AC Milan

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

maldini3
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la maldini3 » 24 avg 2021, 21:35

Ako necemo ulagati u igrace necemo ni imati tim koji se moze boriti za titulu vrlo jednostavno. Ako ce nam se svake godine desava ti Hakan i Gigio i ako nece da ulazu u ekipu nek klub prodaju. Sad Kessie i Romagnioli ulaze u zadnju godinu ugovora pa ce biti Theo i Ismael i sta dobivamo sa ovakvim nacinom poslovanja? Pravimo igrace za druge klubove da ih uzmu gratis jer im daju milion € vise plate. Cudan nacin poslovanja moram primjetiti
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 24 avg 2021, 21:43

Elliot ovaj prelazni rok nije ulozio nista u budzet kao ni prethodni , kao sto nece ni u idući. Prodaja kluba je jedina opcija da Milan nekad u buducnosti krene dovoditi igrače od 40+ miliona bez ikakvih posudbi, i da se granica za plate elminiše. Trenutno Milan funkcionise kao Atalanta ili Arsenal birvaktile kad je Gazidis bio kod njih u klubu.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 avg 2021, 21:53

Arsenal i Atalanta makar prodaju svoje najbolje igrače, mi ih džaba puštamo.

Ako pustimo da nam Kessie ode besplatno to će biti epska bruka tako velikog kluba, ja ne pamtim da je tako neki veliki tim iz liga petice u jednom prelaznom roku ostao bez dva (+ još jednog potencijalno) najbolja igrača.

I nije sad uopšte bitno da li je Hakan bio među TOP 3 najbolja igrača, da li je umjesto Donarume došao bolji golman, bitan je princip rada koji je ravan samoubistvu.

Ja razumijem da nećeš da dovodiš skupa pojačanja i da ganjaš mlade igrače ili neke jeftinije iskusnije, i ta politika ulaznih transfera mi je donekle ok (za sada), ali ovo što oni rade sa igračima koji su tu je van svake pameti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 avg 2021, 21:58

Baš tako.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 avg 2021, 22:30

Ne zaboravimo da se ni Romangoliju jos ugovor nije produzio i da ce i on ako ne produzi otici dzabe.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 avg 2021, 22:38

Ja ipak vjerujem da Uprava ima neku racunicu po kojoj ne idu u minus. Cisto sumnjam da bi se takvi finansijski znalci i obrtnici tek tako odrekli 2 igraca i otisli svjesno u minus radi par miliona. Bice da oni imaju neku svoju racunicu i viziju, svidjalo nam se to ili ne.
A da smo produzili ugovor Donarumi po njegovim zahtjevima, cisto sumnjam da bismo ga mogli prodati. Ko bi nam dao 50+ miliona za njega i jos njemu vecu platu od Milanove + Raioli procenat. Ja sumnjam u takvo nesto.
Za Hakana takodjer, kurku bismo ga se olako rijesili sa 6mil platom, ko bi nam ga platio i njemu dao 6+ platu? Mislim niko.

Mozda grijesim, ali obrtnici poput Elliotta i kompanije u Upravi tesko da ce tek tako gubiti pare. Zato i imaju sve to sto imaju.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 24 avg 2021, 22:44

Beduin je napisao/la:
24 avg 2021, 22:38
Ja ipak vjerujem da Uprava ima neku racunicu po kojoj ne idu u minus. Cisto sumnjam da bi se takvi finansijski znalci i obrtnici tek tako odrekli 2 igraca i otisli svjesno u minus radi par miliona. Bice da oni imaju neku svoju racunicu i viziju, svidjalo nam se to ili ne.
A da smo produzili ugovor Donarumi po njegovim zahtjevima, cisto sumnjam da bismo ga mogli prodati. Ko bi nam dao 50+ miliona za njega i jos njemu vecu platu od Milanove + Raioli procenat. Ja sumnjam u takvo nesto.
Za Hakana takodjer, kurku bismo ga se olako rijesili sa 6mil platom, ko bi nam ga platio i njemu dao 6+ platu? Mislim niko.

Mozda grijesim, ali obrtnici poput Elliotta i kompanije u Upravi tesko da ce tek tako gubiti pare. Zato i imaju sve to sto imaju.

