FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

Pantelija
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Pantelija » 02 avg 2021, 16:40

Da bi upisao faks moras zavrsiti 4 srednje ne mozes sa 3.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 avg 2021, 16:41

Historicar je napisao/la:
01 avg 2021, 02:38
[/list]
Aduka87 je napisao/la:
01 avg 2021, 02:35
E jbg svi se kunete u akademiju, slinite kako trebaju mladi igraci igrat, vec u startu ste popljuvali Lazica a sad sve obrnuto hahahahaha.
Nakon Milsamija, akademija se svima zgadila.Mislim, i prije je bilo nezadovoljstva, ali ta utakmica je kap koja je prelila casu.

Ko god je protiv da Akademija FKS u buducnosti ne bude temelj razvoja FKS, taj vjerovatno nesvjesno, a mozda i svjesno ne zeli dobro FKS.
To sto se Akademiji ne poklanja minimum sredstava i paznje u posljednjih 1,5 god. je do rukovodstva Kluba. Do prije 2 mjeseca ste za Djokanovica cekivali milionski tranfer, zal da se za Kovacevica moglo uzeti vise od 0,5 m€, pa Mihojevic,Mujakic,pa 300 k€ za H.Hodzica,Sadikua,150 k€ za Mustafica,Catakovica... Sve su to ozbiljni "poslovni" rezultati iz nekog dobrog vremena.
TO STO SU DIZDAREVIC, PIDRO,KURDIC,SABANOVIC U PRVOM PLANU, A NE ZADOVOLJAVAJU NASE ZAHTJEVE JE POSLJEDICA LOSE FINANSIJSKE SITUACIJE, A NE PLANSKOG RADA SA AKADEMCIMA. DOCI CE I DIZDAREVIC NA TAPET, KAO STO JE I VLADAN BIO.
Ako mislite da cete recimo sa:Pavlovicem(Velicem),Oremusom, Lazicem,Pejovicem,Gavricem,Cmiljanicem,Hebibom,Krletom i sl. igrati kvale LP ili grupe Evrope, onda ste u velikoj zabludi.
Mozda bi grupe igrali sa Delacem,Benkom,Crepuljom,Jajalom i sl., ali za to trebaju vece pare, a nema ih. Da bi bilo para za Jajala i Delaca, treba iskovovati 3-4 Kovacevica za recimo 2 god. Za to treba ozbiljniji pristup talentima iz cijele BiH.
Da za lose stanje FKS kriva je Uprava, a ne trenutni mladi igraci. Volio bih da ni jedan ne bude u buducnosti u rosteru, da vidimo ko ce igrati i ko ce Vam biti krivac.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 02 avg 2021, 16:42

VenamaHrabrih je napisao/la:
02 avg 2021, 16:29
Jedan moj drug, ne mogu vam reći ime, ima sina. Divan dečko. Pažljiv, nasmijan, veseo... Međutim, škola mu nije išla bogzna kako, ali kako mu je stari neka čivija u zna se kojoj stranci, uspio je dijete upisati u prestižnu srednju tehničku školu na Marindvoru, u intelektualnim krugovima kolokvijalno zvana; Mašinska. Narečeni momak je tu pokazao raskošni talenat i zavidno znanje te je za samo četiri godine završio zahtjevnu trogodišnju izobrazbu i stekao zvanje metalostrugara. Iskoristivši njegov potencijal, otac ga je, bez suvišnih peripetija i administrivnih zavrzlama, upisao na neki fakultet. Koristeći svoju komparativnu prednost, dečko je za nepunu godinu završio većinu fakulteta sarajevskog univerziteta + cijenjenu visoku poslovnu školu u Kiseljaku.
Nakon takvog blistavog uspjeha, madridski IDSE fakultet je jedva dočekao ovog mladog junošu koji je uz simboličnu novčanu naknadu uspio konačno dobiti jednu od najljepše dizajniranih diploma u akademskim krugovima.
Uz sugestiju oca, FUP je za stalno zaposlio ovog potentnog učenjaka.
Na iskrene čestitke koje sam uputio ocu zbog sistematiziranja silnog znanja ove intelektualne gromade, otac me samo krvavo pogledao i ljubazno odgovorio: Jedi gowna.
Ovaj stručnjak s ponosom tvrdi da je i uvažena gospođica Buljubašić završila isti fakultet čak su joj, isto tako za simboličnu naknadu, poštom uputili plaketu o najuspješnijem menadžeru, isto tako ukusno dizajniranu.
Da li će ova intelektualka uspjeti u plemenitoj nakani da FK Sarajevo pretvori u FK Sabrajevo?
:clap:

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 02 avg 2021, 16:45

AlfredNobel je napisao/la:
01 avg 2021, 02:43
Aduka87 je napisao/la:
E jbg svi se kunete u akademiju, slinite kako trebaju mladi igraci igrat, vec u startu ste popljuvali Lazica a sad sve obrnuto hahahahaha.
Čim se desi kiks, ne znaju gdje udaraju. :rol:
Narednu tekmu ako uzmemo, opet ćemo biti najjači u ligi.

