FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
49%
3. Sredinu tabele
26
15%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 168

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 20 avg 2021, 11:27

SudoHusika je napisao/la:
20 avg 2021, 08:24
delinjo je napisao/la:
20 avg 2021, 08:21
Tako je a ne ko ti Husika ,prvo Instragram prelistas :kafa: :mrgreen:
Sad' hoću da kažem da sam novine još samo kod tebe vidio. :tralala:
Ja sam stara skola :kafa:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

DUVNO1921
Kontakt:

Post Postao/la DUVNO1921 » 20 avg 2021, 12:32

Azzuri je napisao/la:
20 avg 2021, 10:56
Malo sam guglao o ovoj firmi, Admira iz austrijske prve i Wurzburg Kickersi iz 3. Njemacke su u vlasnistvu firme..stadion, stranica sve im se vrti oko te firme Flyalarm iako nisam uspio povezati cime se bave tacno. Jos jedna bitna stvar, veliki Felix Magath im je direktor odnedavno ili tako nesto.
Ovo se cini jako jako ozbiljna prica, nadam se da ce biti nesto od toga... :opaopa:
https://www.flyeralarm.com/at?gclid=EAI ... lsrc=aw.ds

Stamparijska Firma.. od Plakata do Flyera i visit kartica. U Austriji vodeca kompanija.
Glavni Sponzor su Admire iz Medlinga (Mödling) vec dugo godina, al Admira se fokusirala na prodaju mladih igraca tako da su uvijek u sredini tabele.
Najbolji Primjer "Sasa Kalajdzic".
Sa Wircburgom (Würzburg) nisam upoznat, mislim da su ispali prosle sezone iz Cvajte.
:)
FK Zeljezničar Sarajevo 1921
AUT

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 20 avg 2021, 13:42

Azzuri je napisao/la:
20 avg 2021, 10:56
Malo sam guglao o ovoj firmi, Admira iz austrijske prve i Wurzburg Kickersi iz 3. Njemacke su u vlasnistvu firme..stadion, stranica sve im se vrti oko te firme Flyalarm iako nisam uspio povezati cime se bave tacno. Jos jedna bitna stvar, veliki Felix Magath im je direktor odnedavno ili tako nesto.
Ovo se cini jako jako ozbiljna prica, nadam se da ce biti nesto od toga... :opaopa:
Ima i pozitivnih i negativnih stvari vezanih za njih.

Prema onome sto sam nasao o njima, danas imaju oko 2400 zaposlenih radnika a 2019 su imali promet u iznosu od 385 miliona eura.

Ono sto sam vidio u zadnjih par sezona ova Admira je skoro sve igrace dovela besplatno, za jednog su samo dali 60 hiljada a najvise novca od prodaje su zaradili 2019- te godine kad su prodali Kalajdzica u Stuttgart i jos jednog igraca u Burnley, ukupno uzeli oko 3 miliona eura na prodaji igraca za taj transfer rok. Ne znam da li je tacan podatak da im je budzet samo 3-4 miliona eura.
Dovode i forsiraju bas mlade igrace koje pokusavaju afirmisati a dovode i na posudbu mlade igrace iz njemacke bundeslige.

Nije bas lijepo vidjeti da njihovi investitori(ovi koji se povezuju sad sa nama) skoro nikako ne investiraju u njihovu seniorsku ekipu. Nama treba aktivan investitor sa visokim ambicijama(jer bez ulaganja ne mozes ocekivati ni profit) a ne neko pasivan ko ce ulagati bas minimalno nesto..

Mislim da hipoteticki, ako oni udju u klub, pozitivna stvar trebala biti da bi napokon, (ako bi se oni ozbiljno posvetili ciscenju i stavljanju jakih temelja kluba) presli iz ovog (naseg) amaterizma u (njihov) profesionalizam u svakom segmentu kluba. Druga pozitivna stvar su njihovi kontakti, konekcije itd itd..

Meraak1921
Kontakt:

Post Postao/la Meraak1921 » 20 avg 2021, 14:00

Danas ti je fudbal=NOVAC

Ocito je ako neko ne udje da nam slijedi Celik2 , nadat se najboljem INSHALLAH

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 20 avg 2021, 14:06

Protiv investitora i sponzora mogu samo biti dusmani Zelje pod laznim velom "navijaca".
@igrajlopte 🐦

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 avg 2021, 14:21

Dosta toga zavisi i od modela. Tamo je navedeno u javnom pozivu da bi to bio neki vid saradnje i to klub ocekuje. Znaci ne bi sve palo na ledja investitoru vec i odredjeni dio nasih ljudi u UO bi morao nesto doprinositi kroz sponzore ili sta god. Veoma je bitno to da se ne desi kao Sarajevu. Nama je najbitnije da nas neko stabilizuje pa korak po korak. Ne da sutra dodju ovi ili neko 10-i nebitno pa da odmah se proqurcimo "daj 'Zakarice', kapitalce, rezultat, odmah juznu tribinu od 5-6 miliona" i ostalo. To bi nam greska zivota bila. Ko zurio, vrat slomio.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 avg 2021, 14:29

Dok cekamo ulagaca.

