FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 24 avg 2021, 17:05

Rat između Flicka i Hasana se prelomio preko leđa Hernandeza iako je čovjek klasa.Flick je gurao panja Alabu koji je kiksao maltene svaki drugi meč.Dodatni problem su bile i povrede.

Mora se riješiti problem sa Comanom i to što prije da se ne čeka 2023.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 24 avg 2021, 18:02

Sad kad nam Haso dovede trecerazrednog Hofmanna.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 24 avg 2021, 19:23

Aki187 je napisao/la:
24 avg 2021, 16:55
Hernandez dosta nije igrao zbog Flicka koji ne tjerao inat upravi. Forsirao Kraft in Jesusa koji je failao iz utakmice u utakmicu. Kad god je Hernandez igrao “grizao” je.
Ništa lično, unapred :)

Istina, Hernandez jeste grizao i bio uvek narajcan za igru, tu nema dileme. Covek je borac. Hansi je to cenio, ali to nije bilo dovoljno.

E sad, ne bih se složio da je Hansi terao inat. Hansi je samo covek od integriteta, ličnost, nije marioneta. Ima stav i ideju. Nije hteo da popusti, jednostavno ne odustaje od svojih načela. A ako ima rezultate onda mu se i može. Hernandez ispada kao instrument te igre zbog rekordnog transfera. Pa se često u raspravi hvata za relaciju Alaba/Hernadez. Ako znamo da je Hansijev stil daj uvek vise golova od protivnika, primi 6 daj 8, Itd, koliko god primio daj vise, takva je i bila igra. Nema ono igramo murinjovski iz 2004. Igramo (Pep 2009 + Jup 2013) na treći. Hansi ne igra bunkericu, on to i ne ume, neće da izadje kao Kovač protiv Liverpula, kao žensko međunožje, nego ALL IN. Da bi nakantao Barsu 8-2 i igrao onakav presing i ultra moćni fudbal visoko u polju, tebi svaki igrač mora da bude tehnički potkovan do maksimuma, od golmana do špica i da može 3 pozicije da pokrije i prešalta se u toku meča.

Hansiju nikad nije trebao klasičan defanzivac, nego neko ko zna loptu. Kod njega igrace iz zadnje linije uvek gledaš kao vrstu kreatora igre, a ne defanzivu u klasičnom smislu. Jednostavno Boateng i Alaba su jači na lopti i sigurniji u posedu, bolje razigravaju, pa nek su triput vece kiksare, slabiji duel igrači i sporaći. A nisu bas tako loši kako se priča. Zanemarimo neke pojedinacne slucajeve. Oni neće da podlegnu pod pritiskom na centru, a nikog osim Nojera iza njih. Kadkad hoće, ali taj stil uvek nosi rizik. I Pep uzeo lp sa Maskeranom na štoperu. Sličan fudbal se igrao.

To sto Hansi “nije uspeo” u drugoj sezoni, to je tek jedan frtalj price.

Da ne davim sa starom pričom, duga je ovo tema, za kafanu ;)

Ponavljam ništa licno.

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 24 avg 2021, 20:24

Da, to nije Hernandezov stil, mene je iritiralo da je Alaba bio bas kiksara (da’l zbog nervoze oko transfera ili sto je jednostavno opao kao sto je zadnja tekma u Realu pokazala) a idalje igrao svaku tekmu.
Flick je zasluzeno imao veliki kredibilitet zbog leprsave igre i titula ali je morao primijetiti da ne stima ako iz utakmice u utakmicu primamo kisu golova. Vise neg u zadnjih 20 god.
Mislim da Hernandeza ako zaobidju povrede moze i u tom segmentu igre pokazati napredak i da ce opravdati ulozeno. Ne smijemo zaboraviti da se taj transfer desio prije korone i da su cijene igraca bile na apsolutnom vrhuncu.
Nur der FCB

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 24 avg 2021, 20:37

Aki187 je napisao/la:
24 avg 2021, 20:24
Da, to nije Hernandezov stil, mene je iritiralo da je Alaba bio bas kiksara (da’l zbog nervoze oko transfera ili sto je jednostavno opao kao sto je zadnja tekma u Realu pokazala) a idalje igrao svaku tekmu.
Flick je zasluzeno imao veliki kredibilitet zbog leprsave igre i titula ali je morao primijetiti da ne stima ako iz utakmice u utakmicu primamo kisu golova. Vise neg u zadnjih 20 god.
Mislim da Hernandeza ako zaobidju povrede moze i u tom segmentu igre pokazati napredak i da ce opravdati ulozeno. Ne smijemo zaboraviti da se taj transfer desio prije korone i da su cijene igraca bile na apsolutnom vrhuncu.

