FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
49%
3. Sredinu tabele
26
15%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 168

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 18 avg 2021, 21:10

LjoZee je napisao/la:
18 avg 2021, 17:47
braco je napisao/la:
18 avg 2021, 17:42
Ovo je K A T A S T R O F A na kakvoj podlozi nam djeca treniraju. Takodjer svlacionice ko šupa u ovom klipu. Uslovi užas!

Kome se ne gleda čitav klip, izgled terena može gledat od 4:10, a izgled svlačionica možete vidjet 9:40
Ali sta kaze Opcina dala pare, a ta firma ih potrosila na plate umjesto da postave novi teren. Dobro dosli u BiH. :lol:

Najsretniji bih bio da tu djecu izbavimo odatle pa neka vode politicke igre na svoju stetu. Ovako preko nasih ledja, a ni krivi ni duzni jer smo samo korisnici, a ne vlasnici.
Ma znali smo i bez ovog klipa da je stanje terena i svlačionica užas, ali tačno me stid obuze kad sam pregledao ovaj klip. Stvarno ovo mora biti jedan od prioriteta da se riješi ukoliko želimo da budemo fabrika igrača kao što danas Nazif reče.

2021. godina, a gledaj gdje nam djeca treniraju ko da smo seoski klub. Evo postavit ću opet šta je Tanović u maju ove godine rekao za taj teren:
Poštovani,

hvala na pitanju.

Navedeni travnjak jeste u jako lošem stanju. Te informacije smo dobili i radimo na pronalasku rješenja. Ono što treba da znate da istim upravlja preduzeće JP ONSA čiji smo osnivači, te u narednom periodu očekujemo imenovanje nove uprave i pokretanje novih, konkretnih koraka u cilju rješavanja ovog problema.

Već imamo nekoliko opcija na stolu i vjerujemo da će se uskoro krenuti sa konkretnim aktivnostima.

Hvala

Lp

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 avg 2021, 21:12

Evo šta je u komentarima ispod klipa i roditelj nekog djeteta iz OP napisao za taj teren:
Svaka čast za inicijativu. Više puta smo kao roditelji djece koja treniraju bili voljni i sami pomoći pri finansiranju u obnovi terena, no ništa se od toga nije realiziralo, nažalost po našu djecu. Povreda je sve više i ne samo naše djece nego i one koja dođu na gostovanja kod nas.
Razgovarala sam sa novim direktorom Onse koji mi je obećao da će se ubrzo rješiti pitanje terena. No nazalost zasad se sve zadržalo samo na tom obećanju.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 18 avg 2021, 21:18

lendra je napisao/la:
18 avg 2021, 17:55
braco je napisao/la:
18 avg 2021, 17:42
Ovo je K A T A S T R O F A na kakvoj podlozi nam djeca treniraju. Takodjer svlacionice ko šupa u ovom klipu. Uslovi užas!

Kome se ne gleda čitav klip, izgled terena može gledat od 4:10, a izgled svlačionica možete vidjet 9:40

Katastrofa gdje djeca treniraju
Slazem se da nam trebaju kvalitetni uslovi za treniranje. Ali to nije samo teren,ima tu jos stvari od teretana i kvalitetne prehrane,da bi razvoj mladih igraca isao po nekom Europskom standardu. Pisao sam par puta o tome ,ali ne bitno sad.
Citiram ove postove iz nekih drugih razloga. Zato sto sad ovo smatramo katastrofom,a vjerujte da je ovo zlatno kako je bilo kad smo se vratili na Grbavicu.
Uostalom bile su par puta slike postavljanje,ali nije to ni priblizno kako je izgledalo ustvarnosti.
Ja sam dio te djece,koja je sama cistila svlacionice i popravljala teren,koji pored sto je bio zapusten,po cijeloj sljaci imao neke izbocine,kao da su krtice po njemu pravile mrezu tunela i puteva. Pa je sve to valjalo ravnati i tabati,bez valjka i ostalih zajebancija.
Svlacionice i korov da ne pominjem. Bez vode,sa nosanjem kanistera od kuce,dok nisu vodu napravili.
Vjerujte nikad niko ni od djece, ni roditelja nije se zalio na uslove.
Rijetko je ko imao svoje kopacke,nego smo dobili neku donaciju novih adidas kopacki,ali su to bile kopacke sa 6 krampona,koji su se mogli mijenjati,i bile su za dobru travu i kisu.
Nisu bile za sljake,pogotovo kad je suha.
Nismo imali tad one fiksne krampone sa preko 12 i vise krampona. Noge su nam bile pune zuljeva.
Kad te skrsni neko,oziljaka milion.
Nije to nikakvo mjerilo da ova djeca trebaju biti zahvalna sa ovim,bas suprotno trebaju imati najbolje moguce uslove.
Ali nama je ta sljaka bila kao da igramo ne znam ti gdje.
Nase,i ponosno smo je cuvali.
Prvi dodir sa realnoscu imali smo par mjeseci kasnije,i vidjeli sta znaci kvalitetni uslovi,prehrana i disciplina.
Isli smo u Italiju na turnir,sa Juventusom,Milanom,Parmom,Bayernom i Anderlehtom.
Otisli smo samouvjereni da cemo ih sve dobiti....
Tada sam vidio sta znaci Svabo. 2-3 godine mladji od nas ,za glavu nizi,a naklofali nas ko male bebe.
Ni sa ostalim nismo bolje prosli.
Od tada znam da nasa djeca,nemaju adekvatnu omladinsku skolu,treninge,ishranu i sto je najvaznije,mentalitet i posvecenost.
Garantujem Vam da je Edin Dzeko ostao u Zelji jos koju godinu,zavrsio bi ko Mujagic,mozda u najboljem slucaju ko Ahmetovic.
Ovo sto ja znam,a ima trenera u Zelji jos iz mog perioda,mada nema jos puno,ali garantujem,jedini covjek koji je mogao mijenjati mentalitet i psihu nasih igraca,i da je jos imao uslove kvalitetne,i prehranu ponavljam po 100 put,to je Sejfudin Tica.
On je jedini mogao nasim igracima usaditi onaj Europski mentalitet.
Koga je on trenirao zna sta pricam.
Na nasu zalost,nije se dugo oba puta zadrzao u Zelji. Mislim u nasem omladinskom pogonu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 21:19

