Legitimno pitanje za sve ljubitelje ovog smeća od lige. Pratim je otkad znam za sebe, stoput sam je nazvao smećem, jadom itd. Rekao sam da smeće neću više pratiti ali opet je pratim, za razliku od repke.
Da li je ovogodišnja Premijer liga jedna od najlošijih u svome postojanju? Evropski rezultati, ispadanje od amatera Milsamija i Linfielda, jedina svjetla tačka je Velež pokazuje pad u kvaliteti. Kada analiziramo malo ekipe, vidjet ćemo da su mnogo slabije u odnosu na prijašnje sezone, pritom mislim na sljedeće:
Željezničar. Ekipa koja je dominirala godinama našom ligom i ekipa koja je redovno igrala Evropu ima poluprofesionalnu ekipu. Nisu igrački nikad očajniji bili, a recimo prije 10tak godina, sezona 2010/2011., u Želji su igrali Ibrahim Šehić, tada 27 godišnji Bogičević koji je i dan danas tu, Stanić, Benjamin Ćolić, Jamak (23 godine), Svraka, Zajko Zeba, Višća, Mirsad Bešlija, Srđan Savić itd. Pa ova ekipa bi rastavila ovaj današnji Željezničar sa 5:0.
Sarajevo, nećemo tako dugo vremenski unazad. Evo random primjer, 2014/2015 sezona. Delać na golu, za našu ligu Neuer, Tatomirević, Adnan Kovačević, Gojko Cimirot, Radovac (mladi kapiten), Dario Purić, Leon Benko, Okić, Puzigača, Miloš Stojčev.
Široki Brijeg, ekipa kao Željezničar. Ima tu i danas dobrih igrača, ali ako ih usporedimo sa Bubalom, Landekom, Wagnerom i legendarnim Ercegom, kvalitetom ni blizu toj ekipi.
Zrinjski, igraju fenomenalno, imaju možda i najjači tim u ligi, a evo 15/16, Daniel Graovac, Nesta naše lige, Tomislav Tomić, Simeunović dok je bio fokusiran na fudbal, Stevo Nikolić, Jasmin Mešanović, Zakarić, Filipović, Todorović, Bilbija, mlađi Pero Stojkić, Krešimir Kordić, nikad jači napad u ligi.
Ali glavna razlika je između "slabijih" ekipa. Ekipe Radnika, Rudara Prijedor i Leotara bi bili kanta za nabijanje u tim starijim vremenima.