Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - općenito
1.65 na Želji.
2.45 na Borcu.
Željo bi trebao danas pobijediti slabašnu ekipu iz Prijedora koja je nakon podviga u Mostaru protiv "umornog" Veleža pokazala svoje pravo lice protiv Sarajeva, koje se još igrački "traži". Sarajevo nakon lošijeg ulaska u sezonu, što rezultatski, što igrački sve bolje i bolje. Ne vjerujem da će Željo kiksati protiv Prijedorčana, iako nisu bili igrački odavno slabiji (da li je ovo najslabija ekipa Željezničara od formiranja zajedničke Premijer lige, gledajući kvalitet igrača???)
Borav lagani favoriti protiv Zrinskog po klaOnicama. Da li je Lukić konačno na 100%. Ipak se radi o jednom fenomenalnom igraču u okvirima naše lige, koji je bio van terena preko pet mjeseci, te je kao takav propustio čak 22 utakmice Borca.
Lukić je prošle sezone odigrao 17 utakmica i u tim utakmicama je imao statistiku od 8 golova i 4 asistencije. Vjerujem da nije bilo te teške povrede da bi danas igrao van Bosne i Hercegovine u nekoj boljoj ligi.
2.45 na Borcu.
Željo bi trebao danas pobijediti slabašnu ekipu iz Prijedora koja je nakon podviga u Mostaru protiv "umornog" Veleža pokazala svoje pravo lice protiv Sarajeva, koje se još igrački "traži". Sarajevo nakon lošijeg ulaska u sezonu, što rezultatski, što igrački sve bolje i bolje. Ne vjerujem da će Željo kiksati protiv Prijedorčana, iako nisu bili igrački odavno slabiji (da li je ovo najslabija ekipa Željezničara od formiranja zajedničke Premijer lige, gledajući kvalitet igrača???)
Borav lagani favoriti protiv Zrinskog po klaOnicama. Da li je Lukić konačno na 100%. Ipak se radi o jednom fenomenalnom igraču u okvirima naše lige, koji je bio van terena preko pet mjeseci, te je kao takav propustio čak 22 utakmice Borca.
Lukić je prošle sezone odigrao 17 utakmica i u tim utakmicama je imao statistiku od 8 golova i 4 asistencije. Vjerujem da nije bilo te teške povrede da bi danas igrao van Bosne i Hercegovine u nekoj boljoj ligi.
Igman dogodine u PLBIH, pa ti vidi.tutankamon1905 je napisao/la: ↑16 avg 2021, 00:20Probo Semsudin posteno, rekli mu ne moze to tako ovde i ode coek. Dogodine mirise derbi Igman-Velez
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast
- akisarajevo92
- Kontakt:
Znaci to bi bilo to od Veleza i radova na njihovom stadionu
Ista stvar sa Zeljom, Grbavicom i odlaskom Misimovica
Don't believe the hype.
To ćemo još vidjeti, i to uskoroakisarajevo92 je napisao/la: ↑16 avg 2021, 10:21Znaci to bi bilo to od Veleza i radova na njihovom stadionu

-
- Kontakt:
prema nekim info, Hasic ce ostati clan UO kao i ekipa oko kluba, samo nece obavljati funkciju predsjednikaakisarajevo92 je napisao/la: ↑16 avg 2021, 10:21Znaci to bi bilo to od Veleza i radova na njihovom stadionu
e sad, nadam se da nije Misimovic scenario jer nema te druge struje koja je preovladala u Zelji tj nema tolikog pritiska kakav je pravio Amar Misketu
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
-
- Kontakt:
Nema Fedja odrijesene ruke za dovodjenje igraca, ni blizu istine. Recimo Kacavenda je bio 3. izbor tek za golmansku poziciju, nije bio u planu nikako dok mu nisu pojedincki iz UO upropastili dogovorena 2 golmana do 21 godine.Neutral je napisao/la: ↑16 avg 2021, 08:58On ih je i dovodio, otvorene ruke za dovodjenje igraca i niko mu se tu ne mijesa u posao. Danas sam dobio potvrdu, jer sam pisao jucer protiv uprave koja je dovela amatere u taj klub, a zapravo je drugacije.Shategabri je napisao/la: ↑16 avg 2021, 08:57Slabo su se pojačali, realno je izmuzao sve iz one ekipe pa i više nego je mogao.
Zajmović je sve samo ne pojačanje, stoperi su očaj, bekovi recimo svijetla tačka ekipe, vezni red, meh, tankosava, napada nema.
Ovo treće pretkolo KL je za ovakav tim podvig. Sad valja ekipu motivisati da se digne, euforija ispuhala.
Sumnjam da će se boriti za opstanak, ali teško će do Evrope ove sezone.
Nikola Cetkovic - prvi Fedjin izbor, momak bio u Mostaru sa roditeljima na proslavi ulaska u Europu i desilo se na kraju sta se desilo
Dalibor Drakulic - drugi izbor, i to su mu zajebali nakon cega je Fedja htio napustiti Velez, usao je u sukob sa pojedincima iz UO ali se vratio nakon razgovora sa Hasicem.
Fedja je pregovarao sa strasnim igracima, dolazili su da se dogovore oko finansija ali jbga, 8000KM je trenutno najveca plata u klubu.
-
- Kontakt:
ako nije fedja nego neki likovi iz uo ko su oni, semso je predsjednik, nece likovi ispod njega raditi kontra semse ili bez njegovog znanja? nema logike.
- Beduin
- Kontakt:
Hajmo napraviti swap Prses - Predragovic, nama treba "nase djece", a Velezu jedan ofanzivniji veznjak i igracina. 
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Podrska za Hasica, treba povuci ostavku u inat dusmanima, inace njegova ostavka ide u prilog grobarima fudbala u BiH, politici i kriminalcima.
🔴⚫️
Znaci raspad veleza je poceo.dugo je i trajalo
a kao da je juce bilo "dajte fejnord" nije to ekipa od proslih sezona.ta ce elsborg
kako vi znate reci da vas citiram "sve vam se to vraca" zbog likovanja.napisao sam u jednom postu nakon posrnuca borca da je kod nas tako u jednom trenitku si na vrhu svijeta sutradan rupa ispod dna.a i ovdje na forumu su veliki strucnjaci koji su odmah velez stavili kao prvog favorita iako su igracki slabiji i od sarajeva i tuzla sitija i zrinjskog i borca.samo uzeti kokice i pratiti rasplet 

-
- Kontakt:
Pa jedan od njih vise nije clan UO, Senad Kevelj. On je recimo trazio da odigramo X u Kaknju da idemo Zrinjski i mi u europuSariel1987 je napisao/la: ↑16 avg 2021, 10:37ako nije fedja nego neki likovi iz uo ko su oni, semso je predsjednik, nece likovi ispod njega raditi kontra semse ili bez njegovog znanja? nema logike.

Fedja zovne igraca, poprica s njim, iznese mu planove i nakon toga UO odobrava platu i ostalo.
-
- Kontakt:
Meni je smjesna teza otiso radi baklji i petarde,to jeste idiotizam,al u nas se niko ne povlaci radi toga i smio bi stavit ruku u vatru da je to tako.
Velike su pare u igri za nase uvjete,i tu je borba oko toga siguran sam.
Velike su pare u igri za nase uvjete,i tu je borba oko toga siguran sam.
- Beduin
- Kontakt:
Po svemu sudeci ce Hasica zamijeniti njegov covjek, mladji i zdraviji, a Hasic ce se jos neko vrijeme vrtiti po U0 dok se novi predsjednik ne uhoda.
075 ❤
075 ❤
- Tristan
- Kontakt:
Vratite nama Predragovica, evo vam Meleg.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.
Iza njegove ostavke stoje ljudi iz saveza tj. politika. Svi koji su se pobunili protiv saveza će imati problema, na ovaj ili onaj način sve jedno.killafrommanilla je napisao/la: ↑16 avg 2021, 10:23prema nekim info, Hasic ce ostati clan UO kao i ekipa oko kluba, samo nece obavljati funkciju predsjednikaakisarajevo92 je napisao/la: ↑16 avg 2021, 10:21Znaci to bi bilo to od Veleza i radova na njihovom stadionu
e sad, nadam se da nije Misimovic scenario jer nema te druge struje koja je preovladala u Zelji tj nema tolikog pritiska kakav je pravio Amar Misketu
aBd
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Bilo bi katastrofa da se sad sve rasprši , od inicijative 4R pa dalje, lijepo je bilo vidjeti sinoc onaj transparent prije pocetka utakmice kako drze zajedno igraci oba tima.
Bice to na kraju sve puno bolje nadam se nego kako je na prvu izgledalo !
Bice to na kraju sve puno bolje nadam se nego kako je na prvu izgledalo !
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više
- Beduin
- Kontakt:
Mislim da je skup Meleg za Slobodine uslove (osim da pristane na smanjenje plate), a i nekako mi Prsin profil igraca vise treba Slobodi, ta spona izmedju zadnjeg veznog i ofanzivnog.
Ali moze i Meleg, samo da se rijesimo vise Predragovica, amin.
075 ❤
075 ❤
Pa i nece se raspršiti, nije Hasić član 4R-a nego Velež.
Sloboda ili ništa.
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA
- oldschool72
- Kontakt:
Ako Hasić ostane u UO kao siva eminencija, još bolje vući poteze u pozadini...
Velež do groba