Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Ko bi rekao da je statistika tako komplikovana nauka, da nijedan tokmak nije u stanju ni ono osnovno da svari.
Najveći problem korone nije to što će se pojedinac razboliti i umrijeti.
Najveći problem korone je što dovodi do kolapsa zdravstvenog sistema. Znači istovremeno treba 100 ljudi na respirator, a ti ih imaš 10. Itd. Onda i među tih 100, od njih 95 koji bi prezivjeli samo da imaš adekvatnu njegu za njih umre 50.
Vakcinacija dokazano drastično smanjuje ozbiljne posljedice korone. Znači, od 100 koji bi išli u bolnicu, ide samo 10. Ti imaš 10 respiratora i spasiš 9 od tih 10.
Ja recimo mogu biti vakcinisan i nemati sreće pa se zaraziti i biti jedan od tih ozbiljnih slučajeva. Moje zdravlje će u tom slučaju značajno ugroziti debili koji se nisu vakcinisali, pa i njima treba njega kao i meni, a mogli su proći bez ičeg samo da su se vakcinisali.
Kako to nije jasno?
Najveći problem korone nije to što će se pojedinac razboliti i umrijeti.
Najveći problem korone je što dovodi do kolapsa zdravstvenog sistema. Znači istovremeno treba 100 ljudi na respirator, a ti ih imaš 10. Itd. Onda i među tih 100, od njih 95 koji bi prezivjeli samo da imaš adekvatnu njegu za njih umre 50.
Vakcinacija dokazano drastično smanjuje ozbiljne posljedice korone. Znači, od 100 koji bi išli u bolnicu, ide samo 10. Ti imaš 10 respiratora i spasiš 9 od tih 10.
Ja recimo mogu biti vakcinisan i nemati sreće pa se zaraziti i biti jedan od tih ozbiljnih slučajeva. Moje zdravlje će u tom slučaju značajno ugroziti debili koji se nisu vakcinisali, pa i njima treba njega kao i meni, a mogli su proći bez ičeg samo da su se vakcinisali.
Kako to nije jasno?
Ako smo mi utripali da smo strucnjaci sta ste onda vi utripali kad ni ti vasi the real stručnjaci, oni sa diplomama, samo znaju ponavljat:ne znamo, nije nam jasno, ne znamo kako se virus ponasa, novi sojevi itd.
Oni sa diplomama kažu sljedeće:
Christian Drosten
"Im Herbst wird die Wahrscheinlichkeit sich zu infizieren wohl so hoch liegen wie noch nie zuvor in dieser Pandemie. Genau deswegen sollte man sich jetzt zügig um einen Impftermin bemühen. Die Betonung liegt auf jetzt."
I redovno postavljam šta stručnjaci kažu. Drosten je vodeći njemački virolog u Njemačkoj i on donosi preporuke po kojem djeluje njemačko ministarstvo zdravlja na čelu sa Spahnom.
Ako on kaže da se treba što prije vakcinisati, odakle nekome pravo, van struke, da kaže da to ne treba tako biti?
https://twitter.com/c_drosten?ref_src=t ... r%5Eauthor
Christian Drosten
"Im Herbst wird die Wahrscheinlichkeit sich zu infizieren wohl so hoch liegen wie noch nie zuvor in dieser Pandemie. Genau deswegen sollte man sich jetzt zügig um einen Impftermin bemühen. Die Betonung liegt auf jetzt."
I redovno postavljam šta stručnjaci kažu. Drosten je vodeći njemački virolog u Njemačkoj i on donosi preporuke po kojem djeluje njemačko ministarstvo zdravlja na čelu sa Spahnom.
Ako on kaže da se treba što prije vakcinisati, odakle nekome pravo, van struke, da kaže da to ne treba tako biti?
