FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
20%
2. Borbu za Evropu
100
48%
3. Sredinu tabele
38
18%
4. Borbu za opstanak
29
14%

Ukupno glasova: 210

zeljovac21
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljovac21 » 08 avg 2021, 11:00

Kakvi god da su igraci trener je kriv za ovaj ultradefanzivan fudbal. Posusje nije imalo kvalitet u napadu, ali svaka druga ekipa ce nam zabiti bar dva gola. Momci znaju igrati lopte ali s ovom postavkom u igri smijesi nam se donji dio tabele.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 08 avg 2021, 11:01

TMmanija2012 je napisao/la:
08 avg 2021, 08:53
Zar je tesko prihvatiti da je ovo realno stanje izmedju nas i Zrinjskog.Nama je cilj opstati u ligi ,klub stabilizovati ,mladje igrace gurati u vatru.
Za nesto vise nama je potreban novac i bolji igraci.
Naravno da je teško jbg

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 08 avg 2021, 11:06

zeljovac21 je napisao/la:
08 avg 2021, 11:00
Kakvi god da su igraci trener je kriv za ovaj ultradefanzivan fudbal. Posusje nije imalo kvalitet u napadu, ali svaka druga ekipa ce nam zabiti bar dva gola. Momci znaju igrati lopte ali s ovom postavkom u igri smijesi nam se donji dio tabele.
Valjda si čuo trenera da kaze da ono što rade na treningu trebaju na utakmici, ako ne bude tako da su trening igrači. Znaci da ne ispunjavaju ono što se traži od njih. Ne znam kakav ultradefanzivan fudbal kad je suprotna ekipa troduplo jača.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 08 avg 2021, 11:16

Benderrr je napisao/la:
08 avg 2021, 11:06
Valjda si čuo trenera da kaze da ono što rade na treningu trebaju na utakmici, ako ne bude tako da su trening igrači. Znaci da ne ispunjavaju ono što se traži od njih. Ne znam kakav ultradefanzivan fudbal kad je suprotna ekipa troduplo jača.
Koliko god da su jaci ne smijemo igrati onako defanzivno. Pa i Velez je slabiji od Aeka troduplo pa nisu igrali ko Zeljo protiv Posusja... Ovo sto gledamo od Zelje nikad nismo gledali i mislim da je to krivica Ivkovica.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 08 avg 2021, 11:17

08 avg 2021, 11:16
Benderrr je napisao/la:
08 avg 2021, 11:06
Koliko god da su jaci ne smijemo igrati onako defanzivno. Pa i Velez je slabiji od Aeka troduplo pa nisu igrali ko Zeljo protiv Posusja... Ovo sto gledamo od Zelje nikad nismo gledali i mislim da je to krivica Ivkovica.
Pa druga se ekipa nesto pita, ne pitaš se samo ti. Jos ako si slabiji logicno da ce te pritisnuti. To nema veze s taktikom uopće. Jedino pitanje mogu li igrači odgovoriti zadatku, a to je jasno da ne mogu. Jest krivac trener sto Zdunic u čistoj šansi kod 0 0 promaši citav go iz boli glava sanse.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 08 avg 2021, 11:46

Nama je dodatni problem što su se i menadžeri uključili da hajruju u Želji.
Ivkovića je doveo menadžer Igor iz Dubrovnika, preko Handzara.
Igrači iz Hrvatske su došli preko njega. Njihov kvalitet je, blago rečeno, upitan.
Duraković je nauštrb njih zapostavljen, mladi igrači se uslovljavaju da potpišu ugovor preko Igora.
Prošle sedmice je i Boju rečeno da neće igrati ako mu Igor ne bude menadžer. Nažalost, ovo je istina i stvari koje se više i ne kriju.
Nadati se najboljem...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 avg 2021, 12:06

mavi je napisao/la:
08 avg 2021, 11:46
Igrači iz Hrvatske su došli preko njega. Njihov kvalitet je, blago rečeno, upitan.
Duraković je nauštrb njih zapostavljen, mladi igrači se uslovljavaju da potpišu ugovor preko Igora.
Prošle sedmice je i Boju rečeno da neće igrati ako mu Igor ne bude menadžer. Nažalost, ovo je istina i stvari koje se više i ne kriju.
Nadati se najboljem...
Treba trenera promijeniti dok je Karacic slobodan. :mrgreen:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Opijum
Kontakt:

Post Postao/la Opijum » 08 avg 2021, 12:13

mavi je napisao/la:
Nadati se najboljem...
Ja se nadam da ovo nisu istine? Igor? Handzar? :crazy:
Vico, moze li liga po pola?

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 08 avg 2021, 12:53

To onaj sto je dovodio Kamoranezija za trenera🤣🤣
by KANA

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 08 avg 2021, 13:14

Benderrr je napisao/la:
08 avg 2021, 12:53
To onaj sto je dovodio Kamoranezija za trenera🤣🤣
nope zamijenio si ga sa onim sto je tebi pomagao glancati kopacke i kaciti mrezu na sjeveru :mrgreen:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 08 avg 2021, 13:20

Mislim da treba naći neku sredinu u kompletnoj priči oko sinoćnjeg meća, a ne čvrsto zastupati samo jedan faktor.

Prvi faktor je to što je realno Zrinjski puno jača ekipa od nas. Dakle njihovu odbranu čini jedan tandem koji se u dušu godinama zna Jakovljević-Barišić, desno im je najbolji ili jedan od najboljih desnih bekova lige, Ćorluka, a lijevo Bekić kao iskusan igrač koji je prije 2 godine razvalio u Slobodi i sad redovno igra u Zrinjskom, to što što pitari i mi yebemo mrtve svakom igraču, ne znači da je Bekić loš. Vezni red jako dinamičan, motoričan i tehnički potkovan sa Bašićem, Savićem i Kamenarom rade strašan posao. Bašić je trenutno možda i najveći talenat lige, Savić također jak potencijal. O napadu Juranović - Bilbija - Tičinović ne moram puno pričati, sve znate. Jakirović napravio jako modernu ekipu, gdje se riješio tromih igrača i potrošača lopte i formirao tim koji igra agresivno, direktno, pressing itd. Svaka im čast, po meni najbolji fudbal igraju u trenutnoj sezoni. Jakirović taktički vjerovatno najjači trener lige.

Kod nas je prvih 11 golman iz Solina koji je prošle sezone projektovan kao rezerva. Lijevi bek Malić prve premijerligaške utakmice u karijeri, do prije 3 mjeseca se ganjao s onim Jolovićem iz Tekstilca kojem je 45 godina. Desno Blažević koji je također bio rezerva Siniši. Vrhovac bio četvrti štoper prošle sezone, Drina junior. Beća bio junior, Mekić iz Radnika. Subašić bio prošle sezone nebitna rezerva, Mustafa statirao od septembra prošle godine, Bojo također ne toliko bitan igrač prošle sezone. Jedino Juričić je iole nešto igrao prošle sezone.

I na sve to, ovo je momcima tek četvrta zajednička utakmica. Znači upitan kvalitet, neiskustvo i neuigranost vs superioran i uigran protivnik koji je razbio pitare i Širokog ko beba zvečku i to obje u gostima.

Eh sad kao što rekoh na početku posta, treba naći neku sredinu i ne gledati jednostrano sinoćnji meč. Koliko god Zrinjski bio jači, opet ima i naše krivice. Realno katastrofalno smo odigrali u svakom segmentu. Nije motivacija bila problem sigurno ali k'o da smo se usrali. Zrinjski je od prve sekunde stisnuo, a mi nismo znali da se snađemo u tome. Mi nismo postojali sinoć na terenu i to je isto i naša krivica i ne treba se lud praviti. O amaterskim greškama odbrane da ne govorim, postavljanje kod prekida i centašuteva katastrofa, mada ne treba nikoga posebno izdvajati jer ne bi bilo fer, odigrali smo ko kolektiv za qrac. Ekipa se ne brani sa 4 igrača koja igraju u odbrani, nego se ekipa brani kao tim. Prema naprijed i ne vrijedi pričati.

