FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Zaista je neshvatljivo da ovako važan meč bude dodijeljen studiji iz Š. Brijega, koji će ako bude zatrebalo sve učiniti da nas ošteti. Danas bi i bod bio od velikog značaja a ako se ukaže prilika zašto ne i tri. Al opet kažem sudija će biti veliki problem. Ništa mi nismo zaštićeni Azmirovim ulaskom u IO jer se malo pita.
Šta ima kod vas u Gorkom?tcity055 je napisao/la: ↑21 avg 2021, 10:29Zaista je neshvatljivo da ovako važan meč bude dodijeljen studiji iz Š. Brijega, koji će ako bude zatrebalo sve učiniti da nas ošteti. Danas bi i bod bio od velikog značaja a ako se ukaže prilika zašto ne i tri. Al opet kažem sudija će biti veliki problem. Ništa mi nismo zaštićeni Azmirovim ulaskom u IO jer se malo pita.
U zemlji Bosni na brdovitom BalkanuPonosnipodrinjac je napisao/la: ↑21 avg 2021, 09:15Večeras pišemo historiju kao klub sa najboljim startom sezone od postanka ove lige![]()
![]()
![]()
u predrađu grada Tuzle,Siminu Hanu,
telal - Huso sabro narod pa ovako zbori:
"Ko god na put stane Husiću Azmiru našem Sultanu
i njegovom Velikom veziru Husref Paši - hanu
smrvit ćemo ga, ko tarhanu".

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 12 sep 2021, 15:10, ukupno mijenjano 2 puta.

- Tuzlanska Potur Mahala za vrijeme Kraljevine SHS.Lijepo se vidi džamija koju poruši partizanska bolumenta 1957. Džamiju je sagradio Sagržija -Murga (U izvorima se prvi puta spominje 1600 ) a pošto zub vremena sve nagriza tako je i Husein-beg Zaimović,1891godine na mjestu stare podigao ovu ljepoticu.I džamija i mahala imaju nekoliko imena:Sagrdžijan džamija,Potur mahalska džamija,Bijela džamija i Husein-begova džamija.Mahala je Sagrdžijan i Potur -mahala.
Tuzlanske hanume serbez hodaju kaldrmom u zarovima i ferdžama.
Husein beg Zaimović ukopan je u haremu Jalske džamije s prednje strane .
(Ulica se danas zove 6. Bosanska.)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jako drsko igraju igrači Zrinjskog. Udaraju bas onako podmuklo a sudija im to toleriše. Dok svaki iole kontakt naseg igrača s njihovim svira faul.
Idemo u drugom pametno završiti utakmicu.
Idemo u drugom pametno završiti utakmicu.
-
- Kontakt:
A jest mi krivo. Mislim nije da smo nešto oštećeni daleko od toga da je to nešto presudilo. Zao mi sto nismo izdržali do kraja.
6. KOLO
FK Sloboda - FK Sarajevo ............1:2(0:1)
HŠK Zrinjski - FK Tuzla City .........1:1(0:1)
NK Široki - FK Velež
FK Radnik - FK Željezničar
FK Leotar - HŠK Posušje--odg.
FK Rudar Prijedor - FK Borac
---------------------------------------------------------------
1. FK Tuzla City... 5.. 4.. 1.. 0.. 13 -(11:4)
1. FK Sloboda...... 6.. 4.. 1.. 1.. 13 -(7:3)
3. FK Sarajevo.....6.. 4.. 0.. 2.. 12
4. HŠK Zrinjski.... 5.. 3.. 2.. 0.. 11
5. NK Široki........ 5.. 1.. 4.. 0.. 7
6. FK Željezničar.. 5.. 2.. 1.. 2.. 7
7. FK Rudar.........5.. 1.. 1.. 3.. 4
8. FK Velež......... 4.. 1.. 1.. 2.. 4
9. FK Leotar....... 5.. 1.. 1.. 3.. 4
10. HŠK Posušje... 5.. 1.. 0.. 4.. 3
11. FK Borac....... 5.. 0.. 2.. 3.. 2
12. FK Radnik...... 5.. 0.. 2.. 3.. 2
-----------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO
28.08. FK Borac - FK Radnik B.
28.08. FK Željezničar - FK Sloboda
28.08. FK Sarajevo - NK Široki B.
28.08. FK Velež - FK Leotar
28.08. FK Tuzla C. - FK Rudar P.
28.08. HŠK Posušje - HŠK Zrinjski
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 avg 2021, 23:54, ukupno mijenjano 6 puta.
Prije utakmice bi ovaj rezultat bio prihvatljiv no prema razvoju situacije nažalost ne možemo biti potpuno zadovoljni ovim remijem.Previše rano se krenulo zatvarati utakmicu i uvlačiti u svoj šesnaesterac ali sad je to nebitno i ne vrijedi žaliti.Uglavnom pokazali smo ponovo kvalitet,napredujemo iz utakmice u utakmicu i optimista sam za budućnost.Igrali smo pred punim protivničkim stadionom i sa njihovim domaćim komšijskim sudijom koji je sve osim objektivan.
