Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
1
11%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
3
33%
4) St.Pauli
1
11%
5) Mainz
2
22%
6) Augsburg
2
22%
7) Union Berlin
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 9

coelho41
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la coelho41 » 04 avg 2021, 10:11

Ako se vodimo logikom da Bayern čuva prvo mjesto kupovinom iz Leipziga, onda i Dortmund čuva 2. i 3. mjesto kupovinama iz Monchengladbacha i Leverkusena. Jednostavno lanac ishrane.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 04 avg 2021, 10:12

Eto Domuzari ne bi da mogu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

“Once you overcome the one-inch tall barrier of subtitles, you will be introduced to so many more amazing films.”

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 04 avg 2021, 10:19

Vedator od danas u ulozi pomoćnog trenera tj. trenera napadača Herthe iz Berlina. Solskjaer iz Vlasenice, plavo oko sretno druže i akobogda prvi školovan trener Reprezentacije Bosne i Hercegovine.

slika

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 04 avg 2021, 19:48

Sta ovo ni Goretzka ne zeli da produzi ugovor? Prvo Alaba, pa Coman, sad jos i ovo. Mirise na raspad u Munchenu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 07 avg 2021, 00:00

SGD i 60 prosli :ljepota: Jos da sutra LOK napravi senzaciju i imamo savrsenu prvu rundu :beba:

arfi
Kontakt:

Post Postao/la arfi » 08 avg 2021, 11:09

Magdeburg-St.Pauli 2-3....koja utakmica :tokralju:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 08 avg 2021, 16:48

Hoce li danas tko iznenaditi u dfb kupu ?
Zadnja izmjena: jamesrodriguez, dana/u 08 avg 2021, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 avg 2021, 16:54

jamesrodriguez je napisao/la:
08 avg 2021, 16:48
DFB udovoljio rukovodstvu bayerna da se prva tekma dfb kupa odigra 25 Augusta , razlog celnici bayerna zamolili da se odlozi tekma jer igraci bayerna nisu spremni da odigraju istu.
Svi ostali jesu spremni i igraju tekme i odigrali samo eto bayo ne moze, koja blamaza od "Velikog kluba" :lolno:
Ne izmisljaj.
The first round of the German Cup will take place without Bayern Munich, after the squad of Bremen-based opponents Bremer SV were quarantined for 14 days as three players tested positive.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 09 avg 2021, 18:22

Borussia nema para za pojacanja, kakav odron haha
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 10 avg 2021, 06:41

FRANK RIBERY je napisao/la:
09 avg 2021, 18:22
Borussia nema para za pojacanja, kakav odron haha
A koga ste to vi doveli , Nagelsmanna i Upacemano.
Nagelsmann ni jednu pripremnu tekmu nije dobio , busili vas tko je god stigao.

Bušiiiiii sineeee , bušiiiii :rol:

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 10 avg 2021, 09:18

Sezona evo već počela,realno bundesligaši nisu bili posebno aktivni na tržištu.
Teško da je iko jači u odnosu na prethodnu godinu.
Opet po meni jako dobar posao RB Leipziga,biće zanimljivo vidjeti kako će sve ići sa novim trenerom,i dosta novih igrača.
Silva po meni veliko pojačanje.
Leverkusen isto tako zanimljiv prelazni rok imali,ne poznajem rad novog trenera ali mislim da imaju dobar tim i sigurno mogu biti pretendenti na jedno od četiri mjesta za LP.
Ostali po meni slabiji nego prije
Frankfurt izgleda ostaje bez Kostića.
Wolfsburg vidjećemo kako će to ići s Van Bomelom,Brekalo odlazi.
Dortmund otišao Sancho došao Malen realno samo došla zamjena za Sancha bez pojačanja ?????
Bayern isto mutno,vidjećemo evo Sabitzer i Adli bi mogli popraviti situaciju
Realno očekivao sam više zaista od nekih klubova.
Dortmund da napokon pokuša napasti titulu,iskreno mislim da se nisu adekvatno pojačali.
Wolfsburg igra ligu prvaka bez ambicija izgleda bez pojačanja posebnih.
Hertha neznam šta bi rekao od najava mnogo do ničega
Sve u svemu očekujem Bayern i Leipzig u borbi za titulu možda Dortmund
Po meni bi Leverkusen mogao biti pozitivno iznenadjwnje

