FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa traje do: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
22%
Četvrtfinale
9
33%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
33%

Ukupno glasova: 27

JoeBleck
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JoeBleck » 10 avg 2021, 23:42

Al cuj Messi odlazi raskliman , frajer najbolji igrac godine hahaha.

Dobro neko napisa , diskutuje se sa likom kojem je Eriksen bolji fudbaler od Messija.

Ovo je najveci gubitak kluba od kako postoji.Najveci fudbaler svih vremena i neko ko je najveci brend i prezenter tvog kluba.Barcelona ce se deceniju oporavljati ekonomski od ovoga.

Idemo dalje , neka ostali pokazu vrijede li ista.
Messi je svoje pokazao , dokazao , podigao ljestvicu toliko visoko da je to prakticno neuhvatljivo u ludim snovima bilo kome.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 avg 2021, 23:45

Ja koliko sam vidio kako je igrao u protekloj sezoni za barcu, ako je to nesto za cim treba zaliti, ili je vrijedno zlatne lopte, hebes vise i tu nagradu i sve

A opet i nema bogzna ko da je to nesto posebno zasluzio

Ta nagrada i danasnje statistike su samo primjer koliko je fudbal zadnjih nekoliko sezona grohnuo, koliko je kvalitet opao, prije 10 - 15 godina mesi s ovakvim performansama ne bi mogao biti ni medju 20 najboljih

Al neka, meni je bitno da se on za barcu vuce ko prebjena macka po terenu, da u presudnim trenucima umjesto kao vodja ekipe izgleda ko pogubljeno tele na livadi, a sta je stvar marketinga, starih zasluga, glasanja levata nekih i tih stcari, to je drugo pitanje

Ali svi se vi hvatatevu u iste logicke zamke, kad klubu ne ide onda mesi nije kriv, on je goat al nema s kim, a kad je klubu islo, onda je sve do mesija bilo, bila je to "mesijeva era", a to smo tad imali daleko najjacu ekipu u svijetu koja bi i bez mesija bila bolja od drugih, to se zaboravilo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 avg 2021, 23:47

Romariooo je napisao/la:
10 avg 2021, 23:45
Ja koliko sam vidio kako je igrao u protekloj sezoni za barcu, ako je to nesto za cim treba zaliti, ili je vrijedno zlatne lopte, hebes vise i tu nagradu i sve

A opet i nema bogzna ko da je to nesto posebno zasluzio

Ta nagrada i danasnje statistike su samo primjer koliko je fudbal zadnjih nekoliko sezona grohnuo, koliko je kvalitet opao, prije 10 - 15 godina mesi s ovakvim performansama ne bi mogao biti ni medju 20 najboljih

Al neka, meni je bitno da se on za barcu vuce ko prebjena macka po terenu, da u presudnim trenucima umjesto kao vodja ekipe izgleda ko pogubljeno tele na livadi, a sta je stvar marketinga, starih zasluga, glasanja levata nekih i tih stcari, to je drugo pitanje

Ali svi se vi hvatatevu u iste logicke zamke, kad klubu ne ide onda mesi nije kriv, on je goat al nema s kim, a kad je klubu islo, onda je sve do mesija bilo, bila je to "mesijeva era", a to smo tad imali daleko najjacu ekipu u svijetu koja bi i bez mesija bila bolja od drugih, to se zaboravilo
De nam te 96-te nabroj uopste 20 igraca za koje si cuo.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 avg 2021, 23:53

JoeBleck je napisao/la:
10 avg 2021, 23:42

Dobro neko napisa , diskutuje se sa likom kojem je Eriksen bolji fudbaler od Messija.

Ovo je najveci gubitak kluba od kako postoji.Najveci fudbaler svih vremena i neko ko je najveci brend i prezenter tvog kluba.Barcelona ce se deceniju oporavljati ekonomski od ovoga.

Messi je svoje pokazao , dokazao , podigao ljestvicu toliko visoko da je to prakticno neuhvatljivo u ludim snovima bilo kome.
A sta nam je s brendom da smo popilo osam komada od bajerna s mesijem ko vodjom, il ona bruka od liverpoola, hebiga i to je brendiranje neko

Ako je on toliko marketinski donosio, pa sto smo onda u krizi. A osim suplje price imal ko sa jasnim podacima o marketinskim prihodima barce po sezonama, da vidimo sta je tu do mesija pa da to usporedimo s platom

A ovo s eriksenom je najsmjesnije, o njemu sam govorio podacno dok je bio u sjajnoj formi i igrac kojeg je barca i trazila i ne sjecam se dal sam ga uopste poredio s mesijem, ili sam rekao da ga samo treba dovesti,, a bilo je dana i mjeseci kad je mesi hodao i gladio muda, a eriksen razvaljivao, pa mozda je tad neko poredjenje bilo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 10 avg 2021, 23:57