braco je napisao/la:
18 avg 2021, 21:10
Ma znali smo i bez ovog klipa da je stanje terena i svlačionica užas, ali tačno me stid obuze kad sam pregledao ovaj klip. Stvarno ovo mora biti jedan od prioriteta da se riješi ukoliko želimo da budemo fabrika igrača kao što danas Nazif reče.

2021. godina, a gledaj gdje nam djeca treniraju ko da smo seoski klub. Evo postavit ću opet šta je Tanović u maju ove godine rekao za taj teren:
Poštovani,

hvala na pitanju.

Navedeni travnjak jeste u jako lošem stanju. Te informacije smo dobili i radimo na pronalasku rješenja. Ono što treba da znate da istim upravlja preduzeće JP ONSA čiji smo osnivači, te u narednom periodu očekujemo imenovanje nove uprave i pokretanje novih, konkretnih koraka u cilju rješavanja ovog problema.

Već imamo nekoliko opcija na stolu i vjerujemo da će se uskoro krenuti sa konkretnim aktivnostima.

Hvala

Lp
U ovom podcastu Nazif kaze u jednom momentu da se vrse dogovori sa Opcinom ko ce uloziti i kako u teren - mi ili oni. Na kraju ce oni nama prisiti obavezu da snosimo troskove, a ja ne bih pristao na to. Ne vidim svrhu da dajemo i marku za obnovu neceg sto nije nase vec iznajmljujemo. Bolje pitati onda Efendica da rentamo Safet Zajku za potrebe utakmica djece nego ulagati u nesto sto ne koristimo samo mi nit je na papiru nase vec se preko toga peru pare i Bog zna ko ce i kako te zaebati.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 18 avg 2021, 21:34

Kakva je to logika da plaćaš godinu za Safet Zajko, pa valjda je bolje pare od rentanja uložiti u mjesto na kojem stoljećima treniramo. Kao necemo ulagat u nešto što nije naše, a plaćat ćemo rentanje Safet Zajko da nas ogule za sve selekcije i termine.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 21:37

Benderrr je napisao/la:
18 avg 2021, 21:34
Kakva je to logika da plaćaš godinu za Safet Zajko, pa valjda je bolje pare od rentanja uložiti u mjesto na kojem stoljećima treniramo. Kao necemo ulagat u nešto što nije naše, a plaćat ćemo rentanje Safet Zajko da nas ogule za sve selekcije i termine.
Ne vidim svrhu ulaganja u nesto sto nije nase i gdje nemas garanciju da ces igrati 100 godina ili bar koliko je tebi volja ko sto mi to radimo na nasem pomocnom. Neka nesto promijene za godinu, dvije, pet, neku cijenu podignu koja ne odgovara klubu i tako primoraju klub na drugo rjesenje svo ulaganje propade ili ostade drugom da koristi. Ovako ako oni sami nece poboljsati uslove na svome onda bolje rentati negdje gdje djeca imaju uslove dostojne covjeku.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 18 avg 2021, 22:09

Pa kakve uslove imaš U Safet Zajko da bi plaćao rentanje?Pa nije dole rentanje marka pa da ima logike. Nas ne može niko otjerati iako nije naše. Za vijek vijekova ćemo igrati..
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 18 avg 2021, 22:13

Zakotrljalo se izgleda.
Zadnja izmjena: Admir74, dana/u 18 avg 2021, 22:20, ukupno mijenjano 1 put.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 22:19

Benderrr je napisao/la:
18 avg 2021, 22:09
Pa kakve uslove imaš U Safet Zajko da bi plaćao rentanje?Pa nije dole rentanje marka pa da ima logike. Nas ne može niko otjerati iako nije naše. Za vijek vijekova ćemo igrati..
Sigurno bolje nego sto ima sada pomocni na Grbavici. Prije svega, a sto je i najvaznije, teren je bolji. Ako ce Opcina uloziti u ovaj pomocni onda neka nas. Eto, bilo bi mi ok nekom simbolicnom cifrom da ucestvujemo u tome. Ne prevelikom.