Prioriteti:

Plafon plata za igrace, strucni stab, administraciju i ostale zaposlene.

Otvorenih 11 razvojnih mjesta za igrace po izlasku iz OP koji ce imati mjesto u bruto trupi i redovno trenirati sa prvom ekipom.

Karantena svim izgrednicima, koji nanose stetu klubu za vrijeme utakmica.

Obavezno pranje ruku prije i poslije treninga. :D

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 avg 2021, 14:43

Brkooo je napisao/la:
20 avg 2021, 13:42

Prema onome sto sam nasao o njima, danas imaju oko 2400 zaposlenih radnika a 2019 su imali promet u iznosu od 385 miliona eura.

Ono sto sam vidio u zadnjih par sezona ova Admira je skoro sve igrace dovela besplatno, za jednog su samo dali 60 hiljada a najvise novca od prodaje su zaradili 2019- te godine kad su prodali Kalajdzica u Stuttgart i jos jednog igraca u Burnley, ukupno uzeli oko 3 miliona eura na prodaji igraca za taj transfer rok. Ne znam da li je tacan podatak da im je budzet samo 3-4 miliona eura.
Dovode i forsiraju bas mlade igrace koje pokusavaju afirmisati a dovode i na posudbu mlade igrace iz njemacke bundeslige.

Nije bas lijepo vidjeti da njihovi investitori(ovi koji se povezuju sad sa nama) skoro nikako ne investiraju u njihovu seniorsku ekipu. Nama treba aktivan investitor sa visokim ambicijama(jer bez ulaganja ne mozes ocekivati ni profit) a ne neko pasivan ko ce ulagati bas minimalno nesto..

Mislim da hipoteticki, ako oni udju u klub, pozitivna stvar trebala biti da bi napokon, (ako bi se oni ozbiljno posvetili ciscenju i stavljanju jakih temelja kluba) presli iz ovog (naseg) amaterizma u (njihov) profesionalizam u svakom segmentu kluba. Druga pozitivna stvar su njihovi kontakti, konekcije itd itd..
LjoZee je napisao/la:
20 avg 2021, 14:21
Dosta toga zavisi i od modela. Tamo je navedeno da bi to bio neki vid saradnje i to klub ocekuje. Znaci ne bi sve palo na ledja investitoru vec i odredjeni dio nasih ljudi u UO bi morao nesto doprinositi kroz sponzore ili sta god. Veoma je bitno to da se ne desi kao Sarajevu. Nama je najbitnije da nas neko stabilizuje pa korak po korak. Ne da sutra dodju ovi ili neko 10-ti nebitno pa da odmah se proqurcimo "daj 'Zakarice', kapitalce, rezultat, odmah juznu tribinu od 5-6 miliona" i ostalo. To bi nam greska zivota bila. Ko zurio, vrat slomio.
Evo šta kaže Magath koji je bio dio tog projekta Flyeralarm i faktički je on vodio računa o Admiri i Wurtzburgeru
WORLD: Is your project comparable to the Red Bull concept?

Felix Magath: I take my hat off to Dietrich Mateschitz. Respect what he has done for football! Flyeralarm is a young, ambitious company, so there are already similarities with Red Bull. But of course it does not have this immense financial power. It's about bringing the clubs forward through sporting decisions. Thats why I'm here.

Kicker: The parallel to RB Leipzig and Salzburg is obvious. Are you - as Flyeralarm is probably not as rich as Red Bull - the Ralf Rangnick
for the poor?

Felix Magath: In any case, we have far fewer zeros in our numbers.

O finansijama Wurtzburgera i ambicijama s tim klubom:

The task is to put together a competitive team with significantly less money than with the other clubs. There are two ways in football: one is to buy
everything with money; the other is to work more.So our job is to work harder.
Dakle po ovome ne ulažu neke pare u prvi tim i žele kroz rad i kvalitetne sportske odluke da vode klubove naprijed.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 avg 2021, 14:44

Kakav li je njihov interes u ovom našem jadu, samo me to zanima :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 20 avg 2021, 14:46

braco je napisao/la:
20 avg 2021, 14:43
Brkooo je napisao/la:

LjoZee je napisao/la:
Dosta toga zavisi i od modela. Tamo je navedeno da bi to bio neki vid saradnje i to klub ocekuje. Znaci ne bi sve palo na ledja investitoru vec i odredjeni dio nasih ljudi u UO bi morao nesto doprinositi kroz sponzore ili sta god. Veoma je bitno to da se ne desi kao Sarajevu. Nama je najbitnije da nas neko stabilizuje pa korak po korak. Ne da sutra dodju ovi ili neko 10-ti nebitno pa da odmah se proqurcimo "daj 'Zakarice', kapitalce, rezultat, odmah juznu tribinu od 5-6 miliona" i ostalo. To bi nam greska zivota bila. Ko zurio, vrat slomio.
Evo šta kaže Magath koji je bio dio tog projekta Flyeralarm i faktički je on vodio računa o Admiri i Wurtzburgeru

Felix Magath: I take my hat off to Dietrich Mateschitz. Respect what he has done for football! Flyeralarm is a young, ambitious company, so there are already similarities with Red Bull. But of course it does not have this immense financial power. It's about bringing the clubs forward through sporting decisions. Thats why I'm here.

