FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ovo sto @mavi istice u vezi Dade. Mi zaista moramo nekako biti otvoreniji i javno ukazivati na takve stvari.
Znam da se nekad ljudi boje,ali generalno bolje reci kako stvari stoje,a ne da svako igrace proziva i prica milion prica.
I sad evo primjera,Stilic,Zec,ovaj onaj. Ma sve bi ja to otvoreno pitao hajde pricaj sta je problem.
U fudbalu od najmladjih oa do najstariji kategorija oduvijek je bilo nepravde. Jer mi funkcionisemo mahalski,u svakoj sferi drustva.
Toga se moramo osloboditi,jer kad poslije mahala uzme maha ode sve u nepovrat.
Ja sam svom treneru i lice rekao sta mislim o njegovom autoritetu, petljanju roditelja u ekipu,o njegovoj dosljednosti.
To je covjek koji se vodi kao prvi trener Edina Dzeke.
Ali ako nisi vidio uticaj igraca da te namjerno opstruiraju jer im izbacis jarana iz ekipe,i proviciraju te. Onda si mogao na ove druge uticati. Jer si tako izgubio puno djece.
Ja sam mu to rekao kad mi je pukao film,a nisam morao jer sam kod njega mogao imati vecu stelu nego bilo ko.
Ali nisam,ja starom nisam dao da me prati do autobuske stanice za put u Italiju,a kamoli da dolazi na treninge.
Kad sam ga vidio poslije 15 godina,bilo je srdacno. Rekao mi je kao niste svi mogli uspijeti u fudbalu da se blago opravda.
Znam reko,ali najveci procenat propalih je onih od cijih staraca nisi mogao prici svlacionici,a zbog kojih je mnogo djece ubijeno u pojam.
A sad jedna stvar koja mi se nedavno desila,koja me podsjetila na taj period.
Odem da se sisam i ulazi lik. Nekih 42-43 godine.
Nesta mi poznat ali ne mogu da se sjetim. Krene neka prica,reko ti si meni poznat. Krene dalje prica,ispostavi se da je radio sa kojim starim. Ma kaze garant odatle se znamo. Tvoj stari ganjo sport ,i ja sam nekad igrao fudbal.
Gdje si igrao pitam ga. Kaze u Zelji . Reko kao se prezivas. Kaze Helac.
Ma ludilo,igrali skupa,odrasli u istoj mahali,samo se bas udebljao nisam ga vidio 20 i nesto godina.
E nikad mi nije jasno kako su njega uspijeli sjebati kao igraca. On je bio odlican igrac. Malo nizi doduse za stopera,ali jak ko beton,lopta moze proci ali igrac nema sanse.
Ali nije imao ko da ga gura,mada je on igrao 2 sezone za prvi tim i bio odlican.
Prica mi da je njegov sin Timur Helac igrao dugo kod nas.
Njega nisam upratio,bio je i u Akademiji Sarajeva. Sad igra po prvoj i drugoj ligi federacije. Ne znam da li ga je neko od raje pratio. Vidio sam malo po googlu da je cesto znao biti prvi stijelac u omladinskim selekcijama.
Znam da se nekad ljudi boje,ali generalno bolje reci kako stvari stoje,a ne da svako igrace proziva i prica milion prica.
I sad evo primjera,Stilic,Zec,ovaj onaj. Ma sve bi ja to otvoreno pitao hajde pricaj sta je problem.
U fudbalu od najmladjih oa do najstariji kategorija oduvijek je bilo nepravde. Jer mi funkcionisemo mahalski,u svakoj sferi drustva.
Toga se moramo osloboditi,jer kad poslije mahala uzme maha ode sve u nepovrat.
Ja sam svom treneru i lice rekao sta mislim o njegovom autoritetu, petljanju roditelja u ekipu,o njegovoj dosljednosti.
To je covjek koji se vodi kao prvi trener Edina Dzeke.
Ali ako nisi vidio uticaj igraca da te namjerno opstruiraju jer im izbacis jarana iz ekipe,i proviciraju te. Onda si mogao na ove druge uticati. Jer si tako izgubio puno djece.
Ja sam mu to rekao kad mi je pukao film,a nisam morao jer sam kod njega mogao imati vecu stelu nego bilo ko.
Ali nisam,ja starom nisam dao da me prati do autobuske stanice za put u Italiju,a kamoli da dolazi na treninge.
Kad sam ga vidio poslije 15 godina,bilo je srdacno. Rekao mi je kao niste svi mogli uspijeti u fudbalu da se blago opravda.
Znam reko,ali najveci procenat propalih je onih od cijih staraca nisi mogao prici svlacionici,a zbog kojih je mnogo djece ubijeno u pojam.
A sad jedna stvar koja mi se nedavno desila,koja me podsjetila na taj period.
Odem da se sisam i ulazi lik. Nekih 42-43 godine.
Nesta mi poznat ali ne mogu da se sjetim. Krene neka prica,reko ti si meni poznat. Krene dalje prica,ispostavi se da je radio sa kojim starim. Ma kaze garant odatle se znamo. Tvoj stari ganjo sport ,i ja sam nekad igrao fudbal.
Gdje si igrao pitam ga. Kaze u Zelji . Reko kao se prezivas. Kaze Helac.
Ma ludilo,igrali skupa,odrasli u istoj mahali,samo se bas udebljao nisam ga vidio 20 i nesto godina.
E nikad mi nije jasno kako su njega uspijeli sjebati kao igraca. On je bio odlican igrac. Malo nizi doduse za stopera,ali jak ko beton,lopta moze proci ali igrac nema sanse.
Ali nije imao ko da ga gura,mada je on igrao 2 sezone za prvi tim i bio odlican.
Prica mi da je njegov sin Timur Helac igrao dugo kod nas.
Njega nisam upratio,bio je i u Akademiji Sarajeva. Sad igra po prvoj i drugoj ligi federacije. Ne znam da li ga je neko od raje pratio. Vidio sam malo po googlu da je cesto znao biti prvi stijelac u omladinskim selekcijama.
Ja ne znam kome bi Memija mogao biti konkurencija od djece. Memija bi makar malo unio sigurnosti u odbranu.
Sto se tice izmjene Drina - Aco sve se pokazalo u 2 utakmice gdje nismo primili gol, a bili smo i opasniji iz prekida. Generalno smo niski, svi osim Juricica su bili ispod prosjeka. Sa Acom se to nekako izbalansiralo.
Sto se tice izmjene Drina - Aco sve se pokazalo u 2 utakmice gdje nismo primili gol, a bili smo i opasniji iz prekida. Generalno smo niski, svi osim Juricica su bili ispod prosjeka. Sa Acom se to nekako izbalansiralo.
@brko, hoćeš sutra kad Beća ode iz kluba i ako se vrati nekad, hoćeš ga pljuvat ko Hajdarevica, Dzenisa i ostale. Ili je Beća, Ronaldo?
Objasni narodu kad vec hraces redovno?
Objasni narodu kad vec hraces redovno?
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Postoji tu samo jedan problem druze. Ne mogu Vrhovac i Drina biti stoperski tandem u bilo kojoj ozbiljnijoj utakmici (a mi ove sezone od “laksih” utakmica imamo samo Rudar, Radnik i Posusje a i to je vrlo upitno). Dalje, ako je Beca standardan to znaci da u svakom trenutku igramo sa bar dva mlada igraca u sredini. Preosjetljive su to pozicije za tako nesto. Pa prije par godina smo tako unistili dva talenta na kojima smo morali uzeti ogroman novac. Hajdar i Anel su igrali u tandemu, bez nekoga ko bi ih ucio, pokrivao, bio iskustvo za njih. Evo gdje su sad njih dvojica...bablaz1 je napisao/la: ↑25 avg 2021, 11:15Mislim da Hare može pomoći. Ono što bih ja lično volio da u veznom redu igra Beća obavezno , a da se za ostala 2 mjesta bore Bojo, Hajdarević, Mekić i Subašić. Također bih volio da je siguran stoper Drina a da se za drugo mjesto bore Aco i Vrhovac (biće i kartona sigurno). Drina će vjerovatno morati na desnog beka kad Blažević skupi kartone. Neka Hajdarevića, ne dao Bog kakvih povreda ili slično, može valajti. Što se tiče ostalih omladinaca, Gasal mi se nije baš dopao al pomalo ga uvoditi, nek se dokazuje. Duraković (ono što sam gledao na pripremnim) je poprilično tanak s trkom, odgovornošću, defanzivom... Hrelja mi je nekako najtanji, al opet...
