FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
21%
2. Borbu za Evropu
93
47%
3. Sredinu tabele
37
19%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 198

Meraak1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Meraak1921 » 08 avg 2021, 18:47

Posusje uze Borca, to nam ne ide u prilog realno

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 avg 2021, 18:50

Raonffa je napisao/la:
08 avg 2021, 18:44
U kojem smislu?

Kod nas je vazda trener prvi na meti kritika i uvijek ga treba mijenjati čim se desi jedna loša utakmica. Daleko od toga da je Ivković neka klasa, uostalom da je neko ime ne bi došao da radi u nikad goreg Želju, ali treba dati čovjeku vremena do polusezone, jbt četvrta utakmica raja mu već hebe najmilije.

Da on ima neki igrački kadar pa bih ja rekao, ali čovjek igra sa juniorima i 2-3 iskusnija igrača koji su goli premijerligaški prosjek, ne znam šta bi pojedinci htjeli zaista.

Slažem se ja, čak sam i pisao sinoć da su mu izmjene katastrofalne, ali eto ja uvijek gledam unaprijed, baš bih volio vidjeti koji doktor bi ga zamjenio na klupi, ako je Kemo Alispahić neka hvala :mrgreen:
Ne znam koliko redovno citas, ali meni se nije svidjelo sto napadose @Brkooo jutros jer je napisao kritike bez psovki (koliko se sjecam). Onako iskreno svoje vidjenje situacije i rada Ivkovica. Ne treba nam to. Svjestan je svako situacije, ali ova situacija ne daje imunitet nikome za normalnu kritiku. Niko ne psuje, ne zove raju da se bije Ivkovic, tjera ili slicno. Pisali smo i za izjavu sinoc koja sadrzi "bugarsku skupstinu" ni to nije proslo ok. Sto kaze @Pratimosamoplave on sa jednom zvanicnom pobjedom, minimalnom ima te prenose ko da ima uspjehe i uspjehe kod nas. Ona izjava je ruzna pogotovo sto ne obuhvata njega nego je sve svalio na igrace. Hajde u ljutnji da je za sve rekao pa i nekako. Treba se za nju izviniti prvo navijacima pa igracima sto se svalio sve na njih. Ne treba sad o zamjenama pricati jer su prioritet organi kluba, ali treba realno svaki njegov potez prokomentarisati bilo da je to izjava, neka izmjena, izbor igraca ili sta god.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 08 avg 2021, 18:50

Nece se Posusje ni borit za opstanak. Radnik sigurno ispada. Tu je jos Leotar vjerovatno. Rudar i Posusje igraju dobro i imaju dobre igrace. Nama se valja borit sa starom rajom iz Trebinja. Nekad za titulu, a sad za opstanak. :mrgreen:
Cuva Bog Zelju svog!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2021, 19:02

LjoZee je napisao/la:
08 avg 2021, 18:50
Raonffa je napisao/la:
08 avg 2021, 18:44
U kojem smislu?

Kod nas je vazda trener prvi na meti kritika i uvijek ga treba mijenjati čim se desi jedna loša utakmica. Daleko od toga da je Ivković neka klasa, uostalom da je neko ime ne bi došao da radi u nikad goreg Želju, ali treba dati čovjeku vremena do polusezone, jbt četvrta utakmica raja mu već hebe najmilije.

Da on ima neki igrački kadar pa bih ja rekao, ali čovjek igra sa juniorima i 2-3 iskusnija igrača koji su goli premijerligaški prosjek, ne znam šta bi pojedinci htjeli zaista.

Slažem se ja, čak sam i pisao sinoć da su mu izmjene katastrofalne, ali eto ja uvijek gledam unaprijed, baš bih volio vidjeti koji doktor bi ga zamjenio na klupi, ako je Kemo Alispahić neka hvala :mrgreen:
Ne znam koliko redovno citas, ali meni se nije svidjelo sto napadose @Brkooo jutros jer je napisao kritike bez psovki (koliko se sjecam). Onako iskreno svoje vidjenje situacije i rada Ivkovica. Ne treba nam to. Svjestan je svako situacije, ali ova situacija ne daje imunitet nikome za normalnu kritiku. Niko ne psuje, ne zove raju da se bije Ivkovic, tjera ili slicno. Pisali smo i za izjavu sinoc koja sadrzi "bugarsku skupstinu" ni to nije proslo ok. Sto kaze @Pratimosamoplave on sa jednom zvanicnom pobjedom, minimalnom ima te prenose ko da ima uspjehe i uspjehe kod nas. Ona izjava je ruzna pogotovo sto ne obuhvata njega nego je sve svalio na igrace. Hajde u ljutnji da je za sve rekao pa i nekako. Treba se za nju izviniti prvo navijacima pa igracima sto se svalio sve na njih. Ne treba sad o zamjenama pricati jer su prioritet organi kluba, ali treba realno svaki njegov potez prokomentarisati bilo da je to izjava, neka izmjena, izbor igraca ili sta god.
Ja se slažem, vidio sam Brkin post, ali napao ga je manji dio forumaša, njih par možda, ne može se to generalizovati nikako. Ja npr još uvijek podržavam Ivkovića i bezveze mi je da se toliko čovjek pljuje, sinoć je prvi put vodio ekipu kao trener, limitiran je i on limitiran je i igrački kadar i to je činjenica.

