Premijer liga BiH - aktuelno

User14
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la User14 » 23 avg 2021, 09:54

Antikloc je napisao/la:
23 avg 2021, 09:45
oldschool72 je napisao/la:
23 avg 2021, 07:28
Antikloc je napisao/la:
23 avg 2021, 05:59

Vi ste nekome bili protivnici :mrgreen: :urnebes: :mrgreen:
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Niste nas nivo,ni igracki ni navijacki. Ni prije rata ,ni poslije rata. :mrgreen:
Zato vas i ne dozivljavamo ozbiljno,nego kao malo dijete iz komsiluka. Ono neka ga,simpa je mali :mrgreen:
e moje dijete, šta reče i osta živ, prije rata je uvijek s hordama bilo koškanja i u Mostaru(na željezničkoj stanici, pa u omladinskoj itd.) a i u Sarajevu, najveći protivnik ili rival niste bili nikad jer ste poslije velike ex yu četvorke ipak bili neki manji nazovimo regionalni klub koji je imao solidnu posjetu navijača u Mostaru. Definitivno se niko nije ložIo u Mostaru na vas kao na Hajduk ili Dinamo. I to možda tek od sredine 80tih, pričam iz prve ruke jer sam još kao dijete svaku utakmicu pod BB gledao ste počeli biti dolaskom HZ nesto glasnijj u Mostaru.
O vašim uspjesima u ex yu ligi (olimpijska donacija titule. itd) ne bih jer je to davno svršeno vrijeme isto kao Veležove pobjede u kupu.
Živ ti meni bio, pa uskoro dolazite na megdan da vidimo gdje ko stoji takmičarski i neka bude fer i pobijedi bolji.
Ja sam HZ87 ,isao sam na tekme prije rata u Mostar,dodje nas po tri hiljade u Mostar,okupiramo grad brze od JNA ili HVO-a :mrgreen: Morala vas policija stititi po Mostaru,vatrenim oruzjem i dugim cijevima,igrace vam tukli po stadionu :urnebes: Tajpi Petranovica ! :mrgreen:
Tako da navijacki nam niste bili protivnici,nama su protivnici Delije i Grobari bili,pa da smo i to iznabadali cesto a torcida i BBB samo kod njih,u Sarajevo nikad nisu smjeli.
Sto se tice igracki,90 % utakmica Sarajeva i Veleza prije rata su bile dogovorene. Pa nisu budale,da to pustaju igracima na livadi da rjesavaju,nego se sjedne i dogovori. Ili se koriguje tokom susreta. Kao 91/92 ,vama je trebalo za opstanak a mi smo Evropu ganjali ali ono neobavezno. I vodi Sarajevo u Mostaru na poluvremenu 2-0 . U svlacionicu ulazi Jole i kaze : Pa koji vam je qurac,sta ce vam ovo ! Naravno ,zavrsilo je 2-2 :mrgreen:
A inace zlatna era Sarajeva je trajala od 1977 do 1985, Titula,finale kupa,vicesampionska i jos jednom Evropa. Pa mala kriza i opet smo od 90-e bili top !!
Vi ste simpaticni mali brat ali fino se ponasajte ili ce biti po guzi !! :mrgreen:
Ma jašta brate i Sjećaš se ono kad ste otišli u Argentinu i pobili se sa navijačama Boca Juniorsa, ili kad ste pobjedili Juventusa u Italiji sa 0-3. Eh moj sine, gdje ćeš Sarajevo i Velež prije rata uporedit, mogu vam na jednoj ruci izbjorat koliko ste puta bili među prve tri ekipe i koliko ste puta u Evropi prije rata, međusobno prije rata smo skoro imali 20 vise pobjeda od vas ali ste vi poslije rata to popravili i sad stoji
Sarajevo 47 pobjeda
Velež 45 pobjeda
A niste imali toliko loše navijače ali ne Pamtim ni jedno baš masovno gostovanje kao sto smo mi imali u dosta navrata. Živio
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