A to da nas niko ne moze otjerati jedino bih 100% vjerovao kad bi potpisao se neki ugovor gdje oni nama daju to i ukoliko u narednih lupam 10 godina ulozis odredjeni novac, nesto dogradis to onda prelazi u nase vlasnistvo. Tad bi znao da je samo do nas. Sve ostalo sa ovakvom politikom u BiH i ovakvim strankama mi je pod velikim upitnikom.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 avg 2021, 22:21

"Našem Želji ćemo, bez skrivenih namjera, kako se to radilo do sada, ponuditi kvalitetna rješenja koje sam već imao priliku da vidim, čime bi ovaj klub uz podršku navijača i klupskih struktura postao sportski kolektiv broj jedan u BiH."

Željo je naš, a Grbavica je njegov dom. Želimo moderan stadion i jakog Želju."

Prije skoro godinu dana Tanovic je pred izbore ovako pricao, obecavao pomoc, kvalitetna rjesenja, strateske projekte bla bla a nakon izbora je potpuno nestao. :facepalm: :puke:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 avg 2021, 22:29

I majka Hasagica preminula danas. Boze sacuvaj u 5 dana dva smrtna slucaja u porodicama clanova strucnog staba i to majke.

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 18 avg 2021, 22:36

Brkooo je napisao/la:
18 avg 2021, 22:21
"Našem Želji ćemo, bez skrivenih namjera, kako se to radilo do sada, ponuditi kvalitetna rješenja koje sam već imao priliku da vidim, čime bi ovaj klub uz podršku navijača i klupskih struktura postao sportski kolektiv broj jedan u BiH."

Prije skoro godinu dana Tanovic je pred izbore ovako pricao, obecavao pomoc, kvalitetna rjesenja, strateske projekte bla bla a nakon izbora je potpuno nestao. :facepalm: :puke:
Polahko brate, budzet je u k**** zbog covida. Tek je prva godina mandata.. necemo odmah napadati covjeka

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 18 avg 2021, 22:47

Jel vrijeme za pobjedu? Ajde Mekicu, poznajes ih sve do jednog, ocekujem extrasexy pas kakav u prostor

Plavamamba
Kontakt:

Post Postao/la Plavamamba » 18 avg 2021, 22:51

Meraak1921 je napisao/la:
18 avg 2021, 22:47
Jel vrijeme za pobjedu? Ajde Mekicu, poznajes ih sve do jednog, ocekujem extrasexy pas kakav u prostor
Mekson nam ima tri žuta

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 18 avg 2021, 22:57

Smiješno je i žalosno što se dopustilo smradu Husariću dana bilo koji način prismrdi klubu.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 avg 2021, 22:59

Grbavica786 je napisao/la:
18 avg 2021, 22:36
Brkooo je napisao/la:
18 avg 2021, 22:21

Polahko brate, budzet je u k**** zbog covida. Tek je prva godina mandata.. necemo odmah napadati covjeka
Prvu godinu mandata je prespavao. Daj Boze da se taj covjek napokon probudi, pocne da radi svoj posao i pocne da ispunjava ono sto je obecao prije izbora..

WOLF20
Kontakt:

Post Postao/la WOLF20 » 18 avg 2021, 23:04

Meraak1921 je napisao/la:
18 avg 2021, 22:47
:facepalm:
“I'll Make Him an Offer He Can't Refuse?”

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 18 avg 2021, 23:16

StrikeWarzone je napisao/la:
18 avg 2021, 22:57
Smiješno je i žalosno što se dopustilo smradu Husariću dana bilo koji način prismrdi klubu.
Sta je on u klubu?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 avg 2021, 11:28

Naš tim u Bijeljinu putuje u subotu, trenirat će i boravit u Etnu selu Stanišići. Šef struke Tomislav Ivković može računati na sve igrače izuzev na Nedima Mekića koji je sakupio tri žuta kartona.

Utakmica se igra u nedjelju u 19 sati uz direktan TV prijenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.
https://fkzeljeznicar.ba/zeljeznicar-pr ... ati/46209/

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 19 avg 2021, 11:56

MrkiMedo je napisao/la:
18 avg 2021, 23:16
StrikeWarzone je napisao/la:
18 avg 2021, 22:57
Sta je on u klubu?
Sportski direktor
by KANA

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Levin, svrakino1921 i 18 gostiju.