Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

hamzaTM87
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la hamzaTM87 » 19 avg 2021, 10:49

jozinho je napisao/la:
19 avg 2021, 09:49
Priča mi čovjek, on žena i dvoje djece, krenuli iz Njemačke za BiH svi cijepljeni istim cijepivom prije više od mjesec dana.
Došli na BiH granicu, on, žena i sin mogu prijeći granicu jer imaju hrvatsku putovnicu i cijepljeni su, a kćer koja je isto cijepljenja ne može jer ima njemačku putovnicu i treba joj PCR test.
Valjda cijepivo prepoznajete tko koju putovnicu ima, pa različito djeluje.
jozinho je napisao/la:

Znam da ću se ovim postom dirnuti u svetu stvar koronaša, vakcinu.
Čovjek mi priča za svog tetka, 65 godina bez nekih značajnih zdravstvenih problema odlučio se cijepiti AstraZenecom.
Cijepio se u Splitu u 15h, u 18h mu pozlilo, počeo osjećati mučninu, pozvali hitnu koja je brzo stigla, pokušavali ga oživljavati, ali mu nije bilo pomoći.
Još je obitelj napomenula hitnoj da je se cijepio prije par sati, je li to ima ikakve veze, oni su naravno rekli da nema čak nisu radili ni obdukciju niti je to obitelj zahtjevala.
Supruga koja je se također cijepila kad i on s istim cijepivom, imala je samo blagu mučninu ali je prošla bez posljedica.
Ako laže on, lažem i ja, a ne znam koji mu je interes
jozinho je napisao/la:
Muškarac iz Ljubuškog prije par dana preminuo, imao posljednji stadij raka. Odveli ga u bolnicu, nakon 2 dana boravka preminuo, možete pogađati što su naveli kao uzrok smrti. Uz to su još naglasili da je prije zaraze bio potpuno zdrav. Još da spomenem da od ostalih 10 ukućana nitko nije bio pozitivan. Ovo je već treći slučaj za kojeg pouzdano znam da preminuli nisu sigurno umrli od korone nego od drugih bolesti. Klasični primjer manipulacije brojkama.
jozinho je napisao/la:
Ja ti tako mogu navesti primjer mog obiteljskog prijatelja kojem je zbog kineskog virusa 8 mjeseci bila odgađana operacija ugradnje stenta da bi preminuo ima par dana bez da ju je dočekao. Hoće li i njega upisati kao žrtvu kineskog virusa? Svi ostali su pacijenti drugog reda, jedino je kineski virus bitan.
jozinho je napisao/la:
Mi smo testiranje doveli na novu razinu. Jedna je žena išla na testiranje u Mostar, uzeli njezine podatke ali je za uzimanje uzoraka trebalo dugo čekati njoj dosadilo i ode a da uzorak nije uzet. Nakon dva dana stiže joj obavijest da je pozitivna. Druga priča u vezi kineskog virusa je se odvila prije 10-tak dana kada je u Mostaru preminuo jedan srednjovječni muškarac, odmah se proširila priča kako je bio potpuno zdrav dok se nije zarazio. Pošto moja majka poznaje sestru preminulog, pitala je jel imao ikakvih zdravstvenih problema prije kaže imao rak pluća, a oni napisali korona jer je pozitivan bio.
Bog forumskih "nije se desilo mom rođaku/prijatelju/poznaniku Covid priča"
ZELJEZNICAR 1921!

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 19 avg 2021, 11:01

enobarca je napisao/la:
19 avg 2021, 10:30
jozinho je napisao/la:
19 avg 2021, 10:24
enobarca je napisao/la:
19 avg 2021, 09:50
Izmislio si tu pricu momak
Logično, da zaljepim kakav graf možda bi ti i povjerovao.
Ne gledam grafove al zelim ime tog lika il se nije desilo. Cak i fb profil da ga pitam licno.
Nisam ti ja niti privatni detektiv, niti novinar, možeš vjerovati ili ne šta ti ja mogu.
Samo ću ti dati trag da su dotični blizak rod jednog poznatog igrača iz Hercegovine koji nastupa za Hrvatsku reprezentaciju.

