Konzerva je napisao/la: ↑19 avg 2021, 20:33
mozak je napisao/la: ↑19 avg 2021, 18:24
Klub je idalje u fazi stabilizacije i infrastruktualne izgradnje.
Premašeni su ciljevi u sportskom segmentu, pa su porasli i apetiti.
Sa prosječnim budžetom i platama je napravljena extra ekipa.
I ja žalim za Manevom, ali ko zna šta bi bilo da se Manevu dala plata kao troici-četvorici igrača.
Uprava ima zacrtan cilj i netreba odstupati od istog.
Svake godine rastemo, i to će se nastaviti.
Trenutna kriza je morala doći, sve je to normalno.
Sada se spustiti na zemlju i pogledati tabelu.
Utuviti u glavu da nismo favoriti i igrati maximalno borbeno i disciplinovano na svaku loptu.
Ići utakmicu po utakmicu.
Nastaviti sa izgradnjom stadiona.
Evropa je pokazala da Velež ima ogromnu armiju navijača. Taj segment je jako bitan u čitavoj priči!
Klub je idalje u fazi stabilizacije i infrastruktualne izgradnje.
nije vise u toj fazi stabilizacije, jer to baca misli na opastanak u ligi, ono da se finansijski konsolidujes i opstanes u ligi, to je neka stabilizacija.... ovo sad je faza rasta, faza kad treba velez da raste kao klub...znaci dovodjenje kvalitetnih pojacanja gdje se cilja opet evropa a u evropi se izbija para, para uvijek ide na paru, kako investiras tako ti se i vraca. znaci treba se naci balans investiranja u igracki kadar i ujedno graditi stadion.
ocekujem od Salcina i Pece da podignu nivo igre veleza, jer su kvalitetni igraci za premijer lige.
Nakon plasmana u Evropu, javno je najavljena daljnja stabilizacija, rad, izgradnja i dugoročni ostanak kluba u vrhu bh nogometa.
Za sve to treba detaljan plan, koji sigurno ne podrazumjeva sipanje novca na strane igrače i dovođenje čitave jedne priče u pitanje.
Meni je važnije da se dio zarađenog novca ugradi u stadion i da slijedeći izlazak u Evropu gledamo na našem stadionu.
Porazi na početku prvenstva me ne zabrinjavaju, pogotovo kada znaš da je to rezultat Evrope i početničkih grešaka mladog Kačavende.
Umor, podcjenjivanje domaće lige...sve to Evropa donese.
Nadat se da će ovi povratnici donjeti potrebnu svježinu u ekipu, i da ćemo brzo isplivati iz trenutne mini krize.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...