Kralju nije poenta sto ga ti ne volis , vec sto ga pljujes iako je ostavio najdublji trag u historiji sporta a posebno kluba za koji kazes navijas.Ja po ikonama ne mogu pljuvati , a posebno ne po kralju medju njima.Mozda nije imao najboljih dana kada si ocekivao sa izvuce snajper iz asortimana ali mi smo gledali i vidjeli da je on bio i danas je jedan cudesan fudbaler koji je sve ono sto fudbal treba da bude.Savrsen spoj inteligencije , dara , etike i sportskog duha.Igrac koji ne glumi , ne eskivira , ne valja se , ne zali se i na sva to igrac koji je klub Barcelonu digao na nivo vise.Mogao je taj Messi i prije 8 godina otici, i prije 12 i prije 4.On je dao klubu sve , sve sto je imao dao je.
Ne mozes se smatrati covjekom koji voli klub a ne voli Messija.Ne ide jedno sa drugim.Zadnjih 20 godina to je simbol kluba , zastitni znak , logo i brend.Ja jos nisam vidio i upoznao navijaca Rome koji pljuje Tottija ili neko da pljuje Lahma , Scholesa i koga vec.Svi ti igraci kada ih zajedno udruzis nisu ostavili trag ni u promilima kao sto je Messi ostavio za fudbal a posebo za tvoj voljeni klub.

Zato ako volis Barcelonu , zahvali se Jorgeu sto ga je nekad tamo krajem 80-tih umocio i napravio carobnjaka iz Rosarija koji je srecom predstavljao boje tvog omiljenog kluba.Hvala mu u moje ime , pratit ce se nastupi najveceg carobnjaka ikada jer ono sto je on u stanju uraditi drugi ne mogu ni zamisliti.

Hvala Messiju za sve , hvala mu sto je podigao fudbal , branjenje , kombinatoriku , dribling , pass na visi level.Nevidjen do sada.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 11 avg 2021, 00:01

Romariooo je napisao/la:
10 avg 2021, 23:53
A ovo s eriksenom je najsmjesnije, o njemu sam govorio podacno dok je bio u sjajnoj formi i igrac kojeg je barca i trazila i ne sjecam se dal sam ga uopste poredio s mesijem, ili sam rekao da ga samo treba dovesti,, a bilo je dana i mjeseci kad je mesi hodao i gladio muda, a eriksen razvaljivao, pa mozda je tad neko poredjenje bilo
Kad god mogu ja ću te braniti ali ovde sam nemoćan...I ti i @Evander ubiste se da dovedete Eriksena i Hazarda. Da vas je ćora poslušao doveo bi dva invalida (pu pu pu) :mrgreen: ....ali da je to istina jeste drug.....Tita mi :oops: :urnebes:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 11 avg 2021, 00:01

Romariooo je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:

A sta nam je s brendom da smo popilo osam komada od bajerna s mesijem ko vodjom, il ona bruka od liverpoola, hebiga i to je brendiranje neko

Ako je on toliko marketinski donosio, pa sto smo onda u krizi. A osim suplje price imal ko sa jasnim podacima o marketinskim prihodima barce po sezonama, da vidimo sta je tu do mesija pa da to usporedimo s platom

Ti nemas veze o fudbalu jer je ocito da ga nisi nikada ni na terminu igrao.

Kad kazes Liverpool.Onda pogledas da je covjek bukvalno masakrirao u prvoj utakmici tu ekipu .Ako je kriv za onakva 4 gola , onda nemamo sta dalje pricati.

8 komada od Bayerna pripisivati igracu koji je najistureniji moze samo obicna neznalica i nista vise.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 11 avg 2021, 00:14

JoeBleck je napisao/la:
11 avg 2021, 00:01
Romariooo je napisao/la:
JoeBleck je napisao/la:

Kad kazes Liverpool.Onda pogledas da je covjek bukvalno masakrirao u prvoj utakmici tu ekipu .Ako je kriv za onakva 4 gola , onda nemamo sta dalje pricati.

8 komada od Bayerna pripisivati igracu koji je najistureniji moze samo obicna neznalica i nista vise.