https://twitter.com/c_drosten?ref_src=t ... r%5Eauthor
Nevezano za to sto se slazem da je vakcina najbolja preventiva protiv kovida, ali koja je logika da trazis neke potvrde o vakcinaciji za ulazak u kafic kad i vakcinisani i nevakcinisani mogu prenositi virus? Znaci teoretski, u pogledu sirenja virusa, isti ti je k*rac da li u kaficu bilo 100 vakcinisanih, 100 nevakcinisanih ili po 50 vakcinisanih i nevakcinisanih.. kada svi imaju jednaku sansu da budu nosioci virusa. Kao neka direktna mjera meni to uopste nema logike, a indirektno kao neka nagrada i podsticaj za vakcinaciju ima.. Jer i sad svakako imas dosta ljudi koji se vakcinisu radi nekih privilegija, kao sto su npr. ulazak na festivale, utakmice, laksi prelazak granice, itd..Epidaurus je napisao/la: ↑24 avg 2021, 16:51Dakle zdravstvo ti je omogucilo vakcinu, sigurno najbolju zastitu od COVIDa, ti istu odbijas primiti i onda zelis jednak tretman onima koji su vakcinisani? Nesto tu ne valja. Samo uvesti mjere ko Austrija i Njemacka. Za ulazak u kafice, teretane i bilo kakve dogadjaje moras imati ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da si prebolovao COVID u zadnjih pola godine ili potvrdu o negativnom testu. Drugacije se s budalama koji su si utripali da su neki ku.rcevi strucnjaci i da znaju vise od ljudi koji se ovim stvarima bave citav zivot.
Sto se tice cekanja u nasim bolnicama, sjecam se onog Dr. House mima sto je bio jedno vrijeme. Prva slika kako on u seriji narucuje CT i magnetnu, a druga slika kako mu Bosni kazu "CT za pola godine, magnetna za 8 i po mjeseci"
Mogu prenosit jer kao sto je jedno 500 puta ponovljeno ne postoji 100%-tna zastita od zaraze (kao sto ni u jednoj nauci ne postoji 100%-tna sigurnost, efikasnost, iskoristivost itd) ali u slucaju zaraze sanse za tezom klinickom slikom su drasticno manje nego kod nevakcinisanih. Prica koja je takodjer dovoljno puta objasnjena. 3G pravilo je odlican nacin da se sprijeci kolaps zdravstvenog sistema, upravo ono o cemu admin gore pise.dscile je napisao/la: ↑24 avg 2021, 17:06Nevezano za to sto se slazem da je vakcina najbolja preventiva protiv kovida, ali koja je logika da trazis neke potvrde o vakcinaciji za ulazak u kafic kad i vakcinisani i nevakcinisani mogu prenositi virus? Znaci teoretski, u pogledu sirenja virusa, isti ti je k*rac da li u kaficu bilo 100 vakcinisanih, 100 nevakcinisanih ili po 50 vakcinisanih i nevakcinisanih.. kada svi imaju jednaku sansu da budu nosioci virusa. Kao neka direktna mjera meni to uopste nema logike, a indirektno kao neka nagrada i podsticaj za vakcinaciju ima.. Jer i sad svakako imas dosta ljudi koji se vakcinisu radi nekih privilegija, kao sto su npr. ulazak na festivale, utakmice, laksi prelazak granice, itd..Epidaurus je napisao/la: ↑24 avg 2021, 16:51Dakle zdravstvo ti je omogucilo vakcinu, sigurno najbolju zastitu od COVIDa, ti istu odbijas primiti i onda zelis jednak tretman onima koji su vakcinisani? Nesto tu ne valja. Samo uvesti mjere ko Austrija i Njemacka. Za ulazak u kafice, teretane i bilo kakve dogadjaje moras imati ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da si prebolovao COVID u zadnjih pola godine ili potvrdu o negativnom testu. Drugacije se s budalama koji su si utripali da su neki ku.rcevi strucnjaci i da znaju vise od ljudi koji se ovim stvarima bave citav zivot.
Sto se tice cekanja u nasim bolnicama, sjecam se onog Dr. House mima sto je bio jedno vrijeme. Prva slika kako on u seriji narucuje CT i magnetnu, a druga slika kako mu Bosni kazu "CT za pola godine, magnetna za 8 i po mjeseci"![]()
Vrlo jednostavno...
zdravstveni sistem time štiti sam sebe.
Imaš 100 ljudi u kaficu, 50 ovih 50 onih, svi se zaraze. 5 vakcinisanih ide u bolnicu, 40 nevakcinisanih ide u bolnicu. u bolnici 20 respiratora - problem.
Izbaciš tih 50 nevakcinisanih i u kafić ubaciš još 50 vakcinisanih. Svi se zaraze. 10 ljudi ide u bolnicu, u bolnici 20 respiratora - nema problema.
Zamisli taj zakon kao onog policajca u američkim serijama što nagovara samoubicu da se ne baci sa zgrade.
zdravstveni sistem time štiti sam sebe.