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 19 avg 2021, 11:27

hamzaTM87 je napisao/la:
19 avg 2021, 10:49
jozinho je napisao/la:
Priča mi čovjek, on žena i dvoje djece, krenuli iz Njemačke za BiH svi cijepljeni istim cijepivom prije više od mjesec dana.
Došli na BiH granicu, on, žena i sin mogu prijeći granicu jer imaju hrvatsku putovnicu i cijepljeni su, a kćer koja je isto cijepljenja ne može jer ima njemačku putovnicu i treba joj PCR test.
jozinho je napisao/la:

Čovjek mi priča za svog tetka, 65 godina bez nekih značajnih zdravstvenih problema odlučio se cijepiti AstraZenecom.
Cijepio se u Splitu u 15h, u 18h mu pozlilo, počeo osjećati mučninu, pozvali hitnu koja je brzo stigla, pokušavali ga oživljavati, ali mu nije bilo pomoći.
Još je obitelj napomenula hitnoj da je se cijepio prije par sati, je li to ima ikakve veze, oni su naravno rekli da nema čak nisu radili ni obdukciju niti je to obitelj zahtjevala.
Supruga koja je se također cijepila kad i on s istim cijepivom, imala je samo blagu mučninu ali je prošla bez posljedica.
jozinho je napisao/la:
Muškarac iz Ljubuškog prije par dana preminuo, imao posljednji stadij raka. Odveli ga u bolnicu, nakon 2 dana boravka preminuo, možete pogađati što su naveli kao uzrok smrti. Uz to su još naglasili da je prije zaraze bio potpuno zdrav. Još da spomenem da od ostalih 10 ukućana nitko nije bio pozitivan. Ovo je već treći slučaj za kojeg pouzdano znam da preminuli nisu sigurno umrli od korone nego od drugih bolesti. Klasični primjer manipulacije brojkama.
jozinho je napisao/la:
Ja ti tako mogu navesti primjer mog obiteljskog prijatelja kojem je zbog kineskog virusa 8 mjeseci bila odgađana operacija ugradnje stenta da bi preminuo ima par dana bez da ju je dočekao. Hoće li i njega upisati kao žrtvu kineskog virusa? Svi ostali su pacijenti drugog reda, jedino je kineski virus bitan.
jozinho je napisao/la:
Mi smo testiranje doveli na novu razinu. Jedna je žena išla na testiranje u Mostar, uzeli njezine podatke ali je za uzimanje uzoraka trebalo dugo čekati njoj dosadilo i ode a da uzorak nije uzet. Nakon dva dana stiže joj obavijest da je pozitivna. Druga priča u vezi kineskog virusa je se odvila prije 10-tak dana kada je u Mostaru preminuo jedan srednjovječni muškarac, odmah se proširila priča kako je bio potpuno zdrav dok se nije zarazio. Pošto moja majka poznaje sestru preminulog, pitala je jel imao ikakvih zdravstvenih problema prije kaže imao rak pluća, a oni napisali korona jer je pozitivan bio.
Drago mi je da me pratiš, ja iza svojih riječi i dalje stojim.
Najbolje da pišem punim imenom i prezimenom kome je se što dogodilo.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 avg 2021, 11:43

Pošto za ulazak u BiH nije potreban test niti bilo šta drugo, jasno je da lažeš, bar to.

I pošto ovo nije laž koju si prenio u neznanju nego kao ti poznaješ neke ljude, očigledno je da namjerno širiš laži koje sam izmisliš.

Time si sebe isključio iz daljih diskusija na ovoj temi.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2021, 11:53

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 389 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 96: 66 iz Mostara, 12 iz Čapljine, 1 iz Čitluka, 7 iz Jablanice, 4 iz Konjica, 1 iz Prozor-Rame i 5 iz Stoca.

