FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
93
42%
Prolazak u Play off
53
24%
Grupnu fazu
74
34%

Ukupno glasova: 220

Historicar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Historicar » 23 avg 2021, 01:10

GalileoGalilei je napisao/la:
23 avg 2021, 01:06
Normalno da će toliko tražiti, lik igrao po Njemačkoj, neće za buhtle igrati.
Bio je član Paderborna, ali ni minute nije odigrao za njih u zvaničnoj utakmici :D

Edberg23
Kontakt:

Post Postao/la Edberg23 » 23 avg 2021, 01:12

fera je napisao/la:
23 avg 2021, 01:02
Edberg23 je napisao/la:
23 avg 2021, 01:00
Što se tiče Kapića, po Krajini se priča da traži cifru oko 20-25 milja maraka na mjesečnom nivou. Moje skromno mišljenje je da je to malo previše.
Nije nam bas toliko potreban :mrgreen:
Informacija je koliko toliko pouzdana, tako da vjerovatno to koči sve. I realno nije nam potreban, imamo Rijada koji ima par finih utakmica iza sebe. Normalno da bih volio vidjeti Kapića opet kod nas, fino je gledati nekog iz svog kraja u najdražem dresu, ali je situacija takva kakva jeste. :)
Dječak koji raste zavolio te tad...
1946!!!

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 23 avg 2021, 01:15

ajdohordas je napisao/la:
23 avg 2021, 00:37
Prema mojim informacijama, Kapic jos uvijek nije otpisan. Tu je u kombinacijama na 50-50, pregovara se i dogavara, čeka i razmjenjuju mišljenja… vidjet ćemo :think:
Spavas li mirno peharu za prvaka države :mrgreen:
Ma polako, ne razmisljamo o tituli. Sto su manja ocekivanje to je bolje u zivotu. Kapic je dobar ako hoce za manju lovu, mada je covjek bar na papiru bio clan bundesligasa. Niposto platiti previse, jer trenutno u klubu imamo ocit primjer jednog takvog na njegovoj poziciji.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 23 avg 2021, 01:16

Kapicu dati platu od Tine i dodati sitno, cca 15 milja da nas izadje i svi sretni :D
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 23 avg 2021, 01:19

Edberg23 je napisao/la:
23 avg 2021, 01:12
fera je napisao/la:
Edberg23 je napisao/la:
Što se tiče Kapića, po Krajini se priča da traži cifru oko 20-25 milja maraka na mjesečnom nivou. Moje skromno mišljenje je da je to malo previše.
Informacija je koliko toliko pouzdana, tako da vjerovatno to koči sve. I realno nije nam potreban, imamo Rijada koji ima par finih utakmica iza sebe. Normalno da bih volio vidjeti Kapića opet kod nas, fino je gledati nekog iz svog kraja u najdražem dresu, ali je situacija takva kakva jeste. :)
Vjerujem da trazi i kao sto Nobel kaze ima i pravo na to. On moze traziti sta hoce ali vrijedi onoliko koliko ga je neko spreman platiti. Dobar je igrac ali nama nije vrijeme da se bacamo u jos veci minus.
Ako vremenom spusti cijenu ili nasi nađu investitora mozda se i nađemo negdje na pola puta :-)
You are someone else I am still right here

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 avg 2021, 01:21

Nemam info o finansijama, ali znam da je u kombinacijama ozbiljnim jos uvijek.
Realno to ne da je malo previse nego je puno previse, prva stvar. A druga stvar sve i da dodje sta bi on igrao kod nas… ? Za krila nije a grehota Bodula sa polušpica dirati, a da ga drzis na klupi za te pare, ni to ne ide. Nepotreban je on, ali eto Sablic zna najbolje.
Mislim da imamo pozicija koje su nam kritičnije od ove sto Kapić igra…

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 avg 2021, 01:26

Historicar je napisao/la:
23 avg 2021, 00:51
Prema mojim informacijama, Kapic jos uvijek nije otpisan. Tu je u kombinacijama na 50-50, pregovara se i dogavara, čeka i razmjenjuju mišljenja… vidjet ćemo :think:
Valjda uleti i neki lijevi bek, a nadam se da ce se ubrzo raspetljati ova situacija sa Fanimom.
Ma ja se sve nekako nadam ovom Ševelju, mozda Sablic njega vidi kao rjesenje na tom lijevom beku. Zato se mozda niko nije ni dovodio a mogao se sigurno neko naći…
Uglavnom nesto se mora rijesiti jer Pidro je iz tekme u tekmu katastrofalan, momak se boji imati loptu u nogama vidi se na njemu da nema sekunde samopouzdanja. Sav je pogubljen i u strahu. Ja bih najzadovoljniji bio da Sevelj moze lijevo a kao back up da bude Imamović mali, a Pidro na posudbu negdje u federalnu da se pokusa dozvat malo… al eto ko smo mi yebes nas, samo mozemo pricati i mastati :mrgreen:

Edberg23
Kontakt:

Post Postao/la Edberg23 » 23 avg 2021, 01:26

:bow:
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
23 avg 2021, 01:16
Kapicu dati platu od Tine i dodati sitno, cca 15 milja da nas izadje i svi sretni :D
Kako ćemo mu dati platu od Tine kad nismo ni njega platili par mjeseci, znači igrača sa toliko visokom platom trenutno ne možemo imati, u odnosu na Evropu/region to je sića, ali je nama pojam. Ali zato sad zasad smanjiti maksimalno troškove pa ćemo poslije vidjeti šta ćemo. Mora se situacija stabilizirati, a ne ići sve dublje i dublje.
1946!!!

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 23 avg 2021, 01:32

Gledam sad baš ponovo utakmicu, i vidim oni što mnogi od nas zaboravljaju. Ramić je u prvom poluvremenu protiv Slobode strašno griješio, previše puta. Protiv Milsamija, Radnika i Rudara je bio užasan realno, mislim da ga prerano dižemo u zvijezde. Drugo poluvrijeme protiv Slobode vrlo dobro, gol uz veliku sreću, obećava momak ali već u sljedećih par utakmica ćemo vidjeti ima li šta od njega. Čini mi se da se napokon riješio tog pritiska, ako sad ne proigra neće nikad. Meni se čini i da je Pidro malo došao sebi, prvi sam ga pljuvao i bio za to da radije igramo sa 10 igrača nego s njim, ali treba pohvaliti ovo dizanje. Još je to sitno i nedovoljno, međutim treba od nečega početi.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 23 avg 2021, 01:34

23 avg 2021, 01:21
Realno to ne da je malo previse nego je puno previse, prva stvar. A druga stvar sve i da dodje sta bi on igrao kod nas… ? Za krila nije a grehota Bodula sa polušpica dirati, a da ga drzis na klupi za te pare, ni to ne ide. Nepotreban je on, ali eto Sablic zna najbolje.
Kapic je CM, ono sto je vecinom Tino igrao. Nije da nam ne fali ta pozicija ali 25k je previse za Kapica. Za te pare mozes dovesti nekog stranca koji ce orati teren :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 23 avg 2021, 01:40

ElCartel11 je napisao/la:
23 avg 2021, 01:34
Kapic je CM, ono sto je vecinom Tino igrao. Nije da nam ne fali ta pozicija ali 25k je previse za Kapica. Za te pare mozes dovesti nekog stranca koji ce orati teren :mrgreen:
Ali mi ne igramo 433 formaciju pa da mozes imati tog centralnog veznog
Na 4-2-3-1 imas dva zadnja vezna Djokana i Palića i na poluspica ti ide Bodul.
Haman koliko se ja sjecam, Kapica smo u prvom mandatu probali na par utakmica ugurat na zadnjeg veznog ali nije to izgledalo dobro.
Ne znam ja ga prema svojoj filozofiju ne mogu zamisliti kod nas, da nadjemo mjesto i njemu i Bodulu… ali kao sto rekoh Sablic zna najbolje.
Po meni cener hiljada je najvise sto bi ja dao za Rileta, dobar je momak i sve ali brate za 25 hiljada Gejlora Kangu ured dovesti :mrgreen:

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 avg 2021, 01:45

Možeš, al' u qurcu. Kvalitetnog igrača moraš kvalitetno platiti. Dolaskom kvaliteta, dolaze i rezultati. Svi hoće beton rezultate i nekakve pehare, a da igrači igraju za pet milja. Neće da može..

