FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- obiteljskicovjek
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Odron od igre, taktike, formacije, trenera (za sada) bezvoljnih igraca, serije poraza kojim se ne nazire kraj itd itd.
Odron od kluba u cjelini, u svim segmentima ne stagnacija nego galopirajuci nazadak.
Droljina pogubljenost, lazi, prebacivanje odgovornosti, sakrivanje svega, nerad, bahatost, lopovluk, kasnjenje, nemilosrdno trosenje nezaradenih para, papanluk, fuj.
Klub umjesto njoj, da je predat skriparima u ruke, ne bi mu mogli ovako yebati majku.
Odron od kluba u cjelini, u svim segmentima ne stagnacija nego galopirajuci nazadak.
Droljina pogubljenost, lazi, prebacivanje odgovornosti, sakrivanje svega, nerad, bahatost, lopovluk, kasnjenje, nemilosrdno trosenje nezaradenih para, papanluk, fuj.
Klub umjesto njoj, da je predat skriparima u ruke, ne bi mu mogli ovako yebati majku.
-
- Kontakt:
Dizdarevic, Sabanovic, Kurdic,Dupovac, Pidro. E haj sad ti meni reci koji ce se trener odluciti sa njima igrati agresivnije i jaci presing. Kad god smo krenuli u presing sa napadacima i veznjacima, preskoce nam visokom loptom sredinu. Odbrana skoro nikada ne pokupi lopte ili se desi greska i nama je pred golom alarmantno. Da ne pricam da je 6 novih igraca u prvom timu koji nisu nikako prosli pripreme jer im se kasnilo sa platama. Nikada covjek nije znao ko cemu otici i u kojem trenutku. Ja mu dajem mjesec dana tj tek sada gledam kao da je pocetak sezone. Ako se nastavi ovakva igra i od Rudara pa nadalje onda se moze pricati da je neznalica iako mu ne igraju zbog radnih dozvola 2 ili 3 igraca koja bi sigurno igrala prvu postavu.napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 09:32Ma i Sablic kupio raju slatkorjecivoscu i elokvencijom. Jbt zadnji put kad smo imali tri uzastopna domaca poraza (sezona 17/18, Zrinjski, Gosk, Zeljo) tri trenera su letjela. Na ovu ublehu svi drk.aju, a na osnovu cega? Nikakav napredak se ne vidi u odnosu na Vaginka, i to samo ako takticke stvari gledamo. I dalje se branimo sa 10 igraca na svojoj polovini, i dalje igramo sa dva razbijaca na sredini, udaljenost izmedju linija jos veca (protiv Zrinje odbrana plus Palic i Djokanovic na 20m od naseg gola, ona cetvorica gore 70 metara ispred)... Vaginko se barem moze vadit na neisplacene plate i lose igrace, ovaj ima i placene igrace i Bodula koji je odlican igrac, i dva/tri spica na raspolaganju, pa qrac. Kazu, zna promijenit formaciju usred igre. Zna, al time ne utice na protivnika. Najlakse je promijenit formaciju i nastavit igrat kao do sad, promjena formacije koja syebe protivnika je ono sto je nama Blaz uradio u martu 2019. na Kosevu kad nas je ubio rombom, ili Osim na Kosevu prosle sezone kad je na poluvremenu presao na romb i umalo dobio utakmicu. Mi promijenimo formaciju kozmeticki al i dalje igramo isto, cak protivniku otvorimo vise prostora. Zrinjski nas razmontirao, moglo hladno 0:5 zavrsit, mi imali jednu sansu preko onog crnogorskog Bentnera. Plus je motivacija nula bodova, kazu Vaginko bio mrtav, ovi sad na utakmicu dolaze kao na dzenazu.
Sablic je najmanje bitna stvar u cijeloj kolotecini od kluba zvanog FK Sarajevo.
Primjetan je kvantni skok kod Vladana kako se riješio Adilovića. Ako ga povrede zaobiđu, mogao bi daleko dobaciti.
Vladan je, obzirom odakle dolazi, dosegao maximalnu cifru. Nije moglo ni "felinga" više. Uz nekvalitet lige, važan faktor jest i nepripadanje Europskoj uniji. Naš golman/igrač mora biti najmanje 3x bolji od golmana sličnih kvaliteta iz EU da bi ga uopšte uzeli u razmatranje. Ako ti za recimo Vladana zatražiš milion, oni za te pare mogu dovesti već pečenog EU golmana neopterećenog pravilom o strancima, dozvolama, van EU standardima i sl.