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar na bolničkom liječenju trenutno su 32 bolesnika od kojih su 4 na invazivnoj i 2 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno.

Testiras 389 ljudi i pozitivnih bude 96. Nista strasno.

Zanemarite ovo povecanje u bolnici, nije to nista, kao i saopcenje u kojem su vec naveli da uskoro nece moci raditi na 100% sa drugim pacijentima.

Ja iznosim brojke, slobodno opet napisite da imam autizam, da sam lud, pukao i slicno, doslovno se samo nasmijem na takve insinuacije, iako se iskljucivo drzim teme, halalim vam.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 19 avg 2021, 11:58

admin je napisao/la:
19 avg 2021, 11:43
Pošto za ulazak u BiH nije potreban test niti bilo šta drugo, jasno je da lažeš, bar to.

I pošto ovo nije laž koju si prenio u neznanju nego kao ti poznaješ neke ljude, očigledno je da namjerno širiš laži koje sam izmisliš.

Time si sebe isključio iz daljih diskusija na ovoj temi.
Zašto ne provjeravaš kad neko napiše da je umro neko njegov od korone , mlad , bez ikakvih oboljenja, preko noći nestao ? Zašto je to 100% istina ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 avg 2021, 12:14

To jel neko umro je mozda istina, a mozda nije, teško mogu znati. Lično sam poznavao ljude koji su umrli od korone, razne ljude, mlađe, starije, muškarce, žene... Znači, moguće je.

Za ulazak u BiH ne treba test. To naš sagovornik iz Splita očigledno ne zna, pa je odlučio da izmisli priču koja je nemoguća. Bilo bi protuzakonito da ti graničar za ulazak u BiH traži test, on to sigurno neće uraditi samoinicijativno jer bi ostao bez posla i napravio diplomatski incident.

Ne moram znati da je nešto 100% istina, ali ako znam da je nešto 100% laž, a piše se na ozbiljnim temama o zdravlju... onda ću onog koji to radi isključiti iz foruma.

Kakav mozak moraš biti i kakvu namjeru moraš imati da izmišljaš ovakve priče na forumu?

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 avg 2021, 12:33

hamzaTM87 je napisao/la:
19 avg 2021, 10:49
jozinho je napisao/la:
jozinho je napisao/la:

jozinho je napisao/la:
jozinho je napisao/la:
jozinho je napisao/la:
:rol: :rol:

Fali samo podatak da je vakcinisao roditelje prije Baketa i Sebije a ovdje dan i noć vazio protiv vakcina.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2021, 12:44

HNK:

12.8 - 40 pozitivnih, 20 iz Mostara
16.8 - (vikend, više dana) -141 pozitivnih, 95 iz Mostara
17.8 - 67 pozitivnih, 25 iz Mostara
18.8 - 151 pozitivnih, 83 iz Mostara.
19.9 - 96 pozitivnih, 66 iz Mostara.

12-19.8 (ne računa se današnji dan, za njega podaci izlaze sutra):

Ukupno pozitivnih:

495, iz Mostara 289 osobe.

Po popisu iz 2013. godine, HNK ima 222.007 stanovnika, a Mostar 105.797. Naravno, taj broj je uveliko manje u 2021. godini. Sedmodnevna incidenca za HNK iznosi 245 i red zone je. Recimo KS koji je duplo veći kanton ima sedmodnevnu incidencu od samo 53, a TK, najveći kanton 21. U HNK je trenutno aktivnih 845 slučajeva korone (podaci sa covid ba).

Zabrinjavajuće brojke.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2021, 12:45

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je danas da Krizni štab Kantona Sarajevo zahtijeva uvođenje restriktivnih mjera za nevakcinisane u ovom kantonu.

