Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
Eto Pfizera, sad ce ljudi koji su cekali reci oslabila ucinkovitost, necu da je primim
Da imas koronu i tebe bi vjv safatalo ko i njega, al sad bio si u kontaktu s njim, hoces li morati u izolaciju?
Koji su mu simptomi? Jel sve isto ko i dosad?
CPOJ
Necu, test ako je negativan idem odmah u nabavku, prazan frizider. Nismo u zatvorenom prostoru bili zajedno.
On 39 temp, kasalj, preznojavanje kao nikad u zivotu, kaze kosa, tjeme ga boli na dodir. Takodjer mi rece da lici na old school gripu. Ima vec par dana kako je bolestan sa temperaturom. Radio prvo antigen i bio negativan, danas pcr i pozitivan. I eno ga u bolnici.
Kod mene grlo, zacepljen nos, iscrpljenost, ali dosta bolje nego sto je bilo. Preventivno se testirao zbog kontakata. Sutra cu saznati, 99% negativan. Hvala Bogu.
A vidis apsurda..ja izgubio njuh totalno,bio bolestan,nos otezano disanje..i testirali me i brzim i antigenim i svim testovima i negativanNeutral je napisao/la: ↑25 avg 2021, 20:51Necu, test ako je negativan idem odmah u nabavku, prazan frizider. Nismo u zatvorenom prostoru bili zajedno.
On 39 temp, kasalj, preznojavanje kao nikad u zivotu, kaze kosa, tjeme ga boli na dodir. Takodjer mi rece da lici na old school gripu. Ima vec par dana kako je bolestan sa temperaturom. Radio prvo antigen i bio negativan, danas pcr i pozitivan. I eno ga u bolnici.
Kod mene grlo, zacepljen nos, iscrpljenost, ali dosta bolje nego sto je bilo. Preventivno se testirao zbog kontakata. Sutra cu saznati, 99% negativan. Hvala Bogu.
Opasna delta. Mislim da ce i ove antivaksere proci strah od boce kad vide da je sve vise mladih ljudi u teskom stanju.Neutral je napisao/la: ↑25 avg 2021, 20:51Necu, test ako je negativan idem odmah u nabavku, prazan frizider. Nismo u zatvorenom prostoru bili zajedno.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Od ukupnog broja hospitalizovanih zbog korone u Njemačkoj, osam posto je vakcinisanih
Institut "Robert Koch" iz Njemačke je objavio statističke podatke koji govore broju trenutno hospitalizovanih od koronavirusa u državi, među kojima se nalazi i podatak vakcinisanih, a oboljelih od Covida-19.
Dva su osnovna parametra koja prati ovaj institut, a to je broja oboljelih osoba od koronavirusa koje su hospitalizirane, te broj onih koji se nalaze na odjelima intenzivne njege, a u periodu od 19. jula do 15. augusta.
U tom periodu hospitalizirano je 3.235 osoba od kojih je u potpunosti vakcinisanih 261 što je otprilike osam posto. U isto vrijeme 309 osoba primljeno je na odjele intenzivne njege. Od tog broja 17 osoba je u potpunosti vakcinisano što je nešto više od pet posto ukupnog broja teško oboljelih.
S tim u vezi vlasti ističu da vakcinacija protiv koronavirusa daje rezultate i pozivaju one koji se nisu vakcinisali da to urade.
Do sada je u Njemačkoj vakcinisano 49 miliona građana protiv koronavirusa.
Institut "Robert Koch" iz Njemačke je objavio statističke podatke koji govore broju trenutno hospitalizovanih od koronavirusa u državi, među kojima se nalazi i podatak vakcinisanih, a oboljelih od Covida-19.
Dva su osnovna parametra koja prati ovaj institut, a to je broja oboljelih osoba od koronavirusa koje su hospitalizirane, te broj onih koji se nalaze na odjelima intenzivne njege, a u periodu od 19. jula do 15. augusta.
U tom periodu hospitalizirano je 3.235 osoba od kojih je u potpunosti vakcinisanih 261 što je otprilike osam posto. U isto vrijeme 309 osoba primljeno je na odjele intenzivne njege. Od tog broja 17 osoba je u potpunosti vakcinisano što je nešto više od pet posto ukupnog broja teško oboljelih.
S tim u vezi vlasti ističu da vakcinacija protiv koronavirusa daje rezultate i pozivaju one koji se nisu vakcinisali da to urade.
Do sada je u Njemačkoj vakcinisano 49 miliona građana protiv koronavirusa.
Ministarstvo zdravstva KS: 70 posto zaraženih koronavirusom nije vakcinisano
Iz Ministarstva ističu da niti jedna osoba u KS koja je vakcinisana nije životno ugrožena.
Iz Ministarstva ističu da niti jedna osoba u KS koja je vakcinisana nije životno ugrožena.
Opet neistina.AshburtonG je napisao/la: ↑25 avg 2021, 18:54Ako vec i vakcinisani mogu biti prenosioci virusa, ne znam po kojem pravilu lobotomije oni nisu podlozni testiranju? Hrvatska je spasila svoju sezonu zbog toga sto su i vakcinisanima iz VB, Izraela i svih ostalih koji su imali Covid propusnice trazili dodatni test.
Tamo gdje se ne trazi test, a postoji ogroman broj vakcinisanih, debilno je za ekspanziju novog soja virusa krivit iskljucivo nevakcinisane.
Bio sam u Hrvatskoj s potvrdom o vakcini, nisu trazili dodatni test.
Mozda sto im dajemo platuBlejzer10 je napisao/la: ↑25 avg 2021, 15:17Meni nije jasno zašto se bune na ovaj prijedlog da im se odbija zdravstvena pomoć u Domovima zdravlja u slučaju da su isti prebukirani.
