FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
89
46%
Prolazak u Play off
46
24%
Grupnu fazu
58
30%

Ukupno glasova: 193

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la MortemHz » 26 avg 2021, 13:59

miky_hz je napisao/la:
26 avg 2021, 13:52
MortemHz je napisao/la:
26 avg 2021, 13:50
keli je napisao/la:
26 avg 2021, 13:37
Za derbi na Koševu nema kartoniranih, ali Ivanković neće moći računati na ozlijeđene Ivana Ikića i Tonija Kolegu, nove igrače koji čekaju radnu dozvolu, te Alena Jurilja koji je odstranjen iz momčadi zbog nezadovoljstva.
Odlično, Jurilj im je bio standardan.
Moze vala i Kanuric na gol sad :mrgreen: bez Jurilja i Ikica 0 bodova prema naprijed.
Ma džaba, ne bi ja njega volio vidjeti na golu ni protiv trećeligaša. Žao mi je što Keno ima već dva žuta, zamisli onaj stane na gol protiv Veleža ili za derbi. :rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 26 avg 2021, 14:00

MortemHz je napisao/la:
26 avg 2021, 13:57
keli je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

4 krila im fale za ovu tekmu: ikic, jurilj, kolega i tonci mujan tek stigao valjda on spada u ove bez dozvole
Primarno Ikić i Jurilj. Ovaj Kolega je dobijao 20 minuta po utakmici a Mujan je izgleda solidan igrač. 26 godina a toliko utakmica HNL i Sloveniji :shock: znači konstantan je ako ništa. Ko bi im mogao protiv nas igrati na krilnim pozicijama? Samo im je Sesar izgleda ostao, vjerovatno će formaciju promijeniti.
vjerovatno, ovako ce tesko moci na kontre igrati

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 avg 2021, 14:05

MortemHz je napisao/la:
26 avg 2021, 13:59
miky_hz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Moze vala i Kanuric na gol sad :mrgreen: bez Jurilja i Ikica 0 bodova prema naprijed.
Ma džaba, ne bi ja njega volio vidjeti na golu ni protiv trećeligaša. Žao mi je što Keno ima već dva žuta, zamisli onaj stane na gol protiv Veleža ili za derbi. :rol:
Mene strah ovi izostanaka, polako nas opustaju, lako cemo. Gotovo da vise niko ne spominje nase standardne igrace suspendovane u Tuzli.
Atmosfera se stvorila takva kao da smo kompletni sa registrovanim igracima.
A znam nas nek prvo poliuvrijeme ostane 0-0 eto pritiska i vode u uši.
Dosta I 1-0 ovakve utakmice se ne smiju kiksati.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 avg 2021, 14:05

Samozdravlje je napisao/la:
26 avg 2021, 13:53
Shategabri je napisao/la:
26 avg 2021, 11:25
Samozdravlje je napisao/la:
26 avg 2021, 11:05

Kapic slicno kao N.Hadzic,Sadiku,Veladzic, samo slicno jer smo za nabrojane uzimali po 300k€, a za Kapica 0(nula)€.
Ono sto je sigurno Kapic(26) NIKAD nece biti Pjanic, a Ramic(18) ? Naravno Sablic zna najbolje i tu je kraj price. Sta je odigrao Kapic za najjaci FKS ?
Drago mi je jedino sto Kapica euforicno dozivljava vecina navijaca na ovom pdf. Zbog toga "NEKE MINUTE" nikad necemo biti samoodrziv klub, a ovakve stvari:+13 , dugovi PU,dugovi igracima, placanje sudkih troskova ce nam se ponavljati svake druge godine. Bolje je da ste Vi u pravu, ali iskustvo .....
Ja da se pitam ovakvi kao Ramić bi dobili pravu priliku, a ne sticajem okolnosti, međutim znamo kako kod nas stvari stoje, dalje ako je istina da je došao Kapić, nije sigurno tu da bi grijao klupu Ramiću.
Hajde da na stranu ostavimo Dizdarevice,Ramice,Trake,Hodzice .. Recimo da su nebitni izuev onog"zasticeno godiste".
Po meni goruci problem FKS su stranci koji su bareba sa domacim igracima. Oremus-Šabanovic u 5 dkg(plate ???), Velkoski-Bodul ? Cmiljnic-Bagaric(Kobiljar), Lazic-Kurdic u 5 dkg. Oremus-Djokanovic ? Da ne spominjem Pejovice...
Fanimo i Sevelj vjerovatno prevaga u odnosu na domace igrace.
Od svih pomenutih samo Fanimo da ode sad dzaba se isplatio(Celtic), nadam se da nece dzaba. Stranac nek ima 40 god. ako ce biti ala Bodul je dobrodosao, jer ce mladi imati sta nauciti od njega.
Politika oko stranih igraca nam je veca fula. Stranci kao Benko,Delac,Jajalo,Fanimo uvijek imaju mjesta, ovi nasi nisu nista ili samo malo bolji od domacih. Za 7-8 god.(zbirno-suma) imamo li 5 utakmica za pamcenje Oremusa-Velkoskog-Cmiljanica, za jeftinog Fanima u 1,5 god ima bar 7-8 tekmi
Velkoskog nije trebalo produživati, to su stare zasluge, on više ne može ništa dati ovoj ekipi.
Ma bilo je pun qrc fula to je jasno i slabo se šta naučilo iz njih.
Ma svakih recimo 10-15 ubleha potrefi se jedan Jajalo, Fanimo, Bodul...možda i više.
Imao je Velkoski dok je mogao, ovo sad je rahmetlija. Oremuša se sjećam sa Celticom u nekom top izdanju, doduše i njega šaltaju i sad je uglavnom bek, a on to realno nije primarno.
Ne znam, čini mi se da Sablić zna šta radi, dobio je dosta kukolja u svom žitu, pa vidjećemo.
Cilj je Evropa, a ako se bude dobro radilo, možda se i prebaci :cool:
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 avg 2021, 14:08