Na kraju ovaj poznati zapadnomostarski idiot napravi incident.Isti onaj kreten što je pravio nered i na rezultatski nebitnoj posljednjoj utakmici između ova dva rivala u Banovićima.
Na kraju ovaj poznati zapadnomostarski idiot napravi incident.Isti onaj kreten što je pravio nered i na rezultatski nebitnoj posljednjoj utakmici između ova dva rivala u Banovićima.
Ciganluka škutorskog. Dvije kontre planski se ubacuju lopte - latinska posla. Malo nam je nedostajalo do punog uspjeha ali i ovo je dobro.
Ma ovaj izhod je za njih poraz.Pritisak pred kraj utakmice je usljed umora naših momaka.Drago mi je da ušao Tomašević.CityCity je napisao/la: ↑21 avg 2021, 23:16Prije utakmice bi ovaj rezultat bio prihvatljiv no prema razvoju situacije nažalost ne možemo biti potpuno zadovoljni ovim remijem.Previše rano se krenulo zatvarati utakmicu i uvlačiti u svoj šesnaesterac ali sad je to nebitno i ne vrijedi žaliti.Uglavnom pokazali smo ponovo kvalitet,napredujemo iz utakmice u utakmicu i optimista sam za budućnost.Igrali smo pred punim protivničkim stadionom i sa njihovim domaćim komšijskim sudijom koji je sve osim objektivan.
Sudiju valja ukalkulisatiu vakvim utakmicama.Puštao je da nas šoraju .Paje onda dug period bio jako realan.On je sudija za remi utakmice.Kad je vidio da oni ne mogu izjednačiti , onda je počeo igrati za njih.Ovo nas čeka u srijedu u Banja luci.
A da ,ovo sa ubačenim loptama,pogotovo ona prva ,njom sunas spriječili da damo gol.Ovo nema ni zambeziju.Škutori Cigani, eipa koja voli gostovatiinakontre sad pa sad pobjeđivati.Ali u Mostaru pa još kad se namire na boljeg od sebe, to ja tvrdim, onda nastaje ono njihovo škutorsko.Iako je tv -slaba da prenese 30 %atmosfere koj oni stvore.Doći će nam u 17, kolu u Tuzlu .Treba ih i verbalno tretirati.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 21 avg 2021, 23:51, ukupno mijenjano 1 put.
Samo neće biti ništa od ovog bošnjačkog korpusa klubova.Sarajevo povelo sudiju u Tušanj.Penal za Gorki 100% i ne svira.Pa kakva je to solidarnost?Ne vjeruj sajevskim šibicarima popišan češ bit.
Još smo im utakmicu prepustili (1:2)ako mognu izborit europu.Jer da je trokut bio Velež,Široki i Zrinjski ,onda bi Velež i Zrinjski bili 3 i 4.CityCity je napisao/la: ↑21 avg 2021, 23:16Prije utakmice bi ovaj rezultat bio prihvatljiv no prema razvoju situacije nažalost ne možemo biti potpuno zadovoljni ovim remijem.Previše rano se krenulo zatvarati utakmicu i uvlačiti u svoj šesnaesterac ali sad je to nebitno i ne vrijedi žaliti.Uglavnom pokazali smo ponovo kvalitet,napredujemo iz utakmice u utakmicu i optimista sam za budućnost.Igrali smo pred punim protivničkim stadionom i sa njihovim domaćim komšijskim sudijom koji je sve osim objektivan.
-
- Kontakt:
Da Gavric zabi.za 2 0 jbg ode to onda u drugom smjeru.
Moglo.je bolje drugo.pol,kao.da je falilo.energije,ili sta vec...
Ok.je x,sta je tu je..
Ok.je x,sta je tu je..
Održali smo distancu u odnosu na njih.Da su oni pobijedili oni bi bii prvi.Oni su izguili 2 boda a mi osvojili jedan.Eh sad imaju oni kontra Veleža a mi u Banju Luku.Nemamo nitijednog igrača sa 3 žuta kartona.Ove koji imaju dvatreba očistitiprotiv Borca.Jer poslije nam dolazi Rudar.Pozitivanstav je napisao/la: ↑21 avg 2021, 23:40Da Gavric zabi.za 2 0 jbg ode to onda u drugom smjeru.
Ok.je x,sta je tu je..
-
- Kontakt:
Baš tako. Prije utakmice x je bio zadovoljavajući. Ali tok utakmice je povećao apetite, povukli se jesmo sto je bila loša odluka jer nismo uspjeli tom povučenom igrom da sacuvamo prednost.CityCity je napisao/la: ↑21 avg 2021, 23:16Prije utakmice bi ovaj rezultat bio prihvatljiv no prema razvoju situacije nažalost ne možemo biti potpuno zadovoljni ovim remijem.Previše rano se krenulo zatvarati utakmicu i uvlačiti u svoj šesnaesterac ali sad je to nebitno i ne vrijedi žaliti.Uglavnom pokazali smo ponovo kvalitet,napredujemo iz utakmice u utakmicu i optimista sam za budućnost.Igrali smo pred punim protivničkim stadionom i sa njihovim domaćim komšijskim sudijom koji je sve osim objektivan.