Kicker: The parallel to RB Leipzig and Salzburg is obvious. Are you - as Flyeralarm is probably not as rich as Red Bull - the Ralf Rangnick
for the poor?

The task is to put together a competitive team with significantly less money than with the other clubs. There are two ways in football: one is to buy
Dakle po ovome ne ulažu neke pare u prvi tim i žele kroz rad i kvalitetne sportske odluke da vode klubove naprijed.
Znači, famozni MONEYBALL na Magathov način. :ljepota:

Nešto što je Amar Osim uvijek pokušavao.
Željezničar za život cijeli!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 avg 2021, 14:50

SudoHusika je napisao/la:
20 avg 2021, 14:46
braco je napisao/la:
20 avg 2021, 14:43
Brkooo je napisao/la:

LjoZee je napisao/la:

for the poor?

Znači, famozni MONEYBALL na Magathov način. :ljepota:

Nešto što je Amar Osim uvijek pokušavao.
Ništa od Magatha, napustio je projekat u maju

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 20 avg 2021, 14:51

U nasoj kukuruz ligi se tesko moze "napravit posao" od prodaje igraca, jer kao sto svi znamo najbolji igraci idu vani za buraniju. Tako da ako zelis da "napravis posao" od prodaje igraca prvo seniorski fudbal moras dovest na neki nivo (citaj: barem neki nivo hrvatskih premijerligasa koji prodaju igrace za par miliona), pa tek onda razmisljat o takvom poslovnom modelu. Tako da po meni uloziti novce samo i iskljucivo u akademiju bez ulaganja u seniorski fudbal i promociju koja bi digla cijenu igraca je potpuno besmislen model. Eh sad... vidjecemo sta ce biti od ovoga. Na hajr.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 20 avg 2021, 14:55

Investitori ce u BiH ulagati u mlade igrace , nece niko ulagati u Zakarica,Stilica, ili Vranjesa,nemjte ocekivati nekog stranca luđaka da dovede neke WAU igrace i mi pisamo po sirotinje ( nekad se k.rcili pitari na slican nacin i sad pusalgija ).
Ja vise vjerujem ovim Njemcima,nego nekim Singapurcanima ili Tajlanđanima koji su sumljivi u startu jer znamo da vole namjestati meceve i na taj nacin peru novac. Kako god dobro je da se vrti neka prica oko investitora.
Štilic Semir unosi nemir hajde svojim putem nisi ti vise za Želje,hvala za lijepe momente ,ali previse si klubu na teretu i nikakve koristi mi v nemamo od tebe.
Nadam se Zec uskoro noga iz kluba ,nema vise smisla da cekamo njegov oporavak.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 20 avg 2021, 15:06

E zamisli oni guglali pa će nam reci valja li to ili ne valja, ovo u pm nema. :plac:

Ovo me podsjeća na.Misketovog malog dovodio igrače preko aplikacije :urnebes: :urnebes:

Oprosti im felixe magathu😂😂
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 20 avg 2021, 15:20

Benderrr je napisao/la:
20 avg 2021, 15:06
E zamisli oni guglali pa će nam reci valja li to ili ne valja, ovo u pm nema. :plac:

Ovo me podsjeća na.Misketovog malog dovodio igrače preko aplikacije :urnebes: :urnebes:

Oprosti im felixe magathu😂😂
E zamisli ono nije vidjelo Grbavice i tekme Zeljine ocima a prosipa pamet ovdje raji 😂😂😂😂😂 pitaru, imal mreza na sjeveru? :rol: :rol: :rol: :beba:

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 avg 2021, 15:23

Raonffa je napisao/la:
20 avg 2021, 14:44
Ma nešto ima.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 20 avg 2021, 15:49

Sport,1
Predsjednik Željezničara, Nazif Hasanbegović, prošlog je mjeseca boravio u Austriji gdje se sastao s potencijalnim investitorima u klub s Grbavice.

Prije nekoliko dana obavljena je i druga runda razgovora, ali u Željezničaru nam nisu željeli potvrditi koliko je realan ulazak austrijskog investitora u klub.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 20 avg 2021, 16:16

Ja mislim da je jako bitno za nas koliko imaju zaposlenih sto jes, jes. Gugle je čudo nevidjeno :tokralju:
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 avg 2021, 16:53

Cistacica je iz Banovica i ona je urgirala za Zelju.Inace Remzina skolska jaranica.Nek udje ko hoce samo spasavaj.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 avg 2021, 16:57

Arvid je napisao/la:
20 avg 2021, 15:23
Raonffa je napisao/la:
20 avg 2021, 14:44
Ma nešto ima.
Prljavi austrijski novac :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ferid21, jasmin10, nedimmmm1337 i 44 gosta.