Edberg23
Kontakt:

Post Postao/la Edberg23 » 23 avg 2021, 01:48

Ne igra ni Bodul za male pare, siguran sam, ali čovjek to, za razliku od nekih, opravdava na terenu i pošteno, obe strane zadovoljne.
1946!!!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 23 avg 2021, 01:50

23 avg 2021, 01:45
Možeš, al' u qurcu. Kvalitetnog igrača moraš kvalitetno platiti. Dolaskom kvaliteta, dolaze i rezultati. Svi hoće beton rezultate i nekakve pehare, a da igrači igraju za pet milja. Neće da može..
Ti kako si nam dovodio igrace i vidjelo se znanje, placao si odštetu za yebenog Milanovica :kafa:
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 23 avg 2021, 02:01

23 avg 2021, 01:40
23 avg 2021, 01:34
Ali mi ne igramo 433 formaciju pa da mozes imati tog centralnog veznog
Na 4-2-3-1 imas dva zadnja vezna Djokana i Palića i na poluspica ti ide Bodul.
Haman koliko se ja sjecam, Kapica smo u prvom mandatu probali na par utakmica ugurat na zadnjeg veznog ali nije to izgledalo dobro.
Ne znam ja ga prema svojoj filozofiju ne mogu zamisliti kod nas, da nadjemo mjesto i njemu i Bodulu… ali kao sto rekoh Sablic zna najbolje.
Po meni cener hiljada je najvise sto bi ja dao za Rileta, dobar je momak i sve ali brate za 25 hiljada Gejlora Kangu ured dovesti :mrgreen:
Pozicija CM ili tipični box to box igrač ti treba u svakoj formaciji. To je igrač koji dobro cita igru protivnika ali isto tako zna povuci loptu u napad, uputiti pas razigravati momcad itd.

U formaciji 4231 Djokanovic i Palic nikako ne smiju zajedno igrati jer su oba vise defanzivno orijentisani i gubimo na posjedu te kreativnosti. Da je normalno sve kod nas kao sto nikad nije, Tino bi trebao biti taj koji vuce loptu i razigrava ekipu. Ali on ode u napad pa se posle vraca u odbranu kao puž. To danas ne prolazi u nasoj ligi, a kamoli na nekom visem nivou.
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,

BOSANSKA KRAJINA!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 23 avg 2021, 02:06

23 avg 2021, 01:50
23 avg 2021, 01:45
Ti kako si nam dovodio igrace i vidjelo se znanje, placao si odštetu za yebenog Milanovica :kafa:
Bio je to trenutak slabosti, lapsus.. :kafa:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 23 avg 2021, 07:46

Hajdeee je napisao/la:
23 avg 2021, 01:08
fera je napisao/la:
Edberg23 je napisao/la:
Upravo to.
25 ooo? Putuj Kapicu, i ne naginji se kroz prozor. :kafa:
Tih para vrijedi jedino ako će nam i struju na Koševu plaćati od toga.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 23 avg 2021, 07:48

johntravolta123 je napisao/la:
22 avg 2021, 21:21
Aduka87 je napisao/la:
22 avg 2021, 21:14
Pa Belmin u Prijedoru, Bodula pogodio u trepavicu i onda glavom za Bagaru
Ma brate ljudi samo traze na sta da pljuju...
Ko pljuje? Jesi u vinklo ti? Dečko ima 7-8 utakmica i u tome sam primijetio da loše čita igru i ne istrčava pravovremeno na lopte u prostor. Šta je ovdje pljuvanje?
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 avg 2021, 07:54

Vala i nije nam potreban nesto
Ako je istina to da trazi 20-25k KM mjesecno onda def.nema nista od toga
Pa druze nisi Kroos
Nema on sad neki vanserijski CV pa da trazi toliko

Ako ce igrati za jedno 13k KM mjesecno max onda uredu
Ali vise od toga niti imamo niti vrijedi on vise

Poslije ove utakmice Ramica u Tuzli ja sam izgubio interes za Kapica
Bilo bi sigurno pojacanje kada bi dosao,ali skroz svejedno mi je
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 23 avg 2021, 08:07

E cuj
"Moze traziti toliko jer je bio clan Bundesligasa" :rol: :rol: :rol:

Mogu i ja samo formalno biti clan Reala ali na osnovu cega da trazim astronomsku platu kad nisam minute tamo zabiljezio?

Bodul,Velkoski,Ramic,Varesanovic,Kobiljar,Djokanovic,Palic,Sevelj

Na pozicijama zadnjeg veznog smo malo je reci pretrpani
Na ofanzivnom veznom sigurno nece imati prednost ispred Bodula i Kobiljara

Bio bi nam dobar u 4-3-3 "attack" formaciji na poziciji tog centralnog veznog
Ali 20k+ KM sigurno nece dobiti
Jer to je ludo previse

Mozda prije godinu-dvije ne bi bio problem da mu se to obeca ali sada trenutno cener-13 k KM najvise sto mozemo ponuditi
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, bordobijeli i 44 gosta.