Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

Shategabri
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la Shategabri » 24 avg 2021, 10:54

Brokula je napisao/la:
24 avg 2021, 10:51
Najlogicnija stvar ikad, ne znam sto to neko ne moze svarit. Zemlje prvog svijeta imaju milione i milione doza kojima ublizu istice rok te ih gurnu u zemlje treceg svijeta kao donacije. Rijesili se tona i tona medicinskog otpada.

Cisti biznis, ko misli drugacije nije dovoljno obrazovan
Pa realno što nam nisu davali medicinsku opremu kad je najobičnija maska bila 5 KM, tek kasnije si dobio od arapskih zemalja i Turske čini mi se opreme.
A vakcine nam šalju šakom i kapom, sve za dž :mrgreen: ko je tu lud, ko budala? Ne dam ti ba džabe, kupi ko i svi ostali. Jok, daj bosni 500 k vakcina, svakako bi ih bacili.
Ovi naši smradovi od političara skontali i samo vrte priču kako idu tenderi, a nigdje vakcina :urnebes: i onda eto donacije od ovog, eto od onog.
Koševo Zapad

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2021, 10:56

Jbt u Danskoj zadnja 3 mjeseca po 1000 zarazenih svaki dan ali smrnost u mjesec 1 ili max 3 slucaja to pokazuje koliko su nasi medicinari nesposobni na ovoliko zarazenih u BiH bi bilo svaki dan 100 mrtvi

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2021, 10:59

NEZALAGANJE je napisao/la:
24 avg 2021, 09:30
Vjerovati da FDA nije bio pod pritiskom da da dozvolu? :rol: :rol:

Ma sve cisto ko suza.Da farmaceutske kompanije vrse pritisak za davanje dozvola i potkupljuju ljude?? Ma ko je cuo za to? Hajte molim vas.Njihov jedini motiv je iskljucivo zdravlje pojedinca.U to nema sumnje.

Nego, Izrael evo fakticki javno rece da Pfizer stiti samo par mjeseci (ako je i to uopste tacno, jer neko treba biti kriv, jel tako!?). Treba i 3. boca.

Gdje su sad sve one analize i izvjestaji kojima se ovdje slijepo vjerovalo da Pfizer stiti mozda cak i trajno!? :rol:

Ocekujem ubrzo da i ostali proizvodjaci vakcine dodaju booster pod rubrikom "neophodan". Zarada je to, covjece. Ne moze samo jedna kompanija ubirati "zelenis".
Pfizer da ne valja ne bi se po kancelarijama davo nego bi se poklanjo kao ostale vakcine

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 10:59

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar preminuo je muškarac iz Međugorja rođen 1951. godine. Na bolničkom liječenju trenutno je 55 bolesnika od kojih su 4 na invazivnoj i 6 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno, priopćio je Stožer.

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 492 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 128: 61 iz Mostara, 11 iz Čapljine, 15 iz Čitluka, 6 iz Jablanice, 10 iz Konjica, 9 iz Prozora-Rame i 16 iz Stoca.

Županijski i općinski sanitarni inspektori jučer su izdali 184 rješenja o samoizoliranju i izoliranju, a na snazi je 1096 rješenja.

Povećanje broja ljudi koji su u bolnici. Mostar kontinuirano raste.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 avg 2021, 11:06

Shategabri je napisao/la:
24 avg 2021, 10:49
admin je napisao/la:
24 avg 2021, 10:47
24 avg 2021, 10:27
Ali naštancali su vakcina i sad imaju problem sa rokovima, počeće se uveliko gomilati medicinski otpad. I onda ovi pritisci na vakcinaciju više dođu kao da se ne baca nego kao nužnost.
I nije tako? To je glupost? Šta nije tačno od ovog što si izdvojio?
Napravio si vakcina bez ikakve mjere, bez ikakvog istraživanja, nego milioni i hajmo raja bocajte se, sad kad nije tako kako su željeli, hajmo vršiti pritisak.
Prvo, vakcinacija ide poprilicno kao sto je ocekivano. Mislim na prihvatanje, globalno. Bilo je ocekivano da ce se u neka doba morati ukljuciti i razne vrste pritisaka. Samo budale su smatrale da je to nemoguce i da se nece desiti i takve sam licno ismijavao na ovoj temi prije par mjeseci.

Drugo, glupost je to sto smatras da treba da je gurnu tebi u guzicu da ne bi isla u smece, tj da je ‘nebacanje’ razlog pritiska.

Vakcine su vec placene, jefinije je bacit je u smece nego tebi uspricati u ruku. Pfizer nikom nije poklonio nijednu dozu, a vec su prodali sve sto mogu proizvesti u par godina.