amypitar je napisao/la:
26 avg 2021, 14:05
MortemHz je napisao/la:
26 avg 2021, 13:59
miky_hz je napisao/la:

Mene strah ovi izostanaka, polako nas opustaju, lako cemo. Gotovo da vise niko ne spominje nase standardne igrace suspendovane u Tuzli.
Atmosfera se stvorila takva kao da smo kompletni sa registrovanim igracima.
A znam nas nek prvo poliuvrijeme ostane 0-0 eto pritiska i vode u uši.
Dosta I 1-0 ovakve utakmice se ne smiju kiksati.
Bitno je šta Sablić misli i kako će postaviti ekipu.
Svjestan je on da mi ne možemo sa tim stavom mi smo Saraj'vo izvolite se braniti, nego izađeš na teren, respekt protivnika i igraš svoje...vrebaš čekaš, ništa priča nekakvi izraziti favoriti.
Koševo Zapad

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 26 avg 2021, 14:08

2-0 dobijamo

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 26 avg 2021, 14:15

Jedno je sigurno da uski nikad losiji ne dolazi,i tri bobe su sigurne :ljepota:

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 26 avg 2021, 14:18

Devetomjesto je napisao/la:
26 avg 2021, 13:45
Krenule su pare
Pješke.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 26 avg 2021, 14:20

MortemHz je napisao/la:
26 avg 2021, 13:57
keli je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

4 krila im fale za ovu tekmu: ikic, jurilj, kolega i tonci mujan tek stigao valjda on spada u ove bez dozvole
Primarno Ikić i Jurilj. Ovaj Kolega je dobijao 20 minuta po utakmici a Mujan je izgleda solidan igrač. 26 godina a toliko utakmica HNL i Sloveniji :shock: znači konstantan je ako ništa. Ko bi im mogao protiv nas igrati na krilnim pozicijama? Samo im je Sesar izgleda ostao, vjerovatno će formaciju promijeniti.
sesar je na posudbi
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 26 avg 2021, 14:22

https://sc.!****/sablic-ne-zaustavljam-transfere-kako-se-prica-jos-uvijek-trazimo-pojacanja-ali/

Krvarim od dosade

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 avg 2021, 14:22

Igramo sa Novim Pazarom sad na pauzi.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 avg 2021, 14:23

Sablić: Ne zaustavljam transfere kako se priča, stižu pozitivni signali za registraciju

Povodom utakmice sedmog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg, koja je na rasporedu u petak, na stadionu Asim Ferhatović Hase bordo klub je održao press konferenciju.

Na konferenciji za medije obratili su se Goran Sablić, šef stručnog štaba FK Sarajevo, kao i prvotimac Rijad Kobiljar.

“Sutra nad čeka derbi. Naša želja je da odigramo što kvalitetnije i uzmemo tri boda. Ne možemo računati na Đokanovića i Šabanovića, vraća nam se Dupovac”, rekao je Sablić u uvodu press konferencije, a potom se obratio i Kobiljar, koji je rekao:

“Teška utakmica. Pripremili smo se dobro. Vraćaju nam se Dupovac i Palić, što je svakako dobro. Imamo tri pobjede u nizu, očekujemo i sutra dobar rezultat”.

Sablić je od januara 2017. do juna 2018. godine sjedio na klupi Širokobriježana.

