FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 193

fera
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la fera » 07 avg 2021, 12:09

Arnelv52 je napisao/la:
07 avg 2021, 11:39
fera je napisao/la:
07 avg 2021, 01:02
Meni se ovaj arnel cinio pametan momak i dobar forumas al kad vidim da neko 68 godina historije gleda kao 68 godina nerada i misli da ako je neko imao hrabrosti doci iz US u BiH zasluzuje zbog toga biti direktor bilo cega...
Nisam rekao da zalužuje biti direktor nego da je to dobar znak da tu ima materijala za direktora jer nije konformista. Drugi momenat koji nju preporučuje je taj da se ona nije htjela ni prijaviti na to mjesto direktora i nije (kako sama tvrdi) bila sigurna da li će to ona uopće znati - što takodje govori o njenim ljudskim kvalitetima.

Drugi odnosno prvi dio tvoje rečenice ti možeš razumjeti kako hoćeš; pod to podvući i rat i razaranja i obnovu i promjenu sistema i sve ostalo. To nije ni bitno. Bitno je ono što imamo danas. Historija je dobra da imaš dubok korijen, da znaš odakle si počeo, da znaš koje vrijednosti su utkane u to ali od historije se ne živi.

Ono od čega se živi, a to su stadion, infrastruktura (uključujući i teretanu) i organizacija, mi smo kroz 68 godina propustili da izgradimo. Da jesmo mi danas ne bi imali sve ove probleme i mogli bi da živimo u rahatluku. Zato ako smo zreli i odgovorni ljudi treba da shvatimo da se mi trenutno ne nalazimo u fazi kluba kad se živi u rahatluku i veselju nego smo u fazi kluba kad treba raditi na infrastrukturi i da nije vrijeme za uživanje. Sve što dodje - dobro dodje ali naš cilj mora da bude da napravimo stadion, trening centar i organizaciju da bi nekad u buduće vrijeme mogli da uživamo. A kad će to buduće vrijeme da dodje zavisi od toga koliko se mi budemo opirali tome.
Brate bez uvrede ikakve ja bi ti preporucio da se malo bolje upoznas sa historijom kluba. Mozda malo da se podsjetis i kako je funkcionisao sistem u bivsoj nam drzavi... Da pricas samo o periodu od rata pa do sada ja bi se mozda slozio s tobom.
Ne mogu sve te cinjenice biti zanemarene i biti nazvane neradom jer danas nemas rezultate i infrastrukturu koje bi imao da ti je klub u Londonu a ne u Sarajevu.
Mislim da se ti i ja ne bi slozili da 5 dana na ovu temu pricamo.
You are someone else I am still right here

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 avg 2021, 12:56

DOBRODOSAO! :bih:

slika
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 07 avg 2021, 13:11

ElCartel11 je napisao/la:
07 avg 2021, 12:56

slika
aaaaaaaa :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
jel ovo istina
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 avg 2021, 13:13

:ljepota:

slika
Crepulja Ljuban !!! Napokon neko da poveze linije od kad je otisao skripi nam tu :mrgreen:

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 07 avg 2021, 13:16

fera je napisao/la:
07 avg 2021, 13:13
:ljepota:

slika
Crepulja Ljuban !!! Napokon neko da poveze linije od kad je otisao skripi nam tu :mrgreen:
debilu nije ovo crepulja ovo izgleda Messi potpisao,vidio sam ovu fotografiju i na fb,to je ta bomba o kojoj je sabrina govorila.

aaaaaaaaaa :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota: :ljepota:
hvala i Namu i Tanuu :ljepota: :ljepota:
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 07 avg 2021, 13:21

U Prijedor su otputovali sljedeći igrači: Dizdarević, Kanurić, Pidro, Trako, Šabanović, Hebibović, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Ramić, Cmiljanić, Salčin, Bagarić, Kobiljar, Dervišagić, Palić, Kurdić, Imamović, Mešić i Konjalić.
Sarajevo ljubavi moja.

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 07 avg 2021, 13:25

Znaci bez dupovca(kartoni, fanima, susica, registrovanih... Lijepa jedna prica

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 07 avg 2021, 13:25

sonpenn je napisao/la:
07 avg 2021, 13:21

U Prijedor su otputovali sljedeći igrači: Dizdarević, Kanurić, Pidro, Trako, Šabanović, Hebibović, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Ramić, Cmiljanić, Salčin, Bagarić, Kobiljar, Dervišagić, Palić, Kurdić, Imamović, Mešić i Konjalić.
Jbt mi umjesto da registrujemo igrace nama sve tanji kadar iz utakmice u utakmicu...

Pise da fanimo ne igra zbog povrede zgloba. Zar uopce ima pravo nastupa?
Zadnja izmjena: spezial, dana/u 07 avg 2021, 13:27, ukupno mijenjano 1 put.

