Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Zamisli živiš u demokratskom društvu i kažeš ne može demokratskim putem.
Šta treba, oboriti ovaj sistem, uvesti autokratiju?
Državni udar izvršiti?
I ima obraza nekom se smijati, a ovakve gluposti valja.
Šta treba, oboriti ovaj sistem, uvesti autokratiju?
Državni udar izvršiti?
I ima obraza nekom se smijati, a ovakve gluposti valja.
Koševo Zapad
ne znam gdje ti živiš, ali ako smo u istom gradu, vidjećemo šta će vrlo brzo biti realnost za obojicu.
@shategabri Jesul te u gimnaziji naučili osnovne postulate demokratskog društva? Demokratija ne znači da svako donosi odluke o svemu, nije u tome fol.
@shategabri Jesul te u gimnaziji naučili osnovne postulate demokratskog društva? Demokratija ne znači da svako donosi odluke o svemu, nije u tome fol.
- Shategabri
- Kontakt:
Ne uči sigurno diskriminaciji, povredi ljudskih prava.
Ironija je da se priča o dobrovoljnoj bazi, a istovremeno uvodiš mjere koje su diskriminacija određene populacije, u ovom slučaju onih koji su nevakcinisani.
To bi imalo smisla da vakcinisani nisu također prenosnici. Ovako su povlaštena kategorija.
Dosta vakcinisanih gledaju na to kao na sveti gral. Vakcinisao sam se, ne treba više maska, ja sam sad pod staklenim zvonom. A znamo da nije tako.
Naravno da ne donosi svako odluke o svemu, donose ih birani predstavnici. Te odluke svakako ne bi trebale biti diskriminatorske niti biti povreda osnovnih ljudskih prava.
Ironija je da se priča o dobrovoljnoj bazi, a istovremeno uvodiš mjere koje su diskriminacija određene populacije, u ovom slučaju onih koji su nevakcinisani.
To bi imalo smisla da vakcinisani nisu također prenosnici. Ovako su povlaštena kategorija.
Dosta vakcinisanih gledaju na to kao na sveti gral. Vakcinisao sam se, ne treba više maska, ja sam sad pod staklenim zvonom. A znamo da nije tako.
Naravno da ne donosi svako odluke o svemu, donose ih birani predstavnici. Te odluke svakako ne bi trebale biti diskriminatorske niti biti povreda osnovnih ljudskih prava.
Koševo Zapad
Demokratija znači da glasom većine odredimo predstavnike i onda oni međusobnim dogovorom (glasanjem ako treba) donose odluke za nas sve, a mi svi smo obavezni da te odluke poštujemo.
Zamisli komplet zapadna evropa i amerika, kolijevke demokratije, ne vide to kao diskriminaciju i kršenje ljudskih prava, ali zato u Bosni, svjetski poznate osvještene demokrate brane svoja prava na slobodno širenje zaraze

Zamisli komplet zapadna evropa i amerika, kolijevke demokratije, ne vide to kao diskriminaciju i kršenje ljudskih prava, ali zato u Bosni, svjetski poznate osvještene demokrate brane svoja prava na slobodno širenje zaraze
- RollingPaper
- Kontakt:
Demokratija je najgori mogući sistem, izmišljen kako bi se održala manipulacija i kontrola društva na najvišem nivou. Mi smo demokratska država, da li se pitamo bilo šta u državi kao narod? Ne. Dakle demokratija je apstraktna, pogotovo u nerazvijenim zemljama.
Ajmo na razvijene, SAD kao država je leglo demokratije i njen najveći zastupnik na svjetskom nivou. Banuju predsjednika države sa svi društvenih mreža, nijedna televizija ne prenosi njegovo napuštanje Bijele kuće. Jel to demokratija?
Traže višestranački sistem a u svojoj državi imaju samo dvije stranke i to ustavom utemeljene, koje se razlikuju samo u vanjskoj politici, to je ta "Američka Zapadna Demokratija". Povraća mi se od nje.
Platon o demokratiji: Dokle god ona tri čobana mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne vjerujem
Sokrat o Demokratiji, 470-399 prije Hrista
"Demokratija će platiti zato što će pokušati da odgovara svima. Siromasi će htjeti imetak bogatih. Demokratija će im to dati. Mladi će htjeti da budu uvažavani kao stari, žene će htjeti da budu kao muškarci, stranci ce htjeti prava starosjedilaca. Demokratija će im to dati! Lopovi i prevaranti će htjeti važne državne funkcije, a demokratija će im to dati.
