Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

BenjooJutub
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la BenjooJutub » 23 avg 2021, 11:37

dscile je napisao/la:
23 avg 2021, 11:03
@benjojutjub

Kao prvo, mene ne zanimaju lockdowni na zapadu, samo sam napisao da si se izlupetao da je u Bosni bilo normalno.

Druga stvar, ne mogu iste mjere biti u Bosni i u Francuskoj. Iz milion i jednog razloga. U Francuskoj ce radnik dobiti pare i kad ne radi, ovdje em ce drzava propadati, em ce ljudi gladovati.
Brate ja sam poredio kroz šta sam ja prolazio u tih 6 mjeseci i kroz šta su prolazili prijatelji u Bosni. Razlika nebo i zemlja.
Naravno da ne mogu biti iste mjere i nisu bile, o to me vam pričam cijelo vrijeme. Ljudi misle da su to zapravo bila neka zatvaranja, što je smiješno s obzirom na to kako je u tom periodu funkcionisao društveni život dole.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2021, 11:41

U "izolaciji" sam, prekosutra mi test na koronu. Grlobolja drugi dan, nemam temperaturu. Rekoše ako je dobijem da odmah zovem. Ja sam nešto pokupio u bolnici, jer sam tamo bio prije par dana, ležao dva sata. Vjerujte da sam znao da ću nešto pokupiti ali sam morao ići. Šta se može.

Nadam se da nije korona, vakcina ne može pomoći, tek sam je primio 14og i to prvu dozu. Rekla je doktorica da je to premalo vremena da imam određenu imunu zaštiti od ovog virusa.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 23 avg 2021, 11:43

Neutral je napisao/la:
23 avg 2021, 11:41
U "izolaciji" sam, prekosutra mi test na koronu. Grlobolja drugi dan, nemam temperaturu. Rekoše ako je dobijem da odmah zovem. Ja sam nešto pokupio u bolnici, jer sam tamo bio prije par dana, ležao dva sata. Vjerujte da sam znao da ću nešto pokupiti ali sam morao ići. Šta se može.

Nadam se da nije korona, vakcina ne može pomoći, tek sam je primio 14og i to prvu dozu. Rekla je doktorica da je to premalo vremena da imam određenu imunu zaštiti od ovog virusa.
Samo te grlo boli?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2021, 11:50

VGS je napisao/la:
23 avg 2021, 11:43
Neutral je napisao/la:

Samo te grlo boli?
Trenutno da, nadam se da će tako i ostati. Imam sluz žučkasto-zelenkaste boje koja aludira na neku infekciju.

Nisam pio hladno, jeo sladoled ili sl., imao sam dosta problema sa grlom kroz život (primao sam injekcije pet dana po dvije, preko mjesec dana me jednom boljelo). Uglavnom, tri-četiri godine ništa i od jučer je počelo.

Imam ogroman broj kontakata u toku dana, opet ponavljam, nadam se da nije ništa strašno.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 23 avg 2021, 11:53

Neutral je napisao/la:
23 avg 2021, 11:50
VGS je napisao/la:
23 avg 2021, 11:43
Neutral je napisao/la:

Samo te grlo boli?
Trenutno da, nadam se da će tako i ostati. Imam sluz žučkasto-zelenkaste boje koja aludira na neku infekciju.

Nisam pio hladno, jeo sladoled ili sl., imao sam dosta problema sa grlom kroz život (primao sam injekcije pet dana po dvije, preko mjesec dana me jednom boljelo). Uglavnom, tri-četiri godine ništa i od jučer je počelo.

Imam ogroman broj kontakata u toku dana, opet ponavljam, nadam se da nije ništa strašno.
Jesi paranoican vala :mrgreen:

Mene boljelo grlo makar 5 puta ovog ljeta, jos uz tvoju historiju grlobolje mislim da je to pretjerana reakcija. Necemo se ici testirati i kad nam iskoci bubuljica na licu :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2021, 11:57

Ma nisam paranoičan drug. Zamisli da ne daj Bože imam koronu, pa prenio bi je na dosta ljudi. Neću da zbog neozbiljnosti nosim "teret" da sam indirektno/direktno krivac što je neko obolio. Ovo je iz preostrožnosti, što bi kazali za ne daj Bože. Neka ostane na ovome.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 11:58

Ma dosta ljudi će imati psihičke posljedice nakon svega ovog.
Znam jednog da je nakon što su mu rekli da je pozitivan skroz psihički otišao, sad ima tikove i žmiga.
Više će nas ubiti psiha i inflacija od korone.
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 avg 2021, 12:28

Vikend brojke HNK: 172 pozitivnih, sedam preminulih.

Stariji pacijenti su preminuli. Niko mladji od 70 godina. Prvi put nakon dugo vremena da napisu i godista.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 23 avg 2021, 12:38

Alasalamet

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 23 avg 2021, 13:33

Shategabri je napisao/la:
23 avg 2021, 11:58
Znam jednog da je nakon što su mu rekli da je pozitivan skroz psihički otišao, sad ima tikove i žmiga.
Jeste li mu dali nadimak sva 4 ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 13:39

bombaysaphire je napisao/la:
23 avg 2021, 13:33
Shategabri je napisao/la:
23 avg 2021, 11:58
Jeste li mu dali nadimak sva 4 ?
Više radi ne radi :D

Šuti napašće nas sprdamo se, a ozbiljna situacija.
Koševo Zapad

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 23 avg 2021, 13:50

U FBiH uskoro moguća zabrana ulaska u javne objekte bez potvrde o vakcini ili negativnog testa

Protesti!
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 avg 2021, 13:53

Sasvim prirodno da se desi ova zabrana koja je na snazi u većem dijelu evrope.