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 07 avg 2021, 13:27

sonpenn je napisao/la:

Ponovo bez stranaca, a sad još i bez Fanima. Ne mogu da vjerujem na šta smo spali pa ova ekipa nije ni za Evrope.

Šta je sad sa Sušićem?
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 avg 2021, 13:28

Ma Fanimo ne može zbog registracije igrati a fol povreda u pitanju :rol:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 avg 2021, 13:29

Tanko. Sta je sa Susicem ? Najbolje bi bilo da izadje da je otisao, za njegov novac kontaktirati Kapica i vidjeti jel bi dosao
Svakako se prica da Sablic hoce centralnog veznog
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 07 avg 2021, 13:31

Hvala najsposobnijoj upravi :bow: cuj povrijedjen :guz:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 avg 2021, 13:31

Tanko, skroz tanko.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 07 avg 2021, 13:32

Za Susica se vec moze reci da je jedno od najgorih pojacanja u historiji Sarajeva. Bilo je i losijih igraca, ali nisu bili ovoliko placeni... nevidjeni ublehas i neradnik

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 07 avg 2021, 13:34

MortemHz je napisao/la:
07 avg 2021, 13:31
Tanko, skroz tanko.
Ti i GiS ili prepisujete jedan od drugog ili ste isti lik :mrgreen:
Ma svejedno je ovo realno nema igraca koji je nesto odskakao ove sezone, ko god igra nama isto dođe.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 avg 2021, 13:34

sonpenn je napisao/la:

Hahahahahahahahahaha cuj nema Fanima zbog povrede zgloba :urnebes: :urnebes:
Oni kontaju neko glup i ne zna niko da mu je istekla radna dozvola :urnebes:

Cmiljanic.........................Bagaric...............Hebibovic(Kobiljar)
.........................................Bodul.................................................
.........................Djokanovic...........Palic......................................
Pidro....................Kurdic..............Trako....................Sabanovic
......................................Dizdarevic.............................................

PO POBJEDU!!!

Ali Bgm skroz tanak kadar

Nemas 6 bitni igraca(Lazic,Sevelj,Oremus,Velkoski,Dupovac,Fanimo)
Od tih 6
5 bi 100% bilo u prvih 11

A uz sve to,nemas ni trenera na klupi

Teska patnja nas sutra ocekuje...
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 07 avg 2021, 13:46, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 07 avg 2021, 13:35

slika
Sjeti se Hadzije i placanja Milanovica :rol:

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 07 avg 2021, 13:42

Sutra nerviranje u najavi... Bolje sacuvajte zivce Bordo familijo. Navijaci nisu glupi i naravno da znamo da je Faniju istekla radna dozvola. Samo se nadam da je istina da je Rakow dobio kes iz Njemacke, pa ce sad Vladana da plate!
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 07 avg 2021, 13:42

Arnelv52 je napisao/la:
07 avg 2021, 11:10
123ado je napisao/la:
07 avg 2021, 00:11

To da neko dodje iz Amerike me nista ne facinira, to da neko zeli da se bavi necim ne znaci da ce biti uspjesan u tome.
Ti si vjerovatno iz njenog mjesta i tebi FKS i grad Sarajevo nije vazan. Ti si ovde da spinujes kako to radite na fb. Zbog toga i ne znas sta je gradjeno. Da ne pisem puno i ne patetisem ali ovako, postajes bolesnik ovog kluba kad sa npr 7 godina cujes huk sa sjevera, gledas neku legendu i taj dozivljaj preneses svom djetetu. eh, na tim temeljima dodje npr turkish airlines i da pare i onda neka papnka i to unisti. To se gradilo i to je ono sto bi neko pametan iskoristio u cilju ulaska u grupu. Koliko god da se svi oni trude da uniste FKS i dalje djeca mastaju da igraju na kosevu ali vi to nerazumijete i zbog toga pises da smo mali klub. ali to je opet do mentaliteta i pokusaja da se uzme lova i zbrise
Vidiš... mene fascinira. To već ukazuje na to kakav je njen psihološki profil i da nije konformista kakva je većina ljudi.

Odakle sam ja to tebe ne treba da zanima. Možda sam sa Koševa? Ono što sigurno nisam to je da nisam iz njenog mjesta. Više od toga ne treba da te zanima a ne želim ni da raspravljam o tome koliko su kome FK Sarajevo i grad Sarajevo važni.