CarlitoBrigante
Kontakt:

Post Postao/la CarlitoBrigante » 10 avg 2021, 16:17

Bundesligaši su druga liga po potrošnji iza Prema. To dovoljno govoti koliko su svi oprezni s potrošnjom. Inače, mislim da ulazimo u period dominacije Prema i PSG-a, s kojima se nitko u BL ne može financijski nositi, pa možda i bolje da se sljedeće sezone iskoriste za preslagivanje i jačanje temelja.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 avg 2021, 18:55

Ma kakav Dortmund, čak i ako budu neki vrijeme, sigurno će posustati kako bude sezona odmicala.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 10 avg 2021, 19:16

Prognoza:
1. Leipzig
2. Dortmund
3. Hertha
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 11 avg 2021, 07:38

:)
CarlitoBrigante je napisao/la:
10 avg 2021, 16:17
Bundesligaši su druga liga po potrošnji iza Prema. To dovoljno govoti koliko su svi oprezni s potrošnjom. Inače, mislim da ulazimo u period dominacije Prema i PSG-a, s kojima se nitko u BL ne može financijski nositi, pa možda i bolje da se sljedeće sezone iskoriste za preslagivanje i jačanje temelja.
Razumljivo da nemogu,ali se možda i malo previše oprezno ulazi u ovu sezonu.
Naprimjer Wolfsburg igra ligu prvaka,ima zagarntovanu dobit,ako budu bar treći u grupi mogli bi očekivati i EL,zar to nije dovoljno da uložiš i pokuša pojačati tim.
Frankfurt Kostića daje Laciu za 22 miliona i to pozajmica s pravom otkupa smiješna cijena.
Dortmund evo već je počelo napadaju titulu,mogli bi iznenaditi ali zapravo njihove ambicije se temelje na tome što Bayern nije dovoljno pojačao svoje redove,a ne na tome što su se oni pojačali.
Hertha šta reći kada se očekivalo da se pojačaju da krenu ka vrhu i oni stali s ulaganjem.
A realno nikad više mogućnosti za pojačanja,svi prodaju svi pokušavaju da zarade.
Od Kehrera,Drakslera,iz PSG spominjem jer su Nijemci i mogli bi se uvjeriti u dolazak
Real Odegarda,Isco,Jović,
Barca Pjanić,Coutinho,
Lyon Aouar
I tako dalje vjerovatno postoji još mnogo opcija i boljih Zayech ili Abraham pa i Werner
Zar ne bi za jednu Borusiju Odegarda ili Isco bili pojačanja
Pa ako sad nije vrijeme da se uloži kada su ostali malo usporili i da se iskoristi prilika kada će biti
Po meni previše oslanjanja na kupovinu mladih i nada da će ubosti s njima pa prodaja ili ove pozajmice s pravom otkupa

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 11 avg 2021, 10:08

Problem Borussije je veliki minus. Klub zivi od prodaje igraca, bez ambicije da napadnu titulu.

RB je odradio sasvim dobar posao. Jos ako uzmu Barseloni Moribu i Lacroixa iz Wolfsburga to ce biti odlican posoa.

Kao zamjena za Sabitzera spominje se Ndombele iz Tottenhama.

Pricamo o potrosnji vecoj od 150 mil eura.

