Neka Zahiragić igra PG, ionako će Musa da organizuje napade. Od Robersona nemamo nikakve koristi, bolje Garzu povesti pa da imamo igrača koji može dati 20 poena. Koji zna ubosti trojku. A valjalo bi kad bi naš savez sredio njega i Alibegovića da idu ko domaći.
Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Pomoć igračima da steknu pravo nastupati za BiH je uvijek obavljao sportski direktor reprezentacije, a to je sad Vedran Princ.
Ne petljajte se u stvari koje ne razumijete, lupate gluposti. Da se moze rijesiti dosad bi se rijesilo.Momak je svakako izjavio zelju za BH timom. Da bi zaigro za nas kao domaci igrac moralo bi se odreci američkog državljanstva. Sporazum o dvojnom drzavljanstvu BiH ima samo susjednim državama. To sto u Nigeriji moze je stvar njihovih zakona.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
ne smije se ostati bez Garze i Amara o ovako malom bazenu igraca pustiti dva mlada potencijala je harakiri, @Mello sigurno ni jedan nije imao prije 16, 8 ih je rodeno u Americi . . .
jedini pravi problem je PG, tu se mora naci dobro rjesenje u vidu naturalizovanog neki mladi igrac koji ce se odazvati redovno, u zamjenu projektovati Talica i tjt . . .
jedini pravi problem je PG, tu se mora naci dobro rjesenje u vidu naturalizovanog neki mladi igrac koji ce se odazvati redovno, u zamjenu projektovati Talica i tjt . . .
Sa SAD imamo sporazum o dvojnom drzavčjanstvu ali je pravilo FIBE valjda da igrac mora imati drzavljastvo drzave steceno prije 18. godine.
Da su na raspolaganju Nurkić, Halilović, Garza, Kamenjaš, Sulejmanović i Alibegović, i svi imaju pravo igrati bez da su naturalizovani, koga ne bi vodili na eurobasket?
Garzu i Alibegovića, Nurkić je bolji od Garze, Suljo i Miki od Alibegovića, Kamenjaš je naš najpotentniji mladi igrač i svojim igrama u kvalifikacijama je zaslužio mjesto u rosteru reprezentacije na EP.
15 poena 10 skokova za poluvrijeme
jedva čekam da ga vidim u pravoj NBA utakmici
jedva čekam da ga vidim u pravoj NBA utakmici
Zanimljivo ga je uporediti s mvpijem aba lige i reprezentativcem Srbije (njihov glavni igrac u kvalifikacijama za EB), koji je dobio poziciju startnog centra u Phili, a gotovo nista pokazao nije (iako je bio na koledzu i jos davno se adaptirao na americku kosarku). Ovaj ode u Efes, a neki strucnjaci se ovdje ismijavaju s Garzom, koji je dominaciju iz ncaa prenio i na sl. Ok, to jeste samo ljetna liga, ali ovaj momak ocigledno ne planira stati na ovome. Ja sam uvjeren da bi vec sad bio bas dominantan u evropskoj kosarci.
Dzaba sve kad smo nesposobna nacija, pa nam ne preostaje nista drugo osim da ga bodrimo ovako u klupskim dresovima, jer onaj reprezentativni po svemu sudeci nikad obuci nece. Izrazio je zelju, a ni to nije morao, tako da ga ja dozivljavam kao naseg i radujem se njegovim dobrim partijama (za razliku od brojnih izdajica u ovom sportu).
Dzaba sve kad smo nesposobna nacija, pa nam ne preostaje nista drugo osim da ga bodrimo ovako u klupskim dresovima, jer onaj reprezentativni po svemu sudeci nikad obuci nece. Izrazio je zelju, a ni to nije morao, tako da ga ja dozivljavam kao naseg i radujem se njegovim dobrim partijama (za razliku od brojnih izdajica u ovom sportu).
Filip ide zbog love u Efes :)ako uopste ode.Ghuraba je napisao/la: ↑17 avg 2021, 03:15Zanimljivo ga je uporediti s mvpijem aba lige i reprezentativcem Srbije (njihov glavni igrac u kvalifikacijama za EB), koji je dobio poziciju startnog centra u Phili, a gotovo nista pokazao nije (iako je bio na koledzu i jos davno se adaptirao na americku kosarku). Ovaj ode u Efes, a neki strucnjaci se ovdje ismijavaju s Garzom, koji je dominaciju iz ncaa prenio i na sl. Ok, to jeste samo ljetna liga, ali ovaj momak ocigledno ne planira stati na ovome. Ja sam uvjeren da bi vec sad bio bas dominantan u evropskoj kosarci.
Ne uzimaju oni njega zato sto je lijep, nego zato sto ima kvalitet.
Poenta mog posta je da neko ko vjerovatno ide u najjaci evropski klub nije uspio da izdominira ovu ljetnu ligu (a dominirao je aba ligom kao vjerovatno niko nikad), koju si recimo i ti ovdje omalovazavao. Garza je pokazao neuporedivo vise od njega, iz meca u mec je sve bolji i dominantniji, ali sta mu to vrijedi kad forumski strucnjaci ne priznaju nista od toga.
Ghuraba je napisao/la: ↑17 avg 2021, 04:00Ne uzimaju oni njega zato sto je lijep, nego zato sto ima kvalitet.
Poenta mog posta je da neko ko vjerovatno ide u najjaci evropski klub nije uspio da izdominira ovu ljetnu ligu (a dominirao je aba ligom kao vjerovatno niko nikad), koju si recimo i ti ovdje omalovazavao. Garza je pokazao neuporedivo vise od njega, iz meca u mec je sve bolji i dominantniji, ali sta mu to vrijedi kad forumski strucnjaci ne priznaju nista od toga.![]()
Efes je sigurno pratio Filipa cijelu godinu ,tako da ove 3,4 tekme nece promijeniti nesto .Ne znam nikoga ovdje da pljuje po Garzi
Ja znam jednog, uporedjuje ga s Edom Bavcicem.
Btw, nisam rekao da ga neko pljuje, nego da potcjenjuje i omalovazava njegove partije i sve ono sto radi na parketu.
Btw, nisam rekao da ga neko pljuje, nego da potcjenjuje i omalovazava njegove partije i sve ono sto radi na parketu.
Da li postoji mogucnost da se za Eurobasket odazovu i registruju Alibegovic i Garza posto je bilo neke price oko naturalizovanja i tretiranja kao stranog igraca iako su oba nasi? Btw postovao sam ovdje davno kada je Garza u podcastu za americke medije rekao kako zeli da igra za BiH sa svojim rodjakom tako da ne postoji prepreka u tom pogledu.
Jedan moze igrati a za drugog samo Savez ima odgovor.Bilo bi i pametnije to odmah srediti a P.G neka igra Gegic i gotova stvar.Hare1902 je napisao/la: ↑17 avg 2021, 15:56Da li postoji mogucnost da se za Eurobasket odazovu i registruju Alibegovic i Garza posto je bilo neke price oko naturalizovanja i tretiranja kao stranog igraca iako su oba nasi? Btw postovao sam ovdje davno kada je Garza u podcastu za americke medije rekao kako zeli da igra za BiH sa svojim rodjakom tako da ne postoji prepreka u tom pogledu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.