Hoho strucnjak, a jesi ti kad cuo da se u ligi prvaka kgraju dvije utakmice, da postoji i revans, i da treba nekad nesto napravit i u revansu, pogotovo kad si vodja ekipe, nije trebo igrat stopera u liverpulu,, ali oni promasaji njegovi i nezainteresovanost mislis nije se odrazila, a jedan gol da, se dao liverpol mislis ne bi ohladio, al haj bice da ti zna nesto o fudbalu

A evo sad sam malo istrazivao ovu famu u tome koliko mesi donosi para klubu i lupetanja o stotinama miliona

Ponajveca stavka direktna je prodaja dresova, a potom osnovu zadnjih godina mesijev dres je ubkedljivo najprodavaniji u svijetu, no normalno najveci procenat tu zme nike, pa sama trgovina i td, barca tu hajruje %petnaestak posto i na osnovu tih dresova mesijevih barca je godisnje uzimala 15-20 miliona eura, uzme se i na ulaznicama jer ima ljudi koji dolaze iskljucivo bez njega,, udjela u reklamama barca nema, kad se to saber ekonomski barca od mesija nije mogla zaraditi vise od 30 40 miliona, a kostao ju je preko sto miliona mislim bruto s porezima, volio bi da neko malo to objasni
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 11 avg 2021, 00:15

Yebo majku kako nas ovaj šejk guzi od onog cuvenog preokreta 6:1. Pa bolje, da smo ispali ko ljudi sad bi mozda imali Messija i Neymara jos uvijek :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 avg 2021, 00:27

Ako nista, pozitivno je to da je Barcelona rijesila se najgoreg kapitena u istoriji kluba :kafa:

Konacno ce trener, ma ko to bio, moci praviti ekipu i slagati taktiku.
Nema vise da jedan igrac seta po terenu, ne igra bez lopte, a da u posjedu, svaka lopta mora ici na njega, a on polumrtav, sa otalembecenom i bezvoljnom facom. U sustini, ako ce i faliti, falit ce samo u malim utakmicama, jer u velikim odavno ga nije ni bilo.

P.S. Ovaj stil pisanja je samo zarad ovih koji pokusavaju omalovazavati Romaria, pritom ne dajuci niti jedan kontra argument na njegovo arguementovano pisanje. Moze se neko ne slagati sa njim, ali druze, obrazlozi i pojasni mu da nije u pravu, a jeste za 80% stvari.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 11 avg 2021, 02:29

Hahahaha nasla se 2 😭😂
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 11 avg 2021, 06:59

Romariooo je napisao/la:
11 avg 2021, 00:14
JoeBleck je napisao/la:
11 avg 2021, 00:01
Romariooo je napisao/la:

Hoho strucnjak, a jesi ti kad cuo da se u ligi prvaka kgraju dvije utakmice, da postoji i revans, i da treba nekad nesto napravit i u revansu, pogotovo kad si vodja ekipe, nije trebo igrat stopera u liverpulu,, ali oni promasaji njegovi i nezainteresovanost mislis nije se odrazila, a jedan gol da, se dao liverpol mislis ne bi ohladio, al haj bice da ti zna nesto o fudbalu

A evo sad sam malo istrazivao ovu famu u tome koliko mesi donosi para klubu i lupetanja o stotinama miliona

Ponajveca stavka direktna je prodaja dresova, a potom osnovu zadnjih godina mesijev dres je ubkedljivo najprodavaniji u svijetu, no normalno najveci procenat tu zme nike, pa sama trgovina i td, barca tu hajruje %petnaestak posto i na osnovu tih dresova mesijevih barca je godisnje uzimala 15-20 miliona eura, uzme se i na ulaznicama jer ima ljudi koji dolaze iskljucivo bez njega,, udjela u reklamama barca nema, kad se to saber ekonomski barca od mesija nije mogla zaraditi vise od 30 40 miliona, a kostao ju je preko sto miliona mislim bruto s porezima, volio bi da neko malo to objasni
Nema druge, pošalji CV u FC Barcelonu, uzet će te odmah. Takve reference se ne odbijaju.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 11 avg 2021, 07:29

Messi bio najbolji igrač Barce u revansu, napravio 3 100% prilike.

Jackk
Kontakt:

Post Postao/la Jackk » 11 avg 2021, 07:37

Kad se ljudi ovako utripuju da znaju nešto pa sa strane to kad čitaš, tačno ti neprijatno.

Od toliko panjeva on krivi Messia za ispadanje. :rol:
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović

'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 avg 2021, 08:56

Ok Messi nije u svom primeu ali je i dalje bio najbolji igrač Barcelone maltene svake sezone.Takođe van pameti je njega kriviti za debakle protiv Bayerna,Rome i Liverpoola.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 11 avg 2021, 09:21

E svašta. Što bi rekao Forto- susramlje.
Messi je najveći igrač u istoriji kluba i neće niko to više ponoviti. Statistike, brojevi, golovi, trofeji to govore. Činjenice. Umanjivati njegov utjecati na uspjeh kluba i igre uopšte je poražavajuće. Jbg, lik je strašno visoko podigao ljestvicu, čim se krivi za promašen zicer Ousmana ili što je Alex Arnold napravio ih smješnima onim blitz kornerom. Ako si top vrhunski odbrambeni igrač što se Pique i Francuzi furaju da su, možeš možda primiti gol ili dva (kad je loš dan), ali tri, četiri ili osam??!!

