folira me da ga boli želudac, da nije dobro spavao, a ja mu kažem da me ne mulja jer znam gdje je bio i šta je radio. Budi laf, odradi trening, pa idi kući spavaj, između ostalog je kazao trener Plavih.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 02 avg 2021, 11:36

Sutra u 18:00 protiv Rudara iz Kaknja na Grbavici.
Željezničar za život cijeli!

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 02 avg 2021, 11:56

dejavu je napisao/la:
01 avg 2021, 17:11
slika
:thumbup:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 02 avg 2021, 12:11

MocMahale444 je napisao/la:
01 avg 2021, 17:43
Kako bi volio da igraci sutaju izvan 16, slobodno nije zabranjeno.

Kako se stvari guraju ispod tepiha da ne bi raja opet se bunila. Treba nam jaka uprava ako je to ikako moguce.

Stila i Zec nabijem vas na napojnu žilu.
Zec nije igrač, Zec je Lego kockica!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 02 avg 2021, 12:35

Prva tri kola, 4 od 9 bodova, vjerujem da ćemo iz kola u kolo sve bolje i sigurnije igrati. Svaka čast momcima, jer skupljaju prve minute u profesionalnom fudbalu, a niko ih nije nadigrao. Bravo momci!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 02 avg 2021, 12:36

Ali najjace budi laf, odradi trening pa kuci spavaj :rol:
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Kompromis
Kontakt:

Post Postao/la Kompromis » 02 avg 2021, 12:42

Arvid je napisao/la:
02 avg 2021, 11:56
dejavu je napisao/la:
01 avg 2021, 17:11
slika
:thumbup:
Koliko ovaj njegov trener lici na minijaturnu verziju Ive Karlovica to nije normalno, pogotovo u ovoj pozi sa strane... cak na prvu loptu kad sam vidio ovu sliku nisam ni skontao ovog malca tekvandoistu nego mislio Ivo dosao da gleda Zelju...

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Mahalac7 i 26 gostiju.