“Sigurno da sam imao lijep period u Širokom, ali to ne mijenja ništa što se tiče same utakmice. Od igrača i sebe je da se fokusiramo s ovim što imamo. Nije idealno, ali rijetko gdje jeste. Fokus je na dobrom radu. Energija, pozitivnost i tu smo sada gdje jesmo”, rekao je trener Sarajeva, osvrnuvši se na ekipu sa Pecare:

“Široki je promijenio momčad. Teško primaju golove, očekujem i sutra dobar otpor. Imaju i oni problema, ali dolaze po bodove”.

Ni u utakmici sedmog kola Sablić neće moći sjediti na klupi Sarajeva jer još uvijek nije registrovan.

“Pozitivni siglani stižu da bi se mogla riješiti situacija s registracijom”, istakao je trener Sarajeva.

Sablić se osvrnuo na ekipu Sarajeva.

“Svi igrači pružaju maksimum i imaju svoja prava, moja pozicija je takva da moram zaštiti momčad. Priča se da zaustavljam neke transfere, ali to nije moj posao. Na njima je da donesu odluku, samim igračima. Ljudi u klubu se trude da se situacija riješi što prije”, rekao je Sablić, dodavši:

“Oremuš je karakterno igrač kojeg bi svaki trener poželio. Fanimo je povrijeđen, to je jedina istina. Njemu je isto istekla radna dozvola, da nije tako konkurirao bi za sutrašnju utakmicu”.

Riječ je ponovo uzeo Kobiljar, koji je povratnik na Koševo.

“Sretan sam što sam se vratio. Mislim da sam napravio pravu odluku, očekujem iskorak. Zaista sam sretan sada”, istakao je veznjak Sarajeva.

Bordo klub će u septembru odigrati prijateljsku utakmicu sa Novim Pazarom.

“Ovo nije lak period za igrače koji ne mogu igrati. Trudimo se održavati im formu. U subotu u septembru igramo prijateljsku s Novim Pazarom”, dodao je Sablić.

Sarajevo traži pojačanja, ali ne želi donositi ishitrene odluke.

“Tražimo pojačanja još. Ali nemam potrebu da dovedem igrača samo da bismo doveli nekoga. Dakle, tražimo igrače koji mogu biti pojačanje i participirati na utakmicama. Imamo i nekolicinu dobrih potencijala, ppkušavamo im davati prostor da se razvijaju”, istakao je šef struke bordo tima.

Za kraj osvrnuo se i na Darka Bodula, koji pruža fenomenalne partije u bordo dresu.

“Bodul je imao karijeru takvu da je bio nositelj u svojim momčadima. Ima personality i karizmu. Mene ne iznenađuje ovo što pokazuje, trebate mu samo dati prostor. Zadovoljan sam s njim, ali i ostalima. Svi su dali doprinos”, rekao je Sablić.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 avg 2021, 14:23

Evo i kod nas je bila press, Sablić pohvali Oremuša i reče da bi ga svaki trener poželio, zbog karaktera.

Kaže da su pozitivni signali za registraciju, haman se malo pomjerilo sa mrtve tačke. Takođe, demantovao je da je on stopirao neke transfere.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 26 avg 2021, 14:23

MortemHz je napisao/la:
keli je napisao/la:
Za derbi na Koševu nema kartoniranih, ali Ivanković neće moći računati na ozlijeđene Ivana Ikića i Tonija Kolegu, nove igrače koji čekaju radnu dozvolu, te Alena Jurilja koji je odstranjen iz momčadi zbog nezadovoljstva.
Ne mora to momci nista znaciti. I mi smo proslo kolo u Tuzlu otisli sa tako reci B ekipom i malo ko je ocekivao remi a kamoli 3 boda pa smo ih na kraju uzeli.

Može se sad sreca okrenuti pa, da mi promasimo gore Boga oca, a Široki iz jedne sanse zabije gol :mrgreen:
Ali se nadam, da ce Bagaric opravdati "kletvu bivšeg" igraca i zabiti Širokom laganini :kafa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 26 avg 2021, 14:24

Sta je sa Makumbom? Hoce li potpisivat, jeli zadovoljio strucni stozer?
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 avg 2021, 14:27

ElCartel11 je napisao/la:
26 avg 2021, 14:23
MortemHz je napisao/la:
keli je napisao/la:
Ne mora to momci nista znaciti. I mi smo proslo kolo u Tuzlu otisli sa tako reci B ekipom i malo ko je ocekivao remi a kamoli 3 boda pa smo ih na kraju uzeli.

Može se sad sreca okrenuti pa, da mi promasimo gore Boga oca, a Široki iz jedne sanse zabije gol :mrgreen:
Ali se nadam, da ce Bagaric opravdati "kletvu bivšeg" igraca i zabiti Širokom laganini :kafa:
Zaboravljaš jednu bitnu stvar..
Mi smo Sarajevo. :kafa:

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 avg 2021, 14:29

Sablić: Ne zaustavljam transfere kako se priča, stižu pozitivni signali za registraciju
Povodom utakmica sedmog kola m: tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Sarajevo i NK Široki Brijeg, koja je na rasporedu u petak, na stadionu Asim Ferhatović Hase bordo klub održao je press konferenciju.