SjevernaKoreja
Kontakt:

Post Postao/la SjevernaKoreja » 23 avg 2021, 09:56

OldFashioned je napisao/la:
23 avg 2021, 09:47
SjevernaKoreja je napisao/la:
23 avg 2021, 08:16
OldFashioned je napisao/la:
22 avg 2021, 23:25
Kad sam i kad govorio da će hordama najviše zasmetati uspjesi Veleža.
Lako je biti prijateljski nastrojen dok je Velež bio kanta za napucavanje.
Uspjeh Veleza je biti idol nacije 20 dana :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Reko bi covjek kad ovo procita da su sve osvojili sto se moglo osvojiti, usli u grupe, igraju protiv Totenhema i ekipe :tokralju: :tokralju: :rol: :rol: :rol: :rol:

Dokazano ste jadni.
Gdje odoše te silne pare Tana ? :urnebes:
Potrosili, da i mi budemo idoli nacije. Ali nismo uspjeli. Vi ste ipak velikan iz vrapcica. :rol: :rol:

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 23 avg 2021, 10:04

Svaka cast Sirokom Brijegu na gostoprimstvu kao i ponasanju Veleza na Pecari.
Sloboda-Sarajevo, Rudar-Borac katastrofa. Ko da je utakmica mjesnih zajednica ponasanje na tribinama i terenu.
#musvdg

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 23 avg 2021, 10:18

killafrommanilla je napisao/la:
23 avg 2021, 09:49
Igrace nam tukli po stadionu :mrgreen: majko moja
Urban Legends brato

i to Petranovica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Velež do groba

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 23 avg 2021, 10:30

Antikloc je napisao/la:
23 avg 2021, 09:45

Ja sam HZ87 ,isao sam na tekme prije rata u Mostar,dodje nas po tri hiljade u Mostar,okupiramo grad brze od JNA ili HVO-a :mrgreen: Morala vas policija stititi po Mostaru,vatrenim oruzjem i dugim cijevima,igrace vam tukli po stadionu :urnebes: Tajpi Petranovica ! :mrgreen:
Tako da navijacki nam niste bili protivnici,nama su protivnici Delije i Grobari bili,pa da smo i to iznabadali cesto a torcida i BBB samo kod njih,u Sarajevo nikad nisu smjeli.
Sto se tice igracki,90 % utakmica Sarajeva i Veleza prije rata su bile dogovorene. Pa nisu budale,da to pustaju igracima na livadi da rjesavaju,nego se sjedne i dogovori. Ili se koriguje tokom susreta. Kao 91/92 ,vama je trebalo za opstanak a mi smo Evropu ganjali ali ono neobavezno. I vodi Sarajevo u Mostaru na poluvremenu 2-0 . U svlacionicu ulazi Jole i kaze : Pa koji vam je qurac,sta ce vam ovo ! Naravno ,zavrsilo je 2-2 :mrgreen:
A inace zlatna era Sarajeva je trajala od 1977 do 1985, Titula,finale kupa,vicesampionska i jos jednom Evropa. Pa mala kriza i opet smo od 90-e bili top !!
Vi ste simpaticni mali brat ali fino se ponasajte ili ce biti po guzi !! :mrgreen:

De malo druže odvadi i spusti se na zemlju , u Mostar ste došli dva puta u velikom broju, 1990 te i 1991. , ostalo nije vrijedno spomena.

Tad jeste okupirali ali zeljeznicku stanicu i dio oko Carinskog mosta dok su vas sproveli na stajanje, pošamarali ste nešto slučajnih prolaznika usput i ostavili išaran taj dio grada oznakama HZ, ali ste i dobili par saksija u glavu sa balkona od običnih ljudi.

Poslije utakmice je bilo sukoba oko carinskog mosta, uglavnom kamenovanje i voz smo vam kamenovali na sjevernom izlazu iz grada u Zaliku.

