Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

samoposteno
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2021, 16:29

NEZALAGANJE je napisao/la:
24 avg 2021, 16:25
Da i?? Njihov izbor? Jel se i vakinisani moze zaraziti? Moze!

Dakle, sta je sustina?? Sta zelis reci?Da bi silio ljude na vakcinaciju? To je opravdano?
Ne treba nikog silit samo vam treba usktratit lijecenje ako obolite od te bolesti jer svojevoljno ste pristali da se ne zastitite jer vam kao nemoze bit nista

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:33

samoposteno je napisao/la:
24 avg 2021, 16:29

Dakle, sta je sustina?? Sta zelis reci?Da bi silio ljude na vakcinaciju? To je opravdano?
Ne treba nikog silit samo vam treba usktratit lijecenje ako obolite od te bolesti jer svojevoljno ste pristali da se ne zastitite jer vam kao nemoze bit nista
Sve dok mi se odbija zdravstveno kao obavezno osiguranje, mogu me samo povuci za donju pipu i OBAVEZNI su da me lijece.

Kad bude sistem kao u Americi, gdje sam odlucujes o nivou zdravstvene zastite, onda mozemo pricati o toj metodici.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 24 avg 2021, 16:34, ukupno mijenjano 3 puta.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 24 avg 2021, 16:34

Kakve picke od ljudi. :rol:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 16:34

To sto neki pacijent ceka mjesecima na pregled jer ne moze u bolnici zbog velikog broja zarazenih od korone? Mozda zbog toga?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 avg 2021, 16:35

Treba tjerati (na vakcinaciju) jer jedna bezazlena stvar (kao što je vakcinisanje) nedvosmisleno i direktno pomaže pri zaštiti života i zdravlja ljudi. A onda poslije, pomaže i ekonomiji, iz dva razloga, prvi jer mjera će biti sve manje i manje dok se ne ukinu skroz, i drugi, pojedinačno će sprečavati da ljudi budu bolesni i tako biti onemogućeni za posao. Zar treba neki drugi razlog? Dovoljan je samo ovaj "život" al eto. I što je velika zabluda je to da je pojedinačni slobodni izbor iznad zdravlja, kako ličnog tako i zajedničkog, a da živote i ne spominjemo. Po meni, slobodan izbor ne smije postojati ako taj izbor šteti ličnom zdravlju i životu, a pogotovo javnom. Kao što imamo mnoge primjere ograničavanja sloboda zarad toga - recimo kao što su neka pravila u saobraćaju, pa oni vezani sa drogom i alkoholom pa oni recimo vezani sa duhanom odnosno pušenjem - tako i za ove prilike to treba, i ja sam za uvođenje obaveznog vakcinisanja za sve grupe koje su rizične po narušavanje zdravlja, one koje su često u skupovima odnosno koje mogu da brže šire zarazu, i esencijalne (obrazovanje, policija, vojska, zdravstvo).

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:37

Cekao je kod nas pacijent mjesecima na pregled i bez korone.Nikakva razlika.

Oticices na isti samo ako imas para pa odes kod privatnika ili imas nekog da ti sredi.

Dakle, problem sistema, a ne korone.

I cuj ovog intelektualca iznad, "ne treba biti slobodan izbor ako steti licnom zdravlju" :rol: :rol:

Citas li ti sebe sta pises?? Jok, bice slobodan izbor za zdravlje drugog. :urnebes:

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 24 avg 2021, 16:39

24 avg 2021, 16:33

Sve dok mi se odbija zdravstveno kao obavezno osiguranje, mogu me samo povuci za donju pipu i OBAVEZNI su da me lijece.

Kad bude sistem kao u Americi, gdje sam odlucujes o nivou zdravstvene zastite, onda mozemo pricati o toj metodici.
Nek mi isplate retroaktivno sve sto sam uplacivao za zdravstvo i ne moraju me oni liječit.
Ionako njihove usluge ne koristim, Bogu hvala, nisam ko ove hipohondorske pizde sto se nakaslju i automatski pomisle da umiru.
Kakve pizde od ljudi.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2021, 16:41

E bas ti vrijedi zdravstveno osiguranje kad dodjes u bolnicu sa obostranom upalom pluca ne mozes da dises treba ti kisik a sve masine popunjene pa ti kaze dodjite za mjesec dana trenutno nemamo mjesta onda bi ti crncu popusio a ne vakcinu primio samo da te prodje

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 avg 2021, 16:41

24 avg 2021, 16:37

Oticices na isti samo ako imas para pa odes kod privatnika ili imas nekog da ti sredi.
Koliko god čudno zvučalo ovo nije tačno. U nas je ukorijenjen stav da ništa ne može bez štele a on jednostavno nije tačan. Lično sam u nazad godinu dana u porodici imao 3 intervencije koje su zahtjevale hirurga, specijaliste i ležanje u bolnici i niko nikad nije tražio štelu i mi je nismo morali dati da bi neko ležao. Mito se daje da se ide preko reda i takvih slučajeva ima, naravno - za šalter da platiš račun ljudi gledaju da se uvale kako preko reda a da ne govorimo za zdravlje - ali sad da je štela i novac obaveza i uslov to nije tačno.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:44

24 avg 2021, 16:41

E bas ti vrijedi zdravstveno osiguranje kad dodjes u bolnicu sa obostranom upalom pluca ne mozes da dises treba ti kisik a sve masine popunjene pa ti kaze dodjite za mjesec dana trenutno nemamo mjesta onda bi ti crncu popusio a ne vakcinu primio samo da te prodje
Odlicno.Moj izbor opet. Jel tako?
Sta tebe libo racku za tu stvar?

Uopste nemate argumenta za ove neke represivne mjere u vezi vakcinacije.

Bilo je vakcinise se jer tako stitis sebe i druga, a sad kad nikako ne stitis druge vakcinacijom, a Boga mi, upitno i sebe, onda je krenulo sa pricom represije.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:45

sljivo je napisao/la:
24 avg 2021, 16:41
24 avg 2021, 16:37

Koliko god čudno zvučalo ovo nije tačno. U nas je ukorijenjen stav da ništa ne može bez štele a on jednostavno nije tačan. Lično sam u nazad godinu dana u porodici imao 3 intervencije koje su zahtjevale hirurga, specijaliste i ležanje u bolnici i niko nikad nije tražio štelu i mi je nismo morali dati da bi neko ležao. Mito se daje da se ide preko reda i takvih slučajeva ima, naravno - za šalter da platiš račun ljudi gledaju da se uvale kako preko reda a da ne govorimo za zdravlje - ali sad da je štela i novac obaveza i uslov to nije tačno.
Nije tacno kod vas uhljebljnih i sa stelom.Upravu si.
Vidi se da si imao dodira sa bolnicom kod nas.

I zaobidji me.Ogranicen si ko balkon, za ozbiljnu raspravu.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 24 avg 2021, 16:45

Otiso na plazu namazo se kremom za suncanje al sam opet izgorio jer ostali nisu.
Ta neka priča.
Ubodi se i rahat si sta forsiras ostale koje to ne zele?

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 avg 2021, 16:46

Nemaš ti veze sa bolnicom.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 24 avg 2021, 16:48

Dzoni je napisao/la:
24 avg 2021, 16:45
Otiso na plazu namazo se kremom za suncanje al sam opet izgorio jer ostali nisu.
Ta neka priča.
To je sustina cijele price. Spasi sebe, nagovori svoje ukucane- spasi njih i boli te ba.

Taman sto vise bude ovih "odgovornih" sa vakcinacijom koji i kad se zaraze koronom ce imati blaze simptome i nece biti u bolnici ce biti mjesta za nas nevakcinisane da nas lijece.Bice i respiratora i kisika, ha ja.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 16:49

Prema našim informacijama, u Zetri je od jutros utrošeno više od 1.000 vakcina, u Hadžićima preko 200, Vogošća 135 i Ilijaš više od 100.

Kako je za "Avaz" kazao direktor Doma zdravlja Ilijaš Nijaz Štitkovac pozitivno su iznenađeni zainteresiranošću građana.

Kao sto rekoh, veci broj zarazenih, vise ce se gradjana vakcinisati. Da je 1000+, krcato bi sve bilo kao da Torabi dolazi.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 avg 2021, 16:49

Zaštitnici sloboda, smrti i fašizma u jednom.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 24 avg 2021, 16:50

24 avg 2021, 16:48
Dzoni je napisao/la:
24 avg 2021, 16:45
Ta neka priča.
To je sustina cijele price. Spasi sebe, nagovori svoje ukucane- spasi njih i boli te ba.

Taman sto vise bude ovih "odgovornih" sa vakcinacijom koji i kad se zaraze koronom ce imati blaze simptome i nece biti u bolnici ce biti mjesta za nas nevakcinisane da nas lijece.Bice i respiratora i kisika, ha ja.
Ma sta ces kad ih je isprala medijska masina i centrifugu su prezivili.
Nije im lako, valja se budit u strahu i zaspat u strahu.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 avg 2021, 16:51

Dakle zdravstvo ti je omogucilo vakcinu, sigurno najbolju zastitu od COVIDa, ti istu odbijas primiti i onda zelis jednak tretman onima koji su vakcinisani? Nesto tu ne valja. Samo uvesti mjere ko Austrija i Njemacka. Za ulazak u kafice, teretane i bilo kakve dogadjaje moras imati ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da si prebolovao COVID u zadnjih pola godine ili potvrdu o negativnom testu. Drugacije se s budalama koji su si utripali da su neki ku.rcevi strucnjaci i da znaju vise od ljudi koji se ovim stvarima bave citav zivot.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 24 avg 2021, 16:52

Tito te j.ebo evo jedna na fb komentarise sastojak vakcine a ne zna sta u sarmu ide....nek se vakcinise ko hoce ko nece ne mora samo za sva javna mjesta trazit test 24 sata star i sve dobro pa kome se isplati neka placa

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 avg 2021, 16:53

Kako sam primjetio jedino kod vas je prisutan strah. Strah od vijesti na kliksu, strah od vakcine, strah hoće li biti mjera, strah jer vam neko tobože uskraćuje slobode, strah od Čerkeza, strah od doktora, strah od bolnice...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.