Kada lopovi i prevaranti preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teze za moći, nastaće gora tiranija nego u bilo koje vrijeme monarhije i oligarhije."
Ajmo na razvijene, SAD kao država je leglo demokratije i njen najveći zastupnik na svjetskom nivou. Banuju predsjednika države sa svi društvenih mreža, nijedna televizija ne prenosi njegovo napuštanje Bijele kuće. Jel to demokratija?
Traže višestranački sistem a u svojoj državi imaju samo dvije stranke i to ustavom utemeljene, koje se razlikuju samo u vanjskoj politici, to je ta "Američka Zapadna Demokratija". Povraća mi se od nje.
Platon o demokratiji: Dokle god ona tri čobana mogu da nadglasaju Sokrata i mene, ja u demokratiju ne vjerujem
Sokrat o Demokratiji, 470-399 prije Hrista
"Demokratija će platiti zato što će pokušati da odgovara svima. Siromasi će htjeti imetak bogatih. Demokratija će im to dati. Mladi će htjeti da budu uvažavani kao stari, žene će htjeti da budu kao muškarci, stranci ce htjeti prava starosjedilaca. Demokratija će im to dati! Lopovi i prevaranti će htjeti važne državne funkcije, a demokratija će im to dati.
Kada lopovi i prevaranti preuzmu vlast, jer kriminalci i zločinci teze za moći, nastaće gora tiranija nego u bilo koje vrijeme monarhije i oligarhije."
e **** ga, reko sam da ću se roknut ako se išta složim s ovim rollingpaperom i sad se potpuno slažem s ovim postom.
najgori sistem je demokratija, to i ja mislim. pogotovo ovo s pogrešno shvaćenim ljudskim pravima, da se svaki čoban pita oko svega i da misli da ima pravo da radi šta hoće
najgori sistem je demokratija, to i ja mislim. pogotovo ovo s pogrešno shvaćenim ljudskim pravima, da se svaki čoban pita oko svega i da misli da ima pravo da radi šta hoće
Vakcina nije obavezna jer nije potrebno da bude obavezna kao neke, i zbog toga je sasvim legitimno pravo @Shategabri-a ili bilo koga drugog da ne bude vakcinisan. Isto kao sto je legitimno pravo @admin-a ili bilo koga drugog da bude vakcinisan.
Ove price ja pametan ti glup radi vakcine su samo presipanje iz supljeg u prazno. Bolest postoji, vakcina postoji.. Ko hoce da se vakcinise, da li zbog kovid pasosa, zastite sebe, zastite drugog, to i treba uraditi. A ja uzivo medju ovim vakcinisanim (a stvarno sam u kontaktu sa dosta njih. pa samo u blizoj familiji imam cetvero vakcinisanih) jos nisam vidio nekoga da spopada ljude da su glupi sto se nisu vakcinisali.
Ove price ja pametan ti glup radi vakcine su samo presipanje iz supljeg u prazno. Bolest postoji, vakcina postoji.. Ko hoce da se vakcinise, da li zbog kovid pasosa, zastite sebe, zastite drugog, to i treba uraditi. A ja uzivo medju ovim vakcinisanim (a stvarno sam u kontaktu sa dosta njih. pa samo u blizoj familiji imam cetvero vakcinisanih) jos nisam vidio nekoga da spopada ljude da su glupi sto se nisu vakcinisali.
Pošto sam već prebolovao covid i to sam bio asimptomatski slučaj vakcinisati ću se isključivo ako to bude obavezno. Mada razumijem obje strane i mislim da ljudi bez razloga imaju predrasude prema vakcinaciji.
Otto Hightower: You only lost one eye. How could you be so blind?
Vakcinisan nemoze da zastiti drugog. On je isto podlozan zarazi i prenosi virus kao i nevakcinisani. Kolko sam ja upoznat.dscile je napisao/la: ↑20 avg 2021, 16:00Vakcina nije obavezna jer nije potrebno da bude obavezna kao neke, i zbog toga je sasvim legitimno pravo @Shategabri-a ili bilo koga drugog da ne bude vakcinisan. Isto kao sto je legitimno pravo @admin-a ili bilo koga drugog da bude vakcinisan.
Sa ne odvojeno u predhodnom postu,ne zamjerite.
Dakle vakcinisanjem izgleda smanjujemo broj hospitalizovanih i umrlih kolko im je i to vjerovati.