Što se tiče vas bili ste u toj sezoni 1990 i mozda jos sezonu dvije rame uz rame velikoj četvorki u tifo smislu , taj imidž ste stekli prvenstveno kad ste izboli onu dvojicu Grobara u Beogradu, a Zena bio čini mi se dobro povrijeđen pa su svi tadašnji mediji pisali nasloove ˝Čakije za pod rebra Grobarima ˝.

Poslije rata uglavnom su bili korektni odnosi , sem mozda jedne utakmice u Vrapčićima gdje je došlo do sukoba pa su pritvorili kratko Rusa iz Hordi i jos par momaka iz RA.

Uglavnom Horde jesu bile jake i visoko kotirale pred sami rat par sezona, ali ipak malo odvadi ...
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 avg 2021, 10:55

23 avg 2021, 07:28

e moje dijete, šta reče i osta živ, prije rata je uvijek s hordama bilo koškanja i u Mostaru(na željezničkoj stanici, pa u omladinskoj itd.) a i u Sarajevu, najveći protivnik ili rival niste bili nikad jer ste poslije velike ex yu četvorke ipak bili neki manji nazovimo regionalni klub koji je imao solidnu posjetu navijača u Mostaru. Definitivno se niko nije ložIo u Mostaru na vas kao na Hajduk ili Dinamo. I to možda tek od sredine 80tih, pričam iz prve ruke jer sam još kao dijete svaku utakmicu pod BB gledao ste počeli biti dolaskom HZ nesto glasnijj u Mostaru.
O vašim uspjesima u ex yu ligi (olimpijska donacija titule. itd) ne bih jer je to davno svršeno vrijeme isto kao Veležove pobjede u kupu.
Živ ti meni bio, pa uskoro dolazite na megdan da vidimo gdje ko stoji takmičarski i neka bude fer i pobijedi bolji.
A koji je bio razlog titule Sarajeva u sezoni 1966/67, kako vam ne dosadi ta luzerska prica da su sve tudje titule nastimane poklonjene, ali samo ako vi nekad uzemete istu bice zasluzena i najcistija,
Sarajevo je najuspjesniji klub iz BiH u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije sa najvise titula (2) sa najvecim brojem odigranih sezona i najvecim brojem pobjeda, ali je i kao takav u toj ligi bio prosjecan tim, ima nas jos koji se sjecamo te lige i znamo ko je vladao istom, ali nema potrebe da govorim da je CZV, Partizanu, Dinamu i Hajduku sta poklonjeno, to je prica luzera.

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 23 avg 2021, 11:00

Neznam za 1966/1967, ali nisam nikad rekao da se u Ex Yu nije namjestalo a sam sebe lazes ako mislis da nije u ex yu namjestano i velikoj cetvorci.
Sto se tice nas nismo ni uzeli titulu(kao da je neki problem priznati to) pa neznamo hoce li biti cista i zasluzena akbd dozivimo i to.
Zivio ti meni Osttribüne.
Velež do groba

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 avg 2021, 11:03

Najviše titula u Ex-Yu: Sarajevo
Najdalje u Evropi: Željezničar:
Najviše kupova: Velež
Najbolji plasman na UEFA rankings list: Velež
Najviše sezona u Evropi: Velež
Najviše sezona u ligi: Sarajevo
Najviše pobjeda: Sarajevo
Evropsko proljeće: Željezničar, Velež

Tri najveća Bosanskohercegovačka kluba :bih:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

SjevernaKoreja
Kontakt:

Post Postao/la SjevernaKoreja » 23 avg 2021, 11:04

23 avg 2021, 11:00
Neznam za 1966/1967, ali nisam nikad rekao da se u Ex Yu nije namjestalo a sam sebe lazes ako mislis da nije u ex yu namjestano i velikoj cetvorci.
Sto se tice nas nismo ni uzeli titulu(kao da je neki problem priznati to) pa neznamo hoce li biti cista i zasluzena akbd dozivimo i to.
Zasto se smatras kompetentnim da pricas o titulama i peharima, ako iste nisi nikad uzeo niti zmas kakav je to osjecaj?