Imaš 100 ljudi u kaficu, 50 ovih 50 onih, svi se zaraze. 5 vakcinisanih ide u bolnicu, 40 nevakcinisanih ide u bolnicu. u bolnici 20 respiratora - problem.
Izbaciš tih 50 nevakcinisanih i u kafić ubaciš još 50 vakcinisanih. Svi se zaraze. 10 ljudi ide u bolnicu, u bolnici 20 respiratora - nema problema.
Zamisli taj zakon kao onog policajca u američkim serijama što nagovara samoubicu da se ne baci sa zgrade.
Pa ti vakcinisani iz kafica mogu donijeti tu istu zarazu i kuci i, zaraziti nekoga u trgovini ili bilo gdje drugo. Ne cirkulise virus samo po kaficima. Sustinski, mozemo se sloziti da je ista vjerovatnoca da ce i vakcinisan i nevakcinisan pokupiti virus u kaficu i prenijeti ga negdje drugo. Jedino bi manja vjerovatnoca bila kada bi se iskljucivo trazio negativan test, jer samo tada znas da neko ko je u kaficu 99% nema virus, a potvrda o vakcinaciji se iz tog ugla moze okaciti macku o rep.Epidaurus je napisao/la: ↑24 avg 2021, 17:11Mogu prenosit jer kao sto je jedno 500 puta ponovljeno ne postoji 100%-tna zastita od zaraze (kao sto ni u jednoj nauci ne postoji 100%-tna sigurnost, efikasnost, iskoristivost itd) ali u slucaju zaraze sanse za tezom klinickom slikom su drasticno manje nego kod nevakcinisanih. Prica koja je takodjer dovoljno puta objasnjena. 3G pravilo je odlican nacin da se sprijeci kolaps zdravstvenog sistema, upravo ono o cemu admin gore pise.dscile je napisao/la: ↑24 avg 2021, 17:06Nevezano za to sto se slazem da je vakcina najbolja preventiva protiv kovida, ali koja je logika da trazis neke potvrde o vakcinaciji za ulazak u kafic kad i vakcinisani i nevakcinisani mogu prenositi virus? Znaci teoretski, u pogledu sirenja virusa, isti ti je k*rac da li u kaficu bilo 100 vakcinisanih, 100 nevakcinisanih ili po 50 vakcinisanih i nevakcinisanih.. kada svi imaju jednaku sansu da budu nosioci virusa. Kao neka direktna mjera meni to uopste nema logike, a indirektno kao neka nagrada i podsticaj za vakcinaciju ima.. Jer i sad svakako imas dosta ljudi koji se vakcinisu radi nekih privilegija, kao sto su npr. ulazak na festivale, utakmice, laksi prelazak granice, itd..Epidaurus je napisao/la: ↑24 avg 2021, 16:51Dakle zdravstvo ti je omogucilo vakcinu, sigurno najbolju zastitu od COVIDa, ti istu odbijas primiti i onda zelis jednak tretman onima koji su vakcinisani? Nesto tu ne valja. Samo uvesti mjere ko Austrija i Njemacka. Za ulazak u kafice, teretane i bilo kakve dogadjaje moras imati ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da si prebolovao COVID u zadnjih pola godine ili potvrdu o negativnom testu. Drugacije se s budalama koji su si utripali da su neki ku.rcevi strucnjaci i da znaju vise od ljudi koji se ovim stvarima bave citav zivot.
Sto se tice cekanja u nasim bolnicama, sjecam se onog Dr. House mima sto je bio jedno vrijeme. Prva slika kako on u seriji narucuje CT i magnetnu, a druga slika kako mu Bosni kazu "CT za pola godine, magnetna za 8 i po mjeseci"![]()
Sve u svemu, neka donose mjere koje hoce, ali i sami su dobrim dijelom krivi za nepovjerenje gradjana prema vakcinama i cijeloj ovoj situaciji. Sto je najtuznije, prije ce prosjecan gradjanin ovog regiona vjerovati nekoj twiter ili youtube personi nego politicarima koji donose odluke. A i kako i nece, kad ovi nasi em petljaju sa svim, em se sprdaju sa narodom kao sto je to bilo recimo u slucaju izbora, gdje je sve bilo zatvoreno do njih i onda odjednom BUM, sve se vraca u normalu za izborni vikend. Ili recimo u Srbiji gdje se malo prica o najsmjesnijem virusu, pa malo o punim grobljima, pa onda kako je dosta 50% vakcinisanih, pa 60% vakcinisanih, kako djeca nisu rizik, pa jesu rizik. Sve to stvara nepovjerenje kod onih koji se slabije razumiju u tematiku.
A i da se slozim sa nekim sa prethodnih strana.. Isti su mi k*rac i teoreticari zavjera i ovi ekstremni vakcinasi. Isti soj ljudi, samo drugacijih stavova.
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Opušteno kompa . Čemu nervozaEpidaurus je napisao/la: ↑24 avg 2021, 16:51Dakle zdravstvo ti je omogucilo vakcinu, sigurno najbolju zastitu od COVIDa, ti istu odbijas primiti i onda zelis jednak tretman onima koji su vakcinisani? Nesto tu ne valja. Samo uvesti mjere ko Austrija i Njemacka. Za ulazak u kafice, teretane i bilo kakve dogadjaje moras imati ili potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu da si prebolovao COVID u zadnjih pola godine ili potvrdu o negativnom testu. Drugacije se s budalama koji su si utripali da su neki ku.rcevi strucnjaci i da znaju vise od ljudi koji se ovim stvarima bave citav zivot.
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Uvodjenje restrikcija za nevakcinisane je najprije iz potrebe i zelje da se vakcinise maksimalan broj ljudi tj da se ljudi natjeraju. Nema to veze (mislim nema tolike veze koliko se potencira) ko koga moze ili ne moze zaraziti. Samo masovna vakcinacija ljudi u odredjenom periodu je scenario pomocu kojeg se ovo sve moze zaustaviti. Inace ce ova patnja i ovi veci talasi trajati godinama.
treba shvatiti da je svim normalnim ljudima jasno da je najbolje sredstvo za zaustavljanje pandemije potpuni lockdown. Ako će svi sjediti kuci stalno, to je bolje od vakcine, ne mora se niko ni vakcinisati i bolje bi bilo i da se ne vakciniše, ko zna kakve su posljedice.
E pošto se to sigurno neće desiti i pošto zivot mora funkcionisati, traze se najbezbolnija rješenja koja će doprinositi da se moze zivjeti s ovim.
Onda se prati statistika, a ne "što bih ja" egoistična logika. I ono što se statistički pokaze ispravnim, primjenjuje se na sve.
E pošto se to sigurno neće desiti i pošto zivot mora funkcionisati, traze se najbezbolnija rješenja koja će doprinositi da se moze zivjeti s ovim.
Onda se prati statistika, a ne "što bih ja" egoistična logika. I ono što se statistički pokaze ispravnim, primjenjuje se na sve.
admin je napisao/la: ↑24 avg 2021, 17:24treba shvatiti da je svim normalnim ljudima jasno da je najbolje sredstvo za zaustavljanje pandemije potpuni lockdown. Ako će svi sjediti kuci stalno, to je bolje od vakcine, ne mora se niko ni vakcinisati i bolje bi bilo i da se ne vakciniše, ko zna kakve su posljedice.

ev maloprije iz Zetre vodio penzice na revakcinaciju astrom kakvih sam se sve gluposti naslusao u vezi nje dok sam stajao u redu bukvalno od osamdeset ljudi u redu samo moji penzici i jos cetvero ostalih je uzelo astru svi ostali na kineza
a ja kao srcani bolesnik primio az i nista nikakvih posljedica sad cekam drugu dozu tako da nas narod je prije svega tvrdoglav i neobrazovan te svaka normalna i smislena rijec za njega je bauk
Sreca tvoja da nisi morao nikoga traziti i da su ti drzavne bolnice sve to rijesili besplatno, vjv si iz sk ili zdk pa je to mozda tamo i tako, ja sam s druge strane u sbk imao takva iskustva a i mnogi poznanici tako da to sto kazes ne vazi svugdje u bosni.sljivo je napisao/la: ↑24 avg 2021, 16:41Koliko god čudno zvučalo ovo nije tačno. U nas je ukorijenjen stav da ništa ne može bez štele a on jednostavno nije tačan. Lično sam u nazad godinu dana u porodici imao 3 intervencije koje su zahtjevale hirurga, specijaliste i ležanje u bolnici i niko nikad nije tražio štelu i mi je nismo morali dati da bi neko ležao. Mito se daje da se ide preko reda i takvih slučajeva ima, naravno - za šalter da platiš račun ljudi gledaju da se uvale kako preko reda a da ne govorimo za zdravlje - ali sad da je štela i novac obaveza i uslov to nije tačno.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑24 avg 2021, 16:37Cekao je kod nas pacijent mjesecima na pregled i bez korone.Nikakva razlika.