Na konferenciji za medije obratili su se Goran Sablić, šef stručnog štaba FK Sarajevo, kao i prvotimac Rijad Kobiljar.

“Sutra nad čeka derbi. Naša želja je da odigramo što kvalitetnije i uzmemo tri boda. Ne možemo računati na Đokanovića i Šabanovića, vraća nam se Dupovac ” , rekao je Sablić u uvodu tiskovnih konferencija, a potom se obratio i Kobiljar, koji je rekao:

“Teška utakmica. Pripremili smo se dobro. Vraćaju nam se Dupovac i Palić, što je svakako dobro. Imamo tri pobjede u nizu, očekujemo i sutra dobar rezultat ”.

Sablić je od siječnja 2017. do juna 2018. godine sjedio na klupi Širokobriježana.

“Sigurno da sam imao lijep period u Širokom, ali to ne mijenja ništa što se tiče istih utakmica. Od igrača i sebe da se fokusiramo na ovo što imamo. Nije idealno, ali rijetko gdje jeste. Fokus je na dobrom radu. Energija, pozitivnost i tu smo sada gdje jesmo ” , rekao je trener Sarajeva, osvrnuvši se na ekipu sa Pecare:

“Široki je promijenio momčad. Teško primaju golove, očekujem i sutra dobar otpor. Imaju i oni probleme, ali dolaze po bodove

Ni u utakmici sedmog kola Sablić neće moći sjediti u klubovima Sarajeva jer još uvijek nije registriran.

"Pozitivni signali stižu da bi se mogli riješiti situacija s registracijom" , istaknuo je trener Sarajeva.

Sablić se osvrnuo na ekipu Sarajeva.

“Svi igrači pružaju maksimum i imaju svoja prava, moja pozicija je takva da moram zaštititi momčad. Priča se da zaustavi neke transfere, ali to nije moj posao. Na njima je da donesu odluku, samim igračima. Ljudi u klubu se trude da se situacija riješi što prije ” , rekao je Sablić, dodavši:

“Oremuš je karakterno igrač kojeg bi svaki trener poželio. Fanimo je povrijeđen, to je jedina istina. Njemu je isto istakla radna dozvola, da nije tako konkurirao za sutrašnju utakmicu ”.

Riječ je ponovno uzeo Kobiljara, koji je povratnik na Koševo.

“Sretan sam što sam se vratio. Mislim da sam napravio pravu odluku, očekujem iskorak. Zaista sam sretan sada ” , istaknuo je veznjak Sarajeva.

Bordo klub će u rujnu odigrati prijateljsku utakmicu sa Novim Pazarom.

“Ovo nije lak period za igrače koji se ne mogu igrati. Trudimo se održavati im formula. U subotu u septembru igramo prijateljsku s Novim Pazarom ” , dodao je Sablić.

Sarajevo traži pojačanja, ali ne želi donositi ishitrene odluke.

“Tražimo pojačanja još. Ali nemam potrebu da dovedem igrača samo da bismo mogli doveli nekoga. Dakle, tražimo igrače koji mogu biti pojačanje i sudjelovati na utakmicama. Imamo i nekolicinu dobrih potencijala, ppkušavamo im davati prostor da se razvija ”, istaknuo je šef struke bordo tima.

Za kraj osvrnuo se i na Darka Bodula, koji pruža fenomenalne partije u bordo dresu.

“Bodul je imao karijeru takvu da je bio nositelj u svojim momčadima. Imam osobnost i karizmu. Mene ne iznenađuje ovo što pokazuje, trebate mu samo dati prostor. Zadovoljan sam s njim, ali i ostalima. Svi su dali doprinos ” , rekao je Sablić.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 26 avg 2021, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 26 avg 2021, 14:29

Cuj pozitivni signali,koda smo indijanci pa Sabrina dimne signale bacila

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 avg 2021, 14:31

Shategabri je napisao/la:
26 avg 2021, 13:45
Pa rekao je Kasum, ništa dok Mirvić i Nam na raspetljaju.
Nama trenutno boli q, pogotovo ako je zaiskao neku lovu kao što se govori o parama od Kove.
Ti iz svega izvuces zaključak, najčešće negativan.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 26 avg 2021, 14:31

samoSA je napisao/la:
26 avg 2021, 14:29
Cuj pozitivni signali,koda smo indijanci pa Sabrina dimne signale bacila
Kako nismo indijanci :urnebes:

Krvarim od dosade

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: alacious, NeSamSafetee, Predatod, riki46, Sazg i 27 gostiju.