Znaci razumijemo se da je ovaj Milan samo biznis i da je kvalitet ekipe puno manje bitan od konacne cifre na kraju godine
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 25 avg 2021, 10:52

muxa je napisao/la:
24 avg 2021, 21:00
Nije mi jasno kako pojedinci nikako ne mogu shvatiti ko je vlasnik kluba i na koji način će klub funkcionisati dok su oni tu
Čini mi se da odbijaju shvatiti.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 avg 2021, 11:46

Eto i Pelegri zavrsen, iako daleko manje potreban od RW i/li AMF, ali vjerovatno jos Baka da dodje i to je to.
Cak mislim da i ako ode Samu, sto nije jos uvijek iskljuceno, nece dovoditi novog RW do zime ili naredne sezone. Imaju Plorenzia, a na beku mogu pomoci Kalulu/Gabbia. 0vo je maksimalna stednja, jer se otkupio Tomori i Tonali.

0pet, mozda me iznenade, ali cisto sumjam.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 avg 2021, 12:26

Ako je istina da Kessie traži 7 mil + 1.5 mil bonusa, i ako ga želi Totanham kako se piše treba to odmah završiti
Il Club più titolato al mondo!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 25 avg 2021, 12:34

muxa je napisao/la:
25 avg 2021, 12:26
Ako je istina da Kessie traži 7 mil + 1.5 mil bonusa, i ako ga želi Totanham kako se piše treba to odmah završiti
Kazem vam treba ga utopiti Manchesteru za Vd Beeka i 10-15 miliona eura. I onda dovesti Kamaru na posudbu + obavezu otkupa. Dvije muhe jednim udarcem.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 25 avg 2021, 12:42

Na stranu politika kluba vezano za plate, al jednostavno da si ne znam ti kakva klasa ne možeš odjednom tražiti toliko povećanje plate
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 25 avg 2021, 12:51

Ma ne moraju mu dati platu,ali daj ga onda prodaj uzmi neke pare za njega i dovedi zamjenu i cao.

Ali ako ne produze i ode dzabe iduce ljeto onda su nesposobni u upravi,jer samo gube nista ne dobijaju

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 25 avg 2021, 13:00

ronaldo99 je napisao/la:
25 avg 2021, 12:51
Ma ne moraju mu dati platu,ali daj ga onda prodaj uzmi neke pare za njega i dovedi zamjenu i cao.

Ali ako ne produze i ode dzabe iduce ljeto onda su nesposobni u upravi,jer samo gube nista ne dobijaju
O tome se radi!!
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 25 avg 2021, 13:15

Bakayoka dovode kao da dovode Makelelea a ne backup igrača. Vec 3 sedmice se o njemu pise.

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 25 avg 2021, 13:33

Ako nam lista pojacanja bude:Maignan, Ballo Toure, Florenzi,Giroud, Pellegri i Bakayoko onda od svih navedenih samo je golman planiran za prvih 11, ovo ostalo su sve igraci da popune klupu pa mozemo reci da imamo samo jacu klupu nego prosle godine i ovaj prelazni rok bi na osnovu ovog ocijenio 4/10 prvenstveno jer smo.izgubili 2 igraca a da nismo nista zaradili a morali smo naci zamjenu sto smo uspjeli za jednog i to je automatski umanjilo budzet za ostale transfere. Konacna ocjena se moze donijeti tek kad zavrsi prelazni rok ali trenutno je ovo moje neko razmisljanje

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 avg 2021, 17:55

Jača klupa=jača ekipa. Jer tim je 22-25 igrača a ne 11. Slaba klupa je prošle sezone Milan koštala usudio bih se reći 10 bodova. Nije ovo više 2002 godina, kad je 13-14 igrača iznosilo sezonu. Fudbal je od tad evulirao pogotovo u fizičkom smislu za igrače.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 25 avg 2021, 18:00

Apsolutno.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 avg 2021, 18:36

Pogledajte samo prvi meč ove sezone. S klupe ulaze Rebić, Romagnoli, Florenzi, Bennacer. I odmah imaš potpunu sigurnost da ekipa neće grohnuti ulaskom takvih igrača.

Lani recimo bi vidjeli ulazak Meitea, neiskusnog Kalulu-a, Gabbie i Dalota. Razlika je to.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 25 avg 2021, 18:41

Romain Faivre, novo ime za ofanzivni department ekipe. Još jedno od imena koje niko nije spomenuo do danas. Klasika, otkako je Maldini to. A Moncada ima Francusko tržište u malom prstu.

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []