FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

JoeBleck
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JoeBleck » 17 avg 2021, 02:04

GalileoGalilei je napisao/la:
17 avg 2021, 01:47
JoeBleck je napisao/la:
16 avg 2021, 20:44
parangal je napisao/la:
16 avg 2021, 19:40
Poredjenje fudbala sa bilo kojim sportom je smešno...od dužine trajanja mečeva pa stalnih izmena, letečih izmena i ostalog...Profesionalni fudbaleri su i ovako preopterećeni gustinom rasporeda a u nekom ritmu od 2X nedeljno (plus treninzi i putovanja) kao konstantom i standardom tu od kvaliteta bi posle samo 2 do 3 meseca bi ostalo samo K(urac)....

O slučajevima kao Eriksonov da i ne govorimo...postali bi redovna pojava
Profesionalni fudbaleri su kod profesionalnih sportova jedni od najnespremnijih sportiska na Svijetu.

Ovo sto si rekao je totalno pogresno.

Ne znam koliko si upucenen u imdividualne sportove ali sam 200% siguran da ni jedan nogometas ne trenira dnevno 4h koliko treniraju individue.Pogledas im samo konstituciju i mlohavost i shvatis da su to obicne princezice.

Rukomet,vaterpolo,kosarka timski sportovi koji su mnogo zahtjevniji ,rizicniji i zahtjevaju visi nivo spreme.Sta reci tek za NBA raspored.

Najprecjenjeniji sportiski su generalno fudbaleri.
Reci da se šališ..
Po cemu da se salim?
8-10 km u 90minuta smatras zahtjevnim?
Trenazni proces vise zabava , treninzi cak nisu ni na dnevnoj bazi.Ovo se odnosi na kremu ovog sporta , za ove srednje i buraniju to je neozbiljno.

Hoces da ti pocnem pisati koliko jedan veslac dnevno trenira , trosi kalorija , jede i tako u krug?
Da ti iznesemo podatke koliko jedan profesionalni biciklista sto dugoprugas tako i onaj sprinter dvoranski trenira ?
Koliko jedan dizac tegova dnevno trenira ?
Koliko momci u borilackim sportovima treniraju , rizikuju , oporavljaju se i tako u nedogled…
Koliko moderni crossfit atlete dnevno treniraju , 4-8 sati high intense treniga , przenja po 5000 kalorija na dan.
Koliko jedan sprinter , atleticar trenira dnevno za poboljsanja od par stotinki.
Koliko kapi znoja , muda , povreda i svega sto prati moto sportove ljudi prezive?

Ne pisi gluposti.Fudbal je manekenski sport , nauka je dokazala da nema segmenta u atleticizmu u kojem jedan top klas fudbaler moze parirati atletama u drugim sportovima.Povec od izdrzljivosti,snage,eksplozije,posvecenosti , mentalitetu.

Najzabavnija stvar je za gledati ali reci da su to atlete i da su izlozeni nekim surovim uslovima , nisu.Mnogo zesci trenazni procesi su u drugim sportovima, osobito u onima gdje si sam ti i niko vise.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 avg 2021, 02:13

Rajaz je napisao/la:
16 avg 2021, 21:04
Zato bi nabildovani rukometaši, vaterpolisti i košarkaši isporučivali 12+ km svaku tekmu .. :zzz:
Najbolji igrac svih vremena trci 6 do 8km po utakmici.

12km po utakmici je trcao Koke u 2 utakmice u karijeri.To prakticno ne mozes nazvati trcanje , jer za 90minuta aktivnog hoda , prehoda se 5km po Vilsonovom bez problema.

Komparacija ti je nigdje veze.

Nabrajas Vaterpolistu koji ima toliko jak cardio i razvijenu muskulaturu , toliko promjena smjera i borbe pod vodom da je to isto kao da poredis Muskarca i teen boya.Ne postoji segment atleticizma u kojem fudbaler moze da se poredi sa profi vaterpolistom.
Rukomet je igra koja zahtjeva pozicijske igrace , pa tako imas teskasa koji nosi 2 covjeka od 100kg na sebi , a onda imas krilo koje u 6 koraka citav teren preleti.Ne postoji krvolocniji timski sport blizak Evropljanima.

NBA kosarkase nemam namjeru porediti sa djecacima u fudbalu , jednostavno jedni su monstrumi na prvu drugi to nisu.

Ispade samo fudbaleri trce od svih sportista😂

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 avg 2021, 02:23

parangal je napisao/la:
16 avg 2021, 21:05
JoeBleck je napisao/la:
16 avg 2021, 20:44
parangal je napisao/la:
16 avg 2021, 19:40
Poredjenje fudbala sa bilo kojim sportom je smešno...od dužine trajanja mečeva pa stalnih izmena, letečih izmena i ostalog...Profesionalni fudbaleri su i ovako preopterećeni gustinom rasporeda a u nekom ritmu od 2X nedeljno (plus treninzi i putovanja) kao konstantom i standardom tu od kvaliteta bi posle samo 2 do 3 meseca bi ostalo samo K(urac)....

O slučajevima kao Eriksonov da i ne govorimo...postali bi redovna pojava
Profesionalni fudbaleri su kod profesionalnih sportova jedni od najnespremnijih sportiska na Svijetu.

Ovo sto si rekao je totalno pogresno.

Ne znam koliko si upucenen u imdividualne sportove ali sam 200% siguran da ni jedan nogometas ne trenira dnevno 4h koliko treniraju individue.Pogledas im samo konstituciju i mlohavost i shvatis da su to obicne princezice.

Rukomet,vaterpolo,kosarka timski sportovi koji su mnogo zahtjevniji ,rizicniji i zahtjevaju visi nivo spreme.Sta reci tek za NBA raspored.

Najprecjenjeniji sportiski su generalno fudbaleri.
Nekada (davno) i sam sam igrao fudbal...ne, ne hvalim se niti sam bio neki poseban talenat ali sam igrao. Kasnije sam dosta dugo igrao rekreativno (i to je davno prošlo vreme) i NIKAD u tom periodu nisam bio mlohav....ok, sada imam 50 i naravno da sam se malo "zapustio" :mrgreen:

Nikad u životu nisam upoznao čoveka da se bavi sportom a da je kako kažeš "mlohav" a o profi sportu da i ne govorim....mani se ti konstitucije, bildera, hemije i ostalog...različiti sportovi tzraže različite konstitucije ali sport i mlohavost jednostavno ne idu u istu rečenicu ;)
Kako nisu mlohavi.Pa isto curice.Bacanja , valjanja,plakanja,tuzakanja.Kontakt , zapinjanje za linije.Sta je to nego mlohavost i manekenstvo.

Poenta je da fudbaleri nisu krema sporta sto se atleticizma tice.Jednostavno ne trenira se tim intenzitetom kao vecina sportova jer je previse novca u opticaju.Da bi zarasio neke pare mozes biti prosjecni balvan iz BH PL.

Kad smo vec kod fudbalera.Ima sam priliku trenirati 3x sedmicno jedan drugi sport sa sada vec bivsim igracem PL , vazio za “masinu”.Ne da sam se razocarao u cardio , vec mi nije uopste bilo jasno kako profesionalac koji uzima pare moze biti toliko nespreman.Ja kao rekreativac danas i osoba koja se bavila liftingom i high intense sportovima koji zahjevaju sirovu snagu i tehniku , sa mnogo vecom muskulaturom i proporcijom(teze za pokrenuti, totalno antifudbalska gradja) sam za njega u tom trenutku bio Hajle Selasije.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 17 avg 2021, 08:08

Rajaz je napisao/la:
16 avg 2021, 21:04
Zato bi nabildovani rukometaši, vaterpolisti i košarkaši isporučivali 12+ km svaku tekmu .. :zzz:
Pa ne možeš porediti fudbal i košarku, ali nikako.
Koševo Zapad

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 avg 2021, 08:42

Makaš misli da je hodanje na utakmici i povremno trčanje isto fizičko opterećenje kao i npr vaterpolo. :damn:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 avg 2021, 11:11

Cini se da ce ostati Coutinho.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 17 avg 2021, 11:18

Sa Coutinhom treba znati raditi i dati mi dirigentsku palicu. Ali žuta ubleha ga je odavno prekrižila tako, da je jos jedan u nizu koji je propao kod nas.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 avg 2021, 11:28

ElCartel11 je napisao/la:
17 avg 2021, 11:18
Sa Coutinhom treba znati raditi i dati mi dirigentsku palicu. Ali žuta ubleha ga je odavno prekrižila tako, da je jos jedan u nizu koji je propao kod nas.
Pa igrao mu je u prvoj i bio je standardan dok se nije povrijedio u prvom El Clasicu ili utakmicu poslije. Kad se vratio poslije te prve povrede poziciju mu je uzeo Pedri ali je opet Coutinho igrao, onda se povrijedio i propustio čitav ostatak sezone zbog operacija. Kad ga je tačno Koeman otpisao, i hoćemol Koemanu prebacit i flopanje Coutinha u Barceloni? :rol:

Koeman je bukvalno izjavio da nema ništa protiv toga da Coutinho ostane. Bio je jedan od boljih igrača do povrede prošle sezone.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 17 avg 2021, 12:17

Jednostavno ne vidim gdje bi igrao Coutinho u ovoj normalnoj formaciji.
Istina prošle godine se dobro snašao u onom cirkusu 4:2:3:1 gdje su se sudarali Cou, Greizman i Messi.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 avg 2021, 15:11

Coutinho odavno nema šta tražiti u Barci, da ne ulazimo sad u nesposobnost uprave da ga nekom proda, posudi, protjera ili šta vec.
Taj igrac se nikad nije ni trebao dovoditi u Barcu.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 avg 2021, 15:15

Coutinho se moraju rijesiti kako znaju , makar free.Frajer ima ogromna primanja a doprinos bukvalno u minusu.
Pjanic i Umtiti takodjer mush have.

Ako se klub makar besplatnimo rijesi tog skarta , rasteretit ce se platni promet.Barcelona ne smije dozvoliti sisare i ono sto je dopustio Bartomeu.

Tolerisat ce jos ovu godinu mogu ostali ublehasi iz Francuske , onda i njih se rijesiti i otvoriti mjesto za top klas igraca poput Halanda ili cak afirmaciju par igraca iz vlastitog pogona.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 17 avg 2021, 15:25

Sport navodi da Barcelona ne bi bila sankcionirana u slučaju raskida ugovora sa Samuelom Umtitijem. Umtiti se više ne nalazi pod UEFA-inom zaštitnim periodom. Ovakva vrsta protekcije štiti igrače u slučaju da njihovi klubovi raskinu ugovor s njima, ali vrijedi samo u prve tri godine od dolaska.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 17 avg 2021, 15:59

Kod Coutinha bi se uskoro mogla aktivirati i klauzula i broju nastupa, pa bi Barca morala još dodatno platiti Liverpoolu. Samo su šanse da napusti, tanke, nikakve.

Loše kad igra, loše kad ne igra, a niko ga neće s onolikim platom. On vjerovatno neće u ove slabije klubove tipa Lazio, gdje bi Barca morala plaćati dio plate.

Gledam sad, ima ugovor do 2023. :crazy:
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 avg 2021, 17:10

Ne znam zašto, ali imam osjećaj, da bi Coutinho ove sezone počeo vraćati uloženo. On inače u karijeri ima te "faze", da svake 2-3 godine odigra perfektno. Inter ništa, Espanyol odlično, po dolasku u Liverpool tanko, pa odlično, Barcelona slabo, Bayern vrlo dobro, pa Barcelona solidno, na SP 2018 bio najbolji igrač Brazila i poslije toga redovan i odličan u reprezentaciji, osvojio CA, a u isto vrijeme u Barceloni potanko, itd, itd,......
Nije vrag, da Tite, Klop, Pochetino, Flick ne znaju, a mi znamo, pa tvrdimo, da je taraba igrač.
Ja bi ga pustio u ovoj sezoni da pokaže šta zna.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 17 avg 2021, 17:20

Nije on Taraba igrač, već igra na poziciji koju je igrao Messi pa sada Greizman.
Pokušaji na krilu i u vezi su propali.
Don't hate what you don't understand.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 avg 2021, 17:21

Nogometaši imaju takva primanja, da bi bez problema morali odigrati svaka 3-4 dana utakmicu. Najbolje uvjete za rad, prehranu, terapije, stručnu potporu, klubsku logistiku, masažu, doktorsku nutricionistiku, itd, itd.........ptičjeg mlijeka im ne fali. Ljudi rade svaki dan 8 sati minimalno, puno teže poslove za 1000x manje iznose, sory, mislim, da bi to momci u tim godinama morali bez problema izdržati.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 17 avg 2021, 17:31

xaviesta je napisao/la:
17 avg 2021, 17:20
Nije on Taraba igrač, već igra na poziciji koju je igrao Messi pa sada Greizman.
Griezmann igra sad onu poziciju u Barceloni koju je Messi igrao, s tim što se vraća i u odbranu, a Coutinho je svoje najbolje partije pružao kod Klopa na drugoj strani igrališta, nekako polulijevo iza napadača, ako mene sjećanje ne vara. Veći problem je tu Pedri, koji igra upravo tu poziciju i igra odlično, što se vidjelo i na EP i na OI. Ja bih ga zadržao. On nije zaboravio igrati. Martina van, Depay više u sredinu 16-erca u nekekav tandem sa Griezmannom poludesno, a Coutinho polulijevo i lijevo, ali ne kao klasično krilo, jer on to nije. Vidjeli bi kako bi to Guardiola ukomponirao. Nadam se, da će i RK. S tim da imamo i back-up trojku u napadu, samo da se oporave, što me najviše brine ( Fati-Aguero-Dembele).
Ono što nam mora biti bolje nego prošle godine je činjenica, da fazu igranja bez lopte možemo igrati sa svih 10 igrača.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 17 avg 2021, 17:31

xaviesta je napisao/la:
17 avg 2021, 17:20
U sezoni 18/19 Messi je bio povrijeđen 2 mjeseca, pa je Coutinho pokazao jedno veliko ništa. Jednostavno, precijenjen igrač koji nikada nije mogao vezati konstatnu jednu čitavu sezonu. I u Liverpoolu je bila ista stvar, iako je tamo imao potpunu slobodu.

Bljesnu tu i tamo, ali daleko je to za 100+ miliona, koliko je koštao.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 avg 2021, 18:15

Niko nije kriv Barceloni (tacnije Bartomeu) što je dala 130 miliona za prosjecnog igraca koji se preziva Coutinho. Niti je ko tjerao da to radi.

Coutinho je vazda bio i ostao prosjecan igrac, a to što je Liverpul preveslao Barcu kao mlade majmune i uvalio im Coutinha za tolike pare je njihova majstorija realno :thumbup:
Isto važi i za Dembelea....svak cast Dortmundu kad je uspio uzeti 130 miliona od Barce za tu krampu :clap:

Malo je falilo da budale daju 85 miliona za yebenog stopera De Ligta :lolno: da su imali para u tom momentu, Barto bi ih dao ko iz pichke...znamo da je Leorey prizivao i taj transfer :crazy: bila prica Samo nek se dovodi, nek se nešto dešava :lol:

Druga je stvar što ti igraci na terenu nisu vratili ni djelić tolikih para i što se logicno gledaju kroz prizmu "uloženo - vraceno".
Za to treba pitati Barcine skaute i Bartu u šta su gledali kada su riješili da istresu tolike pare za levate.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 avg 2021, 18:22

KLIX
Juventus konačno dogovorio najvažnije ljetno pojačanje, za Pjanića slijedi ključnih 14 dana
Ja sljama od novinara :urnebes: :urnebes: :oops:
@igrajlopte 🐦

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.