Da li smatras titulu Federacije dovoljnim razlogom da imas osnova pricati o titulama?

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 avg 2021, 11:04

OnlyLeft22 je napisao/la:
23 avg 2021, 09:54

Ma jašta brate i Sjećaš se ono kad ste otišli u Argentinu i pobili se sa navijačama Boca Juniorsa, ili kad ste pobjedili Juventusa u Italiji sa 0-3. Eh moj sine, gdje ćeš Sarajevo i Velež prije rata uporedit, mogu vam na jednoj ruci izbjorat koliko ste puta bili među prve tri ekipe i koliko ste puta u Evropi prije rata, međusobno prije rata smo skoro imali 20 vise pobjeda od vas ali ste vi poslije rata to popravili i sad stoji
Sarajevo 47 pobjeda
Velež 45 pobjeda
A niste imali toliko loše navijače ali ne Pamtim ni jedno baš masovno gostovanje kao sto smo mi imali u dosta navrata. Živio
Prije rata imali ste 5 pobjeda vise u medjusobnom omjeru, ne lupetajte bajke zivota vam ako ne znate neke stvari, cuj gdje ces Sarajevo i Velez prije rata porediti, kako napisah u prethodnom postu najuspjesniji klub iz BiH u bivsoj Jugi je Sarajevo, ne pricam iz glave nego tako statistika i istorija kaze.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 avg 2021, 11:07

Osttribine je napisao/la:
23 avg 2021, 11:04

Sarajevo 47 pobjeda
Velež 45 pobjeda
Prije rata imali ste 5 pobjeda vise u medjusobnom omjeru, ne lupetajte bajke zivota vam ako ne znate neke stvari, cuj gdje ces Sarajevo i Velez prije rata porediti, kako napisah u prethodnom postu najuspjesniji klub iz BiH u bivsoj Jugi je Sarajevo, ne pricam iz glave nego tako statistika i istorija kaze.
Mi pozitivan skor prije rata, vi poslije

Najveći Bosanskohercegovački derbi
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 avg 2021, 11:09

Najveci uspjesi nasih klubova YU ligi:

Sarajevo: 2 puta prvak 1966/1967 i 1984/1985, 2 puta viceprvak 1965. 1980.
Zeljeznicar: 1 prvak 1972., 1 viceprvak 1971., 2 puta treceplasirani 1963., 1984.
Velez: 0 puta prvak, 3 puta viceprvak 1973., 1974., 1987., 4 puta treceplasirani 1966., 1970., 1986., 1988.
Sloboda: 1 put treceplasirani 1977.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 avg 2021, 11:11

svrakino1921 je napisao/la:
23 avg 2021, 11:09

Zeljeznicar: 1 prvak 1972., 1 viceprvak 1971., 2 puta treceplasirani 1963., 1984.
Velez: 0 puta prvak, 3 puta viceprvak 1973., 1974., 1987., 4 puta treceplasirani 1966., 1970., 1986., 1988.
Sloboda: 1 put treceplasirani 1977.
A Borac
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

oldschool72
Kontakt:

Post Postao/la oldschool72 » 23 avg 2021, 11:11

SjevernaKoreja je napisao/la:
23 avg 2021, 11:00
Zasto se smatras kompetentnim da pricas o titulama i peharima, ako iste nisi nikad uzeo niti zmas kakav je to osjecaj?