Samo treba pustiti sefa da radi i dati mu vremena. On i Marenci ocito znaju sta rade i grade igrace dugorocno, a to se moglo vidjeti i cuti protiv Romanije. Ja garantujem da, ako dobiju dovoljno vremena i podrske, od polovnih talenata naseg OP ce izvuci bar 25% vise od onoga sto bi izvukao bilo koji drugi trener kojeg smo u mogucnosti dovesti.
Samo da dodam vezano Zdunica i Crncevica. U biznisu zvanom fudbal postoje ustupci i dogovori. Mi novca nemamo, a to 80% navijaca nikako da shvati. Jedan nacin na koji se jeftinije ili skoro dzaba dobiju treneri i igraci su dogovori u vidu manjih plata ali pod uslovom dovodjenja i guranja odredjenog broja drugih igraca i davanja prostora. Ne mozemo govoriti da je bolje gurati Gasala kad momak nit hoce nit moze. Ne mozemo govoriti da je bolje igrati sa 9 mladih, neiskusnih igraca, kad to nikad nije urodilo plodom.
Mi konstantno zaboravljamo da se ove sezone krpimo i da je cilj opstanak, sanjamo pojacanja i neke napretke na tabeli, umjesto da budemo zahvalni i Blazevicu i Gasalu i Juricicu i Zdunicu sto su tu i igraju dok smo u ovakvom k.... Ponajvise biti zahvalan gospodinu Ivkovicu koji se prihvatio ovoga i koji se maksimalno daje. Doci ce bolja vremena kad cemo sanjati o uspjesima, ali sada to nije slucaj. Do tad, nek igra ko treba da igra da se skupe potrebni bodovi i nek se dva igraca od ovih mladih prodaju za bilo kakav novac bit ce dobro.
-
- Kontakt:
Ja sam za sve juniore osim na sledećim pozicijama: golman, štoperi, zadnji vezni i prvi napadač.
Može se trpiti kad krilo ne probije, dadne sebi prejak for, ne zatvori beka i tako to.
Ali pozicije nakon čije greške se primaju golovi treba ipak prepustiti nekom s iskustvom, može i okaljen junior iz fedralne, ali iz juniora direkt nipošto.
Može se trpiti kad krilo ne probije, dadne sebi prejak for, ne zatvori beka i tako to.
Ali pozicije nakon čije greške se primaju golovi treba ipak prepustiti nekom s iskustvom, može i okaljen junior iz fedralne, ali iz juniora direkt nipošto.
Memija nije zrtva nervoze oko titule, jer je Memija godinu prije pokazao da zna igrati fudbal pod pritiskom.
Memija je zrtva neznanja, bahatosti i forsiranja polovnjaka, ne samo on nego i Hajdarevic, Dado, Dzenis, Hiros i jos dosta Zeljine dobre djece.
Hvala Adzemu pa nam je otvorio oci da ta djeca vrijede.
Memija je zrtva neznanja, bahatosti i forsiranja polovnjaka, ne samo on nego i Hajdarevic, Dado, Dzenis, Hiros i jos dosta Zeljine dobre djece.
