The_Target je napisao/la: ↑08 avg 2021, 22:09
Murga je napisao/la: ↑08 avg 2021, 22:00
The_Target je napisao/la: ↑08 avg 2021, 16:21
Pozdrav, da li neko zna gdje mogu pronaci kurs za programiranje u pythonu ( za pocetnike ), moze da je i uz placanje uz neku normalnu cijenu, hvala unaprijed ( ako moze link u privatnu poruku )
Imas sta hoces da ucis na Coursera. Uzmes kurs, ako ne zelis certifikaciju, ne placas nista, ali i dalje mozes pratiti materijal. Ja sam nedavno uzeo Julia, predaje neki profesor sa University of Cape Town i nisam htjeo certifikaciju.
Python je vec uhodan i imas kurseva od Univerziteta do Google pa biraj. Sretno.
Pokusavao sam HTML, PHP jezike medjutim bezuspjesno kad nemas mentora nekoga ko ce te uputiti u nesto za sta je meni potrebno pola godine neko te uputi sa par klikova kako da radis. Onda sam istrazivao sta je jos zanimljivo (dobijem micro:bit uredjaj,a i dostupni su mi jos neki robotici a to se radi u Scratchu i Pythonu pa sam htio pokusati svakako hvala vam na informacijama,istrazit cu
Ne znam tacno sta zelis da ucis, ima li neki poseban razlog ili onako samo da bi ucio?
Mislim da ima ovde dosta raje koja moze da te uputi ako imas pitanja. U svakom slucaju ima dosta online nacina da ucis, trebas samo da znas sta bi htio, jos bolje, ako imas razlog neki da nesto ucis, onda je to i motivacija ujedno.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...