samoSA je napisao/la: ↑03 avg 2021, 10:24
almir2018 je napisao/la: ↑03 avg 2021, 09:51
Izvinite na upadu na vasu temu,medutim vidim da se danima raspravljate ovdje na vasoj temi oko duga za reprogram pa da vam pojasnim neke stvari.
Ako je Sarajevo imalo potpisan sporazum sa poreznom upravom reprogram oko isplate poreznih dugovanja i niste placali rate po zakonu usvojenom u jesen prosle godine u federalnom parlamentu nemate pravo potpisat novi ugovor jer ste postojeci prekrsili,po tom zakonu bila je mogucnost da sportski klubovi potpisu reprogram na 10 godina stim da mora postojece obaveze prema poreznoj redovno moraju se izmirivati plus redovno izmirivati rate za potpisani reprogram ukoliko ne izmirujete ove obaveze onda po sluzbenoj duznosti mora porezna raskinuti ovaj reprogram.Tako je moj klub potpisao reprogram sa poreznom i nisu placali redovne obaveze za poreze stim da je nama grad redovno placao rate za reprogram ali zbog ne placanja redovnih obaveza PU raskinula je nas reprogram i ne bi imali pravo potpisat novi reprogram da nije zbog corone prosle godine u jesen usvojen novi zakon pa smo opet potpisali ugovor novi sa PU.Izvinite jos jednom na upadu na vasu temu nadam se da sam vam malo razjasnio situaciju.
Tacno,neki dan sam pisao o tome medjutim javise se pametnice kazu nije tacno ovo ono pa i pored toga sto ovi registrovase svoje strance a imaju 5x veci dug opet ne daju reci na upravu da su zeznuli tj nisu placali rate poreskoj
Ko ti je bola govorio da nije tacno.
Pa bola, shvatas li ti da nije bilo para od Januara u klubu? Kako ces platiti ako nemas para? Zato je nastao problem, jer su bile planirane i obecane pare, a nisu stigle. Vrijeme prolazilo, para nije bilo, rok istekao.
O ovome se zna.
Sad zasto nije bilo para, ko je kriv, na koji nacin je neko nekog izradio... To je druga tema, koja je miliom puta prezvakana.