Hvala Adzemu pa nam je otvorio oci da ta djeca vrijede.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Slažem se u potpunosti.Corcaigh je napisao/la: ↑25 avg 2021, 12:26Postoji tu samo jedan problem druze. Ne mogu Vrhovac i Drina biti stoperski tandem u bilo kojoj ozbiljnijoj utakmici (a mi ove sezone od “laksih” utakmica imamo samo Rudar, Radnik i Posusje a i to je vrlo upitno). Dalje, ako je Beca standardan to znaci da u svakom trenutku igramo sa bar dva mlada igraca u sredini. Preosjetljive su to pozicije za tako nesto. Pa prije par godina smo tako unistili dva talenta na kojima smo morali uzeti ogroman novac. Hajdar i Anel su igrali u tandemu, bez nekoga ko bi ih ucio, pokrivao, bio iskustvo za njih. Evo gdje su sad njih dvojica...bablaz1 je napisao/la: ↑25 avg 2021, 11:15Mislim da Hare može pomoći. Ono što bih ja lično volio da u veznom redu igra Beća obavezno , a da se za ostala 2 mjesta bore Bojo, Hajdarević, Mekić i Subašić. Također bih volio da je siguran stoper Drina a da se za drugo mjesto bore Aco i Vrhovac (biće i kartona sigurno). Drina će vjerovatno morati na desnog beka kad Blažević skupi kartone. Neka Hajdarevića, ne dao Bog kakvih povreda ili slično, može valajti. Što se tiče ostalih omladinaca, Gasal mi se nije baš dopao al pomalo ga uvoditi, nek se dokazuje. Duraković (ono što sam gledao na pripremnim) je poprilično tanak s trkom, odgovornošću, defanzivom... Hrelja mi je nekako najtanji, al opet...
Samo treba pustiti sefa da radi i dati mu vremena. On i Marenci ocito znaju sta rade i grade igrace dugorocno, a to se moglo vidjeti i cuti protiv Romanije. Ja garantujem da, ako dobiju dovoljno vremena i podrske, od polovnih talenata naseg OP ce izvuci bar 25% vise od onoga sto bi izvukao bilo koji drugi trener kojeg smo u mogucnosti dovesti.
Samo da dodam vezano Zdunica i Crncevica. U biznisu zvanom fudbal postoje ustupci i dogovori. Mi novca nemamo, a to 80% navijaca nikako da shvati. Jedan nacin na koji se jeftinije ili skoro dzaba dobiju treneri i igraci su dogovori u vidu manjih plata ali pod uslovom dovodjenja i guranja odredjenog broja drugih igraca i davanja prostora. Ne mozemo govoriti da je bolje gurati Gasala kad momak nit hoce nit moze. Ne mozemo govoriti da je bolje igrati sa 9 mladih, neiskusnih igraca, kad to nikad nije urodilo plodom.
Mi konstantno zaboravljamo da se ove sezone krpimo i da je cilj opstanak, sanjamo pojacanja i neke napretke na tabeli, umjesto da budemo zahvalni i Blazevicu i Gasalu i Juricicu i Zdunicu sto su tu i igraju dok smo u ovakvom k.... Ponajvise biti zahvalan gospodinu Ivkovicu koji se prihvatio ovoga i koji se maksimalno daje. Doci ce bolja vremena kad cemo sanjati o uspjesima, ali sada to nije slucaj. Do tad, nek igra ko treba da igra da se skupe potrebni bodovi i nek se dva igraca od ovih mladih prodaju za bilo kakav novac bit ce dobro.
Izgleda da se nismo dogovorili sa Kerimom.
Dobrodošao kući Hare!
Zahvalan,pruža koliko može,miran,radan.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
-
- Kontakt:
Memija i Hajdarevic su kvalitetna pojacanja za bilo koju ekipu u vrhu. Samo da im je motivacija na nivou. Nesumnjam u to.
Protiv jačih ekipa tipa Borac i Tuzla City sredina Mekić - Beća - Bojo¸se poprilično dobro pokazala, ne bih imao ništa protiv da bude ta sredina protiv Slobode. Jedino je pitanje u tom slučaju da li desno Subašu ili Zdunića. Subašić za sad 2 asistencije. Možda početi sa Subašićem kojeg izgleda stručni štab cijeni tako da vjerujem da će igrati u prvoj, a Zdunića ubacit recimo posljednjih 20-30 minuta jer baš me zanima kakav bi bio kad s klupe uđe onako brz na umornog protivnika.
Trpaju se na nekim pozicijama igraci, a svi u 5 deka, ne dovodis neku prevagu pa da kazes ok dok na drugim ti fali igraca brojcano. Nigdje veze.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Tacno tako ,ali nije ni problem sto ce se on vratiti nego sto to pokazuje da mi nemamo nikakav put ,ideju ma nista a steta jer su navijaci podrzali stali maksimalno iza ekipe bez obzira na sve I to se je trebalo iskoristiti bar da jednom pokusamo izaci iz ovog vrtloga u kojem smo 30 godina.Sa ovakvim potezima cemo samo produziti agoniju,izgubiti vrijeme a nista bukvalno necemo dobiti.Brkooo je napisao/la: ↑25 avg 2021, 10:57Nije mi jasno zbog cega vracamo Hajdarevica i slicne igrace. Zar je moguce da niko u klubu godinama unazad nema ni gram dugorocne sportske vizije. Sve ali apsolutno sve se svodi na neke glupe improvizacije.