Da li smatras titulu Federacije dovoljnim razlogom da imas osnova pricati o titulama?
Ti si brato polupao loncice,sam spominjes pehar (sto se usput budi receno dobija za osvojeni kup)i ne radi se osjecajima ovdje je tema bila relacija Sarajevo vs Velez
Veliki brat niste sigurno bili nikada niti ce biti, ne osporavam uspjehe Sarajeva ni sekunde niti prije rata niti sada ali te neke price kao npr cifre od 3000 Hordi plus minus simpatizera Sarajeva pod BB mozete prodati nekome ko nije bio na tim utakmicama al nebitno.
Ne bih se spustao na tvoj nivo vrijedjanja a la titula federacije, lijep pozdrav
Velež do groba

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 23 avg 2021, 11:13

Saraj'vo šampion
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 23 avg 2021, 11:17

23 avg 2021, 11:07

Jeste, ali kako rekoh slovom i brojem 5 pobjeda ste imali vise, a ne skoro 20.
A sto se derbija tice zna se koja je utakmica u BiH odigrana pred najvecim brojem navijaca, a to je 55 hiljada zvanicno (mada govore da je bilo i vise, ali uzet cemo zvanicni podatak) na Koševu izmedju Sarajeva i Želje (2:1 za SA, golemo si Sarajevo, crkni Švrakino :urnebes: ), a naravno da je i derbi sa Veležom velik, pogotovo bi sada mogao biti ovih godina jer ste stasali u ozbiljnog protivnika, ali to ne znaci da vas neko mrzi, ljubomorise i sta ti znam, dosta nas pitara vam je i cestitalo na prolazu dva pretkola, a vjeruj mi dosta pitara je i bilo na Grbavici u one tri tekme koje ste odigrali u Evropi.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 23 avg 2021, 11:18

23 avg 2021, 11:17
23 avg 2021, 11:07

Jeste, ali kako rekoh slovom i brojem 5 pobjeda ste imali vise, a ne skoro 20.
A sto se derbija tice zna se koja je utakmica u BiH odigrana pred najvecim brojem navijaca, a to je 55 hiljada zvanicno (mada govore da je bilo i vise, ali uzet cemo zvanicni podatak) na Koševu izmedju Sarajeva i Želje (2:1 za SA, golemo si Sarajevo, crkni Švrakino :urnebes: ), a naravno da je i derbi sa Veležom velik, pogotovo bi sada mogao biti ovih godina jer ste stasali u ozbiljnog protivnika, ali to ne znaci da vas neko mrzi, ljubomorise i sta ti znam, dosta nas pitara vam je i cestitalo na prolazu dva pretkola, a vjeruj mi dosta pitara je i bilo na Grbavici u one tri tekme koje ste odigrali u Evropi.
:thumbup:
Uefa Cup 1/4

GOJKO VUKOVIC!

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 avg 2021, 11:18

Sezona 1990/91. ostaće upamćena kao posljednja u kojoj su klubovi bivše Jugoslavije igrali jedinstvenu ligu, a prvenstvo je tada brojalo neparan broj klubova - njih 19.

19910810npVidakovic3.jpg
IZVOR: MN PRESS/ARHIVA
Najbolji klubovi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije do 1991. godine takmičili su se zajedno u Saveznoj ligi Jugoslavije, a titule od 1946. godine, kada je osnovana liga, pa do raspada bivše države, osvajalo je samo sedam klubova, tri iz Srbije, te po dva iz Hrvatske i BiH.

Prvi šampion Jugoslavije 1947. godine postao je beogradski Partizan, dok je najviše titula osvojila Crvena zvezda - 19.

"Crno-bijeli" najbolji su bili 11 puta, Hajduk iz Splita ima sedam titula, zagrebački Dinamo tri manje, dok su Sarajevo sa dva pehara (1967, 1985) i Željezničar (1972) sa jednim, jedini od bh. klubova koji su bili najbolji u nekada moćnoj jugoslovenskoj ligi.

Među 10 klubova sa najviše nastupa u istoriji najjače lige Jugoslavije su: Sarajevo (1228 utakmica), Velež (1174) i Željezničar (1063), dok je treći najbolji strijelac lige, legendarni napadač Veleža, "Princ sa Neretve", Dušan Bajević, sa 166 golova.