Kiša golova može da se odnosi na drugu sezonu Hansijevu. Prvu smo drali redom (tj pola sezone) Bilo je srecnih klinšitova, mora se i to reci.

A druga sezona je problem zbog klupe, tankošć. Sad da ne otvaramo transfere, sta je bilo i kako je bilo.

Sa odlaskom Tijaga, mi smo izgubili coveka koji je u tri poteza menjao dinamiku igre, covek je svetska klasa, cela veza pada na Kimmicha. Zato je Alaba bio bitan u vezi i na stoperu, dok sa Hernandezom ti dobijaš na čvrstini, ali gubiš 20% I ofanzivi, jer on nema viziju, igra bazična dodavanja, ne ume da stane na loptu, često je vraca nazad i gubiš fluidnost, lakše te markiraju timovi, prosto, nema vise tog prenosa lopte koji je viđen, Itd. Sad bi moglo da se kaže sto se Hansi nije prilagodio Itd. On je pokorio Evropu zato sto se nije prilagođavao, igrao je svoju igru so kraja, bez odstupanja. Roster iz prošle sezone nije mogao to da iznese, na taj način.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 24 avg 2021, 20:42

Hocemo li dovesti koga za ovih 7 dana?

Slabo je ovo zasad, trebaju jos 2-3 pojacanja.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 24 avg 2021, 21:33

Kad ljudi počnu bacati jake riječi koje opisuju nečiju ličnost/karakter. Ko da im je rođeni otac ili su haveri barem 40 godina a ne neka persona za koju nisu ni znali da postoji do prije 3-4 godina. :urnebes:

Ja stvarno ne znam odakle ideja da je Alaba neki dobar pas igrač ili mi nismo gledali iste utakmice zadnjih 6-7 godina. On nikad nije bio igrač koji će proigrati nekoga. Razmumijem da im je trebao neki fluidan protok lopte u zadnjoj liniji ali Alaba je poznat po dodaj prvom do sebe i/ili vrati nazad. To se naročito moglo viditi kada je igrao na beku.

Hofmann :oops: I to 20 miliona :urnebes:

Sa ovim klubom stvarno nešto nije uredu što se tiče prodaje igrača. Bayernova uprava ne bi mogla uvaliti nekome kilu zlata za 1000 eura nego bi im dao 500e. Zapeli oko par igrača ko idioti. Što ne prodaju Comana ako neće produžiti. Letargičnost i tvrdoglavost - ništa novo. Viđena od Ballack-a do Alabe a evo nastavlja se i sa Coman/Toliso.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2021, 21:43

Ne zaboravi Kroosa.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 25 avg 2021, 00:35

Vrijedi li 15 ili 20 milki ne znam, ali Hofmann je prošle sezone bio najbolji igrač Gladbacha i to je igra na zicer, za razliku od Sara, Roce ili Kvizanca. A Toliza, Sara ili Kvizanca je moguće utopit samo za bagatelu, za Sara bi mogli dobit milju i po, Kvizanc bi išo za 4, a ako neko za Toliza želi izrigat 12 samo mu ga isporučite.

Inače, da niste bili tolko škrti mogli ste prije dvije sezone uzet Hakimija za 40 milki i riješit si desnu stranu, onda bi i Sane prodisao.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2021, 00:41

Kada navijas za Bayern onda ae moras naviknuti na skrtost. Sa 17 godina smo htjeli Aguera, nismo ga doveli, htjeli smo sve i svasta a uvijek nam je neko drugi preotimao igrace osim Makaaya za kojeg je Chelsea nudio vise novca a on je kod nas dosao.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 25 avg 2021, 01:30

NYKnicks Fan je napisao/la:
24 avg 2021, 20:42
Hocemo li dovesti koga za ovih 7 dana?