Kako je rekao Forto, Krizni štab je njima preporučio da niko u KS u ustanove čiji je vlasnik kanton ne može ući bez dokaza o primitku bar jedne doze vakcine, dokaza o preležanoj infekciji koronavirusom ili negativnog PCR testa.

"Krizni štab zahtjeva restriktivne mjere, a vlada će na sljedećem sastanku, koji će se održati možda već u ponedjeljak, raspravljati o njihovom usvajanju. Moje lično mišljenje ja da su restriktivne mjere neophodne za one ljude koji misle da je u redu da dolaze u radno okruženje nevakcinisani i netestirani", kazao je Forto.

Forto je dodao da bi se ove mjere mogle odnositi i na ulazak u sve objekte koji su u većinskom vlasništvu Kantona Sarajevo.

Inače slično pravilo primjenjuje se u mnogim zemljama širom Evrope i to je jedan od načina da se ljudi motiviraju na vakcinisanje.

Forto, ovo dok prođe SFF? :rol:

Eto prilike za proteste za raju koja neće vakcinu, ima ih par ovdje na forumu. Ostanite ustrajani protiv "fašizma", vaše tijelo, vaša nafaka :kafa:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 19 avg 2021, 12:49

Neutral je napisao/la:
19 avg 2021, 12:45
Pa i na ulazu u kino za SFF ti se traži test, vakcina ili da si prebolovao.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2021, 13:04

Blejzer10 je napisao/la:
19 avg 2021, 12:49
Neutral je napisao/la:
Pa i na ulazu u kino za SFF ti se traži test, vakcina ili da si prebolovao.
“Gorio” grad. Sarajevo i Mostar su krcati. Epilog se vidi u Mostaru a i u Sa svaki dan vise novozarazenih. Jednostavno da smo imali neke normalne mjere mogli smo normalno zivjeti kroz 365 dana bez potencijalnih lockdowna i slicnih scenarija koji su apokalipticni za prosjecnog gradjanina u BiH koji otezano zaradjuje hljeb. Mislis da je mene neko pitao iz “drzave” moze li se na minimalcu prezivjet tri mjeseca ili kolege koji su ostali bez posla?

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 avg 2021, 13:07

Neutral je napisao/la:
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je danas da Krizni štab Kantona Sarajevo zahtijeva uvođenje restriktivnih mjera za nevakcinisane u ovom kantonu.

Kako je rekao Forto, Krizni štab je njima preporučio da niko u KS u ustanove čiji je vlasnik kanton ne može ući bez dokaza o primitku bar jedne doze vakcine, dokaza o preležanoj infekciji koronavirusom ili negativnog PCR testa.

"Krizni štab zahtjeva restriktivne mjere, a vlada će na sljedećem sastanku, koji će se održati možda već u ponedjeljak, raspravljati o njihovom usvajanju. Moje lično mišljenje ja da su restriktivne mjere neophodne za one ljude koji misle da je u redu da dolaze u radno okruženje nevakcinisani i netestirani", kazao je Forto.

Forto je dodao da bi se ove mjere mogle odnositi i na ulazak u sve objekte koji su u većinskom vlasništvu Kantona Sarajevo.

Inače slično pravilo primjenjuje se u mnogim zemljama širom Evrope i to je jedan od načina da se ljudi motiviraju na vakcinisanje.

Eto prilike za proteste za raju koja neće vakcinu, ima ih par ovdje na forumu. Ostanite ustrajani protiv "fašizma", vaše tijelo, vaša nafaka :kafa:
Potrebno je samo traziti potvrde pri ulasku u velike tržne centre, staviti po šator za vakcinisanje pred BBI i SCC i 80% punoljetnih stanovnika Sarajeva bi time završili. Ostalo bi samo nešto ovih sektaša koji misle da postoji agenda da ih čipuju i dio ljudi koji zaista ne smiju primiti vakcinu.

