Sve ja to znam, druze. Deveram godinama sa nasim zdravstvenim sistemom. Da nisam imao novca za privatnike i operacije u privatnim bolnicama, davno bi mi pola porodice bilo pod zemljom.Neutral je napisao/la: ↑24 avg 2021, 21:36@Nezalaganje
Komsija je magistrirao radiologiju. Kaze da taj MR dugo traje ali da njemu nije nikako jasno sto se pacijentima daju terminin za par mjeseci, s tim prije ako poznajes nekoga to se odmah radi, odnosno u bolnicu dolaze ljudi mimo “radnog” i to isto rade.
Hipoteticki, to se prijavi, samo ce nadrljati ovaj sto je prijavio. U ovoj drzavi ne postoji sistem osim za sirotinju.
Neki dan doktor ubio 18 godisnjakinju rekavsi joj nije ti nista, gripa, a autopsija je pokazala upaljenu gusteracu. I doktor umjesto u zatvor plati 36000KM. Dok je bilo sudjenje i dalje je bio sef na odjelu, a nikakav disciplinski postupak protiv njega nije pokrenut. Ako mislis da je to sve, ne, nije. Preko puta bolnice ima svoju privatnu ordinaciju.
Sve ovo pisem da pokazem sto ljudi ne vjeruju ovom sistemu i apsolutno ih razumijem.
Na sirotinju, a koju cini barem pola naseg stanovnistva, ne smijem ni da pomislim. Kako ti ljudi saburaju dok cekaju na nesto sto je svugdje sasvim normalno, a da im voljeni u medjuvremenu umiru, je za izucavanja.
E upravo zbog svega ovog sto znam, ruku dajem da pola pacijenata umrlih od korone kod nas, nije umrlo direktno od virusa, vec od neadekvatne zdravstvene zastite.Ne trebamo dalje ici od koristenja respiratora na KCUS koji nisu adekvatni. To se vec zaboravilo.