Tek kad vidim da bi neko prije Dizdarevića volio vidjeti ebenog Velića, rupetinu tešku, dovoljno mi je. Opet kažem, svi koji kažu kako bi istrpili bilo kojeg Akademca nauštrb rezultata, serre maksimalno. Izdržali bi do prvog kiksa, onda bi ebavali pomrle i toj djeci. Dovoljno bi ti bilo otići na istok i slušati mentalne invalide šta govore. Tako da tu priču o 'trpljenju' mogu mačku o rep okačiti.

:clap: :clap:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 avg 2021, 16:48

Evo pojacanja na aerodromu :kafa: .Svi nam bolji marketing rade za nas nego mi sami.

slika
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 02 avg 2021, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 02 avg 2021, 16:49

Kone registrovale strance :(

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 avg 2021, 16:51

02 avg 2021, 16:49
Sad ce Sabra to srediti, bez brige, zar trebamo sumnjati u njihov rad ?
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

staravremena
Kontakt:

Post Postao/la staravremena » 02 avg 2021, 16:51

Jesi naporan s njima, yebali te oni.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 02 avg 2021, 16:53

Jesi dosadan s njima, pratis ih vise i znas vise o njima nego oni sami.. Kad smo mi osvojili titulu jesmo je trebali odbacit jer i kone nisu uzele ?
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 avg 2021, 16:54

A kako vi strucnjazi zamisljate akademiju? Izadje 6 djece protiv neke evropske ekipe od toga par udje na negativan rezultat i sprdaju se sa ovima zabiju dva gola i kazete aaaaaaaa dobre akademije??? Jel fakat vinto tako zamisljate? Ne ulazim u kvalitet trenutne djece, momaka, ali tu djecu je neko unistio u prvim timu. Redom šabanovic bio fenomenalan prvu sezonu. Pa pad.
Pidro fenomenalan pa pad
I redom tako mogu.

Da bi se igraci razvijali moraju IGRATI
Po mogucnosti sto jace utakmice
Ne moze malac od 18 do 20 sjediti na klupi i skupiti 97 minuta i onda ga gruhnes sa 20 da ti igra utakmicu koja je pritisak sam po sebi.
Cuj njemu se zgadila akademija. Ž

Ovim ne amnestira rad iste posebno zadnjih par godina ali ovdje ljudi ne razumiju osnovne stvari.
Paa sam dinamo ima sad 20 ekstra talenata i od tih ekstra talenata ce .3 igraca biti u vrh glave. U vrh glave. A imaju i sistem posudbi i sistem davanja ugovora. Nisu problem djeca iz akademije nego su problem igracki kvaliteti s kojim ta djeca treba da igraju.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 02 avg 2021, 16:59

Pantelija je napisao/la:
02 avg 2021, 16:54
A kako vi strucnjazi zamisljate akademiju? Izadje 6 djece protiv neke evropske ekipe od toga par udje na negativan rezultat i sprdaju se sa ovima zabiju dva gola i kazete aaaaaaaa dobre akademije??? Jel fakat vinto tako zamisljate? Ne ulazim u kvalitet trenutne djece, momaka, ali tu djecu je neko unistio u prvim timu. Redom šabanovic bio fenomenalan prvu sezonu. Pa pad.
Pidro fenomenalan pa pad
I redom tako mogu.

Ne moze malac od 18 do 20 sjediti na klupi i skupiti 97 minuta i onda ga gruhnes sa 20 da ti igra utakmicu koja je pritisak sam po sebi.

Ovim ne amnestira rad iste posebno zadnjih par godina ali ovdje ljudi ne razumiju osnovne stvari.
Paa sam dinamo ima sad 20 ekstra talenata i od tih ekstra talenata ce .3 igraca biti u vrh glave. U vrh glave. A imaju i sistem posudbi i sistem davanja ugovora. Nisu problem djeca iz akademije nego su problem igracki kvaliteti s kojim ta djeca treba da igraju.
Za igrace je u tim godinama najbitnije da igraju, a sta mi radimo ? Posaljemo talentovanog golmana koji bi trebao naslijediti Kovacevica, na posudbu u mdk gdje ce biti 3 golman..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 avg 2021, 17:04

Pantelija je napisao/la:
. Nisu problem djeca iz akademije nego su problem igracki kvaliteti s kojim ta djeca treba da igraju.
To je glavni problem,i mislim dosta raje je o tome i pisalo ovdje i ja sam na kraju krajeva,svi se nekako drzimo te paralale Cimirot/Jajalo i kako to treba da izgleda.

Ali opet su tu krivi ovi iz uprave sto su sastavili tu ekipu i sto ce ta djeca ispastati.Hoce da je akademija u fokusu a da mali stasava uz Hebibovica hoce al malo sutra.Naravno da ce biti los,ustvari nece mozda biti ali ce oscilirati od dobre i lose utakmice kako koje.Ali kako god nece imati od koga rasti iz utakmice u utakmicu i vec sam rekao nemoze ucenik biti bolji od ucenika,a mi to imamo sada gdje je pola malaca bolji od ovih veterana kojim je Sarajevo vrhunac karijere.

