Da, ali ničim ne potkrijepljuješ svoje tvrdnje, niti iznosiš dokaze osim vlastitih pretpostavki. Mi možemo sjesti u kafanu, razgovarati, slagati se ili ne u stotinu tema. Ali, činjenica je činjenica i ona je neoboriva. Dok se ne dokaže suprotno, penala nije bilo. Ako snimak van svake razumne sumnje pokaže da je igrano rukom i/ili relevatna empirijska formula dijaže da se lopta samo od ruke mogla onako odbiti, ja ću prvi reći da je bio penal. Do tada - nije.antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:05A zasto? Koji je razlog da ga proglasim? Prvi komentar sarajlije koji ima smisao i svrhu, a ne neki na nivou osobe od 13 godina.MaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 20:41Sad će tebe Bečka škola iz Tuzle proglasiti bolesnikom. Pa ti vidi hoćeš li im i dalje pisati elaborate.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 avg 2021, 20:32Navijači Slobode očigledno ne znaju način izvođenja dokaza, niti kako se pojedina sumnja može učiniti vjerovatnom.
Naime, nije na navijačima Sarajeva da dokazuju da nije bio penal, nego na navijačima Slobode da jest. Ne dokazuje se nešto ne postoji, nego da nešto postoji. Ne možeš nikoga optužiti da je ubio nekoga i onda ga tjerati da dokaže da nije. Ti dokazuješ da jeste, a ne obratno.
Koji su dokaz/e iznijeli navijači Slobode? Snimak? Snimak, u ovom slučaju, ne prefstavlja dokaz, nego osnov sumnje. Mavijači Sarajeva navode da snimak pokazuje da je bilo rame, a navijači Slobode suprotno. Snimak uopšte ne pokazuje jasno šta se konktetno i van svake razumne sumnje desilo, a ovlašteno službeno lice je donijelo odluku da nije bilo osnova za penal. Dakle, osnov sumnje se ne može uzeti kao dokaz, jer uopšte ne daje odlučne činjenice u prilog sttane koja tvrdi da je bila ruka. Lične impresije i doživljaji nisu relevantni, kao ni mišljenje kamermanr, jer je naravno mišljenje i kao takvo ne igra nikakvu ulogu u ovoj stvari. Jedino mjerodavno mišljenje jest mišljenje delwgiranih službenih lica.
Slijedeći osnov koji izvode navijači Slobode, jest da se lopta morala odbiti pod drugim uglom. Čime navijači Slobode dojazuju ovu teoriju? Kojim empirijskim dokazima i zaključcima izvedenim iz putanje tijela, mase, pređenog puta, trenja, prepreke, medija u kojem se tijelo kreće, ubrzanja, otpora, kretnje suprotne sile, oblika, položaja i površine pogođenog objekta i sl.??
Nijedan dokaz nije izveden, niti je neosporan kao odlučujuća činjenica. Meni se čini, logično je, trebalo bi itd. su dokazi za nanijskog sijela, a ne za ozbiljne rasprave. Dok god navijači Slobode van svake razumne sumnje, koristeći sve relevantne parametre ne dokažu da je bio penal, isti nije postojao.
A sad da odgovorim na ovaj gore komenatar, ja sam svoje pretpostavke dao na osnovu nekih detalja, putanje lopte prije i poslije dodira sa tijelom, a ne na osnovu snimka koji je izrazito lose kvalitete. Al sve u svemu, tu smo da dijelimo razlicita misljenja
Premijer liga BiH - aktuelno
Re: Premijer liga BiH - općenito
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Činjenicu o trofejima, okano?antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:23Kao prvo nisi ti nikakvu cinjenicu ponudio, vec ovaj neki lik, koji za razliku od svih vas, nije inteligentno ogranicen. Hahaha i eto sta ti znas, nista drugo, osim vrijedjat. Jasno je ovdje ko se treba lijecit, svoju bolest u drugim trazis. Svaka cast ovom liku gore, ostali ste tanki sa niskim stepenom inteligencijeMaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:15Eto, vidiš. Opet bolest? Iznesemo činjenice, kaže bolest!? E ne znam stvarno, kad bi mi ti ponudio neki dokaz da ti nisu k'o malom stalno govorili da si bolestan, pa traume iz djetinjstva prenosiš na forum, vjeruj da bih sutra otišao po uputnicu za psihića.antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:10
Hoces da ti nabrajam utakmice zadnjih 5-6 godina sa vama u kojima smo direktno pokradeni i osteceni??? Ovdje nije prica o trofejima, imate li sta drugo osim toga da vrtite, to vam neka hronicna bolest. Ovdje je prica o sudjenju za koje se vi kao borite da bude ravnorpavno za sve. **** vam trofeji tetku, istrcana fraza. Kad neamte sta drugo rec, to vam glavna prica
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
Poceli ste smarat, eto vam zeljescar pa se vadite na njima za vikend. Jeste se umislii, da ste neki faktor sunce ti drago 

Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 23 avg 2021, 21:27, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Bandic je po meni do sad super sudio
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- feniksptica
- Kontakt:
Jesu postali dosadni sa sudjenjem vise tobejarabi
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Vala baš. Nek ih mlatnu i mirna Bosna. Ha ja.