Hertha ima sasvim korektan kadar, ko ih je gledao protiv Liverpoola zna o cemu pricam. Za njih ce Jovetic i Serdar biti velika pojacanja. Njima je nedavno uplacebo jos 35 mil eura, tako da Hetha sigurno ima para za pojacanja

Real ne moze nikog da dovede, Inter i Barselona prskticno bankrotirali, ovdje neko zamjera sto se budnesligasi nisu značajno pojacali.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 11 avg 2021, 17:54

FRANK RIBERY je napisao/la:
11 avg 2021, 10:08
Problem Borussije je veliki minus. Klub zivi od prodaje igraca, bez ambicije da napadnu titulu.

RB je odradio sasvim dobar posao. Jos ako uzmu Barseloni Moribu i Lacroixa iz Wolfsburga to ce biti odlican posoa.

Kao zamjena za Sabitzera spominje se Ndombele iz Tottenhama.

Pricamo o potrosnji vecoj od 150 mil eura.

Hertha ima sasvim korektan kadar, ko ih je gledao protiv Liverpoola zna o cemu pricam. Za njih ce Jovetic i Serdar biti velika pojacanja. Njima je nedavno uplacebo jos 35 mil eura, tako da Hetha sigurno ima para za pojacanja

Real ne moze nikog da dovede, Inter i Barselona prskticno bankrotirali, ovdje neko zamjera sto se budnesligasi nisu značajno pojacali.
Real,Barca,Inter sami sebe doveli u situaciju u kojoj se nalaze.
Igrači debelo preplaćeni,plate nevjerojatne,ogromne cifre na promašene transfere.
RB Leipzig apsolutno odradio najbolji posao u BL,vidjećemo kako će funkcionirati odbrana bez Upa i konatea.
Nije ovo zamjeranje u fazonu nije mi jasno zašto i kako Nemogu.
Više je primjedba da se nijedna bundesligaš nije usudio ni na kakav rizik kada su u pitanju transferi.
Vrijeme je loše i sigurno da je sada i cjena većini igrača u padu,klubovi u dugovima,kako sam kažeš,zar nije sad vrijeme za malo rizika da se pokuša izdići iznad prosjeka.
Evo Bayern velike promjene,novi trener,bez puno ulaganja.
Kada ih napasti ako ne sada.
Akbd i smiri se sve ovo sa Coronom opet će cijene da skoče,ulaganja da s epovećaju i onda aće biti izgovor neki drugi.
Ne očekujem ja da se bacaju cifre za Mesija,i takve ali malo veća ulaganja i hrabrost sigurno fale.
Nemožes mi reći da Wolfsburg ne očekuje u narednoj sezoni veći profit nego oredhodne ,povratak publike,igraju LP.
Dortmund realno slabiji nego prošle sezone,a zaradili su od Sancha,Balardi ili kako se već zove,pa mislim da asu prodali još par igrača.
Sve što želim reći je da ako iko ima ambicije napasti titulu,Evropu dići se na više sad je prilika jer dosta klubova mora da prodaje,naravno da s enemože pratiti Premijer liga,ali u skladu s mogućnostima može više sigurno.
I ta potrošnja od 150 mil top,a koliki su prihodi od prodaje

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2021, 06:19

Nije mi jasno odakle toliki minus i dug Borussie ako toliko zarađuju na transferima.

Općenito krajnje prosječan transfer rok za Bundesligu. Očekivao sam više od Bayera, ipak im je glavni sponzor farmaceutska kompanja😁

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 avg 2021, 07:43

Neutral je napisao/la:
12 avg 2021, 06:19
Nije mi jasno odakle toliki minus i dug Borussie ako toliko zarađuju na transferima.

Općenito krajnje prosječan transfer rok za Bundesligu. Očekivao sam više od Bayera, ipak im je glavni sponzor farmaceutska kompanja😁
Negdje sma pročitao da su zavrsili godinu u minusu od 75 mil eura. To je previse znajući koliko igraca prodaju i koliko su oprezni sa platama.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 avg 2021, 07:47

Sprema im se scenarij Schalkea ali imaju Par igrača kojim mogu uzeti par stotina miliona eura. Jako čudno poslovanje kod njih.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.