Problem je u nereinvestiranju dobivenog/zarađenog novca, bego isti odlazi na servisiranje tekućih troškova, saniranje dugova i sl.
E tu se ogleda nesposobnost uprave i diplome sa lažnih fakulteta.
Iskreno govoreći, bez ikakvog uvijanja, a i treba to reći, mi smo u slobodnom padu od Kusisija. Nikakve poslijeratne titule i predevrope ne mogu popraviti. Tu već ne mogu kriviti nijakvu upravu, nego samog sebe.
Neko je prije dan-dva, možda iz zezancije, napisao da trebamo visokog predstavnika i u fudbalu. To zorno oslikava naš cjelokupni jad, bez obzira da li je to bila šala, ili ne. Dakle, javno priznajemo i što je najgore, svjesni smo toga, da nema kvalitetne osobe u bilo kojem segmentu koja bi mogla načiniti prevagu i učiniti nas prepoznatljivim. Plaćamo ceh nakih univerziteta i visokih škola iz okoline Gruda i Goražda.
Nesposobnih ljudi je bilo i bit će, ali ko je kriv ako ga nesposoban, bezobrazan, licemjeran, bagat neznalica predstavlja? Ako je predstavnik takav, kakav li je onaj koga predstavlja? Mi se moramo strukturalno probuditi ako mislimo sebi dobro. Moramo stvoriti kritičnu masu koja neće dozvoliti da isplivaju neki kao Sabrina. Ali, bojim se da je već kasno.
Vladan je, obzirom odakle dolazi, dosegao maximalnu cifru. Nije moglo ni "felinga" više. Uz nekvalitet lige, važan faktor jest i nepripadanje Europskoj uniji. Naš golman/igrač mora biti najmanje 3x bolji od golmana sličnih kvaliteta iz EU da bi ga uopšte uzeli u razmatranje. Ako ti za recimo Vladana zatražiš milion, oni za te pare mogu dovesti već pečenog EU golmana neopterećenog pravilom o strancima, dozvolama, van EU standardima i sl.
Problem je u nereinvestiranju dobivenog/zarađenog novca, bego isti odlazi na servisiranje tekućih troškova, saniranje dugova i sl.
E tu se ogleda nesposobnost uprave i diplome sa lažnih fakulteta.
Iskreno govoreći, bez ikakvog uvijanja, a i treba to reći, mi smo u slobodnom padu od Kusisija. Nikakve poslijeratne titule i predevrope ne mogu popraviti. Tu već ne mogu kriviti nijakvu upravu, nego samog sebe.
Neko je prije dan-dva, možda iz zezancije, napisao da trebamo visokog predstavnika i u fudbalu. To zorno oslikava naš cjelokupni jad, bez obzira da li je to bila šala, ili ne. Dakle, javno priznajemo i što je najgore, svjesni smo toga, da nema kvalitetne osobe u bilo kojem segmentu koja bi mogla načiniti prevagu i učiniti nas prepoznatljivim. Plaćamo ceh nakih univerziteta i visokih škola iz okoline Gruda i Goražda.
Nesposobnih ljudi je bilo i bit će, ali ko je kriv ako ga nesposoban, bezobrazan, licemjeran, bagat neznalica predstavlja? Ako je predstavnik takav, kakav li je onaj koga predstavlja? Mi se moramo strukturalno probuditi ako mislimo sebi dobro. Moramo stvoriti kritičnu masu koja neće dozvoliti da isplivaju neki kao Sabrina. Ali, bojim se da je već kasno.
- napoleon72
- Kontakt:
Jesam li mu ja stavio Spidru i Sabanovica u ekipu? Od Spidre niko ziv ne bi slabije odigrao, stavi prosjecnog forumasa sto dnevno 6 piva popije i bice bolji. Ima Oremusa desno, nek proba Salcina/Imamovica lijevo. Za stopere, svi tvrde da Lazic nije nista bolji od Kurdica (i nije vala), a Sevelj ce svakako igrat veznjaka. A ne moze krenut u presing s napadom i sredinom a da odbrana grli svoj sesnaesterac, kao sto sam vec napisao, 70 metara razmaka izmedju Bodula i Palica kad Zrinjski krece u napad. Moraju se svi kretat ka naprijed.
