FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 165

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 20 avg 2021, 17:12

Sve je to uredu, ali trenutno ne vidim nijedan valjani razlog zašto bi oni ulagali svoj novac i vraćali naše dugove !? Možda griješim jedino da imaju prednost dovođenja naših talentovanih igrača prije drugih klubova (ali to njima nije neki veliki garant da će pronaći novog Džeku, Višću, Zukanovića) !Ž

Da je Sturm u pitanju pa povezanost sa Ivicom ovako ne vidim neki drugi razlog.

Sezona 20/21, 19/20, 18/19 završili su predzadnji u "ligi za opstanak", sezona 17/18 visoko 5. mjesto (govorim o Admiri) - dosta igrača promovišu iz OP trenutno imaju oko 10ak igrača između 17 i 21 godine.

Wurzburger je prošle sezone ispao iz Cvajte, prije toga je dvije - tri sezone bio oko 4,5 mjesta u trećoj ligi.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 20 avg 2021, 17:14

Admira se trebala ugasit, oni su je spasili.
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 20 avg 2021, 17:34

Ma bogam dok Roman ne dođe ja ne bi to dirao.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Grbavica786
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica786 » 20 avg 2021, 18:06

Bitno je isto naglasiti, sa €3m eura godisnje ulaganje u bilo koji klub u BiH, ti ces 95% osigurati titulu i izlazak u euro takmicenje, dok sa tim istim parama, pitanje je hoces li izboriti opstanak u Austrijskoj ligi pored Salzburga, Rapida, Austrije, Sturma ili Wolfsburgera

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 20 avg 2021, 19:11

Raonffa je napisao/la:
20 avg 2021, 14:44
Kakav li je njihov interes u ovom našem jadu, samo me to zanima :D
Realno, ulaganje u mlade igrače, plus, što neko napisa za neku mizeriju (za njih) ovdje možeš dominirati ligom i bukvalno te mlade igrače staviti u izlog da im dižeš cijenu putem evropskih utakmica. Pa Dinamo mlati stotine miliona na taj fazon evo decenijama.

Pitanje je jedino koliko su ovi ozbiljni i strpljivi. Ali interes postoji, ne bi to bilo bacanje novca u vjetar. Ja se samo nadam de ce finansije kontrolisati njihov čovjek, ne treba nam Sabrina kao u komšiluku i takva vrsta ciganluka.

Jbg, baci se ja u maštanje već. :mrgreen:

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 avg 2021, 19:16

braco je napisao/la:
20 avg 2021, 15:49
Sport,1
Predsjednik Željezničara, Nazif Hasanbegović, prošlog je mjeseca boravio u Austriji gdje se sastao s potencijalnim investitorima u klub s Grbavice.

Prije nekoliko dana obavljena je i druga runda razgovora, ali u Željezničaru nam nisu željeli potvrditi koliko je realan ulazak austrijskog investitora u klub.
Ima se, hoda se. :mrgreen:
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 20 avg 2021, 19:21

Pod uslovom da sve oni vode i da ovim nasim uspostave austrijsko-njemacku disciplinu i pisati cemo ligu.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

lijevapolutka
Kontakt:

Post Postao/la lijevapolutka » 20 avg 2021, 19:32

Mislim da će u pocetku fokus biti na omladince. Odmah u startu zaboraviti dovlacenje 'zvijezda' i neko pisanje lige
moSa ljoŽe

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 avg 2021, 19:53

lijevapolutka je napisao/la:
20 avg 2021, 19:32
Mislim da će u pocetku fokus biti na omladince. Odmah u startu zaboraviti dovlacenje 'zvijezda' i neko pisanje lige

Pa RBL je sa omladincima se pishao po trećoj njemačkoj ligi i po Cvajti, jer su uzeli sve kvalitetne igrače iz ostalih klubova.

Mi sa tim budžetom, koji bi oni stavili na raspolaganje bi mogli uzeti sve top-omladince iz ostalih klubova (mislim na BiH).
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 20 avg 2021, 19:54

Grbavica786 je napisao/la:
20 avg 2021, 18:06
Bitno je isto naglasiti, sa €3m eura godisnje ulaganje u bilo koji klub u BiH, ti ces 95% osigurati titulu i izlazak u euro takmicenje, dok sa tim istim parama, pitanje je hoces li izboriti opstanak u Austrijskoj ligi pored Salzburga, Rapida, Austrije, Sturma ili Wolfsburgera
Tačno.