Dušan Bajević (broj 9)
Dušan Bajević (broj 9)
IZVOR: MN PRESS

Samo dva više od njega postigao je Darko Pančev (Vardar, Crvena zvezda), dok je Slobodan Santrač ubjedljivo na prvom mjestu sa 218 pogodaka, koje je postigao nastupajući za OFK Beograd, Partizan i Galeniku.

Članovi jugoslovenske lige iz BiH najduže su bili: Sarajevo (43 sezone), Velež (38), Željezničar, koji je prvi od bh. klubova nastupio u zajedničkoj ligi, zatim 34 sezone bio njen član, zatim Sloboda (25), Čelik (17), Borac (14), dok je jednu sezonu odigrala i Iskra iz Bugojna (1984/85).

Ali, vratimo se na 1991. godinu, posljednju koja je okupila sve najbolje ekipe iz šest republika bivše države.

Naime, sezonu ranije, odlukom Fudbalskog saveza Jugoslavije (FSJ), liga je brojala neparan broj - 19 klubova.

Sarajevo-Dinamo 1990
IZVOR: YOUTUBE/DZANDZI100
KUP MARŠALA TITA
Bh. klubovi od 1946. do 1991. dva puta bili su najbolji u kup takmičenju. Prvi od klubova iz BiH, Kup Jugoslavije osvojili su fudbaleri mostarskog Veleža, koji su 1981. u finalu savladali sarajevski Željezničar 3:2. Banjalučki Borac 1988. godine postao je prvi i jedini drugoligaš koji se radovao trofeju u tadašnjem Kupu maršala Tita. U nezaboravnom finalu, Banjalučani su na stadionu JNA u Beogradu golom Senada Lupića slavili 1:0 protiv Crvene zvezde.

Povod za to bila su dešavanja u prethodnoj sezoni, kada je duel Sarajeva i Dinama na "Koševu" zbog prekida registrovan službenim rezultatom 3:0 za Zagrepčane.

Sudija Zoran Petrović tada je sa tribina pogođen konzervom, pa je arbitar iz Beograda odlučio da ne nastavi meć.

Sarajevo je tada uložilo žalbu, jer je takva odluka za "bordo" tim značila selidbu u niži rang takmičenja, s obzirom da su sezonu okončali na 17. mjestu.

FSJ je tada odlučio da se odigra novi meč, u kojem je Sarajevo slavilo 1:0, što je značilo da iz lige ispada Velež.

Naravno, ovog puta su Mostarci uložili žalbu, a čelni ljudi jugoslovenskog fudbala pronašli su tada "Solomonsko rješenje" i ligu u sezoni 1990/91. proširili sa 18 na 19 klubova, čime su oba bh. predstavnika ostala u ligi, a u niži rang tada je morao jedino posljednjeplasirani Vardar iz Skoplja.

U posljednjoj sezoni pred raspad bivše države, osim već pomenutih Veleža i Sarajeva, od klubova iz BiH nastupili su banjalučki Borac, koji je prvenstvo okončao na odličnom četvrtom mjestu, te sarajevski Željezničar (16. mjesto na kraju) i Sloboda iz Tuzle, koja je bila pretposljednja, ali zbog raspada države, samim tim i jugoslovenske lige, nije mogla otići u niži rang.

FKBilder
Kontakt:

Post Postao/la FKBilder » 23 avg 2021, 11:22

svrakino1921 je napisao/la:
23 avg 2021, 11:09

Sloboda: 1 put treceplasirani 1977.,Kup prvoligasa Jugoslavije 1 put
Eto tako.