Ja sve to što pišeš razumijem ali ne treba da razumijem jer treba pričati sa činjenicama i trezveno kad se o nečemu priča u ime toga da se to nešto i popravi. U našem mentalitetu, kad smo već kod mentaliteta, je da hvalimo i pretjerujemo u hvaljenju svega što je naše pa je tako naša kćerka najbolja u školi, naš sin najbolji na treningu, a naš klub najbolji u svijetu. To jeste dio mentaliteta a takav stav i takav mentalitet nema svaka nacija. Nisam siguran da smo to ikad uporedili sa drugim narodima i nacijama pa da sami sa sobom rasčistimo koliko nam to smeta u napretku i razvoju a koliko ne i koliko se može tolerisati.
Upravo si sveo diskusiju na ono što sam i očekivao. Po tvojoj logici,izravnao si Tinku Milinović i Sabrinu Buljubašić. No, ti si u pravu. Ta usporedba je, osim u boji kose, sasvim vjerodostojna.
FKS nikad nije bio vrhunski klub. Teško da će ikad i biti u nekim europskim okvirima. Međutim, u top10 evropskoj ligi, bio je iznadprosječan i relevantan klub. Klub koji je redovno davao reprezentativce za ekipu koja je bila poprilično redovan učesnik velikih natjecanja. Sjetimo se samo Sušića, V. Musemića, Fazlagića, Hadžibegića, Jozića, Pašića... Na današnjem mnooooogo manjem uzorku, ne možemo se pohvaliti tom činjenicom. Što direktno implicira obrnutu situaciju, odnosno da se itekako radilo u prvih 45 godina. Ako se osvrnemo na titule, u nekoj komparaciji, ako je ista moguća, Sarajevo je osvojilo 2 titule prvaka, što bi bilo kao 12 titula u današnjoj državi + Omladinski kup SFRJ. To su rezultati rada, a dodavši k tome nemogućnost privatiziranja klubova tj permanentni nedostatak obrtnih sredstava.
U čemu se ogleda Sabrinina nesposobnost?
Naime, mlada dama je neartikulisana, što zorno ukazuje na nedostatak bilo jakvog akademskog obrazovanja. Osoba koja se onako izražava nema nikakvo relevantno obrazovanje. Opravdanje da joj je to drugi jezik, zapravo jest otežavajuća okolnost, jer osoba koja je akademski obrazovana teži uvijek dodatnom obrazovanju i usavršavanju + živi u BiH već dugi niz godina i još ne mođe ispravno artikulisati rečenicu, što ukazuje da je mentalno ometena i/ili katastrofalno neobrazovana.
Zašto Sarajevo ima 800000 duga? Čija je to krivica i kako jedan direktor javno može reći; ja to ne znam i to nije išlo preko mene i ja sam govorila, ali... To je esencija nesposobnosti. O intelektu da ne govorim. Dakle, šta je sa novcem? Kakav je strukturni plan i ko je odgovoran za porezni dug i njegove pogubne posljedice? Budući da se ista bavi sportskim menadžmentom, jasno joj je da.svaki plan, ako isti postoji, podliježe zakonskoj obavezi transparentnosti. Mnogi ovdje prigovaraju na nettansparentnost, a stvar je vrlo jadna; da imaju šta pokazati - pokazali bi. Pada mi na pamet jedna prispodoba: Pametno šuti, ili ko se zadnji smije-najslađe se smije. Niko ne šuti jer je to pametno, nego nema šta reći jer je glup i glup je da skonta vic, pa se smije kad su se svi dobrano ismijali.
Mi 4 kola ne možemo registrovati igrače i TRENERA! To je direktna njena krivica i posljedica završenog nekog odi mi- dođi mi faxa.
Zar tebi nije jasno, da ako u grebenoj BiH postoje goraždanski, brčanski, živinički, širokobriješki fakultet, da u USA nema 100x više takvih ako ne i gorih fakulteta? Zašto je uvijek pojedinima teško reći koji su fax završili i kako su kvalifikovani za posao koji obavljaju?
Probadanje akademije i neriješavanje statusa iste je direktna njena krivica, odnosno njene nesposobnosti i kupljene diplome. To što je ona doša iz USA, baš govori u prilog njenoj nesposobnosti da se tamo ostvari, odnosno "kvalitetu" takve škole.
Suma summarum, žena je za 7 gosina raspolaganja sa svježim kapitalom, uspjela srozati Sarajevo na na nivo sanmarinskog solidnog prvoligaša sa neobjašnjivim gubitkom u zemlji gdje nema pravu konkurenciju. Znači, srozala je samo za 7 godina ugled kluba kojem Bajern i Mančester čestitaju rođendane. Misliš da čestitaju zbog Pidrinih prodora? Isto kao kad gras ili vodovod kažu da posluju s gubitkom, a jedini se bave tim poslom. Iza toga se kriju samo tri stvari; ili lopovluk, ili nesposobnost, ili oboje.
Veličati njen dplazak iz Amerike isto je kao veličati Tinkino pjevanje. I jedna i druga došle su ovamo ds ne bi umrle od gladi.
E ako bi ti Tinki dao da vodi muzičku školu, onda imaš žestok problem.
Sve najbolje želim.

Foux87
Kontakt:

Post Postao/la Foux87 » 07 avg 2021, 13:43

Strah me je da Sablić ne digne sidro, šta nam radi uprava Bože sačuvaj.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje

Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: hazarder, stokastoka23, Tatamata1946 i 28 gostiju.