Analizirati treba pa vidjeti ko je tu pogrijesio.
Kad se sve sabere ipak povoljan rezultat jer malo će ko otkinuti bodove ovakvom Zrinjskom pod BB.
Musemića vrijeđali na kraju utakmice, on gospodski odgovorio
Remi Zrinjskog i Tuzla Cityja
Zrinjski i Tuzla City remizirali su večeras (1:1) u derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
21.08.21. 23:13
E. Čaušević

Tuzla City je uspio da dođe do prednosti u 32. minuti utakmice kada je Džafić iskoristio istrčavanje golmana domaćih kojeg je lobovao i pogodio za 1:0.
Kada se očekivalo da će gosti odnijeti tri boda iz Mostara ekipa Zrinjskog je poravnala na 1:1.
Nakon prekida lopta je došla do Malekinušića koji je savladao Fejzića i poravnao rezultat.
Nakon toga počele su varnice pored klupe zbog čega su crvene kartone dobili pomoćni treneri Zrinjskog i Tuzla Cityja.
I nakon utakmice nismo gledali lijepe scene jer su domaći navijači vrijeđali trenera gostujućeg tima Husrefa Musemića, ali im je on odgovorio na gospodski način.
Musemić je na sve to samo aplaudirao i pokazivao je palac prema gore, te nije želio da ulazi u verbalni sukob s navijačima Zrinjskog.
Šta se tačno dešavalo nakon utakmice u Mostaru možete pogledati u videu ispod.
Remi Zrinjskog i Tuzla Cityja
Zrinjski i Tuzla City remizirali su večeras (1:1) u derbiju šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
21.08.21. 23:13
E. Čaušević

Tuzla City je uspio da dođe do prednosti u 32. minuti utakmice kada je Džafić iskoristio istrčavanje golmana domaćih kojeg je lobovao i pogodio za 1:0.
Kada se očekivalo da će gosti odnijeti tri boda iz Mostara ekipa Zrinjskog je poravnala na 1:1.
Nakon prekida lopta je došla do Malekinušića koji je savladao Fejzića i poravnao rezultat.
Nakon toga počele su varnice pored klupe zbog čega su crvene kartone dobili pomoćni treneri Zrinjskog i Tuzla Cityja.
I nakon utakmice nismo gledali lijepe scene jer su domaći navijači vrijeđali trenera gostujućeg tima Husrefa Musemića, ali im je on odgovorio na gospodski način.
Musemić je na sve to samo aplaudirao i pokazivao je palac prema gore, te nije želio da ulazi u verbalni sukob s navijačima Zrinjskog.
Šta se tačno dešavalo nakon utakmice u Mostaru možete pogledati u videu ispod.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 22 avg 2021, 00:09, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Pa kad se igra protiv Borca,?tuzlac je napisao/la: ↑21 avg 2021, 23:46Održali smo distancu u odnosu na njih.Da su oni pobijedili oni bi bii prvi.Oni su izguili 2 boda a mi osvojili jedan.Eh sad imaju oni kontra Veleža a mi u Banju Luku.Nemamo nitijednog igrača sa 3 žuta kartona.Ove koji imaju dvatreba očistitiprotiv Borca.Jer poslije nam dolazi Rudar.Pozitivanstav je napisao/la: ↑21 avg 2021, 23:40Da Gavric zabi.za 2 0 jbg ode to onda u drugom smjeru.
Ok.je x,sta je tu je..
Ili cekaju bolju formu ovi iz Borca
Eto rece Husref 4-5 igraca su bili virozni,pa eto odakle umor kod nekih.
Sad u srijedu 25, avgusta smou BanjaLuci.Pozitivanstav je napisao/la: ↑22 avg 2021, 00:07Pa kad se igra protiv Borca,?tuzlac je napisao/la: ↑21 avg 2021, 23:46Održali smo distancu u odnosu na njih.Da su oni pobijedili oni bi bii prvi.Oni su izguili 2 boda a mi osvojili jedan.Eh sad imaju oni kontra Veleža a mi u Banju Luku.Nemamo nitijednog igrača sa 3 žuta kartona.Ove koji imaju dvatreba očistitiprotiv Borca.Jer poslije nam dolazi Rudar.Pozitivanstav je napisao/la: ↑21 avg 2021, 23:40Da Gavric zabi.za 2 0 jbg ode to onda u drugom smjeru.
Ok.je x,sta je tu je..
Ili cekaju bolju formu ovi iz Borca
Eto rece Husref 4-5 igraca su bili virozni,pa eto odakle umor kod nekih.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.