Towelie
Kontakt:

Post Postao/la Towelie » 23 avg 2021, 11:33

Sarajevo 47 pobjeda
Velež 45 pobjeda
Evo vam i jednim i drugim omjer do rata

Međusobni dueli Veleža i Sarajeva u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije:

1952/53 Velež - Sarajevo 1: 2, Sarajevo - Velež 2: 0
1955/56 Velež - Sarajevo 3: 0 , Sarajevo - Velež 2: 1
1956/57 Velež - Sarajevo 4: 2, Sarajevo - Velež 2: 0
1958/59 Velež - Sarajevo 2: 0, Sarajevo - Velež 1: 2
1959/60 Velež - Sarajevo 0: 1, Sarajevo - Velež 4: 3
1960/61 Velež - Sarajevo 2: 2, Sarajevo - Velež 2: 2
1961/62 Velež - Sarajevo 3: 2, Sarajevo - Velež 2: 0
1962/63 Velež - Sarajevo 3: 1, Sarajevo - Velež 0: 0
1963/64 Velež - Sarajevo 2: 1, Sarajevo - Velež 4: 1
1964/65 Velež - Sarajevo 1: 0, Sarajevo - Velež 4: 3
1965/66 Velež - Sarajevo 1: 0, Sarajevo - Velež 2: 1
1966/67 Velež - Sarajevo 1: 0, Sarajevo - Velež 1: 1
1967/68 Velež - Sarajevo 3: 1, Sarajevo - Velež 2: 1
1968/ 69 Velež - Sarajevo 1: 1, Sarajevo - Velež 1: 0
1969/70 Velež - Sarajevo 0: 0, Sarajevo - Velež 1: 3
1970/71 Velež - Sarajevo 2: 2, Sarajevo - Velež 1: 4
1971/72 Velež - Sarajevo 1: 1, Sarajevo - Velež 0: 0
1972/73 Velež - Sarajevo 2: 1, Sarajevo - Velež 2: 2
1973/74 Velež - Sarajevo 2: 1, Sarajevo - Velež 1: 3
1974/75 Velež - Sarajevo 2: 2, Sarajevo - Velež 3: 1
1975/76 Velež - Sarajevo 0: 1, Sarajevo - Velež 0: 0
1976/77 Velež - Sarajevo 5: 0, Sarajevo - Velež 1: 1
1977/78 Velež - Sarajevo 2: 1, Sarajevo - Velež 4: 2
1978/79 Velež - Sarajevo 1: 0, Sarajevo - Velež 2: 1
1979/80 Velež - Sarajevo 1: 2, Sarajevo - Velež 1: 0 1990 /91 Velež - Sarajevo 0: 0 (str. 5: 4), Sarajevo - Velež 0: 0 (str. 4: 3)
1980/81 Velež - Sarajevo 0: 1, Sarajevo - Velež 0: 2
1981/82 Velež - Sarajevo 4: 0, Sarajevo - Velež 4: 1
1982/83 Velež - Sarajevo 1: 1, Sarajevo - Velež 4: 2
1983/ 84 Velež - Sarajevo 3: 0, Sarajevo - Velež 1: 2
1984/85 Velež - Sarajevo 2: 2, Sarajevo - Velež 1: 0
1985/86 Velež - Sarajevo 1: 1, Sarajevo - Velež 0: 0
1986/87 Velež - Sarajevo 2: 0, Sarajevo - Velež 1: 1
1987/88 Velež - Sarajevo 4: 0, Sarajevo - Velež 0: 1
1988/89 Velež - Sarajevo 1: 0, Sarajevo - Velež 1: 0
1989/90 Velež - Sarajevo 3: 1, Sarajevo - Velež 0: 0 (str. 3: 4) 1991/92 Velež - Sarajevo 2: 2 (str. 4: 3), Sarajevo - Velež 0: 0 (str. 4: 2)

Ukupno 74 utakmice : 28 pobjeda Veleža, 23 neriješena rezultata i 23 pobjede Sarajeva, uz gol razliku 109: 89 (+20).

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot], jurisicduska, mnon46 i 44 gosta.