Znači ne vjeruješ doktorima i nauci, misliš da su šarlatani, plaćenici, ovce šta već ne, a onda iz nekog razloga želiš da te ti isti liječe?
Ja da to sve isto mislim zadnje mjesto gdje bih želio biti u slučaju bolesti je bolnica, al' bez zaje.bancije
Nek vrate pare i nikad me u zivotu vidjeti nece
- AshburtonG
- Kontakt:
Potvrda o vakcini i covid propusnice, koje su imale navedene drzave(VB, Rusija i Izrael), tokom outbreaka novog soja, nisu isto. U Bosni nije bilo delta soja. Citaj, pa se.ri.admin je napisao/la: ↑25 avg 2021, 22:59Opet neistina.AshburtonG je napisao/la: ↑25 avg 2021, 18:54Ako vec i vakcinisani mogu biti prenosioci virusa, ne znam po kojem pravilu lobotomije oni nisu podlozni testiranju? Hrvatska je spasila svoju sezonu zbog toga sto su i vakcinisanima iz VB, Izraela i svih ostalih koji su imali Covid propusnice trazili dodatni test.
Tamo gdje se ne trazi test, a postoji ogroman broj vakcinisanih, debilno je za ekspanziju novog soja virusa krivit iskljucivo nevakcinisane.
Kad si vec tu, zbog cega mislis da si ti trebao nisi imat dodatni test, a svjestan si da si potencijalni prenosnik virusa?
Zbog cega nisi iz solidarnosti uradio test, kad vec toliko o tom aspektu laprdas.
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...
Sta je razlika izmedju covid propusnice i potvrde o vakcini?AshburtonG je napisao/la: ↑25 avg 2021, 23:42Potvrda o vakcini i covid propusnice, koje su imale navedene drzave(VB, Rusija i Izrael), tokom outbreaka novog soja, nisu isto. U Bosni nije bilo delta soja. Citaj, pa se.ri.admin je napisao/la: ↑25 avg 2021, 22:59Opet neistina.AshburtonG je napisao/la: ↑25 avg 2021, 18:54Ako vec i vakcinisani mogu biti prenosioci virusa, ne znam po kojem pravilu lobotomije oni nisu podlozni testiranju? Hrvatska je spasila svoju sezonu zbog toga sto su i vakcinisanima iz VB, Izraela i svih ostalih koji su imali Covid propusnice trazili dodatni test.
Kad si vec tu, zbog cega mislis da si ti trebao nisi imat dodatni test, a svjestan si da si potencijalni prenosnik virusa?
Zbog cega nisi iz solidarnosti uradio test, kad vec toliko o tom aspektu laprdas.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
The CEO of Pfizer said that while Pfizer expects a variant to emerge that will resist its vaccine, the pharmaceutical company has a plan in place to create a vaccine to fight the variant within 95 days of the variant's discovery.
E ovo je stvar o kojoj ja pricam.Dakle, nema kraja i idemo se bosti kad god oni namignu i kad god kazu da se pojavio novi soj.
Fascinatno je da majstor izjavi da ce od otkrivanja tog novog soja, oni razviti vakcinu za 95 dana!!!
Al ne treba nista kriticki posmatrati, treba samo klimati glavom i davaj vakcine! Sve to oni zbog nas i naseg zdravlja.
E ovo je stvar o kojoj ja pricam.Dakle, nema kraja i idemo se bosti kad god oni namignu i kad god kazu da se pojavio novi soj.
Fascinatno je da majstor izjavi da ce od otkrivanja tog novog soja, oni razviti vakcinu za 95 dana!!!
Al ne treba nista kriticki posmatrati, treba samo klimati glavom i davaj vakcine! Sve to oni zbog nas i naseg zdravlja.
Hvala Bogu negativan. Valjda nisam jucer nista pokupio.
Samo bi da pohvalim vladu premijera Novalica koji je vec u 8 mjesecu dok je jos ljeto osigurao i visak vakcina, toliko da mozemo poklanjati drugim slabijim drzavama.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
BIHpatriota
- Kontakt:
Pa ne razvija se svaka vakcina po nekoj novoj posebnoj tehnologiji. To je otprilike sve identično samo se u nijansama mijenja, ali je suština odnosno nukleus isti i on se primjenjuje 2-30 godina.. To ti je kao kad dogradjujes nesto na auto i sl. Ili modeli autaa. Izadje novi model auta, ali po istoj tehnologiji i principu.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑26 avg 2021, 09:28The CEO of Pfizer said that while Pfizer expects a variant to emerge that will resist its vaccine, the pharmaceutical company has a plan in place to create a vaccine to fight the variant within 95 days of the variant's discovery.
Fascinatno je da majstor izjavi da ce od otkrivanja tog novog soja, oni razviti vakcinu za 95 dana!!!![]()
![]()
Gdje se moze pronaci sastav vakcine, da li objavljuju farmaceutske kompanije sta sve ulazi u sastav vakcina?
CPOJ
- majestic24
- Kontakt:
Ja ode danas na vakcinisanje. Primam samo jednu dozu pfizera jer sam prebolio koronu i vakcinisem se u 6 mjeseci otkako sam prebolio
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
..:::The Black Mamba Strikes Again::...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
evo ti detaljno kako se pravi pfizer, svaki korak objašnjen i uslikan
https://www.nytimes.com/interactive/202 ... ccine.html
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- Marsal
- Kontakt:
Sinopharm
Nek sam i to riješio napokon, sad revakcinacija za mjesec dana i
Nek sam i to riješio napokon, sad revakcinacija za mjesec dana i
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.