Sinoć smo odigrali katastrofalno i to je činjenica, mora bolje bez obzira na svu limitiranost a čini mi se da je toga svjestan i Ivković.

Njegove izjave o igračima su njegovo pravo, činjenica jeste da onakav amaterizam u odbrani kao sinoć ne može biti do trenera, ono su faktički osnove fudbala a naši igrači su sinoć izgledali kao da ih nemaju, po meni to nije Ivkovićeva greška.

Možemo govoriti o previše defanzivnoj postavci, možemo govoriti o lošim izmjenama ali naša igra u defanzivi sinoć u prvom poluvremenu je bila kao da su pojedinci prvi put zaigrali fudbal.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 08 avg 2021, 19:05

Dobra prilika da naredne tri utakmice uzmemo devet bodova, idealan raspored. Samo jako.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 08 avg 2021, 19:06

Treba biti realan i reci da smo mi u 5 deka s leotarom, rudarom, posusjem i sl. Evo te ekipe su namucile i uzele bodove i velezu, borcu, sirokom, pa i pitari jesu dobili ali nista dominantni nisu bili u igri, vise sretno i na individualni kvalitet..i onda kako mi ocekujemo da lako nadigramo te ekipe? Sve je to bara-bara i bice tvrde i lose utakmice, jedina prednost koju treba iskoristiti je domaci teren i to je nasa sansa..samo realnost i nece bit razocarenja.I podrska naravno :salut:

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 08 avg 2021, 19:12

Ekipi i stručnom štabu treba podrška veća nego u prva 3,4 kola. Mislim da bi nekim pretjeranim izljevima kritika samo još više naškodili iovako poljuljanoj ekipi poslije teşkog poraza. Slijede nam 3, na papiru, lakša protivnika i jedom lijepom serijom možemo doći u "rahat" zonu.

Bez obzira na dosadašnje predstave, i ovako limitirana ekipa može puno puno bolje nego sinoć u Mostaru. Plus, sada možemo računati i na Zdunića koji je pokazao šta brz ofanzivac može donijeti našoj ekipi.
Željezničar za život cijeli!

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 08 avg 2021, 19:17

HongKong je napisao/la:
08 avg 2021, 18:50
Nece se Posusje ni borit za opstanak. Radnik sigurno ispada. Tu je jos Leotar vjerovatno. Rudar i Posusje igraju dobro i imaju dobre igrace. Nama se valja borit sa starom rajom iz Trebinja. Nekad za titulu, a sad za opstanak. :mrgreen:

i ja sam gotovo siguran da Radnik ispada, a naredna 3 kola imamo raspored bas idealan, tako da cemo znati jesmol za mrtvi opstanak

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 avg 2021, 19:19

Raonffa je napisao/la:
08 avg 2021, 19:02
Ja se slažem, vidio sam Brkin post, ali napao ga je manji dio forumaša, njih par možda, ne može se to generalizovati nikako. Ja npr još uvijek podržavam Ivkovića i bezveze mi je da se toliko čovjek pljuje, sinoć je prvi put vodio ekipu kao trener, limitiran je i on limitiran je i igrački kadar i to je činjenica.

Sinoć smo odigrali katastrofalno i to je činjenica, mora bolje bez obzira na svu limitiranost a čini mi se da je toga svjestan i Ivković.

Njegove izjave o igračima su njegovo pravo, činjenica jeste da onakav amaterizam u odbrani kao sinoć ne može biti do trenera, ono su faktički osnove fudbala a naši igrači su sinoć izgledali kao da ih nemaju, po meni to nije Ivkovićeva greška.

Možemo govoriti o previše defanzivnoj postavci, možemo govoriti o lošim izmjenama ali naša igra u defanzivi sinoć u prvom poluvremenu je bila kao da su pojedinci prvi put zaigrali fudbal.
Napisao sam u postu prije "nekoliko njih". Ne mislim o tim ljudima nista lose niti su bitni konkretni nickovi, ali ne svidja mi se samo ta zastita koja se stvara jer gdje nema mase koja kritikuje normalno osudjeno je na propast. Psovanje, tjeranje i to nema potrebe. Ne mislim na to kad govorim o kritici.