Sve u svemu, ovo nije kraj svijeta i nadam se da će momcima i stručnom štabu ovo biti jedna kvalitetna lekcija. Imamo to što imamo, da se opet iskombinirat tim koji će biti tvrd orah svima. Na nama je da maksimiziramo što je moguće više bodovni učinak na domaćem terenu, a u gostima šta bude bude. Već prvi naredni korak imamo protiv Rudar Prijedora sljedeće kolo gdje nas opet čeka koncepcijski drugačija utakmica. Opet ćemo mi biti neki blagi favorit zbog domaćeg terena i čeka nas protivnik koji će igrati drugačije nego Zrinjski i koji ima drugačiji profil igrača, pogotovo naprijed neugodni brzi trio Clarismario - Mandić - Amoah.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 avg 2021, 13:46

braco je napisao/la:
08 avg 2021, 13:20
Mislim da treba naći neku sredinu u kompletnoj priči oko sinoćnjeg meća, a ne čvrsto zastupati samo jedan faktor.

Prvi faktor je to što je realno Zrinjski puno jača ekipa od nas. Dakle njihovu odbranu čini jedan tandem koji se u dušu godinama zna Jakovljević-Barišić, desno im je najbolji ili jedan od najboljih desnih bekova lige, Ćorluka, a lijevo Bekić kao iskusan igrač koji je prije 2 godine razvalio u Slobodi i sad redovno igra u Zrinjskom, to što što pitari i mi yebemo mrtve svakom igraču, ne znači da je Bekić loš. Vezni red jako dinamičan, motoričan i tehnički potkovan sa Bašićem, Savićem i Kamenarom rade strašan posao. Bašić je trenutno možda i najveći talenat lige, Savić također jak potencijal. O napadu Juranović - Bilbija - Tičinović ne moram puno pričati, sve znate. Jakirović napravio jako modernu ekipu, gdje se riješio tromih igrača i potrošača lopte i formirao tim koji igra agresivno, direktno, pressing itd. Svaka im čast, po meni najbolji fudbal igraju u trenutnoj sezoni. Jakirović taktički vjerovatno najjači trener lige.

Kod nas je prvih 11 golman iz Solina koji je prošle sezone projektovan kao rezerva. Lijevi bek Malić prve premijerligaške utakmice u karijeri, do prije 3 mjeseca se ganjao s onim Jolovićem iz Tekstilca kojem je 45 godina. Desno Blažević koji je također bio rezerva Siniši. Vrhovac bio četvrti štoper prošle sezone, Drina junior. Beća bio junior, Mekić iz Radnika. Subašić bio prošle sezone nebitna rezerva, Mustafa statirao od septembra prošle godine, Bojo također ne toliko bitan igrač prošle sezone. Jedino Juričić je iole nešto igrao prošle sezone.

I na sve to, ovo je momcima tek četvrta zajednička utakmica. Znači upitan kvalitet, neiskustvo i neuigranost vs superioran i uigran protivnik koji je razbio pitare i Širokog ko beba zvečku i to obje u gostima.

Eh sad kao što rekoh na početku posta, treba naći neku sredinu i ne gledati jednostrano sinoćnji meč. Koliko god Zrinjski bio jači, opet ima i naše krivice. Realno katastrofalno smo odigrali u svakom segmentu. Nije motivacija bila problem sigurno ali k'o da smo se usrali. Zrinjski je od prve sekunde stisnuo, a mi nismo znali da se snađemo u tome. Mi nismo postojali sinoć na terenu i to je isto i naša krivica i ne treba se lud praviti. O amaterskim greškama odbrane da ne govorim, postavljanje kod prekida i centašuteva katastrofa, mada ne treba nikoga posebno izdvajati jer ne bi bilo fer, odigrali smo ko kolektiv za qrac. Ekipa se ne brani sa 4 igrača koja igraju u odbrani, nego se ekipa brani kao tim. Prema naprijed i ne vrijedi pričati.