Slabo je ovo zasad, trebaju jos 2-3 pojacanja.
Gdje će igrati, Neuer i ozlijeđen mora igrati svaku, Lewat također, Kimmich, Goretzka, Muller, ostaje krilo jer su glavni kandidati muppeti pa je uvijek bar jedno mjesto slobodno i možda RB, danas svaki klaun zahtjeva da igra u prvih 11 i velike pare, pa ti dovedi nekog i onda se kao Sarr drži kao pijavica ili kao Sane koji se šetka i češka...

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 25 avg 2021, 08:03

Mislim da su kritike ovdje mnogo veće od stvarnih problema.
Klub je očigledno odlučio da napravi mali zaokret u načinu rada,smanji potrošnju,više uvodi mlade igrače,i na kraju ako i ne uspiju da se prodaju i da to bude jedan od izvora prihoda u budućnosti.
Nešto slično onome što sada radi Chelsea.To Nemože preko noći uspjeti,ali pogledajte samo Chelsea je od prodaje nebitnih igrača zaradio 90 mil ovo ljeto.
Druga stvar ovo je tranzicijska godina u cijeloj upravi,odboru ...novi ljudi koji moraju biti oprezni u ovom vremenu Corone i nesmiju odvajati novac ako nisu sigurni da će ga i zaraditi.
Što se tiče transfera,pa jedini način da ti mladi dobiju priliku je da ostaviš mjesta za njih u timu,neznam zašto svi kukaju i oko Tolisa i Conana.
Brate za Comana smo mislim imali ponudu 30 miliona od Liverpula,u vr m nu kada se daleko lošiji igrači prodaju za veće pare,i nije se išlo s tim.
Produženi ugovori Kimichu Goretzki,Stanišić promovsan u prvi tim,u sezoni bi mogli očekivati i Saibea,i Scota.
Ako dodju Sabitzer i Adli a vjerujem da su jako blizu mislim da imamo izuzetno dobar tim.
Umjesto bacanja para na neke nove igrače zašto ne pokušati Sanea dovesti u pravu formu,ako bi se uspjelo u tome ove sezone bio bi najveće pojačanje.A sjetite se robena nakon promašenih penala i svega i šta nam je poslije donio.

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 25 avg 2021, 08:05

Nübel gori od Ulreicha, lik svaku utakmicu otkako igra u Monacu napravi barem jednu kardinalnu gresku. Trebat ce za 2-3 godine traziti novog golmana. :crazy:

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 25 avg 2021, 10:46

Jel prenosi ko od nasih tekmu veceras?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 avg 2021, 11:42

Nubela sam gledao u Schalkeu i nisam se mogao načuditi zašto su toliko zagrizli za njega. Nije bio ni najbolji golman u Schalkeu u to vrijeme. Prosjek ako i to. Valjda htjeli replicirati novog Neuera ali Nubel nije ni nalik Neueru.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 25 avg 2021, 14:19

Toliko o ovom iz Tuluza gledat ćemo ga na Allianz Areni u crnom ili bijelom dresu ali u dresu Bayer-a
Bravo Brazzo :stop:

Daj tog Herr Hoffmana :mrgreen:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 25 avg 2021, 14:23

Hofman je prelazno resenje. Daj Bakua, dok se Vlasi (Englezi) ne dosete i on zanavek otperja

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 25 avg 2021, 14:33

Žalosno, dok se oni peglaju za koji milion Leverkusen ti otima igrača :rol:

Još sad hoće dovoditi i 29-godišnjeg Hofmanna :rol:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 25 avg 2021, 14:37

Minhenski pakaši.

Sad vidim na koga je @Sarma.

:kafa:

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 25 avg 2021, 14:38

Bundesliga je napisao/la:
25 avg 2021, 14:33
Žalosno, dok se oni peglaju za koji milion Leverkusen ti otima igrača :rol:

Još sad hoće dovoditi i 29-godišnjeg Hofmanna :rol:
Jedan teorija konspiracije:

Mi vama Adlija prepustimo, vi nama Wirtza iduće godine, po promo uslovima

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.