Jedino u cemu je Sablic bolji od prethodnika su izmjene, radi ih na vrijeme. Ne mogu vjerovat da neko opravdava ispadanje od konobara kojoj je Elfsborg strpao 9 komada, a vidjeli smo sinoc da je i Elfsborg kita od ekipe, prosjecni Velez ce ih izbacit. Plus domaci porazi od Zrinje i Tuzle. S nama se igra kako ko stigne. I Rudar bi nas mogao nakantat jer nisu nimalo naivni. Do kad ce nam vadiona bit pripreme? Fizicki se ne primijeti da padamo, ganjamo kao i ostali, a uigranost... Dobrog igraca ne treba ni uigravat, gledaj Bodula kako igra i pravi razliku. I Vaginko nije nikakav aman trener al oni bi sa ovom ekipom mljeo protivnike.
Jedino u cemu je Sablic bolji od prethodnika su izmjene, radi ih na vrijeme. Ne mogu vjerovat da neko opravdava ispadanje od konobara kojoj je Elfsborg strpao 9 komada, a vidjeli smo sinoc da je i Elfsborg kita od ekipe, prosjecni Velez ce ih izbacit. Plus domaci porazi od Zrinje i Tuzle. S nama se igra kako ko stigne. I Rudar bi nas mogao nakantat jer nisu nimalo naivni. Do kad ce nam vadiona bit pripreme? Fizicki se ne primijeti da padamo, ganjamo kao i ostali, a uigranost... Dobrog igraca ne treba ni uigravat, gledaj Bodula kako igra i pravi razliku. I Vaginko nije nikakav aman trener al oni bi sa ovom ekipom mljeo protivnike.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
Kasum me iznenadio, mislio sam da ce povuci kakve poteze a on se priklonio kuji.Sanchez1987 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 09:51I za sve lose sto se desilo u klubu ona nije odgovorna,jer nije znala za to,i to se ubuduce nece ponavljatial Kasum je najjaci kako rece da ce biti transparentni izgubi se covjek
bolje da nije nista govorio.
Boli cinjenica sada umjesto da pricamo o napretku kluba za koji smo svi tezili a i nakon ovoliko godina stranog investiranja bio bi i red ali.. mi nemamo para da registrujemo strance

Kuja svaki dan sve vise i vise ubija klub..
- napoleon72
- Kontakt:
Ma kakav Kasum, mora joj picu lizat kad je njen igrac, isto da tebe Bake zaposli a ti sutra furas politiku NiPa, qrac jarane. Ublehas kao i ona, isti klinac.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- JavierBosnia
- Kontakt:
- f0rest1946
- Kontakt:
Ma dobio bih Sansu Vladan kad tad, kvalitet uvjek ispliva.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑06 avg 2021, 08:53Jbt kad skontas da Kovacevic nikad ne bi dobio priliku da Pavlovic nije ono izmajmunisao protiv Atalante
Ja sam licno imao priliku da upoznam i pricam sa Vladanom dok je imao 18-19 godina
U tom trenutku on je bio 3.golman kod nas
I rekao mi je da su ga poslali na posudbu u Slobodu MG(1.liga RS)
Jbg kaze mi da se bas puno godina turdio i da bi dao bilo sta bar da bude 2.golman da sjedi ne klupi
Da Pavlovic nije pokazao srednjak
Kova nikad ne bi dobio sansu
Istekao bi mu ugovor ili bi ga mi prije isteka raskinuli
On bi otisao u Mladost DK i mi feninga ne bi dobili od njega
A sto se tice cifre za koju je prodat
Mozda se moglo izvuci jos 100 ili 200k da su nasi htjeli ali vise od 700k nismo mogli dobiti
Napisao sam to i neki dan
Svaki klub kada daje neke ozbiljne pare za igraca gleda najvise sta je taj igrac uradio u Evropi i za svoju reprezentaciju
Nece niko dati neke milionske cifre jer je bio dobar u kukuruz ligi
Mogao je i Donaruma poceti u San Marino ligi ali on se ne bi prodao za nikakvu cifru
To je sve do kluba,moras imati neki uspjeh da bi imao autoritet da zatrazis neke milionske cifre
Nazalost mi nemamo taj autoritet a i nismo i nikad vjerovatno necemo biti u financijskoj mogucnosti da odbijamo ponude od par stotina hiljada eura
Mi da smo usli u grupnu fazu Evropske lige prosle sezone i da je on dobio 2-3 poziva u A reprezenfaciju
Kova bi otisao za 2-2.5 mil eura sigurno
500k eura i 20% skroz ok realno
Nadamo se da ce ga Rakow prodati u ligu peticu za par miliona i eto i nama ozbiljne love
Nikakve golmane ne treba dovoditi
Imamo Dizdarevica i Sahinovica i samo njih forsirati
Siguran sam da 1 od njih moze napraviti bar pola kao Kova
Evo sad Kanuric bio na golu vidjeli pojma nema i ide drugi golman..