Znaci opet greska uprave milionita po redu.Nije ni moja ni ovih sto neznaju to da gledaju kako treba,nego jednostavno servirano im je tako, da djete igra pored kretena od igraca i da skupa u paru djeluju kao dva kretena a to nebi trebalo biti tako .

I sto je najgore ta djeca sad dolaskom Tana padaju u zaborav vecina sem ove dvojice sto ce igrati,evo vidim mali Dervisagic je vec na tribinama a pokazao se npr za jednog Velkoskog trenutno(prije postujem) igracina.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 02 avg 2021, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 02 avg 2021, 17:06

Irfan Jasarevic, nije lose...
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 02 avg 2021, 17:09

Samozdravlje je napisao/la:
02 avg 2021, 16:41
01 avg 2021, 02:38
[/list]
Aduka87 je napisao/la:
Nakon Milsamija, akademija se svima zgadila.Mislim, i prije je bilo nezadovoljstva, ali ta utakmica je kap koja je prelila casu.

Ko god je protiv da Akademija FKS u buducnosti ne bude temelj razvoja FKS, taj vjerovatno nesvjesno, a mozda i svjesno ne zeli dobro FKS.
To sto se Akademiji ne poklanja minimum sredstava i paznje u posljednjih 1,5 god. je do rukovodstva Kluba. Do prije 2 mjeseca ste za Djokanovica cekivali milionski tranfer, zal da se za Kovacevica moglo uzeti vise od 0,5 m€, pa Mihojevic,Mujakic,pa 300 k€ za H.Hodzica,Sadikua,150 k€ za Mustafica,Catakovica... Sve su to ozbiljni "poslovni" rezultati iz nekog dobrog vremena.
TO STO SU DIZDAREVIC, PIDRO,KURDIC,SABANOVIC U PRVOM PLANU, A NE ZADOVOLJAVAJU NASE ZAHTJEVE JE POSLJEDICA LOSE FINANSIJSKE SITUACIJE, A NE PLANSKOG RADA SA AKADEMCIMA. DOCI CE I DIZDAREVIC NA TAPET, KAO STO JE I VLADAN BIO.
Ako mislite da cete recimo sa:Pavlovicem(Velicem),Oremusom, Lazicem,Pejovicem,Gavricem,Cmiljanicem,Hebibom,Krletom i sl. igrati kvale LP ili grupe Evrope, onda ste u velikoj zabludi.
Mozda bi grupe igrali sa Delacem,Benkom,Crepuljom,Jajalom i sl., ali za to trebaju vece pare, a nema ih. Da bi bilo para za Jajala i Delaca, treba iskovovati 3-4 Kovacevica za recimo 2 god. Za to treba ozbiljniji pristup talentima iz cijele BiH.
Da za lose stanje FKS kriva je Uprava, a ne trenutni mladi igraci. Volio bih da ni jedan ne bude u buducnosti u rosteru, da vidimo ko ce igrati i ko ce Vam biti krivac.
Bravo Ahbabu podrzavam te, sve drugo FK SARAJEVO vodi u propast ako Tan bude odredio strategiju NAMA, i sabrina i kasum ga nebudu mogli presaltat na strategiju koju je imao kad je tek dosao trebaju dat odkaz i reci Tan nije zelio to i to mi smatramo to i to ciljevi se nisu piklopili mi idemo svoim putem.

Ne smatram SABRINU I CO IZRICITO KRIVIM ZA TRENUTNO STANJE I RUSENJE AKADEMIJE.. jer svi znamo bankrotirani kinez da je zelio da pravi Real Madrid al praznog ili veoma tankig nivcanika. Zato Tanu predlazem i onim 20% vlasniku mi zelimo bit Ajax ne real m

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 02 avg 2021, 17:09

Zoran28 je napisao/la:
02 avg 2021, 17:06
Ako je istina, treba te častiti.Iz Krupe se prodao u Prvu ligu Švedske kao ponajbolji lijevi bek u Premijer ligi.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 avg 2021, 17:18

02 avg 2021, 17:09
Zoran28 je napisao/la:
02 avg 2021, 17:06
Ako je istina, treba te častiti.Iz Krupe se prodao u Prvu ligu Švedske kao ponajbolji lijevi bek u Premijer ligi.
I odlicno mu ide,dogurao do trece Svedske lige gdje trenutno igra. Pravi igrac za pocastit,al pocastit ce u apoteci

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 02 avg 2021, 17:21

Pantelija je napisao/la:
Pidro fenomenalan pa pad
I redom tako mogu.

Jesi li šta naplatio
ISTINA ZA VEDRANA!

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 02 avg 2021, 17:23

Ako ovaj peh i lojalni željin masturbator kaže da je dobar bek, daleko mu bila lijepa kuća. :puke:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 avg 2021, 17:28

Lecler je napisao/la:
02 avg 2021, 17:21

Jesi li šta naplatio
Sto? Treba ti? Gladan?
Javi se

aawzz
Kontakt:

Post Postao/la aawzz » 02 avg 2021, 17:35

sreo sam nekog afrikanca (cistokrvni crni francuz) na bjelavama kaze dosao na pripreme. Igra u Parizu fc. Sergio charisma se zove.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.