Oticices na isti samo ako imas para pa odes kod privatnika ili imas nekog da ti sredi.
Travnicki doktori su ogulili sve zivo sto se moze oguliti, i da preko stele mozes kod njih brze zavrsiti sve a i to zavrsavanje obicno se mora popravljati u sarajevu ili banja luci.
Nego, plati pa se klati, privatne ustanove su jedino gdje su nasi pacijenti rijesili svoj problem.
U travniku su ljudi placali hiljade i hiljade i opet nisu rijesili nista, to se otvoreno zna.
Usput zar nije covjek u sarajevu morao prijetiti pistoljem jer je seka nije poslala na ljecenje a drugu djevojcicu jeste, zasto nije obje, i zasto su eto doktori otjerani i oni anestezilozi kod seke, nemoj me jos sad vuc za jezik, cij nema stele.
I sta ssad sa ovim momkom iz tesnja, spotista, obje doze dobio i umro od ugruska? A neko ga je mozda ubjedio da se mora vakcinisati, jel kriv onda i taj koji ga je ubjedio.
Jel kriv fadil i malinar za bar 10 smrti jer su uzeli pogresne respiratore?
Ko ce za to odgovarati i kad? Al eto nema stele!
Zadnja izmjena: qaa18, dana/u 24 avg 2021, 18:48, ukupno mijenjano 1 put.
CPOJ
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Očigledno je AZ najboljs vakcina, Pfizer i nije baš toliko dobar koliko ima jak marketing. Samo mi se ne sviđa što su kod nas smanjili period revakcinacije na 4 sedmice jer koliko sam vidio to je bila jedna od glavnih prednosti te vakcine to što se čekalo 8-12 sedmica za revakcinaciju.Robust je napisao/la: ↑24 avg 2021, 17:31
ev maloprije iz Zetre vodio penzice na revakcinaciju astrom kakvih sam se sve gluposti naslusao u vezi nje dok sam stajao u redu bukvalno od osamdeset ljudi u redu samo moji penzici i jos cetvero ostalih je uzelo astru svi ostali na kineza
a ja kao srcani bolesnik primio az i nista nikakvih posljedica sad cekam drugu dozu tako da nas narod je prije svega tvrdoglav i neobrazovan te svaka normalna i smislena rijec za njega je bauk
Nije samo do ljudi što su izgubili povjerenje u odluke nadležnih. Malo se ponašaju kao da su ljudi mala djeca pa ono što ti ja kažem moraš mi vjerovati jer ti ja to kažem. Ne može to tako, ovi drugi teoretičari iskoriste rupu i malo objasne sve to, ubace koji stručan termin i gotovo svi im vjeruju.
Moraju krenuti da objašnjavaju i da prestanu donositi odluke koji nemaju veze ni sa čim.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Mislim da je sve jasnije da ce biti potrebna treca doza. Nadam se da cemo ubrzo zavrsiti sa ovim prvim da sa trecom mozemo mirni docekati zimu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Do kojeg smo slova dosli? 
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Aaaa znaci, to je sad prica....
Od mota vakcinisi se, spasi sebe i misli na druge, dosli smo do toga da se vakcinacija radi da ne bi doslo do kolapsa zdravstvenog sistema. Vrlo zanimljivo, nema sta.
Zivo me zanima slijedeca teorija!?
Trebam primati nesto u svoj organizam, zato sto tamo neki Suljo godinama krade Boga oca i sto godinama ne ulazemo nista u zdravstveni sistem, pa nam se pisljivi magnet ceka mjesecima.
Dobro rece onaj austrijski novinar neki dan, treba raditi na jacanju zdravstvenog sistema i pronalazenju lijeka za ovo cudo, a ne davati bilione dolara za vakcinu farmaceutskim kompanijama za nesto sto ne sprijecava sirenje zaraze!
Od mota vakcinisi se, spasi sebe i misli na druge, dosli smo do toga da se vakcinacija radi da ne bi doslo do kolapsa zdravstvenog sistema. Vrlo zanimljivo, nema sta.
Zivo me zanima slijedeca teorija!?