Što se tiče Messija meni smeta ta lažna prikazana ljubav prema klubu. I dalje mislim da je bilo mali milion načina kako se ovo moglo bolje odraditi, kako Laporta i co, tako i Messi i co. Kao da jednostavno nije bilo želje, a tražio se alibi. Nekako mi nema smisla da u nedjelju plače za klubom, a već u utorak maše i smije se ulicama Pariza. Kilavi sa ugovorom sedmicama u Barceloni svaki put, a onda sredi i ispegla sve s PSG u 24h?! Morali sve svima uvijek biti sve u parama? Zaradio je 555 mil evra u protekle 4 godine, ko zna kolike su cifre bile ranije onih godina kad je harao svijetom, zar mu nije dovoljno? Mogao je imati status Giggsa u Manchesteru, Tottija u Rimu ili Maldinija u Milanu, ali on je potrčao za 35 mil u sezoni. Žena se guzi sa vrtlarom, djeca igru u lokalnu školu, komšije svako malo navrate po šoljicu ulja, ali on je potrčao za 35 mil u sezoni...
Znalo se za salary cap mnogo ranije, znalo se koji se uvjeti moraju ispoštovati, znalo se o finansijama kluba, znalo se kad mu ističe ugovor, a eto on sazna u subotu, a u utorak potpisa neki drugi papir. Što Laporta ne odstupi iz makar moralnih razloga (nije održao obećanje, najbolji svih vremena ode mu gratis u mrski PSG, totalno se pogubio sa brojevima čim ne može ni ova četiri registrovati)?

Nek mi samo neko od njih sutra poljubi grb na dresu, povratiću.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 avg 2021, 09:49

Otisao je i Ronadinjo, a bio je najbolji igrac ekipe, ali u zestokom padu. Na taj nacin, Guardiola je dobio mir u svlacionici i mogao je praviti svoj tim. Ista situacija i sad. Nekad se neke stvari moraju prelomiti, ako se zeli krenuti dalje. Individualno, ni sad nema slicnog igraca kao Messi sto je, ali to ne treba ni traziti. Najbolji igrac ne znaci i najbolji tim. Vise nego ocito je bilo da Messi gusi i ostale suigrace i sam klub. Prilagodba na pocetku nece biti lagana, ipak se mijenja nesto sto se radilo dugi niz godina. Ali, ocekujem dosta jacu Barcelonu ove sezone i da pojedini igraci konacno pokazu svoj puni potencijal. Grizman, De Jong, Depay, mislim da ce pokazati puno ove sezone. Ni mnoge druge ekipe nisu imale Messia, a igrale su puno bolji fudbal proslih godina, sa ne boljim igracima od ovog sto Barcelona sad ima. Tek sad mozemo vidjeti zna li sta Kuman i da li je trener za Barcelonu.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2021, 10:14

Evander je napisao/la:
11 avg 2021, 09:49
Otisao je i Ronadinjo, a bio je najbolji igrac ekipe, ali u zestokom padu. Na taj nacin, Guardiola je dobio mir u svlacionici i mogao je praviti svoj tim. Ista situacija i sad.
Jah, tu su negdje Guardiola i žuti kloc.

slika

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 11 avg 2021, 10:26

let3 je napisao/la:
11 avg 2021, 10:14
Evander je napisao/la:
Otisao je i Ronadinjo, a bio je najbolji igrac ekipe, ali u zestokom padu. Na taj nacin, Guardiola je dobio mir u svlacionici i mogao je praviti svoj tim. Ista situacija i sad.

slika
I ti pricas da neko vrijedja legende kluba, a ti Kumana nazivas najpogrdnijim imenima?
Cak sta vise, prosle sezone si prizivao poraze.
Da nisi malo kontradiktoran? :kafa:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 avg 2021, 10:42

Evander je napisao/la:
11 avg 2021, 10:26
let3 je napisao/la:
11 avg 2021, 10:14
Evander je napisao/la:

slika
I ti pricas da neko vrijedja legende kluba, a ti Kumana nazivas najpogrdnijim imenima?
Cak sta vise, prosle sezone si prizivao poraze.
Da nisi malo kontradiktoran? :kafa:
:rol:

A kad i gdje sam ja to pisao ?

I kad sam to priželjkivao poraze, ako može objašnjenje.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.