Za mene mislis ili?
AC Milan
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
- Beduin
- Kontakt:
Prodaj Kessia, a kupi Silvu/Ziyecha i Adlija i hajde da krene prvenstvo.
Hajde Maldiniii, ispostuj nas.
Hajde Maldiniii, ispostuj nas.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Vlasic blizu potpisa za West Ham koji je spreman dati 30mil eura
Conti-Atalanta
Ilicic-Milan
Ilicic-Milan
- OldFashioned
- Kontakt:
Znači sudeći po izjavama, Kessie i njegov agent imaju sedam dana da se odluče šta dalje.
Realno, Maldini sve i da ima zeleno svjetlo od elliotta, ne vjerujem da ijedan igrač svijeta u razmaku od sezone može vrijediti trostruko više.
Imaš platu 2.5, klub ti nudi, 6 - 6.5 a ti bi sad 7-8.
Naravno da će uvijek postojati klubovi koji će platiti igrača više nego što ćemo mi ikada moći/htjeti, ali to ne znači nužno da taj igrač zaista vrijedi toliko.
Realno, Maldini sve i da ima zeleno svjetlo od elliotta, ne vjerujem da ijedan igrač svijeta u razmaku od sezone može vrijediti trostruko više.
Imaš platu 2.5, klub ti nudi, 6 - 6.5 a ti bi sad 7-8.
Naravno da će uvijek postojati klubovi koji će platiti igrača više nego što ćemo mi ikada moći/htjeti, ali to ne znači nužno da taj igrač zaista vrijedi toliko.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
jadni mi ako se ovi odluče da kutarišu tenka. kroz više faza milana je bio najbolji igrač. da, čak i u onom periodu kada je igrao mezzalu
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
- muha milanez
- Kontakt:
Nedopustivo da baciš niz rijeku najboljeg igrača zbog razlike u plati od 1 - 1.5 mil eura. Bilo bi strašno neozbiljno/amaterski da se desi.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
- Beduin
- Kontakt:
Nije to razlika od 1-1,5 mil, nego je ogromna razlika izmedju 2,5 i 6,5-7. A to bi bilo i ok za jednog Kessia, da te vec sutra nece na isti nacin uslovljavati Theo, Benacer, Tomori, pa ovaj, pa onaj... zato prihvati ili transfer lista.
Ja Kessia gotivim od njegovog dolaska i medju rijetkim sam ga pravdao i vjerovao u njega kad ga nije islo prije par sezona, ali ako je istina ovo oko natezanja onda prodaja i vozdra. Dok se moze prodati i dovesti drugi. A za sve su krivi menadzeri i klubovi poput PSG, City, Chelsea i jos njih par, pa i dobar dio engleskih klubova uopce.
A i Barca je radila tako i pridobijala igrace na visinu plate pa eno gdje su sad. Placu jer neke igrace ne mogu nazor prodati upravo zbog visine njihove plate, i onda su im krivi igraci sto ne zele drasticno smanjiti platu ili ici bilo gdje. Kurko im.
Ja Kessia gotivim od njegovog dolaska i medju rijetkim sam ga pravdao i vjerovao u njega kad ga nije islo prije par sezona, ali ako je istina ovo oko natezanja onda prodaja i vozdra. Dok se moze prodati i dovesti drugi. A za sve su krivi menadzeri i klubovi poput PSG, City, Chelsea i jos njih par, pa i dobar dio engleskih klubova uopce.
A i Barca je radila tako i pridobijala igrace na visinu plate pa eno gdje su sad. Placu jer neke igrace ne mogu nazor prodati upravo zbog visine njihove plate, i onda su im krivi igraci sto ne zele drasticno smanjiti platu ili ici bilo gdje. Kurko im.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ovo što dozvoljavaju iz godine u godinu je teški amaterizam. Još veća glupost je davati gratis period da se izjasne vezano za produženje. To se odmah stavlja na transfer listu i prodaje. Ako ostane, zakucaš ga za tribine i ćao. Zato je gazda Napolija tito.