To sto ti ih neko poklanja, jest ‘da se ne baci’, ali ne iz ekonomskih razloga u smislu da je jeftinije dati nego baciti, vec iz zdravstvenih u smislu da je poenta vakcinisati cijeli svijet, a ne samo ameriku i njemacku i tek tada ima smisla. Ili iz politickog razloga, kao sto je Vucic radio.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 avg 2021, 11:10

admin je napisao/la:
24 avg 2021, 11:06
admin je napisao/la:
24 avg 2021, 10:47
Napravio si vakcina bez ikakve mjere, bez ikakvog istraživanja, nego milioni i hajmo raja bocajte se, sad kad nije tako kako su željeli, hajmo vršiti pritisak.
Prvo, vakcinacija ide poprilicno kao sto je ocekivano. Mislim na prihvatanje, globalno. Bilo je ocekivano da ce se u neka doba morati ukljuciti i razne vrste pritisaka. Samo budale su smatrale da je to nemoguce i da se nece desiti i takve sam licno ismijavao na ovoj temi prije par mjeseci.

Drugo, glupost je da sto smatras da treba da je gurnu tebi u guzicu da ne bi isla u smece, tj da je ‘nebacanje’ razlog pritiska.

Vakcine su vec placene, jefinije je bacit je u smece nego tebi uspricati u ruku.

To sto ti ih neko poklanja, jest ‘da se ne baci’, ali ne iz ekonomskih razloga u smislu da je jeftinije dati nego baciti, vec iz zdravstvenih u smislu da je poenta vakcinisati cijeli svijet, a ne samo ameriku i njemacku i tek tada ima smisla. Ili iz politickog razloga, kao sto je Vucic radio.
Aha, nisu nam htjeli dati yebene rukavice i maske, al nam daju vakcine...znači milioni viška vakcina su planirani? I hajmo onda biti dobri duh iz lampe i tamo nekoj jadnoj i bijednoj BiH poslati po miliona?!
Jasno je da nam ih daju tek nakon što su uvidjeli da i ne ide u njihovim zemljama baš po planu.
Misliš da bi se mogao vakcinisati u Srbiji (ok iz RS možda, iz FBiH sumnjam) da kod njih ide vakcinacija po planu?
Aha, vidiš na kraju i sam priznaješ, spojio Vučić ugodno s korisnim. Viška ima, pa daj koji poen da i na tome.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 avg 2021, 11:12

samoposteno je napisao/la:
24 avg 2021, 10:56
Jbt u Danskoj zadnja 3 mjeseca po 1000 zarazenih svaki dan ali smrnost u mjesec 1 ili max 3 slucaja to pokazuje koliko su nasi medicinari nesposobni na ovoliko zarazenih u BiH bi bilo svaki dan 100 mrtvi
Nije do samo sposobnosti medicinara, vec do manjeg broja medicinara-amatera

slika

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 avg 2021, 11:18

24 avg 2021, 11:10
admin je napisao/la:

Drugo, glupost je da sto smatras da treba da je gurnu tebi u guzicu da ne bi isla u smece, tj da je ‘nebacanje’ razlog pritiska.

Vakcine su vec placene, jefinije je bacit je u smece nego tebi uspricati u ruku.

Aha, nisu nam htjeli dati yebene rukavice i maske, al nam daju vakcine...znači milioni viška vakcina su planirani? I hajmo onda biti dobri duh iz lampe i tamo nekoj jadnoj i bijednoj BiH poslati po miliona?!
Jasno je da nam ih daju tek nakon što su uvidjeli da i ne ide u njihovim zemljama baš po planu.
Misliš da bi se mogao vakcinisati u Srbiji (ok iz RS možda, iz FBiH sumnjam) da kod njih ide vakcinacija po planu?
Aha, vidiš na kraju i sam priznaješ, spojio Vučić ugodno s korisnim. Viška ima, pa daj koji poen da i na tome.
Opet pricas gluposti.

Nema viska, globalno. Samo manjka, za sad.

Naravno da bogate zemlje narucuju tako da imaju lufta koji ce poklonit ako ostane. Naravno da planiraju i ostvariti politicki uticaj kroz to i da ce gledati da izvukli korist sebi iz svega. Pa nije Amerika takva drzava koja ce sebi dopustiti da nestane vakcina pa cekaju. Ili si kontao da naruce u bobu koliko treba?

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2021, 11:20

admin je napisao/la:
24 avg 2021, 11:12

slika
To jest a trenutno u bolnici vecina ljudi do 40 godina koji nisu vakcinisani sto bi im ja uskratio da se pitam al hvala Bogu pa se ne pitam :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 avg 2021, 11:21

Kakvog manjka, Njemačka, Austrija, vjerovatno i ostale zemlje imaju vakcine kojima su istekli rokovi i koje se moraju baciti u otpad?
Ne mora u bobu, ali čini se da su prilično prebacili proizvodnju, tj. da su precijenili one koji će doborovoljno primiti vakcinu.
Druga stvar, sad smo već i zvanično u novom talasu, delta soj je li, koja je svrha vakcine koja je proizvedena prije nego je bila ta mutacija? Zašto je sad primiti? Osim da se ne baci?
A mi dobijamo te zalihe.
Koševo Zapad

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2021, 11:24

admin je napisao/la:

Daju zato sto su kupili platili a zabranili koristenje tih vakcina u svojoj zemlji bar je to slucaj u Dansko sa Astrom i Jonson koje su zabranjene i sta da rade sa njima bolje poklonit nego da ih bace

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 avg 2021, 11:25

Ti brate nemoj primiti.