Sve u svemu, ovo nije kraj svijeta i nadam se da će momcima i stručnom štabu ovo biti jedna kvalitetna lekcija. Imamo to što imamo, da se opet iskombinirat tim koji će biti tvrd orah svima. Na nama je da maksimiziramo što je moguće više bodovni učinak na domaćem terenu, a u gostima šta bude bude. Već prvi naredni korak imamo protiv Rudar Prijedora sljedeće kolo gdje nas opet čeka koncepcijski drugačija utakmica. Opet ćemo mi biti neki blagi favorit zbog domaćeg terena i čeka nas protivnik koji će igrati drugačije nego Zrinjski i koji ima drugačiji profil igrača, pogotovo naprijed neugodni brzi trio Clarismario - Mandić - Amoah.
Kao i obično :thumbup:
moSa ljoŽe

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 08 avg 2021, 13:55

Ko se iole razumije u ovu drevnu igru jasna mu je limitiranost ekipe. Po meni osim trenutne limitiranosti gora je spoznaja da ovi igrači teško da išta ozbiljno mogu napraviti u svojoj karijeri. Nije ovdje problem mladosti koliko nekvaliteta. Daj Bože da me svaki od njih demantuje. Ja ekipu sa lošijom skok igrom ne znam da sam do sada gledao i to ne mislim samo na sinoćnju utakmicu. E to se barem može dijelom popravljati na treninzima. Uglavnom nam je jasno zašto imamo ovako preskromnu ekipu. U vrh glave da bi jedan-dvojica možda bili opcija za prvi tim barem solidnog Želje kakvog bi željeli. Šta je, tu je, to je to što imamo. E sad kada veliki stručnjaci počnu prebacivati Ivkoviću na izmjenama čovjek da ne vjeruje. Pa on ima prvu ekipu ekstra limitiranu pa možeš misliti kakve su rezerve. Jal ušao Bektić, jal Kosorić, jal Gasal, jal Duraković ili neko drugi volio bih znati koja je razlika. Osim nekada kod ovog prvog pomenutog tu haman da nema nikakvog kvaliteta. Kakve su nam rezerve moglo se vidjeti u prijateljskoj protiv Kakanjaca, ljudi mnogo više liče na uigranu ekipu al eto mi zavukosmo dva sa dvadesetak metara pa ispade da naši ko znaju igrati. Ko hoće taj zna ko nas je doveo u situaciju da i ja kada bih izašao na teren neće biti neke velike razlike. Jedino mi nije jasno kako ovi mladi nemaju malo više mu.da i ponosa da ne dozvole da se drugi baš poigravaju sa njima. Ali kakav vode "šiša" život nikakvo čudo. Ivkovića pustiti da gura dalje a mi pomoći koliko god možemo da se ova izuzetno teška sezona preživi.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 08 avg 2021, 13:58

Hajde Džeksone pređi
para nam donesi
ovih dana nešto lijepo
treba da se desi :pray:
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 avg 2021, 14:02

Bersaga je napisao/la:
08 avg 2021, 13:58
Hajde Džeksone pređi
para nam donesi
ovih dana nešto lijepo
Pise da obestecenje nece preci 2 miliona eura. Ne moze nam biti ni za plata jedan mjesec to sto bi nas zapalo tim transferom. :D
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 08 avg 2021, 14:07

LjoZee je napisao/la:
08 avg 2021, 14:02
Bersaga je napisao/la:
08 avg 2021, 13:58
Hajde Džeksone pređi
para nam donesi
ovih dana nešto lijepo
Pise da obestecenje nece preci 2 miliona eura. Ne moze nam biti ni za plata jedan mjesec to sto bi nas zapalo tim transferom. :D
A evo vidim i ja, malo jeste ali je za uhar, bolje išta nego ništa. 2 miliona eura × 2.5% = 50 hiljada eura.
Ludi su iz Rome ako ga puste za te pare, jedino da Edinu izađu u susret jer je odličan ugovor dogovorio, na dvije godine i 11 miliona eura.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 08 avg 2021, 14:08