- muha milanez
- Kontakt:
Pa šta će klub postići konstantnom prodajom najboljih igrača isključivo zbog natezanja oko plate?? Ako Kessie ne zaslužuje da mu daju bolje uslove onda stvarno ne znam ko drugi zaslužuje. I, sasvim je normalno da će ponajbolji igrači uz produženje ugovora tražiti bolje uslove. Kessieu se nudi 5,5 mil plus bonusi dok igrač želi 6,5 mil plus bonusi, dakle radi se o razlici od 1 mil eura.
Zadnja izmjena: muha milanez, dana/u 24 avg 2021, 20:54, ukupno mijenjano 1 put.
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
- Romagnoli13
- Kontakt:
Kessie se javno izjasnio kako želi ostati. Ako želiš nešto onda prihvatiš ono što ti klub nudi, a 6M po sezoni nije malo. S obzirom da Milan i dalje nije u mogućnosti davati puno više od toga.
DailyStar_Sport: Contractual agreement between Milan and Bernardo Silva. Now the agreement with Manchester City is missing. Milan remain optimistic for a 2 year loan with an obligation to buy.
Nije neki Bog zna kakav izvor informacija, ali hajde da se nadamo makar. A ako Kessie ode, Eliot će iz svoje filijale vjerovatno uzeti Renata.
DailyStar_Sport: Contractual agreement between Milan and Bernardo Silva. Now the agreement with Manchester City is missing. Milan remain optimistic for a 2 year loan with an obligation to buy.
Nije neki Bog zna kakav izvor informacija, ali hajde da se nadamo makar. A ako Kessie ode, Eliot će iz svoje filijale vjerovatno uzeti Renata.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Nije mi jasno kako pojedinci nikako ne mogu shvatiti ko je vlasnik kluba i na koji način će klub funkcionisati dok su oni tu
Il Club più titolato al mondo!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Još da većina shvati da Serie A nije Premier liga, te da mali broj igrača u ligi ima više od 5M po sezoni. Te klubovi dobro razmisle prije nego nekome dadnu veću platu.
U engleskoj svaki drugi panj ima 7-8M.
U engleskoj svaki drugi panj ima 7-8M.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Renato buraz nije zamjena za Kessia jedino moze biti zamjena za Bennacera. Za Kessie-a Kamara iz Marseilla trenutno najbolja zamjena ili da Milan ostane samo na Bakayoku pa da tu uskače i Tonali.Romagnoli13 je napisao/la: ↑24 avg 2021, 20:54Kessie se javno izjasnio kako želi ostati. Ako želiš nešto onda prihvatiš ono što ti klub nudi, a 6M po sezoni nije malo. S obzirom da Milan i dalje nije u mogućnosti davati puno više od toga.
- muha milanez
- Kontakt:
Sve to stoji kako ste napisali, ali, kakva je logika da klub izgubi igrača koji se procjenjuje na vise od 50 mil eura? Takav igrač da ode besplatno, udar na ekipu i udar na finansije. Meni to nema logike da je vlasnik ne znam ko.
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
Sramota je izgubiti tri najbolja igrača koja će ti otići besplatno u jednom prelaznom roku, da su im zahtjevi ne znam koliko veliki.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- Romagnoli13
- Kontakt:
Renato je prva opcija ako Kessie ode, mada i dalje sumnjam u odlazak, ali hajde.
Vlasnici nisu problem. Pokazali su da im nije teško potrošiti ako procjene da je to pravi potez. Tomori je dobar dokaz za to. Skoro pa 30M su platili njega bez puno komplikovanja.
Nudili su skoro 8M Donnarummi, ali nisu htjeli dati 20M Raioli.
Ljudi imaju svoj način poslovanja i drže se toga. Ne bi me čudilo da zapravo dogovor sa Kessiem koči njegov agent koji želi dio kolača. A Milan na te igre ne pristaje.
Zato su propustili Kai Jorgea. Agent je tražio svoj procenat, Milan odmah odustao. Dok Juve već dugo vremena velike pare daje agentima. Zato je Brazilac završio u Torinu.
Vlasnici nisu problem. Pokazali su da im nije teško potrošiti ako procjene da je to pravi potez. Tomori je dobar dokaz za to. Skoro pa 30M su platili njega bez puno komplikovanja.
Nudili su skoro 8M Donnarummi, ali nisu htjeli dati 20M Raioli.
Ljudi imaju svoj način poslovanja i drže se toga. Ne bi me čudilo da zapravo dogovor sa Kessiem koči njegov agent koji želi dio kolača. A Milan na te igre ne pristaje.
Zato su propustili Kai Jorgea. Agent je tražio svoj procenat, Milan odmah odustao. Dok Juve već dugo vremena velike pare daje agentima. Zato je Brazilac završio u Torinu.
Naravno to niko ne spori. Napravili su grešku i zaista nema opravdanja ako se ista ponovi. Ne govorim ja o tome, već o platama igrača, a osvrnuo sam se na komentar kako ne treba izgubiti igrača zbog 1-1,5 mil. Greška je samo sto se to ne završava na početku mercata.muha milanez je napisao/la: ↑24 avg 2021, 21:09Sve to stoji kako ste napisali, ali, kakva je logika da klub izgubi igrača koji se procjenjuje na vise od 50 mil eura? Takav igrač da ode besplatno, udar na ekipu i udar na finansije. Meni to nema logike da je vlasnik ne znam ko.
Il Club più titolato al mondo!
Juve, Milan, Napoli i Inter iz godine u godinu troše koliko i top engleski timovi.
Recimo jedna fiorentina (55 mil. godišnje) i torino (51) bi se u EPL našli u sredini ispred wolvesa (51m), newcastlea (51) i sotona (50). Ovo je podatak za prošlu sezonu, radi se o ukupnim godišnjim platama. A top talijanski klubovi su bili i ostali komercijalni giganti. Mada je "kod nas" u italiji praksa da se uvijek traži neka isprika jer postoje 2 ekipe koje drže monopol u biznisu (PSG i MC) i često se zanemaruje generalno stanje. Iako te 2 ekipe ne mogu i niti će osvojiti UCL. Barcu i Real s druge strane konzistentno karayu isprana "pojačanja" kojima zbog reputacije moraš plaćati velike pare i pritisak navijača koji igra koliku toliku ulogu u tome da se moraš pojačavati ili poznatim wonderkidsima ili velikim imenima.
Jedine stvari u kojoj EPL mnogo prednjači u odnosu na ostale 4 iz top 5 su prihodi od TV prava i to što imaju 6 top ekipa u odnosu na Italiju i Španiju gdje imaš po 4, Njemačku i Fra 2. Ali jeste istina da se na otoku previše plaćaju igrači, ponajviše domaći produkti.
Recimo jedna fiorentina (55 mil. godišnje) i torino (51) bi se u EPL našli u sredini ispred wolvesa (51m), newcastlea (51) i sotona (50). Ovo je podatak za prošlu sezonu, radi se o ukupnim godišnjim platama. A top talijanski klubovi su bili i ostali komercijalni giganti. Mada je "kod nas" u italiji praksa da se uvijek traži neka isprika jer postoje 2 ekipe koje drže monopol u biznisu (PSG i MC) i često se zanemaruje generalno stanje. Iako te 2 ekipe ne mogu i niti će osvojiti UCL. Barcu i Real s druge strane konzistentno karayu isprana "pojačanja" kojima zbog reputacije moraš plaćati velike pare i pritisak navijača koji igra koliku toliku ulogu u tome da se moraš pojačavati ili poznatim wonderkidsima ili velikim imenima.
Jedine stvari u kojoj EPL mnogo prednjači u odnosu na ostale 4 iz top 5 su prihodi od TV prava i to što imaju 6 top ekipa u odnosu na Italiju i Španiju gdje imaš po 4, Njemačku i Fra 2. Ali jeste istina da se na otoku previše plaćaju igrači, ponajviše domaći produkti.
Unico amore sei!
❤️🖤
❤️🖤
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.