Nije skroz trenera, ali je mozda morao procijeniti da mu fali iskustva. Mogu ja siktati "yebo ga Kosoric", ali je on morao procijeniti da tamo igra Bilbija i da su opasni. Ne salje se neiskusna odbrana sama na njih ili sredina bez Boje sa Becom na gostovanje bez podrske nasih navijaca. Ima tu i pojaki Jahic koji je zanemaren iz ne znam kojeg razloga. Izbor je bitan i mora se prilagodjavati protivniku, a ne sve isto jer su to neiskusni igraci. Mislim mi bismo izgubili svakako jer su bolji, ali trazis varijantu da pruzis jaci otpor, da se ne brukas.

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 08 avg 2021, 19:23

Bitno je da mi na utakmicama držimo prosjek kao protiv Borca i Posušja i da podrška bude kao u ta dva meča. Dok traje utakmica igrači i stručni štab moraju imati maksimalnu podršku. To je najbitnije. Ono što će ovdje neko iznijeti normalnu kritiku sa obrazloženjem ne treba nikome da smeta. Samo treba svima biti jasno da smo mi ekipa kojoj je jedini cilj opstanak u ligi, ne sanjajte Evropu a pogotovo trofeje.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2021, 19:24

LjoZee je napisao/la:
08 avg 2021, 19:19
Raonffa je napisao/la:

Napisao sam u postu prije "nekoliko njih". Ne mislim o tim ljudima nista lose niti su bitni konkretni nickovi, ali ne svidja mi se samo ta zastita koja se stvara jer gdje nema mase koja kritikuje normalno osudjeno je na propast. Psovanje, tjeranje i to nema potrebe. Ne mislim na to kad govorim o kritici.

Nije skroz trenera, ali je mozda morao procijeniti da mu fali iskustva. Mogu ja siktati "yebo ga Kosoric", ali je on morao procijeniti da tamo igra Bilbija i da su opasni. Ne salje se neiskusna odbrana sama na njih ili sredina bez Boje sa Becom. Ima tu i pojaki Jahic koji je zanemaren iz ne znam kojeg razloga. Izbor je bitan i mora se prilagodjavati protivniku, a ne sve isto jer su to neiskusni igraci. Mislim mi bismo izgubili svakako jer su bolji, ali trazis varijantu da pruzis jaci otpor, da se ne brukas.
Normalna kritika je ok, ja sam sinoć normalno kritikovao pa nisam vala vidio da me je iko citirao zbog toga i da smo se nešto raspravljali. Svako ko je pogledao makar jednu utakmicu u životu, sinoć je mogao vidjeti da je ono katastrofalno izgledalo.

E pazi, tu moguće dolazimo do Ivkovićevih limita kada su u pitanju te procjene, rekoh ti ja on da zna ne bi dolazio u ovakvog Želju, ja sam generalno svakako bio kontra njega i kontra svakog drugog kandidata, priželjkivao sam Joldića al' helem, mene ništa ne čudi jer Ivković nije prvi trener Želje gdje navijači vide neke stvari bolje od trenera, imali smo ih kamaru takvih u zadnjih par godina.

I da, kad se navijači pomire da smo ekipa koja je bliža dnu nego vrhu tabele, tada će biti i manje napetosti među nama svima, svi će se fokusirati na davanje podrške i to je to.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 avg 2021, 19:32

LjoZee je napisao/la:
08 avg 2021, 19:19
Raonffa je napisao/la:

Nije skroz trenera, ali je mozda morao procijeniti da mu fali iskustva. Mogu ja siktati "yebo ga Kosoric", ali je on morao procijeniti da tamo igra Bilbija i da su opasni. Ne salje se neiskusna odbrana sama na njih ili sredina bez Boje sa Becom na gostovanje bez podrske nasih navijaca. Ima tu i pojaki Jahic koji je zanemaren iz ne znam kojeg razloga. Izbor je bitan i mora se prilagodjavati protivniku, a ne sve isto jer su to neiskusni igraci. Mislim mi bismo izgubili svakako jer su bolji, ali trazis varijantu da pruzis jaci otpor, da se ne brukas.
Pa moj LjoZee Aco je sinoć direktan krivac za 3 gol
moSa ljoŽe

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 avg 2021, 19:34

Jel zabranjeno prisustvo gostujucih navijača?
moSa ljoŽe

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2021, 19:38

lijevapolutka je napisao/la:
08 avg 2021, 19:34
Jeste, ali ono organizovano navijačkim grupama, kao pojedinac se može otići na gostovanje niko te ne dira.