Ja ne želim relativizirati napisano. Uopše nisu bitni Sarajlije i Tuzlaci u ovoj konkretnoj stvari. Nazovi ih crveni i bijeli i isto će biti.antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:08Nije vidio, ili nije htio da vidi. U tome je problem svega ovoga. A ako vec pokusavas da nas Tuzlake ubijedis u nesto, nismo mi jedini koji tvrde, malo se baziraj i na svoje sarajlije. Nije samo u nama problemVenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:03U životu je pametno izbjegavati raznorazne istine, jerbo svak' svoju ima. Onaj ko je u pravu, on barata činjenicama, a ne istinama. I nana u samoposluzi ima drugačiju istinu od kasirke iako obije gledaju istu stvar. Navijači Slobode se ne mogu pomiriti da su izgubili, od po njihovoj istini, slabije ekipe. Činjenice govore drukčije i ne hebu previše bilo čiju istinu. Sudija nije vidio ruku, ničim nije dokazano da bi se lopta odbila drugačije da je pogođeno rame. Zašto bi se lopta odbila? Kako bi se odbila? Gdje bi se odbila? Koji su odgovori na ova pitanja i čime sw dokazuju ove tvrdnje?Jadnimi je napisao/la: ↑23 avg 2021, 20:46
100 puta ponovljena laž postaje istina, prvo u glavi onoga koji je izrekao a onda bi po njihovoj želji trebala da bude prihvaćena i od drugih.
Sada dolazimo u jednu paradoksalnu situaciju, što pacijentu više objašnjavaš njegovu zabludu, sve se više približava broju 100 i to je kraj, prića prelazi u kompulzivno patološko stanje.
Vidilo se? Logično je? Trebalo je?...
Po čemu??
Također, govorim o konkretnoj stvari, a to je tzv. penal. Svaka ostala konkretna stvar, iziskuje konkretne činjenice.
Opet velim; Da li imaš dokaze da sudija nije htio da vidi? Ako nemaš, sve ostalo je prodavanje magle i gubljenje vremena.
-
- Kontakt:
Posteno. Sa pravnog gledano, ovo stoji i ne moze se poreci. Al ja uzimam obzir nasu ligu, nase sudjenje i onda poslije toga na osnovu nekih detalja sam donio svoj stav o svemu i niko me drugi ne moze ubijedit u suprotno dok za to isto nema valjane dokaze.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:24Da, ali ničim ne potkrijepljuješ svoje tvrdnje, niti iznosiš dokaze osim vlastitih pretpostavki. Mi možemo sjesti u kafanu, razgovarati, slagati se ili ne u stotinu tema. Ali, činjenica je činjenica i ona je neoboriva. Dok se ne dokaže suprotno, penala nije bilo. Ako snimak van svake razumne sumnje pokaže da je igrano rukom i/ili relevatna empirijska formula dijaže da se lopta samo od ruke mogla onako odbiti, ja ću prvi reći da je bio penal. Do tada - nije.antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:05A zasto? Koji je razlog da ga proglasim? Prvi komentar sarajlije koji ima smisao i svrhu, a ne neki na nivou osobe od 13 godina.MaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 20:41
Sad će tebe Bečka škola iz Tuzle proglasiti bolesnikom. Pa ti vidi hoćeš li im i dalje pisati elaborate.