Pa et pobjego onaj u Italiju. Nece nikom da se javi.

"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Odusevio me Feđa Dudic, kakav mudonja od trenera. Nema buraz nazad, samo napadaj i vrsi pritisak. Igraci puni snage i volje. Bolje Feđu platiti dobro, nego dovesti dva nova igrača ..
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
Zatrazio azil u poljskoj ambasadi na Bjelavama...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...
- napoleon72
- Kontakt:
- Shategabri
- Kontakt:
Jest, samo valja ih poslije Evrope motivisati da igraju jad i čemer pl.
Za fizičku spremu svaka čast, ne padaju kao inače naše ekipe poslije sat vremena.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Abdulaha?
Koševo Zapad
- napoleon72
- Kontakt:
GoranaShategabri je napisao/la: ↑06 avg 2021, 11:51Abdulaha?
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
- Shategabri
- Kontakt:
Pa Goran još nije zvanično trener.napoleon72 je napisao/la: ↑06 avg 2021, 11:54Gorana
Čovjek nije takoreći ni pripreme prošao, na klupi sjedi Oruč, on s tribina ko i ja gleda kako igramo.
Ne znam kako da mu bilo šta pripišem od svega ovog.
Kad bude i zvanično trener onda ok.
Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Pa poceo braniti s 20 godina, rijetko koji golman ranije dobije šansu. Kovačević je pravi primjer kako treba da se razvija, kadeti-juniori, posudba i s 20 prva ekipa, 3 godine naša liga standardan i onda vani. Sve kako trebaNajvecaRadosti je napisao/la: ↑06 avg 2021, 08:53Jbt kad skontas da Kovacevic nikad ne bi dobio priliku da Pavlovic nije ono izmajmunisao protiv Atalante
Ja sam licno imao priliku da upoznam i pricam sa Vladanom dok je imao 18-19 godina
U tom trenutku on je bio 3.golman kod nas
I rekao mi je da su ga poslali na posudbu u Slobodu MG(1.liga RS)
Jbg kaze mi da se bas puno godina turdio i da bi dao bilo sta bar da bude 2.golman da sjedi ne klupi
Da Pavlovic nije pokazao srednjak
Kova nikad ne bi dobio sansu
Istekao bi mu ugovor ili bi ga mi prije isteka raskinuli
On bi otisao u Mladost DK i mi feninga ne bi dobili od njega
A sto se tice cifre za koju je prodat
Mozda se moglo izvuci jos 100 ili 200k da su nasi htjeli ali vise od 700k nismo mogli dobiti
Napisao sam to i neki dan
Svaki klub kada daje neke ozbiljne pare za igraca gleda najvise sta je taj igrac uradio u Evropi i za svoju reprezentaciju
Nece niko dati neke milionske cifre jer je bio dobar u kukuruz ligi
Mogao je i Donaruma poceti u San Marino ligi ali on se ne bi prodao za nikakvu cifru
To je sve do kluba,moras imati neki uspjeh da bi imao autoritet da zatrazis neke milionske cifre
Nazalost mi nemamo taj autoritet a i nismo i nikad vjerovatno necemo biti u financijskoj mogucnosti da odbijamo ponude od par stotina hiljada eura
Mi da smo usli u grupnu fazu Evropske lige prosle sezone i da je on dobio 2-3 poziva u A reprezenfaciju
Kova bi otisao za 2-2.5 mil eura sigurno
500k eura i 20% skroz ok realno
Nadamo se da ce ga Rakow prodati u ligu peticu za par miliona i eto i nama ozbiljne love
Nikakve golmane ne treba dovoditi
Imamo Dizdarevica i Sahinovica i samo njih forsirati
Siguran sam da 1 od njih moze napraviti bar pola kao Kova
Dudic bolji od Sablica 

Na zalost, sve istina.obiteljskicovjek je napisao/la: ↑06 avg 2021, 10:03Odron od igre, taktike, formacije, trenera (za sada) bezvoljnih igraca, serije poraza kojim se ne nazire kraj itd itd.
- FKS -
Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, Burberry46, Hajdeee, mire971, Proximic, rimljanin90, Tarapi, zagorski i 76 gostiju.