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 08 avg 2021, 19:40

Raonffa je napisao/la:
08 avg 2021, 19:38
Jeste, ali ono organizovano navijačkim grupama, kao pojedinac se može otići na gostovanje niko te ne dira.
Gledam sad stranicu navijacki život i pofina grupa lesinara sa transparentom danas u posusju
moSa ljoŽe

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 08 avg 2021, 19:42

08 avg 2021, 19:32
Pa moj LjoZee Aco je sinoć direktan krivac za 3 gol
Bolje i on nego da ostavis Drinu ni na nebu ni na zemlji. Dijete traume od sinoc ima.
A prisustvo gostujucih zavisi od mjera odredjenog grada, kantona. U Posusje mogu gostujuci.
Dejan1921 je napisao/la:
08 avg 2021, 19:23
Bitno je da mi na utakmicama držimo prosjek kao protiv Borca i Posušja i da podrška bude kao u ta dva meča. Dok traje utakmica igrači i stručni štab moraju imati maksimalnu podršku. To je najbitnije. Ono što će ovdje neko iznijeti normalnu kritiku sa obrazloženjem ne treba nikome da smeta. Samo treba svima biti jasno da smo mi ekipa kojoj je jedini cilj opstanak u ligi, ne sanjajte Evropu a pogotovo trofeje.
Tesko cemo zadrzati sad taj prosjek protiv Rudara zbog termina. Vidjet cemo kako ce se snaci na Grbavici sa manjim brojem nasih navijaca. Ako ko ne moze doci bilo bi dobro ako moze samo da kupi ulaznicu i tako se pomogne klubu. Sutra ce nam dati rokove za Memica i Erica i njihove dugove. Mora se to rijesiti da bismo mogli igrati protiv Rudara ili Radnika, a plus stici ce kazne za pirotehniku prethodna dva kola.

Na zvanicnoj su stavili da je Maja sad generalni sekretar umjesto Brkovica.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 08 avg 2021, 19:46

Ko to Ivkovicu hebe najmilije? Ne shvatam zbog cega ljudi izmisljaju i konstruktivnu kritiku pretvaraju u neko kao hebavanje necega treneru.

4 utakmice su prosle a mi smo u svakoj izgledali kao skupina mrtvih amatera, ko muhe bez glave, nije se to samo sinoc desilo pa da se kaze da je bio los dan. Mi izgledamo na terenu kao da nemamo trenera, kao da su se igraci skupili i samo izasli na teren. Tako losi igraci izgledaju na terenu jos losije a posao trenera valjda bi trebao da bude, da i iz loseg igraca izvuce maksimum.

Razumijem da je ova nasa ekipa jedna od najlosijih ikad, da smo kasnili 7 dana sa pripremama itd ali ne razumijem da se u ova 4 kola jedan jedini segment fudbalske igre nije digao na bar malkice veci nivo, da se nije nesto uigralo itd. Ivkovic u ove 4 utakmice je isao samo iz greske u gresku, krenuvsi od izbora igraca, taktike, izmjena itd. Ne treba biti slijep na neke stvari koje nisu dobre i gurati to pod tepih..
Zadnja izmjena: Brkooo, dana/u 08 avg 2021, 19:47, ukupno mijenjano 1 put.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 avg 2021, 19:47

08 avg 2021, 19:40
Raonffa je napisao/la:
08 avg 2021, 19:38
Gledam sad stranicu navijacki život i pofina grupa lesinara sa transparentom danas u posusju
Ma dobro ZHK je priča za sebe, u Posušju i Širokom mogu gostujući očigledno, bili su i Ultrasi na Pecari, bilo je i pitara u Posušju doduše bez obilježja.

zeljooo13
Kontakt:

Post Postao/la zeljooo13 » 08 avg 2021, 19:48

Radnik vodi Velež.Teška borba za opstanak nas čeka.

iguita

Post Postao/la iguita » 08 avg 2021, 19:57

Sve dok nemamo novi skupstinu a pogotovo novi UO mi smo taoci raznih likova , menadzera , bivsih mocnika i ostalih. Razna laprdanja trenera i pokazivanje misica nekom , s druge strane sujetne budale.,prolaze u ovom medjuprostoru kad smo fakticki bez ikakve upravljacke strukture kluba.Zato hitnoo nam treba novi UO .A onda kodeksi i uspostavljanje sistema, standarizacija rada .Nadjite novac , postujte sporazume sa poreskom, ojacajte igracki kadar . Na euforiju necemo jos dugo pobjedjivate.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, kontra i 45 gostiju.