A sad da odgovorim na ovaj gore komenatar, ja sam svoje pretpostavke dao na osnovu nekih detalja, putanje lopte prije i poslije dodira sa tijelom, a ne na osnovu snimka koji je izrazito lose kvalitete. Al sve u svemu, tu smo da dijelimo razlicita misljenja
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
Ma ti si ogranicen lik, s tobom konverzacija je gubljenje vremena. Tvoj problem je vec za detaljno ispitivanjeMaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:25Činjenicu o trofejima, okano?antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:23Kao prvo nisi ti nikakvu cinjenicu ponudio, vec ovaj neki lik, koji za razliku od svih vas, nije inteligentno ogranicen. Hahaha i eto sta ti znas, nista drugo, osim vrijedjat. Jasno je ovdje ko se treba lijecit, svoju bolest u drugim trazis. Svaka cast ovom liku gore, ostali ste tanki sa niskim stepenom inteligencijeMaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:15
Eto, vidiš. Opet bolest? Iznesemo činjenice, kaže bolest!? E ne znam stvarno, kad bi mi ti ponudio neki dokaz da ti nisu k'o malom stalno govorili da si bolestan, pa traume iz djetinjstva prenosiš na forum, vjeruj da bih sutra otišao po uputnicu za psihića.
Volim tebe, više od sebe
Je li ziv onaj @PonosniPodrinjac, otkad ga obavijestise pojedini forumasi da su mu usli u trag
čo'jek nestade...

Kitari i dalje truju temu svojim seljaklukom. Sramotno.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Bestrofejni, jel' te to neki srklet opalio?antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:32Ma ti si ogranicen lik, s tobom konverzacija je gubljenje vremena. Tvoj problem je vec za detaljno ispitivanjeMaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:25Činjenicu o trofejima, okano?antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:23
Kao prvo nisi ti nikakvu cinjenicu ponudio, vec ovaj neki lik, koji za razliku od svih vas, nije inteligentno ogranicen. Hahaha i eto sta ti znas, nista drugo, osim vrijedjat. Jasno je ovdje ko se treba lijecit, svoju bolest u drugim trazis. Svaka cast ovom liku gore, ostali ste tanki sa niskim stepenom inteligencije
-
- Kontakt:
Zadnja izmjena: antisisoja1919, dana/u 23 avg 2021, 21:36, ukupno mijenjano 1 put.
Volim tebe, više od sebe
U životu možeš karati jedino sam sebe. Sve ostalo je zatvaranje očiju i izbjegavanje izlaska iz zone komfora. Nemam ja tu šta dodati. Rezultati govore sami po sebi. Uostalom, kao u svemu.MaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:06Nego ovako iskreno, šta ti misliš je li moguće da njih sudije karaju za sve ove godine njihovog postojanja? I da im je vitrina s trofejima prazna k'o tržnica s mesom 92-e?VenamaHrabrih je napisao/la: ↑23 avg 2021, 20:56Ja sam, svakako, bolestan pa neće puno ni pogriješiti. Razumijem njihovu konsterniranost, napose zato što su već upisali pobjedu. Nije bitan ni penal, ni Sarajevo, nego jednostavno neprihvatanje činjenice da su izgubili od boljeg protivnika i da nisu dorasli Sarajevu i bilo kojoj situaciji. Kriviti negog drugog za poraz, imanentno je slabim ljudima. Ja želim čestitati Slobodi na borbenoj igri i želji da pobijede. Nemoć pretvara snagu u bol, bol u bijes, bijes u uvrede, uvrede u deluzije, deluzije u paralelnu stvarnost.MaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 20:41
Sad će tebe Bečka škola iz Tuzle proglasiti bolesnikom. Pa ti vidi hoćeš li im i dalje pisati elaborate.
-
- Kontakt:
Ma ne, ni najmanji. Kad vidim kakve ljudi probleme imaju, neizljecive, nekako mi i nije do trofejaMaroonBjelave je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:34Bestrofejni, jel' te to neki srklet opalio?antisisoja1919 je napisao/la: ↑23 avg 2021, 21:32Ma ti si ogranicen lik, s tobom konverzacija je gubljenje vremena. Tvoj problem je vec za detaljno ispitivanje
Volim tebe, više od sebe
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Junferu, jesi li pročitao preporučene bajke s druge teme?
Zadnja izmjena: MaroonBjelave, dana/u 23 avg 2021, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.
- SjevernaKoreja
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Beli98, Burberry46, Giuseppe1, Hajdeee, newton_heath_lyr, ristagrad i 54 gosta.