Da je Hajdarevic neka igracina pa da kazes bice pojacanje ali radi se o igracu(koji nista fudbalsko nema u sebi) koji se nije mogao izboriti za mjesto u ekipi koja je bila blizu ispadanja u trecu tursku ligu a on ukupno odigrao manje od 200 minuta u takvoj ekipi i takav igrac ce uzimati mjesto i minute Beci..
Glupo je pričati o viziji i nekom putu trenutno. Nas vodi uprava koja je tu samo zato što se klub nije smio ostaviti bez ikoga dok se ne izaberu nove strukture. O viziji i putu možemo poslije skupštine u kojoj bi se izabrala nova uprava. Iskreno i ovo što trenutno rade je odlično kad znamo da nas je većina ovih ljudi vodila u proteklih godinu i po dana.KANA je napisao/la: ↑25 avg 2021, 12:53Tacno tako ,ali nije ni problem sto ce se on vratiti nego sto to pokazuje da mi nemamo nikakav put ,ideju ma nista a steta jer su navijaci podrzali stali maksimalno iza ekipe bez obzira na sve I to se je trebalo iskoristiti bar da jednom pokusamo izaci iz ovog vrtloga u kojem smo 30 godina.Sa ovakvim potezima cemo samo produziti agoniju,izgubiti vrijeme a nista bukvalno necemo dobiti.Brkooo je napisao/la: ↑25 avg 2021, 10:57Nije mi jasno zbog cega vracamo Hajdarevica i slicne igrace. Zar je moguce da niko u klubu godinama unazad nema ni gram dugorocne sportske vizije. Sve ali apsolutno sve se svodi na neke glupe improvizacije.
Da je Hajdarevic neka igracina pa da kazes bice pojacanje ali radi se o igracu(koji nista fudbalsko nema u sebi) koji se nije mogao izboriti za mjesto u ekipi koja je bila blizu ispadanja u trecu tursku ligu a on ukupno odigrao manje od 200 minuta u takvoj ekipi i takav igrac ce uzimati mjesto i minute Beci..
Ima i ovdje dosta istine sto kazes. Cak sta vise, dosta logicno zvuci.Dejan1921 je napisao/la: ↑25 avg 2021, 13:31Glupo je pričati o viziji i nekom putu trenutno. Nas vodi uprava koja je tu samo zato što se klub nije smio ostaviti bez ikoga dok se ne izaberu nove strukture. O viziji i putu možemo poslije skupštine u kojoj bi se izabrala nova uprava. Iskreno i ovo što trenutno rade je odlično kad znamo da nas je većina ovih ljudi vodila u proteklih godinu i po dana.KANA je napisao/la: ↑25 avg 2021, 12:53Tacno tako ,ali nije ni problem sto ce se on vratiti nego sto to pokazuje da mi nemamo nikakav put ,ideju ma nista a steta jer su navijaci podrzali stali maksimalno iza ekipe bez obzira na sve I to se je trebalo iskoristiti bar da jednom pokusamo izaci iz ovog vrtloga u kojem smo 30 godina.Sa ovakvim potezima cemo samo produziti agoniju,izgubiti vrijeme a nista bukvalno necemo dobiti.Brkooo je napisao/la: ↑25 avg 2021, 10:57Nije mi jasno zbog cega vracamo Hajdarevica i slicne igrace. Zar je moguce da niko u klubu godinama unazad nema ni gram dugorocne sportske vizije. Sve ali apsolutno sve se svodi na neke glupe improvizacije.
@igrajlopte 🐦
S obzirom kako je klub vođen proteklih godina, uz situaciju u kojoj smo sada, uspjeh je što su obezbijedili da igramo ligu, doveli trenera, par igrača, i kao bonus potpisali Mozzart. Očekivati od njih jasnu viziju i plan je jako teško, i ne treba očekivati od njih takve stvari. Zato se strpiti još malo da vidimo prvo sastav skupštine a zatim i ko će biti u upravnom i nadzornom odbore te da li će biti konkretizacije u priči sa potencijalnim investitorima. Kada bi se tu neke stvari riješile mogli bi pričati o budućnosti i planovima. Ovako ako ostane, teško.
Ko god misli da ćemo imati neku viziju s novom skupštinom i s novim ljudima taj ili ne zivi ovdje ili se zajebava.
Mi 20 godina vrtimo istu priču i 20 godina je sve isto. Lijepo je da se čovjek nada i vjeruje al realnost je sasvim druga.
Nema puno pameti, dok ne dodje neko s parama da uzmemo koju titulu, Evropu odigramo i to bi bilo to. Ovo je BIH, nije Njemačka da se ima neka vizija. A prije toga mi nemamo nikakvu infrastrukturu za bilo sta.
Dvije godine ljudi imaju VAR mi jos nemamo, a ovdje se priča o nekim vizijama. Mislim da smo jedina liga bez VAR a.
Mi 20 godina vrtimo istu priču i 20 godina je sve isto. Lijepo je da se čovjek nada i vjeruje al realnost je sasvim druga.
Nema puno pameti, dok ne dodje neko s parama da uzmemo koju titulu, Evropu odigramo i to bi bilo to. Ovo je BIH, nije Njemačka da se ima neka vizija. A prije toga mi nemamo nikakvu infrastrukturu za bilo sta.
Dvije godine ljudi imaju VAR mi jos nemamo, a ovdje se priča o nekim vizijama. Mislim da smo jedina liga bez VAR a.
Na ovom intervju kad ga pitaju za Zelju vidis emociju ,vidis da je njemu cudno da uopste pomisli da vodi neki drugi klub :tokralju: samo Zeljo i da mu je to neki normalan slijed dodgadjaja AMAR AMAR OSIM OSIM .
by KANA
by KANA
Za sredu 01.09.2021. godine, planiran je „VELIKI RIMEJK“, sa početkom u 17 sati. Na stadionu FK Takovo, igraće se utakmica između FK Takovo (G. Milanovac) i FK Željezničar (Sarajevo)
Posle 40 godina, u Gornjem Milanovcu, ponovo gostuje čuveni Željo!
Davne 1981. godine, povodom 70. godina postojanja FK Takovo, predvođen Ivicom Osimom, Željo je uveličao veliki jubilej učešćem na turniru u čijem je polufinalu pobedio FK Takovo sa 5:0
Povodom 110 godina postojanja FK Takovo, a 40 godina kasnije, ovog puta predvođen Tomislavom Ivkovićem, ponovo će snage odmeriti FK Takovo i FK Željezničar.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Šta je s Zecom ? Produžio je ugovor ili agoniju na još godinu dana ? Hoće li zaigrati do blatnjavih terena ili se čuva za proljeće ?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
- NerminFatic
- Kontakt:
Eto sanse da dodje Stole iz Bora. Je li se oporavio, bio je bolestan?LjoZee je napisao/la: ↑25 avg 2021, 14:52Za sredu 01.09.2021. godine, planiran je „VELIKI RIMEJK“, sa početkom u 17 sati. Na stadionu FK Takovo, igraće se utakmica između FK Takovo (G. Milanovac) i FK Željezničar (Sarajevo)
Posle 40 godina, u Gornjem Milanovcu, ponovo gostuje čuveni Željo!
Davne 1981. godine, povodom 70. godina postojanja FK Takovo, predvođen Ivicom Osimom, Željo je uveličao veliki jubilej učešćem na turniru u čijem je polufinalu pobedio FK Takovo sa 5:0
Povodom 110 godina postojanja FK Takovo, a 40 godina kasnije, ovog puta predvođen Tomislavom Ivkovićem, ponovo će snage odmeriti FK Takovo i FK Željezničar.
Svi podcjenjuju Hajdarevića, a sve smo vidjeli kako smo izgledali na proljeće bez njega
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Trenutno korisnika/ca: amypitar, Levin, nedimmmm1337, Paromlinac, Proximic i 50 gostiju.