Trebam primati nesto u svoj organizam, zato sto tamo neki Suljo godinama krade Boga oca i sto godinama ne ulazemo nista u zdravstveni sistem, pa nam se pisljivi magnet ceka mjesecima.
Dobro rece onaj austrijski novinar neki dan, treba raditi na jacanju zdravstvenog sistema i pronalazenju lijeka za ovo cudo, a ne davati bilione dolara za vakcinu farmaceutskim kompanijama za nesto sto ne sprijecava sirenje zaraze!
A do tad treba mnogi da umru? I ocigledno taj novinar ne zivi u realnosti, mislis sve drzave mogu ojacati tj imati novac za zdravstveni sistem da moze podrzati jedne ovakve pandemije, i da je lahko i bezbolno odrzavati tako nabildani zdravstveni sistem kad nema pandemije? Svugdje u svijetu vazi pravilo da se pokrivas koliki je jorgan, tako i za zdravlje i bilo sta. Niko nece davati pare u nesto sto moze i ne mora se desiti. Ni ja nemam u podrumu tonu brasna da mogu sutra koristiti ako se desi nestasica i poskupljenje. Imam za mjesec i to je to. Drugi dio isto ne stoji, jer bolje je i prirodnije je raditi na prevenciji nego na ublazavanju stete.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ah dusa draga, zabrinuta.
Ljiudi kod nas umiru cekajuci na magnet mjesecima koji se u razvijenim zemljama radi i u sportskim dvoranama!!! Probudi se!!
Nesto ne vidim da te to zabrinjava i da si bio na protestima da se to rijesi i da ljudi ne umiru dok cekaju za je.benu dijagnozu, a kamo li tretman!!!
Stipu mi tu licemjernu pricu i rekoh ti vec, nisi ti kapacitet za ozbiljnu diskusiju.
Ljiudi kod nas umiru cekajuci na magnet mjesecima koji se u razvijenim zemljama radi i u sportskim dvoranama!!! Probudi se!!
Nesto ne vidim da te to zabrinjava i da si bio na protestima da se to rijesi i da ljudi ne umiru dok cekaju za je.benu dijagnozu, a kamo li tretman!!!
Stipu mi tu licemjernu pricu i rekoh ti vec, nisi ti kapacitet za ozbiljnu diskusiju.
@Nezalaganje
Komsija je magistrirao radiologiju. Kaze da taj MR dugo traje ali da njemu nije nikako jasno sto se pacijentima daju terminin za par mjeseci, s tim prije ako poznajes nekoga to se odmah radi, odnosno u bolnicu dolaze ljudi mimo “radnog” i to isto rade.
Hipoteticki, to se prijavi, samo ce nadrljati ovaj sto je prijavio. U ovoj drzavi ne postoji sistem osim za sirotinju.
Neki dan doktor ubio 18 godisnjakinju rekavsi joj nije ti nista, gripa, a autopsija je pokazala upaljenu gusteracu. I doktor umjesto u zatvor plati 36000KM. Dok je bilo sudjenje i dalje je bio sef na odjelu, a nikakav disciplinski postupak protiv njega nije pokrenut. Ako mislis da je to sve, ne, nije. Preko puta bolnice ima svoju privatnu ordinaciju.
Sve ovo pisem da pokazem sto ljudi ne vjeruju ovom sistemu i apsolutno ih razumijem.
Komsija je magistrirao radiologiju. Kaze da taj MR dugo traje ali da njemu nije nikako jasno sto se pacijentima daju terminin za par mjeseci, s tim prije ako poznajes nekoga to se odmah radi, odnosno u bolnicu dolaze ljudi mimo “radnog” i to isto rade.
Hipoteticki, to se prijavi, samo ce nadrljati ovaj sto je prijavio. U ovoj drzavi ne postoji sistem osim za sirotinju.
Neki dan doktor ubio 18 godisnjakinju rekavsi joj nije ti nista, gripa, a autopsija je pokazala upaljenu gusteracu. I doktor umjesto u zatvor plati 36000KM. Dok je bilo sudjenje i dalje je bio sef na odjelu, a nikakav disciplinski postupak protiv njega nije pokrenut. Ako mislis da je to sve, ne, nije. Preko puta bolnice ima svoju privatnu ordinaciju.
Sve ovo pisem da pokazem sto ljudi ne vjeruju ovom sistemu i apsolutno ih razumijem.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.