Vjerovatno se ovde radi o delta soju na kojeg ne djeluju vakcine a vjerovatno i nekim drugim sojevima jer se virus adaptira.
Dakle vakcinisanjem izgleda smanjujemo broj hospitalizovanih i umrlih kolko im je i to vjerovati.
Vjerovatno se ovde radi o delta soju na kojeg ne djeluju vakcine a vjerovatno i nekim drugim sojevima jer se virus adaptira.
Evo primjer u okruzenju Srbija 60%vakcinisanih.
Vidjecemo ako a bit ce četvrti val uskoro.Dali vakcinacija uopste djeluje na njihovom primjeru .
Mada oni su primali ove kineske i kolko kontamone su bas neuncikovite.
Ovo je sve moje misljenje i molim cjenjene forumase da nevagaju na osnovu moga piskaranja nego da djeluju po svojoj svjesti i nahodenju
Vidjecemo ako a bit ce četvrti val uskoro.Dali vakcinacija uopste djeluje na njihovom primjeru .
Mada oni su primali ove kineske i kolko kontamone su bas neuncikovite.
Ovo je sve moje misljenje i molim cjenjene forumase da nevagaju na osnovu moga piskaranja nego da djeluju po svojoj svjesti i nahodenju
- Pensioner26
- Kontakt:
Odobrena treća doza u Izraelu. Idemo dalje 4.5. i 6. i obavezno gama soj negdje oko oktobra…
- JohnCleese
- Kontakt:
Dva su rješenja.
1. Zakonski primorati građanstvo na vakcinaciju.
2. Ne pridavati vise nikakav značaj Covid-u vec na njega gledati kao na sezonsku influencu( ni medijski znacaj, ni politcki, ali ni medicinski ).
1. Zakonski primorati građanstvo na vakcinaciju.
2. Ne pridavati vise nikakav značaj Covid-u vec na njega gledati kao na sezonsku influencu( ni medijski znacaj, ni politcki, ali ni medicinski ).
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Kod mene u firmi daju po 50km za putne troškove ako ideš vikendom u Srbiju na vakcinisanje.
Ako ideš radnim danom onda ti daju plaćeno odsustvo, što sam ja izabrao. Nisam za to da se vakcinišem, ali ako mislim vani da idem i da će biti potrebno. Više me brine to na šta se može odraziti u organizmu nakon par godina.
Ako ideš radnim danom onda ti daju plaćeno odsustvo, što sam ja izabrao. Nisam za to da se vakcinišem, ali ako mislim vani da idem i da će biti potrebno. Više me brine to na šta se može odraziti u organizmu nakon par godina.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Zamisli da se prakticirala "demokracija" kad je izbila zaraza velikim boginjama u jugoslaviji 70ih...
Nema hoces/neces... Samo cijepi redom!
Nema hoces/neces... Samo cijepi redom!
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- Pensioner26
- Kontakt:
Naravno, velika većina je poklekla pritisku upravo zbog samih putovanja, a ne od kojekakvog straha od „smrti“.Derdiyok je napisao/la: ↑20 avg 2021, 20:42Kod mene u firmi daju po 50km za putne troškove ako ideš vikendom u Srbiju na vakcinisanje.
Ma ja sam svakako planirao vani nešta ako mi uspije, samo čekam, pa jednim dijelom zbog toga sam se i odlučio, a koliko vidim kako je krenulo izgleda da ćemo morati svi, kakva crna demokratija.Pensioner26 je napisao/la: ↑20 avg 2021, 21:26Naravno, velika većina je poklekla pritisku upravo zbog samih putovanja, a ne od kojekakvog straha od „smrti“.Derdiyok je napisao/la: ↑20 avg 2021, 20:42Kod mene u firmi daju po 50km za putne troškove ako ideš vikendom u Srbiju na vakcinisanje.
Sutra ću u Sjenicu, ako ne bude Pfizer produžiću u Novi Pazar pa ćemo da vidimo. Koji sam peh neće biti ništa pa ću morati sa Astrom, a nešta mi se ona ne uzima.
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Okej nije problem neka uvedu mjere za nevakcinisane, neka vakcinacija bude obavezna, ali sta cemo sa drugim stvarima koje su prijetnja zdravlju?
Evo naprimjer gdje je zapelo sa zakonom o zabrani pušenja na javnim mjestima jer i pušenje šteti drugima a ne samo osobi koja puši.
Evo naprimjer gdje je zapelo sa zakonom o zabrani pušenja na javnim mjestima jer i pušenje šteti drugima a ne samo osobi koja puši.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.