S druge strane, mislim da ovo stanje namjerno i održavaju, da bi mogli reći "eto ima vakcina, a vi nećete".

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:09

Neutral je napisao/la:

Tako je, zabraniti nevakcinisanim ulaske jer vakcinisani ne mogu prenositi virus i riješili smo problem :kafa:

Čuj motivišu, valjda da se natjeraju na vakcinaciju :mrgreen:

Ali više o tome dok prođe gungula u gradu :cool:
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2021, 13:10

U BiH danas 377 novozaraženih koronavirusom, preminule tri osobe.

U Njemačkoj na 8.852 novih slučajeva 28 mrtvih.
U Britaniji na 33.646 novih slučajeva 111 mrtvih.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2021, 13:12, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:11

admin je napisao/la:
19 avg 2021, 13:07

Potrebno je samo traziti potvrde pri ulasku u velike tržne centre, staviti po šator za vakcinisanje pred BBI i SCC i 80% punoljetnih stanovnika Sarajeva bi time završili. Ostalo bi samo nešto ovih sektaša koji misle da postoji agenda da ih čipuju i dio ljudi koji zaista ne smiju primiti vakcinu.

S druge strane, mislim da ovo stanje namjerno i održavaju, da bi mogli reći "eto ima vakcina, a vi nećete".
Kako se zna ko ne smije primiti vakcinu?

Vakcine su svakako s kratkim rokom trajanja, znači da bi mogle ove donacije propasti?!
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 avg 2021, 13:13

Shategabri je napisao/la:
19 avg 2021, 13:11
admin je napisao/la:

Vakcine su svakako s kratkim rokom trajanja, znači da bi mogle ove donacije propasti?!
Ljudi sa alergijama, srčanim problemima, nekim hroničnim bolestima, isl... zna se to.

recimo kad sam ja išao u Bg, bio je i jedan prijatelj koji pije lijekove za srce i njemu nisu htjeli dati vakcinu. Ne znam kako je ovdje, tamo je bio doktor s kojim razmjeniš par riječi prije nego što primiš vakcinu.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 avg 2021, 13:15

Ovdje imaš razgovor sa doktorom/doktoricom koja te pita sljedeće:

"Da li imate hronična oboljenja", "Da li ste uzimali antibiotike u posljednjih nekoliko dana". Kod mene da (naveo šta), i ne, nisam pio. Rečeno mi je mogu primiti vakcinu, koju sam i primio. Druga doza 10.9, nadam se da će biti vakcina, ne vjerujem našim gigantima.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2021, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 avg 2021, 13:16

admin je napisao/la:
19 avg 2021, 13:13
Shategabri je napisao/la:
19 avg 2021, 13:11
admin je napisao/la:

Ljudi sa alergijama, srčanim problemima, nekim hroničnim bolestima, isl... zna se to.

recimo kad sam ja išao u Bg, bio je i jedan prijatelj koji pije lijekove za srce i njemu nisu htjeli dati vakcinu. Ne znam kako je ovdje, tamo je bio doktor s kojim razmjeniš par riječi prije nego što primiš vakcinu.
:thumbup:
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 19 avg 2021, 13:18

Neutral je napisao/la:
19 avg 2021, 13:15
Ovdje imaš razgovor sa doktorom/doktoricom koja te pita sljedeće:

"Da li imate hronična oboljenja", "Da li ste uzimali antibiotike u posljednjih nekoliko dana". Kod mene da (naveo šta), i ne, nisam pio. Rečeno mi je mogu primiti vakcinu, koju sam i primio. Druga doza 10.9, nadam se da će biti vakcina, ne vjerujem našim gigantima.
Tako nešto je bilo i tamo. Kod mene su svi odgovori bili ne, pa nije bilo mnogo priče. Ne znam koliko duboko u razgovor ulaze s ljudima koji imaju kakvih problema ili pitanja. U svakom slučaju, ima doktor koji moze odrediti da postoji rizik od vakcine.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.