Usput ovo kolo bi bilo dobro da pobjedimo jer ima dosta jakih utakmica u kolu.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 avg 2021, 21:18

Grbavica objasnio.Svaka cast pasa vidi se da se razumijes.Ovdje im je sansa puno veca sa manjim ulaganjima.Iduca godina je titula kup liga evrope i dosta.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 20 avg 2021, 21:41

Na zapadu je biznis nauka.Sve sracunato do u detalje i mnogo godina unaprijed.Niko ne treba da brine da Švabo nije vec izracuno koliki mu je dobitak na svaki ulozeni euro po svakoj godini.Oni ce imati svoje uslove od kojih nece odstupiti.Sve posteno i bez emocija i na obostrano zadovoljstvo.Ako udju u klub ulagat ce onoliko koliko je dovoljno za njihovo ostvarivanje cilja i ni euro više.Ako ih bilo ko i pokuša obmanuti,slagati,prevariti tu ce se prica i zavrsiti.Oni za par miliona, mimo svega drugog,preko Zelje mogu dobit reklamu koju bi na zapadu platili višestruko više a jedini uslov je da se igra Evropa.

Benderrr
Kontakt:

Post Postao/la Benderrr » 20 avg 2021, 21:49

Kod Svaba svaki klub osim Bayerna grca u dugovima, kaže nauka neka na zapadu. 😂
Jao analitičara 🤣🤣🤣
Zadnja izmjena: Benderrr, dana/u 20 avg 2021, 21:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 20 avg 2021, 21:50

voltron30 je napisao/la:
20 avg 2021, 19:11
Raonffa je napisao/la:
Realno, ulaganje u mlade igrače, plus, što neko napisa za neku mizeriju (za njih) ovdje možeš dominirati ligom i bukvalno te mlade igrače staviti u izlog da im dižeš cijenu putem evropskih utakmica. Pa Dinamo mlati stotine miliona na taj fazon evo decenijama.

Pitanje je jedino koliko su ovi ozbiljni i strpljivi. Ali interes postoji, ne bi to bilo bacanje novca u vjetar. Ja se samo nadam de ce finansije kontrolisati njihov čovjek, ne treba nam Sabrina kao u komšiluku i takva vrsta ciganluka.

Zvuči to lijepo teoriji, ali u praksi je to dosta drugačije. Nije baš naša liga dođi, istresi pare i dominiraj ili na kraju krajeva istresi pare i pravi mlade igrače.

I za jedno i za drugo trebaju ti neke dodatne stvari, npr za dominiranje moraš biti toliko jak da si jači od lobija saveza, sudija koje te kolju (namjerno ili ne, u to ne ulazim i govorim generalno ne samo za Želju), valja ti privući igrače koji bi dominirali ovom ligom da igraju ovu ligu, za to ti trebaju dobro dobre pare.

Sa druge strane, da bi razvijao mlade treba ti jaka infrastruktura, što u slučaju klubova u BiH znači dodatna velika finansijska ulaganja.

Da ne govorimo o tome što taj potencijalni investitor prvo mora sve naše dugove nulirati, što je onako prilično zahtjevan proces da se ne lažemo, neće niko baš tako lako iskrhati par miliona i očistiti dugove.

Tako da, makar se meni čini, ulaganje u bilo kojem smislu u naš fudbal je bacanje para u rupu bez dna, barem dok je ovako stanje.

PS: Nisam hejter, možda zvučim previše negativno, al' ovo su fakti :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 avg 2021, 22:01

Mah to je najbolje sacekati da Hasanbegovic ili neko iz Skupstine izadje u javnost i objasni sta i kako ce se desiti ili je planirano da funkcionise sa tim iz Austrije ili sa nekim drugim. Premalo imamo zvanicnih informacija da bismo nesto o tome pricati ozbiljnije.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 20 avg 2021, 22:12

Pa itekako se moze isplatiti ulaganje u bh. fudbal. Eto samo vidite koliko je nama mladih fudbalera promaklo u posljednjih 5-6 godina. Da si imao novac (i to ne neki ogroman novac) mogao si dovesti igrače tipa Vukotića, Koljića, Nede Hadžića, Enesa Alića, Vladana Kovačevića, Bradonjića, itd da ne nabrajam, promovisati ih igrajući Evropu i prodavati za pristojan novac i tako povratiti svoju investiciju.

Vidite da i sad ima odličnih mladih igrača u Širokom i Zrinjskom, pa naš Kulašin u kojeg se moglo uložiti isto tako...

A naravno da je bacanje para dovođenje Ermina Zeca, Štilića, TSS, Sanela Jahića i sličnih. Ko zna raditi itekako mu se može isplatiti.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 20 avg 2021, 22:29

17.09.1921. godine sarajevski Željezničar odigrao je svoju prvu službenu utakmicu protiv SAŠK-a.