Radujem se slikama s protesta da prepoznam ekipu s foruma :)

ps. neće ovo još bar 15 dana, a vjerovatno i 30. Zato sugerišem da se vakcinišete danas, jer će biti guzva kasnije, a moze i vakcina nestati.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 14:02

admin je napisao/la:
23 avg 2021, 13:53
Sasvim prirodno da se desi ova zabrana koja je na snazi u većem dijelu evrope.

Radujem se slikama s protesta da prepoznam ekipu s foruma :)

ps. neće ovo još bar 15 dana, a vjerovatno i 30. Zato sugerišem da se vakcinišete danas, jer će biti guzva kasnije, a moze i vakcina nestati.
Logično, dok se isfura dijaspora i odu turisti.
Sačekaće korona sa novim talasom, zna da je sad sezona godišnjih.

Konkretno u KS teško da će izglasati, već su iz opozicije zagalamili na ovu odluku.
Onaj papak Vranić je sa svojom bahatom izjavom samo podigao tenzije.
Nevjerovatno da jedan doktor ima onakvu retoriku.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 14:03

Surreal je napisao/la:
23 avg 2021, 13:50
U FBiH uskoro moguća zabrana ulaska u javne objekte bez potvrde o vakcini ili negativnog testa

Protesti!
Pogledaj koliko je to glupo i nelogično, znači ako doneseš potvrdu o vakcini, može se desiti da budeš i pozitivan, da zaraziš i drugom, al bajo moj ti imaš potvrdu o vakcini. Relevantnije je da onda svima traže negativan test, međutim pitanje koliko i to pije vode kad si i po testovima malo pozitivan malo negativan.
Koševo Zapad

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 23 avg 2021, 14:06

Surreal je napisao/la:

Protesti!
Jedino što su kupili je 500K nepriznatih vakcina i hoće da uvode neke zabrane. Druge države su također uvele zabrane, ali nakon što su ti omogućili da se možeš vakcinisati sa čim hoćeš i kad su dostigle visoku stopu imunizacije. Ovi naši sa 10% imunizacije hoće zabrane. Al' i onako će to samo poštivati u Sarajevu, u centru i to je to. U ostalim gradovima će se moći sve isto kao zadnjih godinu dana.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 23 avg 2021, 14:10

Pa opozicija na to laje u svakoj drzavi. Šta će drugo raditi opozicija nego kritikovati svaku odluku.

nije nelogično, u kaficu ili trznom centru nije samo da prenosiš zarazu, nego se mozes i zaraziti tu. Ako se zaraziš nevakcinisan, šansa da umreš ti je 10 puta veća nego ako si vakcinisan. Valja drzavi placati liječenje svih pametnih koji znaju kako treba... to niko ne želi. Zato sjedi kući, šetaj, planina, šuma, rijeke, imaš internet, sta ti drugo treba.

Dok god vakcina ima, nema nikakvog razloga da kritikujemo nabavku.
Problem je taj što mjere ne uvode između ostalog i jer se boje da će nestati vakcina i šta onda.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 14:10

Otelo je napisao/la:
23 avg 2021, 14:06
Surreal je napisao/la:

Protesti!
Jedino što su kupili je 500K nepriznatih vakcina i hoće da uvode neke zabrane. Druge države su također uvele zabrane, ali nakon što su ti omogućili da se možeš vakcinisati sa čim hoćeš i kad su dostigle visoku stopu imunizacije. Ovi naši sa 10% imunizacije hoće zabrane. Al' i onako će to samo poštivati u Sarajevu, u centru i to je to. U ostalim gradovima će se moći sve isto kao zadnjih godinu dana.
Jel sigurno to da su kupili? Jer cijelo vrijeme pričaju o nekim tenderima za nabavku, a samo čekaju milostinju.
Koševo Zapad

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 23 avg 2021, 14:12

Izrael biliježi najveće brojke zaraženih na svijetu a imaju najvećih procenat vakcinisanih.Kažu potrebna je i treća doza kako bi stekli zaštitu od delta soja.Pa koliko će ljudi primiti doza 17 ? Poslije delte eto lambde pa omege itd.

Oni uopšte nisu sigurni u ove vakcine i njihovu unčikovitost.Sad bi mi trebali primati vakcine dok vlasti ne kažu dosta.Uvala borova. :crazy:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 avg 2021, 14:12

admin je napisao/la:
23 avg 2021, 14:10
Pa opozicija na to laje u svakoj drzavi. Šta će drugo raditi opozicija nego kritikovati svaku odluku.

nije nelogično, u kaficu ili trznom centru nije samo da prenosiš zarazu, nego se mozes i zaraziti tu. Ako se zaraziš nevakcinisan, šansa da umreš ti je 10 puta veća nego ako si vakcinisan. Valja drzavi placati liječenje svih pametnih koji znaju kako treba... to niko ne želi. Zato sjedi kući, šetaj, planina, šuma, rijeke, imaš internet, sta ti drugo treba.

Dok god vakcina ima, nema nikakvog razloga da kritikujemo nabavku.
Problem je taj što mjere ne uvode između ostalog i jer se boje da će nestati vakcina i šta onda.
Al rastu te šanse...kontaš li poentu da svakako nisi riješio time, da se zaraza i dalje može širiti?

Ma vidi ja nemam nikakav problem s tim, nek uvedu što se mene tiče.
I super je bilo i dosadašnji lockdowni, baš tako planina, šume, rijeke, net, laganica.
Zdrav život, zdrav duh, zdravo tijelo.
Koševo Zapad

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.