Sabura ljudi,ko je bio protiv Posušja mogao je naslutiti da se nećemo dobro provesti sinoć.
Iskreno sam očekivao više energije i presinga,da se ne uvlačimo u šesnest,i budala zna da je Zrinja najjači po boku a mi najtanji.
Ne bih da sad kudim nekoga,nadam se da će učiti iz pogrešaka.
Idu nam sad tri tekme sa suparnicima našeg ranga i na to se sad treba fokusirati.
Moramo biti bolji nego protiv Posušja,da bi se nadali nečemu.
Dobili smo bržeg igrača po krilu koji može pobjeći,i nadam se da ćemo sa Crnčevićem dobiti na mirnoći i pas igri.
Uz pristup kao protiv Borca i u Tz,može biti dobro.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Frane2020
Kontakt:

Post Postao/la Frane2020 » 08 avg 2021, 14:09

mavi je napisao/la:
Nadati se najboljem...
Dok su se talili Hajric i ostali iz Slovenije, to ti nije bio problem. Kvalitet hrvatskih igraca kod amara je bio neupitan. Da ne nabrajamo.
Hajmo dalje. Yebavao si Amaru gdje sta ima 2016. godine, po kafanama pricao kako nema veceg zla za Zelju i da je sreca sto nije tu. Tri godine poslije prva si ruka Amaru. Navalili ste na Ivkovica jer niste uspjeli postaviti svog trenera.
Amaru ste i opravdanja nasli u vidu igraca, uprava , Memica, Šerbe.. a sve ih je on doveo. Necete realno da gledate stvari i pricate kao da nas je sinoć pobjedila Stupcanica, a ne Zrinjski koji je najjaca ekipa trenutnoo . Ne moze nista preko noci. Omalobazavati Ivkovica koji posteno i regularno radi svoj posao nije uredu nikako. Vjerovatno vam valjaju samo oni koji vase igrace guraju. Covjek svjestan da radi sa djecom i polovnjacima koje mu je neko ostavio, prihvatio se tog problema i rjesava koliko moze.
NISTE VI NAVIJACI FK ZELJEZNICAR, VEC VLASTITIH INTERESA. Zdravo.

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 08 avg 2021, 14:42

Frane2020 je napisao/la:
08 avg 2021, 14:09
mavi je napisao/la:
Nadati se najboljem...
Dok su se talili Hajric i ostali iz Slovenije, to ti nije bio problem. Kvalitet hrvatskih igraca kod amara je bio neupitan. Da ne nabrajamo.
Hajmo dalje. Yebavao si Amaru gdje sta ima 2016. godine, po kafanama pricao kako nema veceg zla za Zelju i da je sreca sto nije tu. Tri godine poslije prva si ruka Amaru. Navalili ste na Ivkovica jer niste uspjeli postaviti svog trenera.
Amaru ste i opravdanja nasli u vidu igraca, uprava , Memica, Šerbe.. a sve ih je on doveo. Necete realno da gledate stvari i pricate kao da nas je sinoć pobjedila Stupcanica, a ne Zrinjski koji je najjaca ekipa trenutnoo . Ne moze nista preko noci. Omalobazavati Ivkovica koji posteno i regularno radi svoj posao nije uredu nikako. Vjerovatno vam valjaju samo oni koji vase igrace guraju. Covjek svjestan da radi sa djecom i polovnjacima koje mu je neko ostavio, prihvatio se tog problema i rjesava koliko moze.
NISTE VI NAVIJACI FK ZELJEZNICAR, VEC VLASTITIH INTERESA. Zdravo.
Cini mi se da vise ljudi navija za pojedinca nego li za Želju. Zato smo tu gdje jesmo.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 08 avg 2021, 14:48

Ode Dzeko u Inter al slabo cemo hajrovati😞
by KANA

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, Proximic, riki46 i 23 gosta.