Ali ne znam sto smaras temu objasnjavajuci drugima da je ne trebaju primiti, a sve bez ijednog normalnog argumenta. Sve na ‘ja mislim i tacka’

Pa misli druze, ali ne smaraj

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 avg 2021, 11:26

24 avg 2021, 11:24
admin je napisao/la:

Daju zato sto su kupili platili a zabranili koristenje tih vakcina u svojoj zemlji bar je to slucaj u Dansko sa Astrom i Jonson koje su zabranjene i sta da rade sa njima bolje poklonit nego da ih bace
Aha kao Ikar, onaj keks u limenim kutijama, brašno i ostale konzerve kojima su istekli rokovi pa mogu u Bosnu.
Ne bi me čudilo da su im i za ovo Arapi obećali neku lovu ili bar naftu.
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 avg 2021, 11:27

admin je napisao/la:
24 avg 2021, 11:25
Ti brate nemoj primiti.

Ali ne znam sto smaras temu objasnjavajuci drugima da je ne trebaju primiti, a sve bez ijednog normalnog argumenta. Sve na ‘ja mislim i tacka’

Pa misli druze, ali ne smaraj
Ja nikog ne ubjeđujem ni u šta za razliku od tebe.
Svako ima svoj izbor.
A ti ako misliš da mi treba zabraniti komentarisati na ovoj temi, bujrum.
Ovlasti su na tvojoj strani iskoristi ih.
Moje mišljenje je da nisam nikog uvrijedio niti prekršio pravila foruma.
No ko će znati, pravila su onakva kako ih ko tumači.
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 avg 2021, 11:28

Jbg. Ja sam na ikaru odrastao. Bolje bi bilo da je umjesto onog keksa bila domacica ili noblice, ali Jbg pojelo se i ono, valjalo je.

Smaraj ti glupostima, smaracu ja argumentima, pa cemo vidjeti ko moze duze.

Ja sam svoje razloge smaranja davno objasnio. Koji su tvoji?

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 24 avg 2021, 11:31

24 avg 2021, 11:20
admin je napisao/la:
24 avg 2021, 11:12

slika
To jest a trenutno u bolnici vecina ljudi do 40 godina koji nisu vakcinisani sto bi im ja uskratio da se pitam al hvala Bogu pa se ne pitam :D
Uskratio bi ljudima liječenje , a zahvaljuje se bogu !?!?

Imamo pobjednika ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 24 avg 2021, 11:36

admin je napisao/la:
24 avg 2021, 11:28
Jbg. Ja sam na ikaru odrastao. Bolje bi bilo da je umjesto onog keksa bila domacica ili noblice, ali Jbg pojelo se i ono, valjalo je.

Smaraj ti glupostima, smaracu ja argumentima, pa cemo vidjeti ko moze duze.

Ja sam svoje razloge smaranja davno objasnio. Koji su tvoji?
I ja sam, to ne mijenja činenjicu da smo jeli otpad, hranu sa isteklim rokovima, konzerve za cuke. Ja, rat je bio, pa dobro šta bilo.
Problem je što je i taj otpad neko platio. Da ne kažem bezobrazno, jer oni koji su to poslali imali su sigurno zalihe hrane kojoj nisu istekli rokovi i mogli su to poslati.

Koja je svrha tebi davati razloge kad si ti zagrizo ko škobalj i ne pustaš?
Kad ti je komentar na keks s isteklim rokom dobro bi bilo da su bili domaćica ili noblice?
Kakvog tu dijaloga može biti kad se ti ponašaš kao klinac koji igra klikera sa djecom ispred haustora, pa ti neko razbio najdraži kliker?

U pravu si, nema svrhe s nekim takvim ni pokušati raspravljati.
Odjavljujem se s tvoje teme, svakako je besmisleno.

Lp
Koševo Zapad

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 11:37

slika

Red zones u Njemačkoj, sedmodnevna incidenca preko 100 zaraženih na 100.000 stanovnika.

U međuvremenu u BiH:

HNK, 324 na 100k
ZHK, 228 na 100k
Kanton 10, 163 na 100k

HNK već odavno u red zone, broj pacijenata u bolnicama raste, kao i broj zaraženih. Bolnice pišu pisma medijima, mole ljude za pomoć, niko ništa.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 24 avg 2021, 11:40

Moj razlog smaranja na ovoj temi je sto ne zelim voditi platformu koja bi nekom mogla dezinformacijama dovesti zivot u pitanje.

Ne zelim biti dio toga, a ovdje moram. Zato radim sve da ovdje budu prezentirane tacne informacije

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2021, 11:41

@Shategabri pa nisu druge zemlje krive sto imamo nesposobnu vlast koja bi radi svog interesa pobila pola stanovnistva umjesto sto ih kritikujes sto poklanjaju bolje reci hvala....dobilo se od maski do vakcina pa cak i hurme :rol: koje uredno.prodaju da mogu i vakcine bi poklonjene prodali a narod pobili....kratko i jasno puca im ku.rac za vama

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.