Vidiš da sam u pravu da se lik prosipa.admin je napisao/la: ↑19 avg 2021, 14:30Pa prva stvar je da je ova rečenica totalna glupost:Shategabri je napisao/la: ↑19 avg 2021, 14:25Ja na fb ne pratim ništa vezano za Covid.
Ako i jeste, što ne da tačan podatak nego neki po svom.
Je li 99 ili je 95 %?
Ja se nisam nikad ni testirao. Dakle ne stoji ti konstatacija da im ja oduzimam pravo na testove.
Znam zašto neću, nema potrebe da prav zdrav primam vakcinu.
od 95% većina je nevakcinisana? znači taman mozda 91% od ukupnog broja? ili 90, ili 86... ako je to rekao, nije ni rekao tačan broj nego "većinom". Druga stvar je da li je novinar tačno prenio. Treća stvar, frajer koji je političar izgovorio nešto na press konferenciji ili gdje već, nije ni pokušao reći tačan, u bobu tačan broj, već prenjeti misao da je velika većina ozbiljno oboljelih nevakcinisana. A to zaista pokazuje svaka statistika i studija koja je do sad objavljena.Naglasio je da je i u svijetu 95 posto onih sa težom kliničkom slikom većinom nevakcinisano.
Stvari se mogu i promijeniti... ali treba pričati onako kako jeste, ne izmišljati neku svoju nauku.
Upravo to, on je političar, dakle trebao bi se pozvati na neki autoritet kad iznosi ovakve podatke.
On je to rekao kao što bih i ja sad ovdje napisao neki broj bez obrazloženja.
Zašto ne uvedu odmah mjere? Virus na godišnjem do ponedeljka?