Udruženje DEČKI U PLAVOM u suradnji sa FK Željezničar vas poziva na utrku "PLAVI KRUG 1921-2021" koja će se održati 17.09.2021. godine u 19:21 sati.

Start i cilj utrke je stadion "Grbavica".
Dužina staze: 5700m
Trasa utrke: stadion Grbavica - kružni tok AS - Dolac Malta- Vilsonovo šetalište- most Suade i Olge (okret) - Vilsonovo šetalište - Elektroprivreda - Loris- stadion Grbavica

Proslavimo zajedno 100. godišnjicu.

Prijave od 27.08.

www.deckiuplavom.ba
slika

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 20 avg 2021, 23:10

KapitenK je napisao/la:
20 avg 2021, 22:12
Pa itekako se moze isplatiti ulaganje u bh. fudbal. Eto samo vidite koliko je nama mladih fudbalera promaklo u posljednjih 5-6 godina. Da si imao novac (i to ne neki ogroman novac) mogao si dovesti igrače tipa Vukotića, Koljića, Nede Hadžića, Enesa Alića, Vladana Kovačevića, Bradonjića, itd da ne nabrajam, promovisati ih igrajući Evropu i prodavati za pristojan novac i tako povratiti svoju investiciju.

Vidite da i sad ima odličnih mladih igrača u Širokom i Zrinjskom, pa naš Kulašin u kojeg se moglo uložiti isto tako...

A naravno da je bacanje para dovođenje Ermina Zeca, Štilića, TSS, Sanela Jahića i sličnih. Ko zna raditi itekako mu se može isplatiti.
To je bit svega, plaćaš obeštećenja za papire najboljih igrača iz lige, dovodiš ih u svoje redove, kod nas odrade sezonu - dvije, donesu ti trofeje i onda ih prodaš. Klub je na dobiti trofejno a i novčano, a igrač napredovao i napravio karijeru i obezbijedio sebi transfer. Bukvalno win-win situacija ali ako govorimo o pravim investitorima koji će ulagati novac i raditi na poboljšanju kluba a ne o ublehama ala Cerić.
mosa lošmi stićko tit-ula!

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 21 avg 2021, 00:50

Raonffa je napisao/la:
20 avg 2021, 21:50
voltron30 je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:

Zvuči to lijepo teoriji, ali u praksi je to dosta drugačije. Nije baš naša liga dođi, istresi pare i dominiraj ili na kraju krajeva istresi pare i pravi mlade igrače.

I za jedno i za drugo trebaju ti neke dodatne stvari, npr za dominiranje moraš biti toliko jak da si jači od lobija saveza, sudija koje te kolju (namjerno ili ne, u to ne ulazim i govorim generalno ne samo za Želju), valja ti privući igrače koji bi dominirali ovom ligom da igraju ovu ligu, za to ti trebaju dobro dobre pare.

Sa druge strane, da bi razvijao mlade treba ti jaka infrastruktura, što u slučaju klubova u BiH znači dodatna velika finansijska ulaganja.

Da ne govorimo o tome što taj potencijalni investitor prvo mora sve naše dugove nulirati, što je onako prilično zahtjevan proces da se ne lažemo, neće niko baš tako lako iskrhati par miliona i očistiti dugove.

Tako da, makar se meni čini, ulaganje u bilo kojem smislu u naš fudbal je bacanje para u rupu bez dna, barem dok je ovako stanje.

Ma nisi negativan. Iskreno i ja sam skeptik. Što i ne čudi kakve su nam sve priče prodavali.
Ja bih za početak volio da se započne proces ozdravljenja i postavljanja kluba na zdrave noge. Takvog ulagača priželjkujem.
Ovo ostalo bi nadošlo kroz par godina ako bi se ozbiljno radilo.
Sve ostalo je nerealna priča, da nam neko ubrizga pare, vrati dugove, kupi igrače za titulu, završi stadion...

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 avg 2021, 02:12

voltron30 je napisao/la:
21 avg 2021, 00:50
Raonffa je napisao/la:
20 avg 2021, 21:50
voltron30 je napisao/la:

Ma nisi negativan. Iskreno i ja sam skeptik. Što i ne čudi kakve su nam sve priče prodavali.
Ja bih za početak volio da se započne proces ozdravljenja i postavljanja kluba na zdrave noge. Takvog ulagača priželjkujem.
Ovo ostalo bi nadošlo kroz par godina ako bi se ozbiljno radilo.
Sve ostalo je nerealna priča, da nam neko ubrizga pare, vrati dugove, kupi igrače za titulu, završi stadion...
Baš tako :thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Benko123, bvsic, mnon46, NeSamSafetee, ShojaStojan i 19 gostiju.